7 exkluzív ok, amiért az Instagram szükséges a marketingtervhez

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod termékképeidet üzleti elérésed növelésére?

Néhány rövid, hasznos videó segíthet az ügyfelek élményének javításában?

Természetesen igen!

A közösségi média jó hely a közönség szívének eléréséhez. Nos, ezt már tudod, igaz? A kiélezett versenyben azonban elengedhetetlenné válik a megfelelő platform kiválasztása.

Az Instagram szükséges a marketingtervhez

Lehet, hogy megjelölte részvételét ezeken a csatornákon,

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

De még mindig jó esély van rá, hogy lemaradj. Miért? Kihagytál valami fontosat?

Igen, kihagytad a platformot, ami 10-szer nagyobb márkaelköteleződést eredményez, mint a Facebook, 84-szer nagyobb a Twitternél és 54-szer nagyobb, mint a Pinterest.

Ez nem más, mint… Instagram.

További okokra van szüksége, hogy fontolja meg üzleti márkaprofiljának létrehozását az Instagramon? Fedezze fel a 7 legjobb módszert, amellyel láthatóbbá teheti márkáját, és elérhetőbbé teheti céljait.

1. ok: Nagyobb felhasználói bázisnak való kitettség!

Elmúltak már azok az idők, amikor az Instagram kisebb szereplőnek számított a közösségi média világában. Exponenciálisan növekszik, népszerűsége mára meghaladja a Twittert és a LinkedInt. Nemrég az Instagram elérte a 600 millió felhasználót, ami komolyan nagy szám.

Tudod, mi a meglepőbb: a legújabb 100 millióan csatlakoztak a platformhoz rövid hat hónapon belül! Hát nem lenyűgöző növekedés?

Instagram havi felhasználói növekedés

Ráadásul a közelmúlt növekedési trendjei az Instagram felhasználói bázisának növekedését jelzik. Csak nézze meg itt, hogyan nőtt a napi aktív Instagram-felhasználók száma 150 millió napi aktív felhasználó 2017 januárjábanami 2016 októberében 100 millió volt.

Olvasni:  A tartalommarketing-platform útmutatójának beszerzése

A napi aktív Instagram-felhasználók száma

Miközben továbbra is terjeszkedik, még több lehetőséget fog nyújtani a marketingesek számára, hogy új ügyfeleket érjenek el.

Érjen el új ügyfeleket

2. ok: Hajtson jobb elkötelezettségre!

Szóval, ez elég egyértelmű; Ha az Instagramra lép, akkor minden bizonnyal jobban látható lesz, amire minden vállalkozásnak szüksége van. De ami még lenyűgözőbb, az az, hogy a nagy felhasználói bázissal a cégtulajdonosok nagyobb elköteleződést érhetnek el, ami sokkal jobb eredményekhez vezet.

Tudod át Az Insta-felhasználók 60%-a naponta bejelentkezik?

Vezess jobb elkötelezettségben

Igen, ez most a után a második legelkötelezettebb hálózat Facebook.

Az Instagram második elkötelezett hálózatai

Ez a fő oka annak, hogy az Instagram az elmúlt néhány évben a digitális marketingszakemberek fő eszközének bizonyult. Ami a legjobb márkákat illeti, 4,21%-ot várnak elköteleződési arány a platformon. Ráadásul a felhasználók napi 4,2 milliárd bejegyzést kedvelnek. Ha az elkötelezettség a végjáték, akkor ez a közösségi média világában az elkötelezettség királya.

3. ok: Növeli értékesítési grafikonját!

Kíváncsi lehet, hogy egy kép alapú csatorna hogyan vezethet több értékesítéshez. De tény, hogy van benne a magasabb konverziós arány értékesítésre. Ennek egyik oka az lehet, hogy a Facebookon kívül minden más hálózathoz képest az internetezők manapság több időt töltenek az Instagramon.

Igen, az Egyesült Államokban az internethasználók körülbelül 12 milliárd percet töltenek az Instagramon havonta, állítja a comScore.

Ugyanazokat a látogatókat pedig könnyedén ráveheti a termékek vásárlására, miután felkereste üzleti Instagram-fiókját, ha meglátogatja a webhely linkjét. Úgy működik, mint egy vizuális platform, amely átvágja a rendetlenséget, és a termékei helyettük beszél. Ha látni szeretné, hogy mi működik és mi nem, használhat néhány közösségimédia-elemző eszközt Instagram-teljesítményének mérésére.

Olvasni:  Hogyan állítsuk be az Instagram vásárlást az eladások növelése érdekében 2024-ban

Ugyanazokat a látogatókat ösztönözze a vásárlásra

Ezért a képközpontú hálózattal dominálni vágyó vállalkozások számára az Instagram nagyszerű lehetőséget kínál.

4. ok: Barátságos marketingcsatorna!

Ez minden bizonnyal a fő előnyök közé tartozik; Az Instagram nem használ semmilyen algoritmust annak meghatározására, hogy a közönség mit lát. Tehát minden bejegyzésed megjelenik, és minden bejegyzés aktív marad a galériában. És a legjobban kihasználhatja csodálatos funkcióját, az Instagram Directet, amely lehetővé teszi a közvetlen üzenetküldést.

Hogyan kell használni az Instagram Directet?

Igen, ezzel az eszközzel kreatívan kezelheti az ügyfélszolgálati vagy támogatási problémákat. Kényeztesse magát egy privát beszélgetésben közvetlenül ügyfeleivel, ne pedig nyilvánosan a fiókjaiban. Ha közvetlenül kapcsolatba lép a közönségével, visszajelzést kap, és kérdéseket tesz fel, az segít a bejegyzések jobb célzásában.

5. ok: Egy platform a kreatívabbá váláshoz!

A kreativitás végtelen lehetőségeivel ez a csatorna lehetővé teszi vállalkozása vizuális identitásának létrehozását valós idejű, szórakoztató módon. Rugalmasságot biztosít a képek szerkesztéséhez és az eredeti képen túlmutató érzelmek közvetítéséhez. Mesélhetsz történeteket, lehetsz kreatívabb, versenyeket rendezhetsz, kapcsolatba léphetsz a rajongóiddal, és következetes lehetsz. Számos szűrő létezik, amelyek segítségével javíthatja a teljesítményt képeket hogy egybeessen a márkaépítésével.Aligha kell félnie a kísérletezéstől.

Platform, hogy kreatívabb legyen

Például, ha üzleti tevékenységet folytat, és a vintage dolgokra összpontosít, akkor bizonyos szűrőket használhat antik hatások hozzáadásához. Még matricák is hozzáadhatók a téma kiemeléséhez. A frissített fotók teljesen új perspektívát teremtenek a vállalkozás számára.

Hasonlóképpen hozzáadhat néhány előtte-utána képet a felújítási vállalkozásához, vagy a kulisszák mögötti képeket néhány művészi munkához. Bár ezek javítják a márkaépítést, elősegítik a márka erős vonzerejének kialakítását is, így a közönségnek világos képet ad arról, hogy ki is vagy valójában.

Felújító üzlet

6. ok: Az eredmények nyomon követése lehetséges!

Ha az Instagramot marketingstratégiája részeként használja, létfontosságú, hogy ismerje adatait és elemzéseit. Ha azért kerülte el ezt az okból, mert az Instagrammal nincs alkalmazáson belüli elemzés, akkor tudnia kell, hogy a Statigram segítségével könnyen nyomon követheti adatait. Így könnyen elemezheti:

  • Hány követőt szereztél és hány követőt veszítettél?
  • Melyek a legjobb posztolási időpontok?
  • Mikor a legaktívabb a közönsége?
  • Melyik a legnépszerűbb bejegyzésed?
Olvasni:  Hogyan osszuk meg a bejegyzést az Instagram Story-n 2024-ben

És még sok minden más!

7. ok: Soha nem késő!

Még akkor is, ha vállalkozása még nem csatlakozott az Instavilághoz, még mindig elég korai ahhoz, hogy megjelenjen és uralja a rést. Egyet kell érteni azzal, hogy bármely más közösségi média platformon, mondjuk a Facebookon felfigyelni rá, elég ijesztő feladat. Mivel sok vállalkozás használja már ezt a csatornát, nagy kihívást jelenthet vállalkozása számára, hogy felülbírálja őket. Hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól, miért ne válasszon más utat?

Mivel az egyesült államokbeli kisvállalkozások 9%-a használja az Instagramot, még mindig nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy kitűnjön a tömegből. Ezzel a folyamatosan növekvő platformmal már most elkezdheti építeni a közönségét.

Az amerikai vállalkozások által használt közösségi média csatorna

Tehát akár iparági vezető, akár kisvállalkozás tulajdonosa, az Instagram minden bizonnyal segíthet növelni ügyfeleit/közönségét, és természetesen vállalkozását.

Végül pedig az Instagramon való indulás meglehetősen egyszerű. Tehát, ha még nem tartotta marketingtervének részét, ne halogassa tovább!

Új publikációk:

Ajánlott