7 grafikai tervezési tipp a közösségi média fejlesztéséhez

Tartalomjegyzék

 1. Miért fontos a design a közösségi médiában?
 2. 7 Grafikai tervezési tippek közösségi médiához
 3. Kulcs elvitelek
 4. Következtetés
 5. GYIK

Az elmúlt néhány évben a közösségi média a márkák befolyásos helyévé vált. Vállalkozástulajdonosként szinte lehetetlen vállalkozása növekedése közösségi média jelenlét nélkül.

Ahhoz azonban, hogy megfelelően kihasználhassa előnyeit, megfelelő közösségi média marketinget kell végeznie. Fontos, hogy hogyan közvetíti üzenetét a közösségi média platformokon. Ezért érdemes követnie a közösségi médiára vonatkozó grafikai tervezési tippjeinket, amelyek segítségével közvetlenül kapcsolatba léphet célközönségével, és tartós kapcsolatokat létesíthet velük.

Forrás

Miért fontos a design a közösségi médiában?

A különböző típusú kiadványok és blogok bizonyos tervezési irányelveket követnek, hogy a nézők számára bemutathatóak és könnyen érthetőek legyenek. Szóval, miért nem a közösségi média?

Ha nem tulajdonított kellő jelentőséget a közösségi média kialakításának, akkor itt az ideje, hogy elkezdje ezt. Döntő szerepet játszik a felhasználói figyelem felkeltésében és a márka ismertségének kialakításában.

Az alábbiakban említett pontok a grafikai tervezés jelentőségét tükrözik a közösségi média marketingben.

Professzionális márka imázs

Minden márka valódinak és professzionálisnak szeretne megjelenni a célközönsége előtt. Függetlenül attól, hogy a márka milyen platformot használ a felhasználókkal való kommunikációra, az ötletei közvetítésének világosnak és következetesnek kell lennie. A felhasználók nem veszik komolyan, ha bejegyzései vagy hirdetései nem következetesek, vagy sok változatot tartalmaznak.

Ez az egységesség a közösségi média marketingben csak akkor lehetséges, ha elkészítette a részletes tervezési stílus útmutatóját. Például rendelkezhet egy meghatározott szín- vagy betűkészlettel, használhat brit vagy amerikai írásmódokat, és minden bejegyzésében használhatja a márkája logóját.

Olvasni:  13 zseniális példa a kreatív szövegírásra a reklámozásban

Forrás

Márka ismertségét biztosítja

A közösségi média vizuális csemege a nézők számára. A videók, képek vagy grafikák órákon át görgetik őket. A közösségi média kialakításának olyannak kell lennie, hogy a felhasználók maguk is felismerhessék márkáját a bejegyzéseiből. Így jobban emlékeznek rád, és minden alkalommal látni fogják a bejegyzéseidet. Ez a konzisztencia egységes dizájnnal jár, és a márka ismertségét hozza létre.

Ezenkívül a márkaismertséget is növeli, mivel a grafika a közösségi médiában a tartalom legmegoszthatóbb formája.

Növeli a figyelmet

Még a közösségi médiában sem könnyű felhívni a felhasználó figyelmét. A felhasználók egyszerűen görgetik a hírfolyamukat anélkül, hogy ténylegesen megnéznék a bejegyzéseket. Tehát mit lehet tenni a felhasználók érdeklődésének felkeltése érdekében ilyen rövid időn belül?

A lenyűgöző közösségimédia-kialakítás a válasz. A márkák lebilincselő dizájnstílusát használó tartalomkészítés már az első pillantásra vonzza és leköti a célközönséget.

Világosan közvetíti az üzenetet

Jogosan mondják: „Egy kép többet ér ezer szónál”, és ez megmagyarázza a design fontosságát a közösségi médiában. A jól megtervezett infografikák és képek a legvilágosabban mutatják be elképzeléseit. Nemcsak az Ön üzenetét közvetíti, hanem abban is segít a célközönségnek, hogy megértse cége értékeit és azt, hogy mit képvisel.

7 grafikai tervezési tipp a közösségi médiához

Miután megvizsgáltuk, hogy a design milyen előnyöket kínál a közösségi média marketing számára, lássunk néhányat grafikai tervezési tippek közösségi média számára. Ezek az egyszerűek közösségi média tervezés tippeket a márkák marketingútjuk bármely szakaszában alkalmazhatják.

1. Tervezzen, mielőtt a közösségi médiában elkezdené a grafikai tervezést

Legyen világos közösségimédia-tervezési stratégiája a tartalom javításához. A leghatékonyabb tervezési stratégia létrehozásához először értékelje meglévő követőit és azt, hogy mit keresnek a tartalomban.

Ezenkívül készítsen felhasználói személyiségeket, hogy új közönséget érjen el, mivel sokkal könnyebb tartalmat tervezni bizonyos típusú felhasználók számára. Válassza ki a márkájának megfelelő platformokat. Például a divat- és stílustippek kiválóan teljesítenek az Instagramon, ami miatt a platform alkalmas az életmód- és divatmárkák számára.

Miután leszűkítette a közönségét és a megcélozni kívánt csatornákat, katalogizálja tartalmi terveit és tervezési médiáját (képek, videók, GIF-ek). Tartson hivatkozást a különböző közösségi médiaplatformok tartalomméreteire és formátumaira is.

Olvasni:  Útmutató a közösségi média tippjeihez, amelyekkel kitűnhetsz: 5 legjobb tipp

2. A közösségi oldalad megtervezése

A közösségimédia-stratégia elkészültével itt az ideje megvalósítani azt. Kezdje a kezdőlapjáról, amely tájékoztatja Önt potenciális követőiről. Az életrajzod nem lehet túl hosszú. Az oldal elrendezésének olyannak kell lennie, hogy a legfontosabb tartalom felül legyen, és a kiemelt képek elmondják a csoportosított tartalom természetét. Profiljának fókuszált üzenetet kell adnia a márkaidentitásáról vizuálisan, képek, színek és grafikák segítségével.

3. Tervezze meg a tartalmat követői számára releváns módon

A profiloldal tervezésének optimalizálása után összpontosítson a tartalomtervekre. Ne csak rólad szóljon a közösségi média fiókja. Megvan az oka annak, hogy az emberek miért követnek téged, legyen az információ, szórakozás vagy inspiráció. Tartsd életben ezt az okot.

A tervezés nem csak a vizuális vonzerőről szól, hanem arról is, hogy a tartalmat hatásosabbá és hasznosabbá tegye a nézők számára. A márkák félkövér és világos tipográfiát használhatnak világos háttereken, hogy kiemeljenek olyan fontos információkat, amelyek azonnal felkeltik a felhasználó figyelmét, amint megtekintik a bejegyzést.

Forrás

4. Használjon különféle tartalomterveket

A közösségi médián különféle típusú tartalmakat, például promóciós anyagokat, vásárlói véleményeket, termékinformációkat stb. tehet közzé. Függetlenül attól, hogy miről van szó, minden tartalomkategóriának eltérő kialakításúnak kell lennie, hogy oldala dinamikus és vonzó legyen.

Az inspiráló tartalom például remekül néz ki a kézzel írt tipográfiában, és arra kényszerítheti a felhasználókat, hogy megosszák. Hasonlóképpen, ha valós emberekről és valódi termékekről készült képeket tesz közzé, ne szűrje túl őket, és ne veszítse el eredetiségüket.

5. Egyensúlyozza az egyes bejegyzéseket a teljes profiloldalával

Annak ellenére, hogy többféle tervezési típussal rendelkezhet, a bejegyzéseknek és a teljes profiloldalnak vizuálisan konzisztensnek kell lenniük a hatékony márkaépítéshez. Ezt úgy érheti el, hogy minden posztot saját céllal és célközönséggel tervez, ugyanakkor hozzájárul a közösségi média tervezésének kollektív egészéhez.

6. Tervezzen tematikus tartalmat és sablonokat

Javasoljuk, hogy készítsen sablonokat egyes bejegyzésekhez, mivel ezek lehetővé teszik a tartalom gyors létrehozását, és összefüggő megjelenést kölcsönöznek oldalának. A sablonok unalmasnak és általánosnak tűnhetnek, de ezek tervezési ütemtervként szolgálhatnak olyan bejegyzéseknél, ahol jobb, ha kihagyjuk az egyéni tervezést.

Olvasni:  10 kreatív női vezető a grafikai tervezésben, amit tudnia kell

Ez különösen hasznos az ismétlődő tervezési képeknél, mint például a YouTube-videók miniatűrjei, mivel nincs értelme minden alkalommal időt és energiát költeni egyedi miniatűrök készítésére. Így a sablonok segítségével több figyelmet és időt fordíthat a fontosabb tartalomra.

7. Frissítse tervezési stratégiáját az elemzések alapján

A közösségi média dinamikus, és egy bejegyzés élettartama néhány órától egy napig terjedhet. Ez segíthet tesztelni, mely tervezési stílusok működnek jobban, és ennek megfelelően módosítani. Értékelje az olyan mutatókat, mint például a megtekintések száma, a videók nézési ideje stb., hogy meghatározza bejegyzése sikerességét vagy kudarcát. Az A/B tesztelés hasznos eszköz annak eldöntésére, hogy melyik tervezési változat a legjobb.

Kulcs elvitelek

 • A tervezési stílus kialakítása fontos eleme egy márka közösségi média marketing stratégiájának. Ennek több oka is van, például:
  • A jól meghatározott és következetes tervezési stílusok professzionális megjelenést kölcsönöznek márkájának és minden közösségimédia-platformon közzétett tartalomnak.
  • A közösségi média tervezési stratégiája a márka ismertségét és ismertségét teremti meg azáltal, hogy olyan tartalmat tesz közzé a közösségi média platformokon, amelyek bizonyos dizájnelemeken keresztül könnyen társíthatók a márkához.
  • A szemet gyönyörködtető dizájn és a tartalmak jó grafikai felhasználása segíthet felkelteni a célközönség figyelmét a közösségi média platformokon található bejegyzések végtelen tárháza között.
  • A közösségimédia-marketingben a tervezés kulcsfontosságú, mivel segítségével a márkák pontosabban és áttekinthetőbben közvetíthetik ötleteiket, értékeiket és kultúrájukat célközönségükhöz.
 • Ezek közösségi média grafikai tervezési tippek segíthet a legtöbbet kihozni közösségi média marketingjéből.
  • Mielőtt elkezdené a közösségi média tervezését, meg kell terveznie a közösségi média tervezési stratégiáját a célközönség és a megcélzott csatornák szerint.
  • A tervezési szakasz után kezdje el megtervezni közösségi oldalát, hogy a célközönség számára a márka első megjelenését hozza létre. Az életrajzának pontosnak kell lennie, és a profiloldal elrendezésének kiemelnie kell a legfontosabb tartalmat.
  • Győződjön meg arról, hogy a tartalom kialakítása jó hatást gyakorol a bejegyzésekre, azon kívül, hogy csak vizuálisan vonzó.
  • Tartsa lebilincselő közösségi oldalát különböző tervezési stílusok használatával a tartalomtípusok különböző kategóriáihoz.
  • Minden egyes bejegyzés különálló lehet, de összhangban kell lennie a közösségi média kialakításának alapvető elemeivel.
  • Használjon sablonokat tervezési stílusában bizonyos visszatérő tartalomtípusokhoz, hogy időt és energiát takarítson meg.
  • Legyen rugalmas a tervezési stratégiájában, és folytassa a különböző tervezési stílusok tesztelését, hogy megtudja, melyik működik a legjobban bizonyos mutatók alapján.
Olvasni:  99Math Review – The Ultimate Guide

Következtetés

A közösségi média kiváló hely a potenciális ügyfelek vonzására, az ügyfelek bevonására és a márkaismertség kialakítására. A márkák azonban csak akkor tudják kihasználni ezeket az előnyöket, ha nagyszerű tervezési stratégiát követnek. Enélkül a tartalom valószínűleg elveszik a hasonló tartalmak óceánjában. A magával ragadó dizájnok arra kényszeríthetik a felhasználókat, hogy hallgassák meg mondanivalóját. Így a márkáknak nem szabad alábecsülniük a közösségi média tervezésének erejét.

GYIK

1. Mi az a közösségi média tervezés?

Ez a vizuális tartalom, például képek, videók, GIF-ek és más grafikák felhasználása, amelyeket a márkák különféle közösségi média platformokon tesznek közzé digitális marketing céljára.

2. Miért van szükségük a márkáknak közösségi média tervezési stratégiára?

A grafikai tervezés kulcsfontosságú eleme a közösségi média marketingstratégiájának, mivel a következő előnyöket kínálja:
– Professzionális és hiteles márkaimázs
– Magasabb márkaismertség és vásárlói elkötelezettség
– Képes felkelteni a célközönség figyelmét
– Világosabban közvetíti a márka üzenetét és ötleteit

3. Hogyan javítja a márka ismertségét a tervezési stílus elfogadása?

A márka által elfogadott, jól körülhatárolt és egységes tervezési stílus, mint például a márka logója vagy egy bizonyos színséma vagy betűtípus használata a közösségi média posztjaiban, ezeknek a dizájnelemeknek köszönhetően teszi felismerhetővé a tartalmat. Az ilyen bejegyzések, amikor a felhasználók megosztják, növelik a márka elérését és ismertségét.

4. Milyen hasznos tanácsok vannak a közösségi médiában poszttervezéshez?

A fontos közösségi média poszttervezési tippek a következő:
– Tervezze meg a tartalmat úgy, hogy ne csak vizuálisan vonzó legyen, hanem követői számára is releváns legyen.
– Használjon különböző típusú terveket a különböző tartalomkategóriákhoz
– Egyensúlyozza az egyes bejegyzéseket az általános profiltervvel
– Használjon sablonokat az ismétlődő tartalomtípusokhoz
– Folyamatosan módosítsa a tervezést az elemzések alapján

Új publikációk:

Ajánlott