7 Hozzávalók egy nagy hatású szabadúszó írási javaslathoz

Az ajánlatnak tájékoztatnia kell az ügyfelet az Ön készségeiről és tapasztalatairól, fel kell vázolnia az ügyfél céljainak eléréséhez szükséges stratégiákat, és egyértelműen jeleznie kell, hogy mi kell ahhoz, hogy elérje az említett célt. Ez lehetővé teszi számukra, hogy világosan megértsék, hogyan fog kibontakozni a projekt.

A globális szabadúszó piac úgy növekszik, mint még soha. India látta a 29% a szabadúszó bevételek növekedése 2019. Jelentős emelkedés a tartalompiaconkönnyen belátható, hogy a szabadúszó tartalomírás itt marad.

Mivel ennyien vannak jelen a koncertgazdaságban, felfigyelnek rád a szabadúszók tengerében? Hogyan lehet elérni a koncertet? Lehet, hogy nem vagy értékesítő, de a szolgáltatásodat minden pályán eladod egy írási projekthez. Itt jön a nagy hatású javaslatok ereje. Az ajánlat az, ahol felvázolja a megoldásait az ügyfél igényei szerint. Az ajánlatok túlmutatnak az eredmények felsorolásán és a stratégiák kiemelésén. Mert nem csak az számít, hogy mit mondasz, hanem az is, hogyan mondod. Egy jó javaslat a sikeres tartalomírási karrier kulcsa. Szerencsére nem kell végigmennie a tartalomírási tanfolyamokon, hogy szilárd dokumentumot készítsen szabadúszó pályázati minta.

Mi az a szabadúszó írási javaslat?

A szabadúszó pályázati minta A tartalom egy írásos dokumentum, amely leírja szolgáltatásait és ajánlatát egy leendő ügyfél számára. Ez egy olyan pálya, amely kifejezi az olyan alapvető részleteket, mint a költségek, az időkeretek stb. De lehetővé teszi, hogy bemutassa készségeit és kreativitását, hogy ösztönözze őket az Ön felvételére.

A szabadúszó írási javaslat jelentősége

Azt gondolhatja, hogy tíz év szabadúszó írási tapasztalat és egy ragyogó portfólió elegendő ahhoz, hogy egy ügyfelet lebonyolítson, mindössze egy általános ajánlatot és egy linket küld a portfóliójához. Ez távol áll az igazságtól. Az ügyfelek számtalan általános ajánlatot kapnak, és nem valószínű, hogy kapcsolatba lépnek velük. A digitális világban, ahol sok szakember kínálja ugyanazokat a szolgáltatásokat, egy ajánlat kulcsfontosságú az ügyfelek megszerzéséhez. Íme néhány ok.

Olvasni:  Az e-könyvek előnyei a diákok és a tanárok számára

1. Szurkold magad

Nem valószínű, hogy Ön lesz az egyetlen, akit fontolóra vesznek a munkára. A javaslat lehetőséget ad arra, hogy kitűnjön. Előfordulhat, hogy ugyanazokat a szolgáltatásokat ugyanazon a költségeken kínálja, mint több más ember, de ez lehetővé teszi, hogy bemutassa készségeit és tapasztalatait, valamint azt, hogy miért Ön a legalkalmasabb a munkára. Megmutathatja személyiségét és kreativitását. Mindkettő erős motiváció az ügyfelek számára, hogy Önt alkalmazzák.

2. Konkrét dokumentum

Az ajánlat kifejezi az Ön lényeges érdeklődését a szolgáltatás nyújtása iránt. Azt jelzi, hogy már átgondolta, hogyan fogja kiszolgálni az ügyfelet. Ez mindig biztató a potenciális ügyfél számára. Egy kis professzionalizmust ad az egész folyamathoz, ami nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy szolgáltatóként hitelesebb legyen.

3. Törvényes fizetőeszköz

Az ajánlat használatának fontos előnye, hogy jogi dokumentumként működik, amely az eredeti ajánlatot és megállapodást igazolja. Bármilyen probléma és vita esetén ez irányadó dokumentumnak bizonyulhat a megoldásukra irányuló későbbi intézkedésekhez. Törvényes fizetőeszközként működik, és további előnye, hogy egy kis professzionalizmust ad hozzá.

4. Időmegtakarítás

Szabadúszóként valószínűleg több különböző projekten fog dolgozni egyszerre. Nem akarja vesztegetni az időt a költségek megtárgyalásával és az időkeretekkel, fizetési módokkal stb. kapcsolatos kérdések megválaszolásával. A javaslat lehetővé teszi, hogy mindezeket a részleteket felvázolja, hogy a minőségi szolgáltatásra összpontosítson. Biztosan értékelni fogja az ügyfél is.

5. Személyre szabás

A javaslat nagyszerű lehetőséget kínál kutatási készségeinek bemutatására. Lehetővé teszi, hogy információkat gyűjtsön róluk, és tömören kifejezze igényeiket. Ez nem csak a szolgáltatás iránti elkötelezettségéről szól, hanem abban is segít az ügyfélnek, hogy megértse, mennyire ügyes az információgyűjtésben. Ez minden bizonnyal nagy része egy írói koncertnek, és ezért segít az írási képességekbe vetett hitben.

6. Hatékonyság

Az ajánlat lehetővé teszi, hogy az ügyfél világosan megértse, mit várhat el Öntől, és hogyan fogja folytatni a projektet. Ez lehetővé teszi a pontosítások elvégzését már az elején, hogy az erőforrásokat ne pazarolják el többszöri átdolgozásra. Hatékonyabbá teszi az egész folyamatot.

Olvasni:  7 szabadúszó tartalomíró a Twitteren

Hét elem, amelyet az írási javaslatokban szerepeltetni kell:

1. Körülbelül

 • Az ügyfélről – Mik a projekt követelményei, céljai, elvárásai; melyek a kliens fájdalmai, és hogyan kezelheti őket.
 • Önről – Ki vagy, mit csinálsz, szakértelmed, a projekt szempontjából releváns tapasztalatod, miért érdemes téged kiválasztani ebbe a projektbe.

Forrás

2. Ajánlat

 • Szállítandó termékek; szolgáltatásának előnyei az ügyfél számára
 • További betekintések és megoldások, amelyeket bemutathat

3. Költség és költségvetés

 • Szolgáltatási díjak
 • A díj részletei (költségbontás)
 • Lehetséges többletköltségek, adó, ÁFA stb.

4. Idővonal

 • A tartalom elkészítésének és közzétételének részletes ütemezése
 • A projekt várható befejezési dátuma

5. Fizetés és feltételek

 • Fizetési folyamat részletei
 • A projekt feltételei

6. Végrehajtás és értékelések

 • Annak leírása, hogy a tartalom hogyan készül úgy, hogy elérje a kívánt eredményt
 • A projekt részletes végrehajtási terve
 • Megoldásra váró problémák
 • A terv végrehajtásának követelményei
 • Az értékelés és értékelés módszere

7. Végső meghívás

 • Konkrét utasítások az ügyfélnek a szerződés továbblépéséhez
 • Cselekvésre ösztönzés (CTA)
 • Hogyan lehet elérni

Szabadúszó írási javaslat szerkezete

Az ajánlatnak tájékoztatnia kell az ügyfelet az Ön készségeiről és tapasztalatairól, fel kell vázolnia az ügyfél céljainak eléréséhez szükséges stratégiákat, és egyértelműen jeleznie kell, hogy mi kell ahhoz, hogy elérje az említett célt. Ez lehetővé teszi számukra, hogy világosan megértsék, hogyan fog kibontakozni a projekt.

Az ajánlat formátuma a projekttől és az iparágtól függően változhat. Kezdésként itt van egy alapstruktúra:

Projekt összefoglaló

Persze az ügyfél már tudja, miről szól a projekt. Célja tehát az, hogy bemutassa szolgáltatását az ügyfél igényeinek és céljainak megfelelően. Itt felsorolja a projekt céljait és követelményeit, beleértve, de nem kizárólagosan az ügyfél által említetteket; majd említse meg az Ön által kínált összes releváns szolgáltatást; írja le, hogyan oldja meg a szolgáltatása a problémájukat. Ez nem csak annak demonstrálásaként szolgál, hogy az Ön készségei és tapasztalatai hogyan illeszkednek a projekthez, hanem azt is megmutatja, hogy valóban megérti a projektjüket, és javítana rajta.

Példa a szolgáltatás keretbe foglalására:

Olvasni:  7 szabadúszó típus: Te melyik vagy?

Forrás

Idővonal és végrehajtás

Itt megadhatja a projekt összefoglalójában említett összes szolgáltatás lebontását. Felvázolja az írási szolgáltatás végrehajtásának módját és időpontját. Például mikor fogod elkészíteni a blogbejegyzéseket? Konkrét alkalmakra ütemezi majd a cikkeket? Mikor kell befejeznie a termékleírás tartalmát? Stb. Ez jó érzést ad az ügyfélnek, hogy mikor mire számítson, beleértve a projekt befejezési idejét is. A legjobb, ha próbaidőt adunk meg, ahelyett, hogy elköteleznénk magunkat a végleges dátumok mellett.

A javaslat idővonala így nézhet ki:

Forrás

Költségvetés

Legyen nagyon pontos a szolgáltatási díjak tekintetében. A projekthez kapcsolódó esetleges többletköltségek figyelembevétele. Például a projekt többletköltséget igényel az Ön részéről, mondjuk kutatásra, adatkapcsolatra, szoftvereszközökre vagy egyéb anyagokra? Említse meg őket, és ha lehetséges, adja meg a költségek pontos lebontását. Lehetséges, hogy a plusz költséget a végső díjak nem tartalmazzák, de ez mindig jobb, mintha olyasmiért kellene díjat fizetnie, amiről az ügyfelet előzetesen nem tájékoztatták. Ha nem tud pontos számokat említeni, adja meg a költségvetés hozzávetőleges becslését.

Fizetési folyamat

Milyen fizetési módot fogadna el? Ennek megfelelően adja meg adatait. Lesz-e előlegfizetés? Mikor kell a fizetést teljesíteni? Adja meg a fizetési dátumokat. Hasonlóképpen, említse meg a fizetési folyamat minden részletét. Bontsa le a költségeket az átláthatóság érdekében.

Forrás

Körülmények

Tudja, hogy a felülvizsgálatok a munka részét képezik, különösen a tartalomírásban. Tisztázza azokat a rendelkezéseket, amelyek az eredeti költségen elfogadható változatok számára vonatkoznak. A költségbecslés részben említse meg a további átalakítások díjait. A részletekről szerződést köthet Felhasználási feltételek.

Kapcsolatba lépni

Mondja el leendő ügyfeleinek, hogyan érhetik el Önt a legjobban. A folyamat kényelmesebbé tétele érdekében digitálisan is megteheti az ajánlatot (adott esetben az ügyfélnek ez rendben van). Helyezzen el egy aláírási helyet mindkét fél számára; és ha lehetséges, engedélyezze Elektronikus aláírás hogy felgyorsítsa az üzletet.

Forrás

A szabadúszók által elkövetett hibák az írási javaslatok elkészítésekor

Az írási játékod erős lehet, de kerüld az alábbi javaslati hibákat:

A követelményekhez való ragaszkodás

A kemény verseny mellett a követelmények teljesítése nem elég; hozzáadott érték! Mindig próbálj valami többet hozni, mint az alapvető szükséglet. Adja hozzá saját javaslatait az ajánlathoz, amelyek segíthetnek az ügyfél előrelátásában. Tájékoztassa az ügyfelet azokról a szolgáltatásokról, amelyek értéket adhatnak a projekthez.

Olvasni:  A termékleírások fontossága: A termékleírások 5 módon növelhetik az értékesítést

Nem jelentkezik be az ügyféllel

Az ajánlatkérés (RFP) leírná a projektet és annak céljait; mégis vegye fel a kapcsolatot a céggel; tegyen fel annyi kérdést, amennyi szükséges, hogy segítsen összeállítani egy mélyreható javaslatot. Ez lehetővé teszi, hogy sokkal jobban megértse a leendő ügyfél helyzetét. Néhány mintakérdés:

Forrás

Felügyelet

Emlékszel a pitchingről, vagyis a szolgáltatás eladásáról? Bármennyire is kiemeli képességeit és szakértelmét, az ajánlat nem csak Önről szól. Találja meg az egyensúlyt; rávilágít mind az ügyfél problémáira, mind megoldásaira. Legyen alapos a leírásban, és beszéljen a fájdalompontjaikról. Ez azt mutatja, hogy valóban törődik vele, és nem csak szabadúszó tartalomíróként nyújtja ki az összes szolgáltatását.

Nincs CTA

A jól strukturált szabadúszó ajánlatminta tartalmában rá kell ösztönöznie a leendő ügyfelet a szükséges intézkedések megtételére. Mondja el nekik, hogy pontosan mit kell tenniük a javaslat végrehajtásához.

Újrahasználat

Az álláskeresőknek azt tanácsoljuk, hogy önéletrajzukat a jelentkező cég szerint alakítsák ki; ugyanez vonatkozik a javaslatokra is. Használhatja ugyanazt a struktúrát egy régi javaslatból, de kerülni kell a lusta másolást.

Következtetés

Tehát most készen áll arra, hogy szabadúszóként saját javaslatot tegyen. Készítse el saját magát, vagy válasszon online könnyen elérhető ajánlati szoftvert és sablonokat. Ha még mindig vannak kétségei, itt található néhány legjobb lista szabadúszó írásbeli javaslatminták vagy szabadúszó írásajánlati sablonok neked:

GYIK

1. Mi az a szabadúszó írási javaslat?

Ez egy írásos dokumentum, amely leírja szolgáltatásait és ajánlatát egy leendő ügyfélnek, és lényegében egy részletes bemutató.

2. Mit kell tartalmaznia egy szabadúszó írási javaslatnak?

A következőket kell tartalmaznia:
Saját és ügyfél igényeinek leírása
Ajánlat
Költségek és költségvetések
Idővonal
Felhasználási feltételek
Kivitel vázlata
Végső meghívás

3. Kell-e szerepeltetni egy mintát az ajánlatomban?

A minta nagyon hasznos lehet, de ügyeljen arra, hogy hivatkozást adjon meg a tényleges minta helyett.

4. Szükséges-e szabadúszó írási javaslat?

Nem szükséges, hogy legyen ilyen, de nagyon hasznos az ügyfelek leszállásában, mivel lehetővé teszi, hogy bemutatkozzon és röviden felvázolja a projektet.

5. Mi a nyerő szabadúszó pályázat célja?

Ismerje meg történetüket, iparágukat és célközönségüket. Azonosítsa erősségeiket és gyengeségeiket, és jegyezze fel a fejlesztésre vonatkozó ötleteiket vagy javaslataikat.

Új publikációk:

Ajánlott