7 blogbejegyzés-ötlet, amely elbűvöli az olvasókat 2024-ben

Tartalomjegyzék

 • A blog előnyei
 • Miért a Niche Down?
 • Hogyan válasszunk jövedelmező blogrést
 • 7 hasznos blogötlet 2022-ben

Csaknem 4,88 milliárd aktív internet-felhasználóval, 2021 októberétől, soha nem volt jobb alkalom arra, hogy marketingtervébe belefoglalja a blogírást. Ebben a jelentős változásban nagy szerepe volt annak az időnek, amelyet a járvány miatt otthonunkban töltöttünk.

A mai, folyamatosan fejlődő digitális térben fontos, hogy gondolatvezetővé váljon, hogy felkeltse az érdeklődést a munkája körül. A blogírás hatékony eszköz arra, hogy tartalmat generáljon egy olyan rés körül, amelyben Ön szakértelemmel és érdeklődéssel bír, és felkeltheti célközönsége figyelmét. Fenntarthat egy tartalmi naptárt, hogy mindig folyamatosan gyűjtse a jó blogbejegyzési ötleteket.

A blog előnyei

A vizuális tartalmak és podcastok növekvő népszerűsége miatt felmerül a kérdés, hogy 2022-ben nyereséges-e a blogírás a vállalkozások számára. A válasz határozott igen. Íme néhány ok.

 • Szüksége van arra, hogy az emberek megtalálják webhelyét, hogy megosszák a történetet. Rengeteg webhely található a keresőmotorokban, de előfordulhat, hogy nem gyakran felújítják vagy frissítik őket. A blogírás lehetővé teszi, hogy minden új bloggal indexelt oldalakat tegyen közzé a webhelyen. Növeli az esélyét, hogy megjelenjen a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), és organikus eléréssel növelje a forgalmat.
 • Ha cselekvésre ösztönzést (CTA) ad hozzá minden blogbejegyzéshez, az több leadet generálhat. Ezek az ösztönzők lehetnek ingyenes e-könyvek, adatlapok, sablonok vagy tartalmak, amelyek értékesek lehetnek a közönség számára. Céloldalakat is hozzáadhat, hogy információkat gyűjtsön a potenciális ügyfelekről. Ez nemcsak az ügyfélkör megértésében segít, hanem ezen adatokon keresztül nyomon követheti a látogatók/leadek arányát is.
 • Ha következetesen hoz létre tartalmat egy résben, az Önt tekintélynek tekinti ezen a területen. Az eladásokat azon az elven hajtja, hogy ha a közönség a múltban hasznot húzott a blogbejegyzéseiből, akkor nagyobb valószínűséggel kerülne be az értékesítési csatornába.
 • Gary Vaynerchuk gyakran mondja blogjaiban, hogy hosszú formátumú tartalmakat hoz létre, és csapatával azokat rövid bejegyzésekre vágja a közösségi médiában. Blogjait közösségi média bejegyzésekké alakíthatja át. Ez egy zseniális módja az idő- és erőforrás-megtakarításnak.
Olvasni:  Német fordítási szolgáltatások: amikor az angol nem elég

Miért a Niche Down?

A blogírás hatékony eszköz vállalkozása online bővítésére, mivel lehetővé teszi a blogbejegyzés-ötletek tartalmának összeválogatását A blogfülkék olyan speciális területek, amelyekre tartalomíráskor összpontosít. Leszűkítheti közönségét, ha releváns tartalmat ír nekik. Az olvasók nagyobb valószínűséggel iratkoznak fel a blogodra, ha nagyon személyre szabott és releváns tartalmat találnak ott. A keresőmotorok képesek lennének azonosítani a blog alapvető tartalmát, és ez növelné az esélyét, hogy rangsoroljon rajtuk.

A blogfülkék három nagy területre oszthatók:

 • Iparágspecifikus tartalom, például szabadúszó, otthoni munkavégzés vagy kriptovaluta
 • Tárgyalapú tartalom, például hírek és szórakoztató beszámolók
 • Közönségalapú tartalom, például női fürdőtermékek vagy blogok, amelyek segítik a kisvállalkozások növekedését

Hogyan válasszunk jövedelmező blogrést

Hacsak nem egy teljesen szokatlan és egyedi témával foglalkozol, akkor találsz némi versenyt a legjobb blogtémák között. Nehéz a blogodat szélesebb közönség számára értékesíteni, még akkor is, ha a téma szakértője vagy ebben a témában. A keresőmotorok nem csak a szerző szakértelme alapján rangsorolják a blogokat. Akkor hogyan garantálják a pontos és releváns információkat a felhasználók számára? A keresőmotorok több millió weboldalt fésülnek át, hogy beolvassák egy-egy tartalom szerzőjét. A blogok vagy bármilyen más tartalom a szerző szakértelmétől, tekintélyétől és megbízhatóságától (EAT) függően rangsorolnak a Google-on.

Az EAT az egyik tényező, amelyet a Google a weboldal minőségének meghatározására használ. Ezt a koncepciót 2018 augusztusában vezették be a Google minőségbesorolójában. Ez része a Google azon törekvésének, hogy egy webhely a legpontosabb és legrelevánsabb információkat jelenítse meg a felhasználók számára. Például egy tapasztalt orvos, aki orvosi honlapokon publikált, és korábban is írt ilyen témákról, megfelelne az EAT kritériumainak.

Szenvedélyének és szakértelmének egy adott területen kell meghatároznia a rést. Ha azonban a Pénzed vagy életed (YMYL) rést választod a blogod számára, időbe telhet, amíg a Google tekintélyét kiépíted e körül. Mik azok az YMYL oldalak? Az YMYL az a tartalom, amely súlyosan károsíthatja egy személy életét, ha hamisan vagy etikátlanul teszik közzé. A Google azt mondja: “Nagyon magas oldalminőségi szabványokat alkalmazunk az YMYL-oldalakra, mivel az alacsony minőségű YMYL-oldalak negatívan befolyásolhatják az ember boldogságát, egészségét, pénzügyi stabilitását vagy biztonságát.”

Olvasni:  Hogyan készítsünk epikus Instagram-bélyegképet videókhoz

Eltarthat egy ideig, de nem lehetetlen, hogy az új felhasználók egy YMYL-rés köré sorolják blogjaikat. Tegyen fel magának három kérdést, mielőtt leszűkít egy rést:

 • Van szaktudása abban a szakterületen, amelyről írni szeretne?
 • Sok embert érdekel a rés?
 • Van benne társulási potenciál?

Legalább középszintű tudással kell rendelkeznie a blogbejegyzés ötletek terén írnál tovább. Ne feledje, hogy felhasználói valószínűleg kezdők. Ezért jönnek hozzád kérdéseket feltenni. Ezek megválaszolásához bizonyos szintű szakértelem szükséges.

A kulcsszavas keresés megmutathatja, milyen szintű érdeklődés mutatkozik a rést illetően. Hacsak nem érdeklik az embereket a blogbejegyzés-ötletei, nehéz lenne hírverést generálni körülötte. A Google Kulcsszótervező képes megmutatni az Ön rést körülvevő kulcsszavak átlagos keresési mennyiségét. A legjobb, ha egy örökzöld rést választasz, például a zongoraoktatókat, nem pedig a karácsonyi ajándékozást, amely szezonális rés. Kombinálhatja a szezonális réseket az örökzöld résszel.

A kulcsszavas keresés lehetővé teszi a blog bevételszerzési lehetőségeinek ellenőrzését is. A hirdetési bevételek generálása az írók egyik legnépszerűbb módja a blogjaikon keresztüli bevételszerzésnek. Ellenőrizze az „oldal tetejére vonatkozó ajánlat (alacsony tartomány)” és „Az oldal tetejére vonatkozó ajánlat (magas tartomány)” oszlopát a tervezőben annak meghatározásához, hogy a hirdetők hajlandóak lennének-e fizetni azért, hogy hirdetéseiket megjelenítsék az Ön blogjában.

7 hasznos blogötlet 2024-ben

A te a blog témájának ötletei már a sarkon vannak. Íme néhány blogfülke, amelyek köré tartalmat hozhat létre:

1. Étel és utazás

Az ételekről és helyekről szóló írás nagyszerű módja a közönség vonzásának, mert szinte senki sem tud ellenállni a helyek felfedezésének és az új receptek kipróbálásának vonzerejének. A Make My Trip, India vezető utazási és szállásfoglalási platformja falatnyi utazási tartalmat tesz közzé, hogy megszólítsa közönségét. Ankita Sharma, a tartalommarketing vezetőjük, kijelentették, hogy megpróbálnak egymáshoz viszonyulni, és a kihagyástól való félelmet (FOMO) kelteni az újabb generáció körében, hogy vonzzák a látogatókat.

Alrés: élelmiszer-felfedezés, éttermek értékelése, sütés, borkóstoló, fine dining, valamint nyelv és utazás, többek között

Olvasni:  Reddit Marketing – 7 stratégia a vállalkozás bővítéséhez 2024-ben

2. Szórakozás

A gyerekektől a nagyszülőkig mindenkinek van egy kedvenc tévéműsora. Szórakoztató műsorokkal, vígjátékkal vagy színházzal kapcsolatos tartalmakat tehet közzé. Lehetne egy blogot a koreai drámák vagy spanyol thrillerek iránti szeretetének szentelni, vagy egyszerűen írhat filmek sokaságáról különböző nyelveken. A tiéd mindig a kedvenc blogod lesz, ha valakinek filmajánlóra van szüksége.

Alrés: filmkritika, K-pop tartalom, vígjáték, színház és bűvészműsorok, többek között

3. Üzlet és pénzügy

Soha nem lehet elég személyes pénzkezelési tippünk és pénzügyi tervünk vállalkozásunk számára. Ha Ön szakértő a pénzkezelésben vagy az időgazdálkodásban, vagy szeretne tanácsot adni az embereknek a szakmai továbbképzésben, ez a rés tökéletesen megfelel az Ön számára.

Részrés: vállalkozói szellem, üzleti tippek, takarékos életvitel, befektetés, online pénzkeresés, pénzügyi függetlenség, személyes megtakarítások, biztosítás, nyugdíj és nyugdíjmegtakarítás stb.

4. Marketing

A folyamatosan fejlődő digitális táj örökre megváltoztatta a marketing taktikát. A tartalom az elmúlt években a marketing alapvető pillérévé vált. A tartalomkészítéssel kapcsolatos egyedi blogötletek iránt nagy a kereslet. Kiemelheti terméke jellemzőit, vagy beszélhet valamiről, ami kudarcot vallott, vagy összeállíthatja a GYIK listáját a rést illetően.

Részterületek: tartalommarketing, e-mail marketing, közösségi média marketing, keresőoptimalizálás, kattintásonkénti fizetés (PPC) hirdetés és szövegírás, többek között

5. Tanulmányozza a hackeket

A diákoknak gyakran szükségük van további útmutatásra, hogy segítsék őket a vizsgákon. Blog ötletek A tanulmányi hackek útmutatók lehetnek az időgazdálkodáshoz, önálló tanulási tippek, hangulattáblák több téma összevetéséhez, gondolattérképek stb. Ha Ön olyan személy, aki ismeri a tanulási nehézségeket, vagy szakértője annak, hogy segítsen az embereknek megbirkózni a vizsgák által okozott stresszel, akkor releváns tartalmat tehet közzé.

Szubrés: SAT-felkészítő, online tanfolyamok, nyelvtanulás, K-12 blogok szülőknek, időgazdálkodási technikák stb.

6. Egészség és fitnesz

Mivel a COVID-19 világjárvány következtében a távoli fitnesz életstílussá válik, óriási kereslet mutatkozik az interneten ebben a résben lévő tartalom iránt. Az egyik legjobb blogötlet ebben a résben a szórakozást az edzéssel ötvözi, mivel gyakran motiválatlanok vagyunk az edzés megkezdésében. Az edzés szórakoztató módjai is biztosítanák a minőségi családi kötődést. Beszélhetsz a személyes fejlődési rendekről és a fogyásról, de ne feledd, hogy bármit is teszel közzé, az egyetlen közösséget sem szégyenít meg.

Olvasni:  A 7 legjobb VPN-szolgáltatás bloggereknek 2024-ben (ingyenes + fizetős)

Alrés: fogyás, bőrápolás, hajhullás, perc edzések, fitneszgépek, étrend-kiegészítők és vitaminok, többek között

7. Művészet+barkácsolás

A világjárvány a kreatív útmutatók és tartalmak megugrásához vezetett. Mindenki unottan ül otthon, és keres valamit, amivel eltöltheti az idejét. Ha rajong a művészetért vagy a barkácsolási projektekért, létrehozhat egy blogot, amelynek középpontjában ez áll. Kreatív tartalom létrehozásához nem kell szakértőnek lenni. Csak elkezdheti, és nyomon követheti előrehaladását online.

Alfülkék: horgolás, varrás, famunka, fotózás, videózás, akvarellfestés és tervezési oktatóanyagok, többek között

Kulcs elvitelek

 • A blogírás mára a digitális világ fontos részévé vált.
 • 2021 októberében az internetnek 4,88 milliárd aktív felhasználója volt.
 • A blogírás a hatékony CTA-k révén több potenciális ügyfél generálását segíti elő.
 • A következetes blogírás segíthet abban, hogy hatóságként pozícionálja magát a résén.
 • Az étkezés és az utazás, a szórakozás, az oktatás, valamint az egészség és a fitnesz néhány blogírási rést választhat.

Következtetés

A blogírás napjaink folyamatosan fejlődő digitális világának elengedhetetlen eleme. Ez nemcsak abban segít, hogy márkája láthatóvá váljon, hanem a releváns és vonzó tartalom létrehozása segít értelmes kapcsolatok kialakításában a célközönségével. Másrészt a leadek generálásában is segíthet. Az internet tele van blogbejegyzés ötletekkel. Mielőtt azonban döntene egy blogfülke mellett, értse meg az üzenetet, amelyet közvetíteni próbál, és határozza meg a célközönség követelményeit.

GYIK

1. Mit nevezünk blogírásnak?

A blog egy online platform, amelyen rendszeresen frissíthet tartalmat. Az utóbbi időben a blogírási szokások jelentősen megváltoztak, és most már bevételt szerezhet blogjával.

2. Hogyan segíthet a blogírás a vállalkozásoknak?

A blogírás elősegítheti webhelye forgalmának növelését, nagyobb leadeket generálhat, és még konverziókat is szerezhet. A releváns és értelmes tartalom fontosságát a márkaépítésben egyszerűen nem lehet aláásni.

3. Melyek a marketing egyes részterületei?

A közösségimédia-marketing, a PPC-hirdetések, a tartalommarketing, az e-mail marketing, a SEO és a szövegírás a marketing néhány részterülete.

4. Milyen blogolási réseket érdemes figyelembe venni?

Az étkezés és az utazás, a szórakozás, az oktatás, a marketing, valamint az üzlet és a pénzügyek olyan blogolási rések, amelyeket érdemes megfontolni.

Új publikációk:

Ajánlott