7 digitális marketing tény minden vállalkozás számára

Az iparág tényeinek ismerete megfelelő ismereteket ad a projektek irányításához. Ez a hét digitális marketing tény ugyanezt teszi egy marketingkampány esetében is.

Manapság egyre többen használják az internetet, és arra késztetik a vállalkozásokat, hogy a digitális marketing mellett kommunikáljanak ügyfeleikkel. Különböző statisztikák azt mutatják, hogy a digitális marketing segít több megtérülést elérni egy vállalkozás számára, a több megtérülés pedig jobb termékfejlesztést jelent.

A jó termékek végül hozzájárulnak egy szilárd és lojális ügyfélbázis kialakításához. Ez a valódi vevőkör segíti a vállalat termékeinek piacra vitelét. Gondoljunk csak az Apple-rajongókra, akik minden iPhone megjelenése miatt izgulnak!

Amint láthatja, a digitális marketing hatalmas lehetőség a márkák számára, hogy elköteleződjenek a követőik között, miközben hatalmas nyereséget érnek el. Ezenkívül nem kell vállalatnak lenni ahhoz, hogy a digitális marketing előnyeit élvezhesse; akár vállalkozó vagy személyes márka is lehetsz.

Forrás

Ebben a cikkben megosztunk néhány érdekes digitális marketing tényt, amelyek vonzhatják Önt, hogy ezt a fajta marketinget stratégiai eszközként használja a márka fejlesztéséhez. Előtte azonban tudjunk meg többet a digitális marketingről.

Tartalom Tábla

Mi az a digitális marketing?

A digitális marketing termékek vagy szolgáltatások internetes reklámozásának és értékesítésének folyamata. Ez úgy valósul meg, hogy értéküket digitális eszközök segítségével kommunikálják a potenciális ügyfelek felé. Ezekkel az eszközökkel lehet digitális marketinget végezni. Ide tartozik a tartalommarketing, a keresőoptimalizálás (SEO) és a közösségi média marketing. Az elköteleződés, a webhely rangsorolása és a nézettség révén is megcélozzák a közönséget.

A digitális marketinget nagyban részesítik előnyben a hagyományos marketinggel szemben, mert költséghatékony és gyors, mérhető eredményt ad a hagyományos médiához képest.

Digitális marketing

Forrás

Most koncentráljunk néhány érdekes tényre a digitális marketingről, amelyet minden marketingesnek tudnia kell.

7 digitális marketing tény minden marketinges számára

1. A legtöbb márka felgyorsította digitális jelenlétét a Covid-19 világjárvány idején.

A COVID-19 megjelenése óta sok vállalkozás és márka jelentős visszaesést tapasztalt üzletében. Ez a visszaesés a kereslet csökkenése és leginkább a fogyasztók állásvesztése miatt következett be. Sok vállalkozásnál ez a keresleti minták megváltozásának volt köszönhető. A legtöbbet azok a vállalkozások szenvedték el, amelyek korábban fizikai interakción alapultak.

Forrás

Így a marketingszakembereknek az online térre kellett hagyatkozniuk, és digitális erőforrásaikat használniuk márkáik piacra dobásához. Ígéreteiket is be kellett váltaniuk. Érdekes tény a digitális marketinggel kapcsolatban, hogy a vállalkozások 65%-a növelte digitális jelenlétét a járvány kezdete óta. Közösségi média interakciókon, hírleveleken és egyebeken keresztül kapcsolatba léptek a leendő vásárlókkal.

2. Míg az érték jelentős tényező lehet a vásárlási döntésekben, a vélemények és az értékelések a legfontosabb tényezők, amelyek segítik a vásárlási döntéseket.

Például ki befolyásolta Önt, hogy megvásárolja azt az eszközt, amelyről ezt a cikket olvassa? Mindenki tagadhatatlanul értékvezérelt, és mások jóváhagyását kéri, amikor vásárolni szeretne valamit. Ennek elmulasztása csalódáshoz vezet, ha a termék nem váltja be az ígéretét. Ez az érzés néha azonnal felbukkan, amint megvásárol egy terméket vagy szolgáltatást. A marketingesek és a pszichológusok ezt vásárlási disszonanciaként írják le.

Olvasni:  GDPR és marketing

Forrás

Ez a szórakoztató tény a digitális marketingről megtanította a márkákat a pozitív ügyfélélmények megteremtésének fontosságára. Cserébe az ügyfelek pozitív visszajelzést adnak termékeikről, ami több eladást vonz. A digitális marketingszakemberek sokat tettek azért, hogy termékismertetőket is elhelyezzenek céloldalaikon. Ez a termékértékelésekkel együtt hosszú távon segít.

3. A vonzó tartalom releváns képekkel egészíti ki azt

Elterjedt nézet, hogy a képek többet mondanak ezer szónál. A tartalomíróknak ezt a tényt előnyükre kell fordítaniuk, mert a releváns és minőségi képek az elejétől a végéig leköthetik az olvasó figyelmét. A képek lélegzetet biztosítanak anélkül, hogy elterelnék a néző figyelmét az üzenetről.

Érdekes módon a márkák követték példájukat a vizuális elemek hordáinak felhasználásával. Segítenek lekötni a közönség figyelmét anélkül, hogy egy fillért költenénk. Az olyan webhelyek, mint a Pexels, minőségi stock fotókat és felvételeket kínálnak olcsó áron.

A képalkotás jelentősége

Forrás

4. A hétvégén megosztott bejegyzések több interakcióval járnak, mint a hétköznapokon.

Bár ezt a szórakoztató tényt a digitális marketingről itt a legkönnyebb megemészteni a listánkon, a legtöbb digitális marketingszakember nem tudja kihasználni. Az általuk feltöltött és közzétett tartalom nagy része nem követi a meghatározott rutint, ami csökkenti az elköteleződést.

Ennek átgondolt módja az lenne, ha hétvégén a legvonzóbb tartalmat töltené fel. Ez a munkanapokon több informatív tartalom számára hagy teret. Korábban a tartalomkészítők manuálisan töltötték fel a tartalmat munkanapokon, miközben dolgoztak.

A hétvégék ünnepnapok, így akkoriban nem került fel tartalom. Mostantól az ütemező és tervező alkalmazásokkal előre ütemezheti a bejegyzéseket.

5. A legtöbb online élmény egy keresőmotorral kezdődik

Egy másik érdekes tény a digitális marketinggel kapcsolatban, hogy a legtöbb internetes élmény úgy kezdődik, hogy a felhasználó keres valamit. És bár létezik néhány kevésbé domináns keresőmotor, mint a Bing és a Yahoo, az alapfeltevés ugyanaz marad.

Olvasni:  A Bugcrowd 102 millió dollárt gyűjtött össze Bug Bounty biztonsági platformjára

A digitális marketingszakembereknek olyan módszereket kell kidolgozniuk, amelyek segítségével webhelyeik jobb helyezést érhetnek el a keresőmotorok eredményei között. Ez a forgalmat webhelyeik és preferált tartalmaik felé tereli. A webhelykezelők keresőoptimalizálást hajtanak végre kulcsszavak elhelyezésén, visszamutató linkeken stb. keresztül. Ez irányítja a Google algoritmusát, hogy előrébb helyezze a keresési eredmények között.

6. A marketing költségvetés nagy részét a digitális tevékenységek teszik ki

A legtöbb marketingkampány a digitális potenciális ügyfelekre irányul. Ide tartozik a minőségi tartalomkészítés, a gazdag dizájnelemek és sok más tényező. A márkáknak nem szabad visszariadniuk attól, hogy a digitális marketingbe fektessenek.

A Bill Fisher elemzője által készített jelentés szerint csak 2021-ben az Egyesült Királyság digitális hirdetési kiadásai 16,8%-kal, több mint 19,23 milliárd GBP-ra nőttek, főként a kiskereskedelmi ágazatban.

7. A videók a közösségi médiában a legtöbb megosztott tartalom

A videókat, különösen a rövid videókat osztják meg a legtöbbször az összes közösségi média platformon. Ez azért van, mert érzelmeket váltanak ki a közönségben. Rövid idő alatt létrehozzák és táplálják az elkötelezettséget, miközben informatívak is.

A TikTok videoalkalmazás a leggyorsabban növekvő közösségi médiaalkalmazás, ma több mint 1 milliárd felhasználója van. A digitális marketingesek sokat tanulhatnak ebből azáltal, hogy válogatott és tetszetős videótartalmakat készítenek a közönségük megcélzására.

Forrás

Bemutathatják termékeiket és a felhasználói élményt a folyamat során. A különböző statisztikák alátámasztják ezt. Például a fogyasztók 67%-a szívesebben néz egy rövid videót, amely praktikus, de szórakoztató módja annak, hogy megismerkedjen egy termékkel.

Az utolsó szó

Ez a hét online digitális marketing tény versenyelőnyt kínál a cégeknek és márkáknak. A vállalkozásoknak minden áron figyelembe kell venniük őket. A COVID-19 világjárvány kezdete óta a vállalatok nagy hangsúlyt fektetnek a digitális marketingre. Emellett vállalták üzleti tevékenységük egyéb aspektusainak digitalizálását is.

Olvasni:  A technológia szerepe az oktatásban

Például az olyan tevékenységeket, mint a logisztikát digitalizálták, óriási költségeket takarítva meg. Hamarosan látni fogjuk, hogy a jövőben több vállalkozás használja majd a digitális marketinget márkájának megerősítésére.

Kulcs elvitelek

  • Bár a digitális marketing költséges lehet, az elhivatott és hozzáértő játékosok számára ugyanannyira, ha nem több, kifizetődő.
  • A videótartalom kétszer annyi megosztást kap, mint bármely más tartalom.
  • A képek az elejétől a végéig leköthetik az olvasó figyelmét.
  • A digitális marketingre nagyobb költségvetést kell fordítani, mint a többi marketingre.

GYIK

1. Hasznos lenne a digitális marketing a vállalkozásom számára?

Valóban, az lesz. A vállalkozások sokat profitálnak majd a digitális marketing bevezetéséből. Ügyfélhűségre, költséghatékonyságra és nagyobb befektetésarányos megtérülésre (ROI) tesznek szert.

2. Milyen készségekkel kell rendelkezniük a digitális marketingeseknek?

1. Mesélés
2. Tartalomírás
3. Közösségi média marketing
4. SEO ismerete

3. Mely közösségimédia-platformokon legyen jelen a vállalkozásom?

Erőfeszítéseit mindig oda kell céloznia, ahol a közönsége van. Ha többségük a TikTok-ot használja, akkor erre kell több erőfeszítést fordítania. Ugyanilyen fontos azonban a diverzifikált jelenlét kialakítása a különböző platformokon.

4. A cégemnek szüksége van blogra a digitális marketinghez?

Határozottan megteszi. Ha jól csinálja, ez nem csak arra szolgál, hogy nagyobb forgalmat irányítson webhelyére, hanem iparági szakértőként is hitelessé tegye Önt.

Új publikációk:

Ajánlott