7 hatékony módszer a tartalommarketing használatára induló vállalkozások számára

Ebben a blogban bemutatjuk a különböző tartalommarketing-tippeket induló vállalkozásoknak, és azt, hogy hogyan építhetnek fel olyan stratégiát, amely ösztönzi az üzletet.

Egy induló vállalkozás működtetése azt jelenti, hogy minden döntése kulcsfontosságú, különösen akkor, ha nincs sok erőforrása. A hagyományos marketingmegközelítések, mint például a fizetett hirdetések, gyorsan kimeríthetik a költségvetést; néha nem adják meg a kívánt tartós hatást. Itt jön képbe a tartalommarketing.

Startup-alapítóként nagyon fontos, hogy a tartalommarketing az eszköztárában legyen. Ez nem drága előre, mint néhány más marketing technika. Természetesen költenie kell minőségi tartalomfejlesztésre – jó írók, kiváló dizájn és némi technikai SEO-támogatás –, de ezek a kezdeti költségek időtlen eszközökké válnak, amelyek még sokáig lekötik a közönséget, miután először megjelentek a webhelyén.

Nos, miért csinálsz egy hatalmasat A cégek 82%-a használ tartalommarketinget? Jól:

Ennek ellenére megvizsgáljuk a különböző tartalommarketing-tippeket az induló vállalkozások számára, és megvizsgáljuk, hogyan építhetnek fel olyan stratégiát, amely ösztönzi az üzletet. Megvizsgáljuk továbbá a tartalommarketing-stratégia kiaknázásának hatékony módjait az induló vállalkozások számára, és segítünk Önnek elindulni marketingútján.

De előtte – nézzük meg közelebbről, miért elengedhetetlen a tartalommarketing az induló vállalkozások számára.

7 bevált módszer, amellyel az induló vállalkozások használhatják a tartalommarketinget

A hatékony tartalomstratégia kidolgozása létfontosságú azon induló vállalkozások számára, amelyek tartalomfejlesztésen keresztül ösztönzik az üzleti növekedést. Íme 7 alapvető lépés az induló vállalkozás tartalommarketing-erõfeszítéseihez:

1. Ismerje meg célközönségét

A kivételes tartalom csak akkor hozza meg a kívánt eredményt, ha mélyen ismeri a közönségét. Kulcsfontosságú, hogy megértse ügyfelei céljait, azonosítsa fájdalmas pontjaikat, és előre jelezze a lehetséges kifogásokat.

E nélkül előfordulhat, hogy a tartalom nem éri el a célt, és nem lesz visszhangja a megcélzott közönségnek.

Ügyfélfejlesztéssel és alapos kutatással értékes betekintést nyerhet célközönségébe. Fontolja meg interjúk, fókuszcsoportok és felmérések alkalmazását, hogy közvetlen kapcsolatot létesítsen meglévő vagy leendő ügyfeleivel. Ezek a módszerek gazdag információforrást biztosítanak, lehetővé téve, hogy jobban megértse igényeiket, preferenciáikat és elvárásaikat.

Olvasni:  Átfogó útmutató egy startup finanszírozásához

A nagy kérdés az, hogy hogyan találja ki ezeket az információkat a célközönségéről? Íme néhány hasznos tipp:

 • Vevői személyiségek létrehozása – Ezek az ideális vásárlók részletes profiljai.
 • A közönség szegmentálása különböző tényezők, például vásárlási viselkedésük, korábbi vásárlások, demográfiai adatok, érdeklődési körök stb. alapján.
 • Határozza meg, hogy ezekre a szegmensekre kell-e összpontosítania, vagy néhány fontosabb.
 • Testreszabhatja és személyre szabhatja a tartalmat, hogy megfeleljen a közönség igényeinek.

A vásárlói személyiség létrehozása során a következőket kell figyelembe vennie:

tartalommarketing startup számára

2. Hozzon létre kiváló minőségű, értékes tartalmat

A Google következetesen előnyben részesíti a kiváló minőségű tartalmat, amely egyedi betekintést nyújt a felhasználóknak. Kombinálja szakértői nézőpontját különféle tartalommal, hogy olyan eszközt fejleszthessen ki, amely nemcsak a versenytársakat megelőzi, hanem az Ön értékét is bemutatja a több információt kereső olvasók számára.

Győződjön meg arról, hogy a kiváló minőségű tartalom szorosan illeszkedik termékéhez vagy szolgáltatásához, és megfelel a közönség igényeinek.

Például, ha lakásbiztosítást ad el, összpontosítson a közvetlenül a lakástulajdonosokat érintő témákra, mivel a „lakásvásárlási ellenőrzőlista” nem biztos, hogy megfelel a legtöbb olyan közönségnek, akinek már van otthona.

Csak azután fedezze fel a tangenciális témákat, hogy alaposan lefedte azokat az iparági témákat, amelyekben Ön a legmagasabb tekintéllyel rendelkezik.

A Google és a felhasználók is olyan vállalkozásoktól fogyasztanak tartalmat, amelyekben megbíznak. Webhelyének kialakítása, tartalomminősége, választott témák és szerzői életrajzok együttesen jelzik az Ön tapasztalatát, szakértelmét, tekintélyét és megbízhatóságát – ezt gyakran EEAT-nak is nevezik.

tartalommarketing startupoknak

Az EEAT támogatása és a kiemelkedő tartalom létrehozása érdekében fontolja meg a következő stratégiák megvalósítását:

 • Változatos tartalomformátumok: Különféle tartalomformátumokat foglalhat magában, beleértve az útmutatókat, esettanulmányokat és SEO-vezérelt bejegyzéseket. Ez a sokféleség nem csak a különböző felhasználói preferenciákat szolgálja ki, hanem sokoldalúságát is bemutatja.
 • Mérvadó tartalom: Készítsen tartalmat, amely megalapozza az Ön tekintélyét szakértelmén és iparági vertikumán belül. Ez nem csak az Ön hitelességéhez járul hozzá, hanem növeli annak esélyét is, hogy előrébb kerüljön a releváns keresésekben.
 • Neves szerzők: Együttműködjön elismert szerzőkkel, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek. Sorolja fel a hitelesítő adataikat, hogy megerősítse a tartalom mögött rejlő szakértelmet.
 • Jó oldal tapasztalat: Előnyben részesítse webhelyén a pozitív felhasználói élményt, előtérbe helyezve a felhasználóközpontú tartalmat. Egy jól megtervezett, könnyen navigálható weboldal növeli a bizalmat és az elkötelezettséget.
 • Könnyen emészthető tartalomkialakítás: Mutassa be a tartalmat könnyen fogyasztható formátumban. A jól strukturált, tetszetős tartalom valószínűleg fenntartja a felhasználók érdeklődését, és professzionalizmust közvetít.
Olvasni:  Professzionális e-mail-írási tippek a hatékony kommunikációhoz

E stratégiák integrálásával nemcsak online jelenlétét erősíti meg, hanem megbízható információforrásként is megerősíti pozícióját, amely megfelel a Google szabványainak és a közönség elvárásainak.

3. Használja ki a történetmesélést a márkaépítéshez

A tartalommarketing világában a történetmesélés erejét nem lehet túlbecsülni. Lenyűgöző narratívák készítése túlmutat termékei vagy szolgáltatásai pusztán bemutatásán; behatol a közönség érzelmi magjába, és mélyebb kapcsolatot alakít ki.

Egy jól kidolgozott történet magával ragad, magával ragad és hosszan tartó benyomást hagyhat, így elengedhetetlen eszköze a márka építésének és erősítésének.

Egy tanulmány Google, Motista és CEB jelezte, hogy A B2B vásárlók 50%-a nagyobb valószínűséggel vásárol, ha érzelmileg kapcsolatba kerül egy márkával.

A Nike marketingkampányai gyakran túlmutatnak a termékjellemzőkön, és sikerekről, kitartásról és eredményekről mesélnek. Ezek a narratívák nemcsak a közönségre hatnak, hanem erőteljes, felemelő érzelmekkel társítják a márkát.

Az induló vállalkozás eredettörténete erőteljes eszköz a márkaépítésben. A kezdetektől napjainkig tartó utazás elmesélése humanizálja márkáját, kontextust és hitelességet biztosít. Lehetővé teszi a közönség számára, hogy kapcsolatba lépjen a márka mögött álló emberekkel, elősegítve a bizalmat és a megbízhatóságot.

Vegyünk példát az olyan cégekről, mint az Apple vagy a Microsoft, amelyek gyakran kiemelik alapítóik történetét a marketingben. Steve Jobs útja az Apple-lel vagy Bill Gates útja a Microsofttal személyesebbé teszi a márkát, több mint arctalan entitás.

Hasonlóképpen, az esettanulmányok és vásárlói beszámolók felhasználása kézzelfogható hitelességet ad a márkához. Ezek a tartalomelemek valós példákat mutatnak be terméke vagy szolgáltatása pozitív hatásáról. Társadalmi bizonyítékot nyújtanak, bizalmat ébresztenek a potenciális ügyfelekben, és segítik őket az általuk tapasztalható előnyök előrejelzésében.

4. Optimalizálja a SEO-t a hitelesség feláldozása nélkül

A SEO alapjainak megértése kulcsfontosságú ahhoz, hogy a zsúfolt digitális környezetben organikus láthatóságot érjünk el. A SEO magában foglalja az online tartalom optimalizálását, hogy az jobban felfedezhető legyen a keresőmotorok számára, mint pl Google és Microsoft Bingami végső soron növeli webhelye esélyét arra, hogy előrébb kerüljön a keresési eredmények között.

Bár a kulcsszavak beépítése elengedhetetlen a keresőoptimalizáláshoz, ugyanolyan fontos a hitelesség megőrzése és a közönség bevonása. A kulcsszavak tömése vagy a tartalom kulcsszavakkal való túlterhelése rossz felhasználói élményt eredményezhet, és ronthatja a márka hitelességét.

A kulcsszóoptimalizálás és a valódi, lenyűgöző tartalom létrehozása közötti egyensúly megteremtése biztosítja, hogy webhelye jó helyen szerepeljen, és rezonálja közönségét.

Másrészt a backlinking egy másik kulcsfontosságú SEO stratégia, amely jelzi a keresőmotoroknak, hogy tartalma értékes és hiteles. Ha olyan tartalom létrehozására összpontosít, amelyet más webhelyek érdemesnek találnak linkelni, az javítja általános SEO-stratégiáját.

Olvasni:  15 tipp szabadúszó íróknak, hogy online munkát találjanak

Fontolja meg, hogy a jó hírű online kiadványok hogyan kapcsolódnak a mélyreható kutatási cikkekhez vagy informatív útmutatókhoz. Ezek a visszamutató linkek hozzájárulnak a tartalom hitelességéhez, és növelik annak láthatóságát a keresőmotorok rangsorában.

A következőképpen építhet vissza linkelési lehetőségeket:

 • Megosztható tartalom létrehozása: Készítsen olyan tartalmat, amelyet az Ön iparágában mások értékesnek és megoszthatónak találnak. Ez növeli annak esélyét, hogy hiteles forrásokból visszamutató linkeket szerezzen.
 • Kapcsolatok építése: Hozzon létre kapcsolatokat influencerekkel, iparági szakértőkkel és más webhelyekkel, amelyek az Ön résébe tartoznak. A valódi kapcsolatok természetes backlink lehetőségekhez vezethetnek.

5. Használjon többféle tartalomformátumot és terjesztési csatornát

A tartalom különféle formátumok közötti változatossága számos előnnyel rendelkező stratégiai megközelítés. Mindegyik űrlap más-más preferenciát tesz lehetővé, így szélesebb közönséget érhet el.

Legyen szó informatív blogokról, vizuálisan lebilincselő videókról, elgondolkodtató podcastokról vagy könnyen emészthető infografikákról, a többféle tartalomformátum kihasználása fokozza az üzenetküldés általános hatását.

Például amikor vezető média- és szórakoztatóipari vállalat Hálózat 18 Nehézségei voltak a tartalom létrehozásának meghatározott időn belüli méretezésével, a cég a jó minőségű blogbejegyzések létrehozására összpontosított. Meg tudott felelni a nézők magas színvonalának. Mivel a tartalmat a célközönségre szabták, a Forbes-on közzétett tartalmaik keresztezték egymást Több mint 1 millió megtekintés. Mivel a tartalom megnyerő volt, látták 3x növekedés ülésük idejében a blogokon. Ez esettanulmány azt mutatja, hogy a tartalomnak explicitnek, lebilincselőnek és a közönség számára megcélzottnak kell lennie.

Tartalmi tervének különféle típusú tartalom keverékét kell tartalmaznia, például:

 • Blogbejegyzések
 • Életből vett példák
 • Részletes beszámolók
 • E-könyvek
 • Könnyen olvasható grafika
 • Videók
 • Online szemináriumok

A megfelelő platform kiválasztása a tartalomterjesztéshez most ugyanolyan fontos a célközönség hatékony eléréséhez. Mindegyik platform külön demográfiai és tartalomstílusnak felel meg. Például, A LinkedIn egy hatékony platform a B2B tartalmak számáramíg a vizuálisan orientált termékek sikerre találnak az Instagramon.

Hasonlóképpen, az induló e-kereskedelmi vállalkozások az e-mail marketing segítségével személyre szabott termékajánlatokat oszthatnak meg az ügyfél korábbi vásárlásai alapján, növelve ezzel az üzlet megismétlésének valószínűségét. Ha a tartalmat a felhasználói preferenciák és viselkedések alapján válogatja össze, célzott üzeneteket juttathat el közvetlenül a közönség postaládájába, így bensőségesebb kapcsolatot alakíthat ki.

6. Vegyen részt közönségével és lépjen kapcsolatba vele

A közönséggel való kétirányú kommunikáció elősegítése nem csak előnyös – ez elengedhetetlen. Ha monológ helyett párbeszédet folytat, közösséget épít, és erősíti a kapcsolatot a márka és a közönség között. Például, ha a közönség úgy érzi, hogy véleményét értékelik, nagyobb valószínűséggel veszik igénybe és osztják meg az Ön tartalmait, ami fokozza annak elérését és hatását.

Olvasni:  10 módszer, amellyel vállalkozása használhatja az AI-t az ügyfelek vonzására

A kétirányú kommunikáció megkönnyítésével, a részvétel ösztönzésével és a közösségi médiának a valós idejű elköteleződéshez való felhasználásával nemcsak erősíti márkája kapcsolatát a közönségével, hanem dinamikus és befogadó online közösséget is létrehoz.

A közösségi média platformok dinamikus teret kínálnak a valós idejű elköteleződéshez és közösségépítéshez. Élénk online közösséget hozhat létre márkája körül, ha aktívan részt vesz a vitákban, azonnal válaszol a megjegyzésekre, és megosztja a felhasználók által generált tartalmakat.

7. Mérje meg, elemezze és állítsa be

Ha a tartalomstratégiája már életbe lép, döntő fontosságú, hogy lássa, erőfeszítései kifizetődik-e. Látod a remélt eredményeket? Mi működik? Hol lehet javítani?

Ezek a kérdések hangsúlyozzák tartalommarketing-stratégiája dinamikus természetét – ez az átfogó marketingterv folyamatos, fejlődő összetevője. A tartalom világában, ami ma működik, nem feltétlenül holnap. A mantra: “Mérés, elemzés és beállítás”, ez az iránytű, amely a siker pályáját vezérli.

Ezért szükséges a mérőszámok és a kulcsfontosságú teljesítménymutatók (KPI) figyelemmel kísérése erőfeszítései értékeléséhez. Ha például a videómarketing a legmagasabb befektetésarányos megtérülést eredményezi, csoportosítsa át az erőforrásokat az Instagramból, és fektessen be jelentős mértékben olyan platformokba, mint a YouTube.

Használhat olyan eszközöket, mint pl A Google Analytics, SEMRush, Ahrefsés HubSpot tartalmai teljesítményének mérésére, a kulcsfontosságú mutatók elemzésére, valamint az átfogó tartalommarketing-stratégia optimalizálására vonatkozó tájékozott módosítások elvégzésére.

Íme néhány nyomon követendő kulcsmutató:

 • Weboldal forgalom
 • Vezető generáció
 • Social Media Engagement
 • Átváltási árfolyamok

Ne feledje, hogy a rugalmasság és a reakciókészség kulcsfontosságú a tartalommarketing folyamatosan változó táján való eligazodásban.

Alsó vonal

A hatékony tartalommarketing-stratégiák megvalósítása változást hozhat a kezdő vállalkozások számára, akik szilárd online jelenlétet szeretnének kialakítani, kapcsolatba lépni közönségükkel, és előmozdítani az üzleti növekedést.

A célközönség megismerésétől a történetmesélésig, a SEO-optimalizálásig és a közönséggel való kapcsolattartásig ezek a stratégiák megalapozzák a sikert a dinamikus digitális környezetben.

Nál nél Bors tartalom, arra specializálódtunk, hogy lenyűgöző és hatásos tartalommarketing stratégiákat készítsünk induló vállalkozások számára. Nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekből álló csapatunk készen áll az Önnel való együttműködésre, hogy elképzelését olyan tartalomstratégiává alakítsa, amely megkülönbözteti Önt a versenypiacon.

Forduljon hozzánk még ma tartalomstratégiánkhoz és írási szolgáltatásainkhoz.

Új publikációk:

Ajánlott