7 fantasztikus Patreon-alternatíva a közönség bevételszerzéséhez


A legjobb Patreon alternatívákat keresed? Jó helyen jársz! Ebben a cikkben megosztunk néhány fantasztikus Patreon-alternatívát, amelyekkel visszatérő bevételt generálhatsz a közönségedtől.

Sok tartalomkészítő, író, művész és podcaster használja a Patreont előfizetések létrehozására, tagság felajánlására vagy támogatói adományok elfogadására. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kiegészítse bevételét, és pénzt kapjon a közzétett tartalomért.

De a Patreon nem mindenki számára megfelelő.

Például, ha már van egy saját üzemeltetésű WordPress blogja, a Patreon csak egy újabb platform, amellyel lépést kell tartania. Ehelyett olyan alternatívákat kell keresnie, amelyek lehetővé teszik, hogy előfizetéseket adjon a meglévő webhelyéhez.

Tehát merüljünk bele a legjobb Patreon alternatívák listájába. Áttekintjük a könnyű használatot, a funkciókat, az árakat és egyebeket.

Először is nézzük meg a Patreon néhány hátrányát…

Mi az a Patreon?

mi az a patreon

A Patreon egy népszerű tagsági platform, amelyet több mint 250 000 alkotó használ. 2013-ban alapították, és célja, hogy segítse az alkotókat és művészeket havi bevételhez.

A havi díjért cserébe az előfizetők jutalmakat és jutalmakat kapnak, például exkluzív tartalmakat, extra podcast-epizódokat, élő csevegéseket stb.

Míg sok alkotó a Patreont használja közönsége bevételszerzésére, a platformnak vannak hátrányai, többek között:

 • Patreon díjak – A Patreon ingyenesen indulhat, de az Ön által keresett havi bevétel 12%-át is igénybe veheti, a választott tervtől függően. Ezen felül fizetésfeldolgozási díjak is járnak.
 • Nincs vezérlés – Amikor csatlakozol a Patreon platformhoz, be kell tartanod a szabályaikat. Ha nem követi a közösségi irányelveket, fiókját kitilthatjuk.
 • Nehéz felfedezni – A Patreon felfedezhetősége alacsony. Nem támaszkodhat a platformra, hogy segítsen új támogatókat vagy rajongókat találni a projektjeihez.

Ezen okok miatt érdemes megvizsgálnia a Patreon alternatíváit, amelyek nagyobb irányítást biztosítanak a tartalom és a bevételek felett.

Ezzel együtt nézzük meg a legjobb Patreon alternatívákat…

A MemberPress a legjobb, mindent egyben tagsági bővítmény a WordPresshez. Több ezer szakember használja, akik együttesen értékesítették több mint 1 milliárd dollár a tagságokban.

A MemberPress segítségével egyszerűen létrehozhat tagsági előfizetéseket, ahol a felhasználóknak fizetniük kell az exkluzív tartalmaihoz való hozzáférésért. Több tagsági szintet is létrehozhat, és fizetéseket fogadhat el (egyszeri vagy ismétlődő) a Stripe és a PayPal segítségével.

A MemberPres hatékony hozzáférési szabályai teljes szabályozást biztosítanak afelől, hogy kik láthatják a tartalmat a megvásárolt előfizetési csomag alapján. A WordPress webhelyén lévő bármely oldalhoz, bejegyzéshez, kategóriához, címkéhez, képhez vagy videóhoz visszavonhatja vagy hozzáférést biztosíthat.

Olvasni:  Gondolkodjon nagyban vállalkozó szellemű gondolkodásmóddal, még akkor is, ha kicsi vagy

Így például létrehozhat prémium blogbejegyzések sorozatát, amelyek csak a fizető tagok számára érhetők el. Emiatt a MemberPress az egyik legjobb Patreon alternatíva az írók és bloggerek számára.

A MemberPress segítségével online tanfolyamokat is létrehozhat, digitális termékeket értékesíthet, és csak tagoknak szóló fórumokat hozhat létre.

Ráadásul a MemberPress használata rendkívül egyszerű. Egyszerűen telepítse a bővítményt, és perceken belül beállíthat tagsági előfizetéseket új vagy meglévő WordPress webhelyén.

Tekintse meg ezt az oktatóanyagot, hogy megtudja, hogyan hozhat létre jövedelmező tagsági webhelyet a MemberPress segítségével.

Íme a MemberPress néhány hatékony funkciója:

 • Könnyű beállítás
 • Nincs tranzakciós díj
 • Automatizált előfizetési számlázás
 • Több fizetési átjáró integráció
 • Kész kuponok és árképzési oldalak
 • Fizetőfal és tartalom csöpög
 • Csak tagok irányítópultja
 • És még sok más…

Szerezze be a MemberPress szolgáltatást még ma!

Árazás: A MemberPress ára 179 dollár/év.

Egyszerű digitális letöltések a legjobb WordPress bővítmény a digitális fájlok értékesítéséhez. Tökéletes megoldás azoknak az alkotóknak, akik e-könyveket, PDF fájlokat, sablonokat, videókat, hangfájlokat és más típusú digitális letöltéseket szeretnének eladni.

Az Easy Digital Downloads (EDD) a dobozból kivéve egyszerűen használható. Teljes bevásárlókosár-rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a közönség számára, hogy egyszerre több letöltést vásároljon.

Azt is kiválaszthatja, hogyan terjessze fájljait azáltal, hogy korlátlan fájlletöltést tesz lehetővé, vagy korlátozza a letöltést idő és/vagy próbálkozás szerint.

Az EDD segítségével elfogadhat hitelkártyás fizetést a Stripe, valamint az Apple Pay, a Google Pay és a PayPal használatával.

Ráadásul, ha ismétlődő fizetéseket szeretne elfogadni, az EDD rendelkezik erre a kiterjesztéssel. A bővítmény segítségével könnyedén beállíthat ismétlődő fizetéseket bármely digitális termékén. Válasszon a napi, heti, havi, negyedéves, féléves és éves lehetőségek közül.

Tudjon meg többet erről a bővítményről az Easy Digital Download áttekintésünkben.

Íme az Easy Digital Downloads fontos funkciói:

 • Teljes bevásárlókosár
 • Támogatja a regisztrált felhasználó vagy vendég fizetést
 • Kedvezménykódok átalány- vagy százalékos árfolyamokhoz
 • Letöltési tevékenységek és jelentések megtekintése
 • Könnyű ügyfélkezelés
 • 79 elérhető bővítmény
 • És több…

Szerezzen könnyű digitális letöltéseket még ma!

Árazás: Az Easy Digital Downloads évi 99,50 dollártól kezdődik. A Recurring Payments bővítmény megszerzéséhez frissíthet All Access Pass-ra, amelynek ára 499,50 USD/év, vagy megvásárolhatja a bővítményt egyenként 199,00 USD-ért.

Olvasni:  A gyilkos LinkedIn összefoglalójának 5 kulcseleme (és 5 fantasztikus hack)

WP Simple Pay a legegyszerűbb módja annak, hogy egyszeri, ismétlődő kifizetéseket vagy adományokat fogadjon el WordPress webhelyén a Stripe segítségével.

A WP Simple Pay egy egyszerű drag and drop fizetési űrlap-készítővel és több előre elkészített fizetési űrlapsablonnal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy gyorsan megkezdheti a fizetések beszedését webhelyén, nem kell bonyolult bevásárlókosár-rendszert felállítania.

Az előfizetési űrlapokhoz több előfizetési lehetőséget is létrehozhat, és lehetővé teheti a webhely látogatóinak, hogy válasszanak egy előfizetési tervet. Akár egy ingyenes próbaverziót is belefoglalhat a tervbe, hogy előfizetésre ösztönözze a webhely látogatóit.

Az adományozási űrlapok esetében egyéni fizetési összegeket is engedélyezhet. Ez lehetővé teszi a közönség számára, hogy azt fizesse, amit akar.

Tekintse meg a WP Simple Pay legfontosabb funkcióit:

 • Egyszerű fizetési beszedés
 • Drag and drop fizetési űrlap-készítő
 • Egyedi összegű fizetések
 • Előfizetési lehetőségek
 • Kupon kódok
 • Apple Pay és Google Pay gombok
 • És több…

Szerezze be a WP Simple Pay fizetést még ma!

Árazás: A WP Simple Pay Pro évi ára 49,50 USD. Van még egy ingyenes verzió korlátozott funkciókkal rendelkező bővítmény.

A WooCommerce a legnépszerűbb e-kereskedelmi bővítmény, amelyet általában fizikai termékeket árusító online áruház létrehozására használnak. A WooCommerce-t azonban előfizetések értékesítésére is használhatja.

Val vel WooCommerce előfizetésekegyszerűen kínálhat előfizetésen alapuló termékeket vagy szolgáltatásokat a WordPress webhelyén.

A WooCommerce Subscriptions több mint 25 fizetési átjáróval integrálódik az automatikus ismétlődő fizetésekhez.

Több számlázási ütemezés közül választhat, beleértve a napi, heti, havi, negyedéves vagy éves. Előfizetői saját segítségük nélkül kezelhetik saját terveiket, beleértve a frissítést vagy alacsonyabb szintre váltást.

Még automatikus újraszámlázás is létezik a sikertelen előfizetések esetén, így soha nem kell aggódnia a bevételkiesés miatt.

Vessen egy pillantást a WooCommerce előfizetések következő funkcióira:

 • Automatikus ismétlődő fizetések
 • Támogatja a kézi megújítási fizetéseket
 • Beépített megújítási értesítések és e-mailek
 • Ingyenes próbaverziók és regisztrációs díjak
 • Előfizetési kuponok
 • Előfizetői számla kezelése
 • És több…

Szerezzen WooCommerce-előfizetéseket még ma!

Árazás: Az alap WooCommerce bővítmény ingyenes. Az előfizetések eladásához meg kell vásárolnia a WooCommerce Subscriptions bővítményt, amelynek ára 199,00 USD/év.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egy fantasztikus ügyvédi webhelyet szinte semmiért

Ko-fi egy szórakoztató Patreon alternatíva, amellyel megkérheti a rajongókat, hogy támogassák a munkáját egy csésze kávé áráért.

A Ko-fi egy saját platform, ahol létrehozhat egy oldalt adományok fogadására, tagság felajánlására, jutalékok elfogadására vagy termékek értékesítésére. A Ko-fi oldaladon galériát adhatsz munkáidról, bejegyzéseket írhatsz, közösségi finanszírozási célokat tűzhetsz ki, üzeneteket kaphatsz támogatóidtól és még sok mást.

Van még egy Ko-fi gomb plugin a WordPresshez. Ezzel a beépülő modullal közvetlenül a blogodban kérhetsz támogatást az emberektől, és a Ko-fi oldaladra irányíthatod őket.

Ez a Patreon alternatíva ingyenes. Tehát mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál egy fiókot, hozzon létre oldalt, kapcsolja össze Stripe- vagy PayPal-fiókját, és kezdje el fogadni a fizetéseket a rajongóitól.

A Ko-fi az adományaid 0%-át veszi fel. A tagsági és jutalékos eladások után azonban díjat kell fizetni.

Íme a Ko-fi néhány fő jellemzője:

 • 0% platformdíj adományozás esetén
 • Hozzon létre havi tagsági szinteket
 • Jutalmak felajánlása a támogatóknak
 • Adományfolyam-figyelmeztetések a Twitch, a YouTube és a Facebook számára
 • Közvetlen üzenetek fogadása a rajongóktól
 • És több…

Szerezd meg a Ko-fit még ma!

Árazás: A Ko-fi használata ingyenes, de vannak tranzakciós díjak. A jutalékok és a tagsági díjak eltávolításához válthat Gold csomagra, havi 4,50 USD-tól kezdődően.

Vegyél nekem egy kávét a Ko-fi-hoz hasonló finanszírozási platform. Létrehozhat egy ingyenes oldalt, ahol elkezdhet adományokat fogadni támogatóitól.

A platform könnyen használható. A rajongók néhány kattintással adományt és üzenetet küldhetnek neked. Még csak fiókkal sem kell rendelkezniük.

Az adományok elfogadása mellett tagságokat is létrehozhat, és extra szolgáltatásokat kínálhat, például 1-1 Zoom hívást vagy művészeti jutalékot fizetés ellenében.

Ez a platform elfogadja az összes főbb hitel- és betéti kártyát, az Apple Pay-t, a Google Pay-t, valamint a helyi fizetési módokat, és a kifizetés közvetlenül a bankszámlájára történik.

Van még egy ingyenes WordPress bővítmény a „Vegyél nekem egy kávét” gombok és widgetek hozzáadásához a WordPress webhelyéhez.

A Buy Me a Coffee azonban minden adomány után 5%-os tranzakciós díjat számít fel.

Íme a Buy Me a Coffee funkciói:

 • Azonnal megkapja a kifizetést bankszámlájára
 • Lehetőség tagság létrehozására és extrák értékesítésére
 • Ingyenes WordPress beépülő modul, amellyel adományokat fogadhat közvetlenül a blogján
 • És több…

Vegyen nekem egy kávét még ma!

Olvasni:  Ingyenes és prémium kapcsolódó bejegyzéseket tartalmazó beépülő modulok a közönség elköteleződéséhez

Árazás: A Buy Me a Coffee ingyenes, de vannak tranzakciós díjak.

Tagságiamelyet a Patreon 2018-ban vásárolt meg, egy másik bővítmény, amely lehetővé teszi tagsági program létrehozását WordPress webhelyén.

A Memberful egyszerű fizetési rendszert kínál. Az oldal tetején megjelenik egy egyszerű fizetési űrlap, így az új tagok néhány kattintással csatlakozhatnak.

Könnyen kiválaszthatja, hogy mely előfizetők férhetnek hozzá webhelye védett területeihez. Ezenkívül kap egy irányítópultot, ahol kezelheti tagjait, valamint megtekintheti a mutatókat, diagramokat és tevékenységi hírcsatornákat.

A legnagyobb hátránya, hogy a Memberful magas tranzakciós díjat számít fel. Az ingyenes fiókkal 10% tranzakciós díjat számítunk fel. A prémium csomagokkal továbbra is 4,9%-os tranzakciós díjat kell fizetnie.

Vessen egy pillantást a Memberful fontos funkcióira:

 • Bármilyen típusú előfizetési csomag létrehozása
 • Optimalizált pénztár
 • Az irányítópult elemzése
 • Ajándékvásárlások és kuponok
 • Ingyenes vagy fizetős próbaverziók
 • És több…

Legyen tag még ma!

Árazás: A Memberful ingyenes csomagot kínál 10%-os tranzakciós díjjal. A prémium tervek havi 25 dollártól kezdődnek, 4,9%-os tranzakciós díjjal.

Mi a legjobb Patreon alternatíva?

Sok más Patreon-alternatívát is hozzáadhattunk volna ehhez a listához. Más népszerű platformok közé tartozik a Podia, a Kickstarter, a Liberapay és még sok más.

De elsősorban a WordPress-szel integrálható lehetőségekre akartunk összpontosítani, így közvetlenül a saját webhelyéről hozhat létre tagságokat, előfizetéseket vagy fogadhat el adományokat.

Ezt szem előtt tartva úgy gondoljuk, hogy a Patreon legjobb alternatívája a MemberPress.

Memberpress tagsági bővítmény

A MemberPress segítségével bármilyen típusú tagsági előfizetést létrehozhat. Exkluzív blogbejegyzéseket, digitális termékeket, online tanfolyamokat, csak tagok számára fenntartott fórumokat és még sok mást kínálhat havi díj ellenében.

Ráadásul könnyen beállítható, és rengeteg testreszabási lehetőséggel rendelkezik.

A legjobb rész? Mivel ez egy beépülő modul, használhatja tagság létrehozására meglévő WordPress webhelyén. Ez azt jelenti, hogy teljes ellenőrzést gyakorolhat, és nem kell aggódnia a tranzakciós díjak miatt.

Reméljük, hogy ezek a Patreon alternatívák segítettek megtalálni a legjobb megoldást az Ön igényeinek. Most pénzbeli támogatást kaphat közönségétől, így továbbra is biztosíthatja számukra az általuk kedvelt tartalmat.

Ha tetszett ez a bejegyzés, tekintse meg útmutatónkat a bloggal való bevételszerzésről. További stratégiákat ismertet, amelyek segítségével online pénzt kereshet.

És ne felejtsd el iratkozzon fel e-mailes hírlevelünkre további hasznos blogolási tippekért!

Új publikációk:

Ajánlott