7 hatékony SaaS-hivatkozásépítési taktika

A SaaS-hivatkozások létrehozása kihívást jelent, mert számos vállalat verseng a figyelemért és a visszamutató linkekért a szoftveres területen.

A SaaS SEO-ban az elsődleges pillér a linképítés. Azoknak a technológiai webhelyeknek van a legjobb esélyük arra, hogy előrébb helyezkedjenek a Google-on, amelyek sok erős visszamutató hivatkozást tartalmaznak nagy tekintélyű domainekről.

Ebben az útmutatóban hét hatékony SaaS-hivatkozásépítési taktikát osztok meg, amellyel a stratégiai kapcsolatépítés révén új magasságokba lendítheti szoftverüzletét.

Mi az a SaaS linképítés?

A SaaS-hivatkozások létrehozása az a folyamat, amelynek során releváns, tech-központú hiperhivatkozásokat szereznek be, amelyek nagy tekintélyű szoftvertartományokból mutatnak vissza az Ön webhelyére.

A SaaS-hivatkozások szavazatként működnek, amely közli a keresőmotorokkal, hogy webhelye megbízható, és magasabb organikus helyezést eredményez.

Ha visszamutató linkeket keres a saját résében lévő releváns webhelyekről, az elősegíti SaaS-cége online hírnevének növelését és láthatóságát a keresőmotorok eredményei között, ami végső soron potenciális organikus leadeket vonz.

Miért fontos a linképítés a SaaS-vállalkozások számára?

A linképítés fő előnyei a technológiai és SaaS-vállalatok számára:

Magasabb helyezés a keresőmotorokban

A SaaS linképítés egyik legfőbb előnye a magasabb helyezés az organikus keresési eredmények között.

A hiteles webhelyekről származó jó minőségű visszamutató hivatkozások rendkívül fontosak SaaS-webhelye számára.

A linkek az egyik legerősebbek Google rangsorolási tényezők amelyet a keresőmotorok az organikus rangsorolási algoritmusában számítanak ki. A jó minőségű és természetesebb linkekkel rendelkező webhelyek előrébb helyezkednek el a keresési eredmények között.

Megnövekedett hivatkozási forgalom

Amikor nagy forgalmú és releváns webhelyek hivatkoznak az Ön SaaS-üzletére, akkor minősítettebb hivatkozási forgalmat szerez a domainjére.

A releváns hivatkozási forgalom több potenciális ügyfélhez vezet, ezáltal több értékesítést és jobb megtérülést eredményez a SEO-befektetésből. A minőségi hivatkozási forgalom generálásához linkeket kell szereznie az iparágához kapcsolódó és jó organikus forgalommal rendelkező webhelyekről.

Továbbfejlesztett tekintély

A keresőmotorok a domain rangsorolásakor elemzik a webhely jogosultságát. A hiteles webhelyek előrébb helyezkednek el az organikus eredmények között.

Az olyan eszközök, mint a Ahrefs, segíthetnek bármely webhely domain jogosultságának elemzésében. Az eszköz megjeleníti a külső visszamutató hivatkozások számát és a webhelyére mutató hivatkozó domaineket.

Ennélfogva, amikor hiteles és releváns webhelyekről épít linkeket, segít SaaS-üzletének iparági tekintélyként pozicionálnia. Ez az újonnan felfedezett hitelesség növeli hírnevét, és a potenciális ügyfeleket hajlamosabbá teszi arra, hogy bízzanak az Ön kínálatában.

Megnövelt márkaexpozíció

A linképítés szélesebb közönség számára ismerteti meg szoftvermárkáját, olyan felhasználókkal kapcsolatba lépve, akik egyébként nem találkozhattak volna a márkával.

Olvasni:  9 hatékony és hatásos tartalomírási tipp

Ez a láthatóság növelése nagyobb márka ismertséghez vezethet, és több lehetőséget nyit a növekedésre és terjeszkedésre. Ha új közönségeket szólít meg a visszamutató linkeken keresztül, akkor hatékonyan növelheti vállalkozása elérését, és jelentős lépéseket tehet a növekedési céljainak elérése felé.

Továbbfejlesztett konverziós potenciál

Amikor SaaS-üzlete visszamutató linkeket keres a célközönség számára releváns webhelyekről, az jelentősen megnöveli a minősített leadek vonzásának valószínűségét.

Ezek a potenciális ügyfelek olyan személyeket képviselnek, akik valóban érdeklődnek az Ön terméke vagy szolgáltatása iránt, így nagy valószínűséggel fizető ügyfelekké válnak. A megnövekedett konverziós aránnyal legyőzheti meglévő versenytársait, és hosszú távú sikereket élvezhet.

További partnerségi lehetőségek

Az együttműködésen alapuló kapcsolatépítési erőfeszítések gyakran az iparágon belüli más vállalkozásokkal való partneri kapcsolatok kialakításán forognak.

Ezeken a partnerségeken keresztül felfedezheti a társmarketing lehetőségeket, megosztott közönségeket érhet el, és kölcsönösen előnyös növekedést tapasztalhat.

A közös munkával és az értékes visszamutató linkek cseréjével mindkét vállalkozás kihasználhatja egymás erősségeit online jelenlétük bővítésében, új közönségekkel való kapcsolatteremtésben, és erős támogatási hálózat kialakításában az iparágon belül.

Hosszú távú előnyök

Bizonyos rövid távú marketingstratégiákkal ellentétben a linképítés tartós előnyöket kínál.

Ha jó minőségű visszamutató linkeket szerez, azok folyamatosan forgalmat irányíthatnak webhelyére, és hosszabb időn keresztül folyamatosan javíthatják a keresőmotorok helyezéseit.

Ez azt jelenti, hogy a jó hírű kapcsolatok kialakításába fektetett erőfeszítések a jövőben is pozitív eredményeket hoznak, így ez a hosszú távú növekedés és az online láthatóság értékes és fenntartható stratégiája.

Előnyök a versenytársakkal szemben

A SaaS-hivatkozások létrehozása megváltoztatja a játékot, egyértelmű előnyt biztosítva versenytársaival szemben. Erős backlink profil létrehozásával biztosítja, hogy jelenléte kiemelkedő és releváns maradjon iparágában.

Márkájának erős organikus láthatósága révén SaaS-termékei az iparág egyik vezető szerepét töltik be, és ezáltal több potenciális ügyfeleket vonzanak be.

A legnépszerűbb SaaS-hivatkozásépítési stratégiák

Mielőtt elkezdeném tárgyalni a legnépszerűbb SaaS-hivatkozásszerzési technikákat, döntő fontosságú, hogy megértsük a különbséget a jó és a rossz backlinkek között. A SaaS-hivatkozások létrehozása közben mindig jó backlinkeket kell szereznie.

Jónak tekinthetők az Ön iparága vagy piaci rése szempontjából releváns és nagy tekintélyű webhelyek visszamutató linkjei.

Hasonlóképpen rossz minőségűnek minősülnek az olyan webhelyekről származó visszamutató linkek, amelyek nem kapcsolódnak az Ön iparágához, vagy alacsony a jogosultságuk.

Ezenkívül ne hozzon létre visszamutató hivatkozásokat linkfarmokból vagy PBN-ekből, mivel ezeket a hálózatokat kizárólag linkek generálása céljából hozzák létre, és a keresőmotorok manipulatívnak és irányelveiknek ellentmondónak tartják őket.

Kép forrása: Delante

Most, hogy megértette, milyen típusú hivatkozásokat kell elkerülni, beszéljük meg a legnépszerűbb SaaS-hivatkozásépítési technikákat.

Íme a legjobb linképítési taktika a SaaS-szolgáltatásokhoz:

Hozzon létre összekapcsolható tartalmat és eszközöket

Linkelhető tartalom olyan értékes és megosztható információkra utal, amelyek természetes módon vonzzák a visszamutató hivatkozásokat más webhelyekről, megerősítve SaaS-webhelye tekintélyét és láthatóságát.

Bármilyen linkelhető tartalomtípust létrehozhat a SaaS-hez, az alábbiak szerint:

 • Végső útmutatók: Ezek útmutató jellegű cikkek, amelyek részletesen ismertetik egy termék vagy szolgáltatás működését. Az útmutatók tippeket, listákat, útmutatókat, videókat stb. is tartalmazhatnak. A végső útmutató célja, hogy az olvasót az egész témáról részletesen megismertesse.
 • Interaktív eszközök: Ez lehet egy szoftvereszköz vagy számológép, amely azonnali értéket biztosít a felhasználóknak, és arra ösztönöz másokat, hogy a kényelem kedvéért hivatkozzanak rá.
 • Ipari jelentések: Ezek eredeti kutatások vagy felmérések az Ön iparágán belül, amelyek az eredményeket jelentés formátumban teszik közzé.
Olvasni:  A hitelkártyatolvajok a WooCommerce webhelyeket célozzák meg
 • Infografika: Ezek összetett adatok vagy fogalmak, könnyen érthető grafikus formátumban.
 • Esettanulmányok: Ezek sikertörténetek és valós példák arra vonatkozóan, hogy az Ön SaaS-megoldása hogyan segítette az ügyfeleket céljaik elérésében.
 • Oktatóvideók: Ezek olyan lebilincselő videotartalmak, amelyek bemutatják, hogyan kell hatékonyan használni SaaS-termékét.
 • Sablonok és források: Ezek olyan letölthető sablonok, ellenőrző listák vagy erőforrások, amelyek időt és erőfeszítést takarítanak meg a célközönség számára.

A hivatkozások lekérése a forrásoldalakról egy hatékony linképítési stratégia SaaS-webhelye tekintélyének és a keresőmotorok rangsorának növeléséhez.

A forrásoldalak értékes információk vagy eszközök összegyűjtött gyűjteményei, amelyeket a webmesterek szeretnek létrehozni, az emberek pedig szeretnek olvasni.

A forrásoldalak hivatkozásainak biztosításához hozzon létre kiváló minőségű és egyedi tartalmat, amely kiemelkedik a rést illetően. Érje el a webhelytulajdonosokat személyre szabott bemutatóval, hangsúlyozva, hogy a tartalom milyen értéket jelent látogatóik számára.

Íme egy példa a Skillcrush forrásoldalára, amely webtervezési és -fejlesztési erőforrásokat sorol fel:

Az erőforrásoldalak linkjeinek stratégiai követésével célzott forgalmat vonzhat be, és SaaS-márkáját megbízható hatósággá alakíthatja.

Szerezzen hivatkozásokat a SaaS áttekintési webhelyeiről

A hivatkozások megszerzése SaaS-áttekintő webhelyekről jelentősen növelheti SaaS-üzlete online láthatóságát és hitelességét.

A SaaS áttekintő webhelyek olyan platformok, ahol a felhasználók és szakértők értékelik és értékelik a különböző szoftvermegoldásokat. Ezek a webhelyek megbízható források a potenciális ügyfelek számára, akik elfogulatlan betekintést kapnak a vásárlási döntések meghozatala előtt.

Kutasson fel és állítson össze egy listát a jó hírű SaaS-áttekintő webhelyekről, amelyek megfelelnek az Ön iparágának vagy résének.

Kérje meg a jelenlegi ügyfeleket, hogy írjanak véleményt ezekről az értékelő webhelyekről. Az elégedett felhasználók nagyobb valószínűséggel adnak kedvező ajánlásokat, hozzájárulva a pozitív linképítési lehetőségekhez.

Íme néhány a legnépszerűbb SaaS-ellenőrző webhelyek közül:

 • Capterra
 • TrustRadius
 • Szoftver tanácsadás
 • Alkalmazás beszerzése
 • PénzügyekOnline
 • Crozdesk
 • SaaSHub
 • SaaSGenius
 • Termékvadászat
 • TrustPilot

Ha úgy gondolja, hogy SaaS-terméke jól illeszkedik egy adott felülvizsgálati webhely célközönségéhez, vegye fel a kapcsolatot a webhely rendszergazdáival. Udvariasan érdeklődjön arról, hogy az Ön SaaS-termékét felülvizsgálhatják-e a platformjukon.

Felajánlhatja SaaS-termékének másolatait vagy ingyenes próbaverzióit is, hogy véleményezze a webhely szerkesztőit vagy az iparág kiemelkedő befolyásolóit. Ez arra ösztönözheti őket, hogy kipróbálják az Ön termékét, és potenciálisan megjelenítsék azt a platformjaikon.

Hajtsa végre a megszakadt hivatkozások létrehozását SaaS-hez

Keressen olyan webhelyeket, blogokat vagy forrásoldalakat a SaaS-résben vagy a kapcsolódó iparágakban, amelyek hibás hivatkozásokkal rendelkeznek. A folyamat felgyorsításához használhat hibás hivatkozás-ellenőrzőket vagy böngészőbővítményeket.

Olvasni:  A WordPress hatékony adománygyűjtési platform nonprofit szervezetek számára

Készítsen kiváló minőségű és értékes tartalmat, amely megfelel a cserélni kívánt hibás hivatkozás tárgyának vagy témájának. Győződjön meg arról, hogy a tartalom továbbfejlesztett, naprakész vagy átfogóbb forrást nyújt, mint a hibás hivatkozás.

Győződjön meg arról, hogy a tartalom közvetlenül releváns és kontextuálisan illeszkedik ahhoz a tartalomhoz, amelyre eredetileg hivatkoztak. A relevancia kulcsfontosságú a megszakadt linképítés sikeres eléréséhez.

Készítsen személyre szabott tájékoztató e-mailt a webhely tulajdonosának vagy tartalomkezelőjének.

Udvariasan tájékoztassa őket a webhelyükön található hibás linkről, és javasolja az Ön tartalmát megfelelő helyettesítőként. Hangsúlyozza azt az értéket, amelyet a tartalom jelent az olvasók számára.

Az alábbiakban egy hibás linkkel kapcsolatos tájékoztatási e-mail sablonja látható:

Tárgy: Megszakadt link cseréje – Értékes forrás ehhez [Topic/Industry]

Szia [Website Owner/Content Manager],

Észrevettem egy hibás linket [Page URL] alatt “[Section Title].” Szeretnék felajánlani egy helyettesítő forrást, amely hasznos lehet az olvasói számára.

Nemrég készítettem egy részletes útmutatót [Topic]burkolat [Key Point 1], [Key Point 2]és [Key Point 3]. Értékes betekintést és gyakorlatias tippeket nyújt a [Benefits of Your Content].

Az útmutatót itt találod: [Your Content URL]

Nyugodtan fontolja meg csereként való beszerelését. Bízom benne, hogy közönsége értékesnek fogja találni.

Köszönjük az idejét, és remélem, hogy ez az erőforrás hozzáadott értéket jelent webhelyéhez.

Üdvözlettel,

[Your Name]

[Your Title/Company]

[Your Website/Contact Information]

A leválasztott említések igénylése

Sikeres követelés nem összekapcsolt említések és értékes linkekké alakítása nagyszerű linképítési taktika online szoftverszolgáltatásai számára.

Ez a proaktív megközelítés javítja webhelye tekintélyét és láthatóságát, miközben a felhasználók számára könnyű hozzáférést biztosít az Ön SaaS-ajánlataihoz.

Használhat olyan online eszközöket, mint a Google Alerts, a Mention vagy a Brand24, hogy figyelje SaaS-márkájának említését az interneten. Kövesse nyomon azokat a webhelyeket, amelyek megemlítik a márkáját anélkül, hogy a webhelyére mutató hivatkozást mutatnának.

Tekintse át az említéseket, hogy azonosítsa azokat az eseteket, amikor az említésből hiányzik a webhelyére mutató hivatkozás. Készítsen listát ezekről a nem összekapcsolt említésekről a tájékoztatás érdekében.

Forduljon azoknak a webhelyeknek a tulajdonosaihoz vagy tartalomkezelőihez, amelyek megemlítették az Ön SaaS-márkáját anélkül, hogy visszalinkelne. Udvariasan köszönje meg nekik, hogy megemlítették márkáját, és kérjen hivatkozást a webhelyére a nagyobb kontextus és a felhasználói kényelem érdekében.

A webhely tulajdonosának megkönnyítése érdekében javasoljon konkrét horgonyszöveget vagy a webhely legrelevánsabb oldalát, amelyre hivatkozhat.

Íme egy sablon, amelyet a tájékoztatási e-mailekhez használhat:

Tárgy: Hivatkozási kérés: Nem linkelt megemlítés [Your SaaS Website] tovább [Website]

kedves [Website Owner/Content Manager],

remélem ez az email jó egészségben talál.

keresztül jöttem [Website] és észrevetted, hogy említetted [Your Website] legutóbbi bejegyzésében [Post Title].

Köszönjük, hogy felvett minket értékes tartalmai közé! Azonban észrevettem, hogy az említés nem tartalmazott a weboldalunkra mutató hivatkozást.

Hihetetlenül hálás lennék, ha fontolóra venné egy link hozzáadását [Your Website URL]. Ezáltal közönsége könnyen hozzáférhet SaaS-megoldásaink felfedezéséhez, és többet tudhat meg arról, hogyan segíthetünk nekik [Specific Benefits].

Nyugodtan használja a „Visit [Your Website]” vagy bármilyen más megfelelő szöveg, amely természetesen illeszkedik a tartalomhoz. Őszintén köszönöm, hogy támogatta a megjelenést [Your SaaS Website].

Várom pozitív válaszát.

Üdvözlettel,

[Your Name]

[Your Title/Company]

[Your SaaS Website/Contact Information]

Készítsen SaaS vendégblogot

A vendégblogok lehetővé teszik a SaaS-vállalkozások számára, hogy jó minőségű linkeket szerezzenek jó hírű és hiteles webhelyekről.

Olvasni:  3CX élő csevegés áttekintése: A hatékony kommunikáció összes funkciója egy eszközben

Kutasson fel és azonosítson olyan hiteles SaaS-blogokat, amelyek illeszkednek az Ön réséhez és célközönségéhez. Olyan szoftveres és technológiai blogokat kell keresnie, amelyek jelenleg fogadnak vendég bejegyzéseket.

A legjobb módszer egy Google-lap elkészítése, amely tartalmazza a vendégblog-oldalak összes adatát. Az összeállítás után tekintse át az egyes célblogok vendégbejegyzésére vonatkozó irányelveit, hogy megértse a tartalmi követelményeket, a szószámkorlátokat, a formázási beállításokat és a beküldési folyamatot.

Most készítsen egy listát a releváns és lebilincselő témákról, amelyek bemutatják szakértelmét, és visszhangra találnak a célblog közönségében. Koncentráljon a hasznosítható betekintések és értékes információk nyújtására.

Végül írjon személyre szabott és meggyőző e-mailt a blog tulajdonosának vagy tartalomkezelőjének.

Miután elfogadták a prezentációt, kezdje el vendégbejegyzésének elkészítését. Győződjön meg arról, hogy jól strukturált, informatív, és igazodik a blog stílusához és hangvételéhez. Használjon adatokat, esettanulmányokat és példákat álláspontja alátámasztására. Ezenkívül adjon meg egy kontextus szempontjából releváns backlinket a webhelyére, hogy az természetesnek tűnjön.

Ha szükséges, szakszerűen járjon utána, hogy érdeklődjön a bejegyzés állapotáról.

Vegyen részt vendégpodcastingban

A vendég podcasting egy másik hatékony SaaS-hivatkozásszerzési stratégia SaaS-üzlete láthatóságának növelésére.

Azonosítson olyan podcastokat, amelyek az Ön SaaS-réséhez vagy célközönségéhez kapcsolódó témákra összpontosítanak. Készítse el a podcastok listáját sok előfizetővel.

Hallgassa meg a vizsgált podcast néhány epizódját, hogy megértse, mit takar a műsor. A megjelenített tartalom típusától függően elkészítheti a tartalmat, és a bemutatót a gazdagéphez szabhatja.

A pályának személyre szabottnak és vonzónak kell lennie. Mutassa be magát, magyarázza el szakértelmét a Szoftver, mint szolgáltatás iparágban, és javasoljon olyan lehetséges témákat, amelyek illeszkednek a podcast témájához és közönségéhez.

Miután a bemutatót elfogadták, készítsen értékvezérelt tartalmat, amely hasznos betekintést, értékes tippeket és iparági trendeket kínál. Törekedjen szakértelmének megosztására, és olyan egyedi nézőpontokat kínáljon, amelyek rezonálnak a podcast közönségével.

A vendég-podcastok nemcsak visszamutató linkek megszerzésében segítenek, hanem lehetővé teszik szakértelmének bemutatását, szélesebb közönség elérését, és értelmes kapcsolatok kiépítését az iparágon belül.

Következtetés

A SaaS linképítés mindig is kihívást jelentett. A hatékony SaaS-hivatkozások kiépítésének lényege, hogy értelmes kapcsolatokat építsenek ki az iparági társaikkal, a webhelytulajdonosokkal és a célközönség tagjaival.

SaaS-hivatkozások beszerzésekor a minőséget részesítse előnyben a mennyiséggel szemben. Néhány hiteles hivatkozásnak nagyobb hatása van, mint a sok rossz minőségű hivatkozásnak. Kerülje továbbá a linkek vásárlását vagy a linkrendszerekben való részvételt.

Minden stratégiai és etikai úton szerzett kapcsolat megerősíti SaaS-üzlete alapjait, utat nyitva a fenntartható növekedés és a hosszú távú siker felé.

Új publikációk:

Ajánlott