7 bevált marketingstratégia a vállalkozás növekedésének szárnyalásához

Az egekbe szökő üzleti növekedés nem megy könnyen. Szüksége van egy életképes ötletre, egy nyereséges résre, a megcélzott demográfia meghatározásának képességére, és van valami értékes eladnivalója a célpontnak. Függetlenül attól, hogy mit árul, meglehetősen nehéz lehet, hogy hírt adjunk üzletünkről. Ha nem rendelkezik a megfelelő bevált marketingstratégiákkal, még nehezebb lehet talpon maradni, hogy ne beszéljen nyereségről.

Fedezzen fel néhány hatékony marketingtervet, amelyek segíthetik vállalkozása növekedését.

Indítson blogot vagy legyen saját webhelye

A blog birtoklása láthatóvá teszi vállalkozását az interneten. Nem szabad csak a blogírásra korlátozódnia, hanem vendégként posztolhat más ismert webhelyeken is. Ha van e-kereskedelmi vállalkozása, és szándékában áll tartalmat írni blogodhoz vagy webhelyedhez.

Ezenkívül be kell építenie a tartalommarketing technikákat és a keresőoptimalizálást (SEO). Ez elősegíti, hogy blogja rangsoroljon az olyan keresőmotorokban, mint a Google.

A keresőmotorok az üzleti tartalmat az egyén keresési eredményoldalára irányítják, ha megfelelően optimalizálja az üzleti tartalmat a blogján vagy webhelyén. Ha blogtartalmat hoz létre, gondoljon arra, hogy értéket adjon követőinek és ügyfeleinek.

Adjon értéket ügyfeleinek, hogy az iparágában vezető szerepet töltsön be Önről. Mindig konzultálhat egy e-kereskedelmi SEO ügynökség ha segítségre van szüksége.

Ismerje meg a bevált marketingstratégiák alkalmazásának legjobb módjait vállalkozása növekedésének felpörgetése érdekében.

A közösségi média nélkülözhetetlen a jelenlegi világban, és sok vállalkozás kihasználja a közösségi médiát a siker érdekében. Lehet, hogy eleinte könnyű, de egy idő után kezelhetőbbnek és elérhetőbbnek fogod találni a közösségi médiában való közzétételt.

Olvasni:  Minden, amit tudnod kell az e-kereskedelmi marketingstratégia kidolgozásához

Néhány közösségi médiaplatform, amelyet kihasználhat, a Facebook, a Twitter, az Instagram és a LinkedIn. Ezenkívül igénybe veheti a közösségi média menedzser szolgáltatásait, hogy segítsen Önnek a vállalkozás közösségi platformjain.

Befolyásolók tőkeáttétele

Az befolyásoló marketing az egyik leggyorsabb módja annak, hogy emberek ezreit érje el gyorsan. Nem kell azzal kezdeni, hogy egy influencer több millió virággal rendelkezik. Vannak kisebb méretű influencerek, akiknek több ezer követője van kétszámjegyű, de akár néhány százezer követővel is.

Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy egyet találjon a rést, hogy elérje célközönségét.

Használjon rövid formátumú videótartalmat

Minden marketingszakember tudja, hogy a marketingstratégia nem csak írott tartalommal teljes. A statisztikák azt mutatják a közösségi média marketingeseinek 20%-a hogy a TikTok platform sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a többi videóplatform, amelyek mögött az Instagram áll. Kihasználhatja az olyan platformokat, mint a TikTok, a Facebook, az Instagram és a YouTube a közönség elköteleződésében és kapcsolattartásában.

A rövid formátumú videók könnyen megoszthatók. Ez azt jelenti, hogy szolgáltatását vagy termékét gyorsan eljuttathatja a megfelelő közönséghez és barátaihoz.

Fektessen be a hirdetésekbe

Általában időbe telik az organikus forgalom felépítése, de minden kisvállalkozásnak a rövid távra kell összpontosítania. Fókuszáljon a fizetett hirdetések valamilyen formájára. Kezdheti a Google Ads szolgáltatással, ha tudja, hogy célközönsége az interneten keresi az Ön szolgáltatásait vagy termékeit.

Ha nem, akkor kipróbálhatja a közösségi média hirdetéseit. A közösségi médiában élők vásárlási szándéka kisebb, de egy jól célzott hirdetéssel és megfelelő benyomással felkeltheti közönsége érdeklődését.

Használja az e-mail marketinget

Az e-mail marketing létfontosságú eszköz, amely segít a potenciális ügyfelek gondozásában és konvertálásában. Fontos szempont azonban annak biztosítása, hogy kommunikációja ne kerüljön a spamszűrőkbe. Ez nem szerencsejáték email marketing egy olyan eljárás, amely az egyéni fogyasztókat és a potenciális ügyfeleket célozza meg, hogy befolyásolják vásárlási döntéseiket.

Olvasni:  Tartalommarketing oktatáshoz: legfontosabb előnyök és bevált gyakorlatok

Mivel az e-mail marketing hatékonyságát az átkattintási arány és a megnyitási arány határozza meg, a stratégia nagyon fontos, különösen, ha egy internetes marketingkampány része.

Használja a céloldalakat

A céloldal szerepe a konvertálás. Az Ön által alkalmazott különféle marketingstratégiáktól függetlenül a webhelyének és a céloldalának konverzióra van szüksége ahhoz, hogy érdemes legyen.

Az oldalbetöltési késleltetés a konverzió csökkenését eredményezheti. Legyen naprakész a céloldalakkal kapcsolatos bevált gyakorlatokkal a konverziós arány növelése érdekében. Győződjön meg arról, hogy a céloldal optimalizálva van.

Dönthet úgy is, hogy testre szabott céloldal-sablonokat használ testreszabható CTA gombokkal.

A bevált marketingstratégiák következtetéseként

Végezetül, a vállalkozás növekedésének ugrásszerű fellendítéséhez vezető út a célpiac megértésével és a bevált marketingstratégiák igényeinek megfelelő személyre szabásával kezdődik. Alapos piackutatással, erős márkaidentitás kialakításával és célzott reklámkampányokkal hatékonyan kommunikálhatja értékajánlatát és vonzhatja az ügyfeleket.

Ezen túlmenően, ha személyre szabott interakciókon keresztül értelmes kapcsolatokat épít ki közönségével és kivételes ügyfélszolgálatot biztosít, az elősegíti a lojalitást és a hosszú távú növekedést.

Mit tesz az üzlet növekedésének felpörgetése érdekében? Szeretnék többet hallani róla az alábbi megjegyzés részben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott