7 ígéretes webdizájn trend 2024-ban, ami valaha…

Egy folyamatosan fejlődő digitális környezetben egyáltalán lehetséges egy átlagos dizájnnal rendelkező weboldalra rácsalogatni a látogatókat? Rövid válasz: nem. Ahhoz, hogy tartós hatást érjen el látogatóira, lépést kell tartania a legújabb webdizájn trendekkel. Ez duplán igaz a webügynökségekre, amelyeknek bizonyítaniuk kell, hogy a jó megjelenésű, intelligens tervezés élvonalában vannak, amely a felhasználói élményt helyezi előtérbe.

Ennek érdekében győződjön meg arról, hogy ügynöksége saját webhelye megfelelő. Webhelye tökéletes alkalom arra, hogy potenciális ügyfeleknek megmutassa készségeit. Tudtad, hogy kb 88% az online fogyasztók nem térnek vissza webhelyére egy rossz tapasztalat után? Ügyfelei nem akarják az idejüket egy elavult, elhanyagolt weboldalra pazarolni.

Amit az ügyfelek látni szeretnének, az egy modern weboldal tervezés, gördülékeny felhasználói élménnyel. Ha webhelyén megjeleníti a legújabb webdizájn-trendeket, valószínűleg megbíznak az Ön munkájában projektjeik során. És ha az Öné nem elég jó, valószínűleg elhagyják webhelyét, és másik ügynökséget fogadnak fel.

Tekintettel arra, hogy a webdesign felelős a webhely hitelességének megteremtéséért 94% Az internetfelhasználók körében rendkívül fontos, hogy megismerje a 2024-as legfrissebb, modern webhelytervezési trendeket. Kínálja fel a látogatóknak a legújabb webdesign-ihletet abban a pillanatban, amikor a kezdőlapján landol.

Íme néhány modern webdesign inspiráció és trend, amelyek nemcsak a webhelytervezési folyamatot segítik, hanem ügyfeleit is lenyűgözik, így az Ön ügynökségét választják mások helyett.

Szeretne egy külön Ügynökség Spotlight funkciót a blogunkban?

Csatlakozzon az Ügynökség Partnerségi Programjához, és élvezze ezt és a társmarketing egyéb előnyeit, például vendégbejegyzéseket, partnerjelvényeket és sok mást!

A 7 legnépszerűbb webdesigntrend 2024-ban [With Examples]

Sok webdizájn ügynökség már dolgozik az idei és az elkövetkező év webdesign-ihletésein és trendjein. Egyre inkább arra törekednek, hogy weboldalukkal a valóságot szimulálják.

A webhelyek a mindennapi élet részévé váltak az internetezők számára, amelyek magukban foglalják ügyfeleit és célközönségét is. Ezért optimalizálja ügynöksége és ügyfelei webhelyét a webhelytervezés legújabb trendjei szerint, hogy életet adjon digitális munkaterületének.

Íme a 7 legígéretesebb és legmodernebb weboldaltervezési trend, amelyet alkalmaznia kell ügyfelei webhelyein, hogy elnyerje a szívüket.

1. Aszimmetrikus elrendezések

A weboldal elrendezése a vizuális elemek strukturális elrendezése a felhasználók számára vonzó információk megjelenítésére. Az elmúlt években a szimmetrikus interfészekből az aszimmetria felé mozdultak, amelyeket ma már kissé kiszámíthatónak és unalmasnak tartanak.

Nem hagyjuk figyelmen kívül a szimmetrikus elrendezések stabil és harmonizált jellegét. De az aszimmetrikus elrendezés valószínűleg dinamikusabb és érdekesebb hatással lesz a látogatókra, és így segít jobban kitűnni.

Az aszimmetrikus elrendezések különleges és emlékezetes élményt nyújtanak a weboldal látogatói számára. 2024 az organikus vagy folyékony formákról szól, nem pedig a geometriai formákról és egyenes vonalakról. Azért mert webdesignerek hajlamosabbak arra, hogy a digitális világot vegyítsék a hétköznapi fizikai élettapasztalatokkal. És ahogy a faágak, dombok és folyók szélei követik egyedi aszimmetrikus stílusukat, a webdizájn trendjei is ezt követik.

Olvasni:  Ideális blogbejegyzés hossza a SEO számára 2024-ban

Az organikus és folyékony formák a vonalak vagy szögek használatától eltérő módon választják el a webhely szakaszait és hajtásait. Ezeket az alakzatokat a kezdőlapja hátterében is használhatja, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtson látogatóinak, miközben finoman leköti érdeklődésüket.

Ha valóban vonalakat szeretne használni az elrendezésben, használhatja a vonalak és organikus alakzatok kombinációját, például a gépi tanulás szeletét.

Aggódik amiatt, hogy leterheli ügyfeleit ezekkel a tervekkel? Mérje fel az elrendezés egyes vizuális elemeinek súlyát drótváz segítségével. Az aszimmetrikus webhelyelrendezés összeállítása előtt dolgozza ki a vizuális elemek színét, méretét és mozgását.
Nézze meg webináriumunkat itt, amely arról szól, hogyan készítsünk kiemelkedő webhelyet!

2. Retro betűtípusok

A vintage ihletésű színeknek és tipográfiának megtartó ereje van. A retro betűtípusok stílusának és művészi stílusának használata nagyon változatos. A közhelytől és a trópustól a merész és szépig, a retro betűtípusok fűszerezhetik bármely webhely elrendezését.

Használjon változatos betűtípust és -méretet. Átfedheti a vizuális terveket, a lebegő elemeket, a nagyobb tipográfiát és a rétegeket. Kísérletezzen ötleteit maximális szabadsággal, korlátozások nélkül és a webhely látogatóinak túlterheltsége nélkül. Az American Scraps, a Cuban Council, a New York Moon nagyszerű példái annak, hogy a merész retro betűtípusok hűvös és modern pörgést adnak, keverve a kortárs képeket hagyományos elemekkel.

Ezek az ultratrendi retro betűtípusok a 2024-as év legjobb webdesign-trendjei közé tartoznak.

Az American Scraps a Clarendon, Georgia, Sans Serif, Refrigerator-Deluxe, Arial és Futura retro betűstílusok keverékét használja, hogy vintage hangulatot teremtsen a webhelyen.

A Cuban Council az Arial, Geneva, Verdana, Sans-Serif, Georgia, Times New Roman és Serif betűstílusok kombinációját használja.

A New York Moon a Georgia és Serif betűtípust használja weboldalukon merész retro megjelenéshez, sikeresen keltve a nosztalgia érzését.

Szerezze be a DreamHost tárhelyet a webhely teljesítményének azonnali növeléséhez!

Mindezen tendenciák ellenére egy örökre változatlan marad: a gyors sebesség.

3. Parallax Scroll animációk

A parallaxis hatás az oldalelemek előtérrel és háttérrel történő zökkenőmentes átmenetéből születik. Lélegzetelállító animációkkal inspirálja ügyfeleit és közönségét, miközben végiggörgetnek webhelye egyes részein.

A parallaxis animáció bizonyos mélységeket állít elő az előtérben és a háttérben, hogy elbűvölje a látogatókat. Ez a webdizájn-trend nem kizárólagos célja a látogatói vagy ügyfelei figyelmének felkeltése; ezzel a funkcióval a felhasználókat is cselekvésre ösztönözheti. Használjon trigger-animációt a CTA-elem színének, alakjának vagy sebességének megváltoztatásával, hogy eléggé felkeltse a felhasználókat ahhoz, hogy interakcióba lépjenek vele.
Ha feltűnő benyomást szeretne hagyni ügyfeleiben és látogatóiban, játsszon animált szövegekkel, előtérrel vagy akár háttérrel a weboldalán. Kerülje azonban a túl kirívó hatást, és használjon finom alkalmazásokat parallaxis görgetéssel.

A Qode Interactive Catalogue, a dogstudio, a Madwell és a The Story of the Goonies bemutatják, miért olyan népszerű trend a parallaxis görgetés weboldal tervezés 2024-ban.

A Qode interaktív katalógusa alapvető formákat, művészetet és parallaxis effektusokat használ, hogy életet adjon webhelye elrendezéséhez.

A Madwell parallaxis effektusokat használ, életet adva a látványelemeknek. A grafikai tervezés a kurzor mentén mozog, ami nagyszerű látványt nyújt. Élénk színeket és organikus formákat is használ a webhely elrendezésének további szépítésére.

Olvasni:  Hogyan indítsunk el egy kézműves blogot

A Goonies parallaxis effektusokat használ a hangos felhasználói felület mellett, hogy dinamikus vizuális és hangélményt biztosítson látogatóinak. Lehetőséget ad a hang lejátszására/szüneteltetésére is, hogy a felhasználók tetszés szerint élvezhessék a webhelyet.

„Megért egy próbát a DreamHost” – emlékszik vissza a Bold Web Design alapítója

4. Vízszintes görgetés

A vízszintes görgetés lehetővé teszi az interakciót és az értékes elköteleződést, ezért a 2024-as legújabb webdizájn trendek között szerepel.

A weboldalon vízszintes görgetéssel történő navigálás során a felhasználó aktívan részt vesz a képernyőn megjelenő eseményekben. Ez több reakciót vált ki belőlük, és fenntartja érdeklődésüket és elkötelezettségüket.

Sok webdesigner elkezdett játszani a színsémákkal és az animált átmenetekkel, valamint a webhely elrendezésének nagykereskedelmi elmozdulásaival. Akár új oldalnak is tűnhet minden tekercs.

Ennek a görgetőeffektusnak a használatakor szem előtt kell tartania az egyértelmű címkékkel ellátott nyílgombok használatát, amelyek segítenek a felhasználóknak navigálni a vízszintes tartalomban. A Parsons márkaépítés színátmeneteket és navigációs nyilakat használ, hogy segítse a felhasználókat a webhely elrendezésében.

Gondolja át, hol és miért lesz a vízszintes görgetés a legértelmesebb webhelye elrendezésében. Esetleg használhatja egy fotógaléria képeinek megjelenítésére, vagy kis vízszintes görgetéssel nagyíthatja a nagy képeket, hogy közelebbről megnézze a részleteket.

A vízszintes görgetés olyan vizuális jelekkel, mint a navigációs sáv és a nyilak párosul, kiemelkedő élményt nyújt a webhely felhasználóinak. Ne feledje, hogy a webhely látogatói emberek, és emberszerű, interaktív élményekre vágynak.

A Square, a D. Potfer Studio, a Parsons Branding és Emanuele Milella a vízszintes görgetés emlékezetes hatásának legjobb példája.

Figma kontra Sketch: A legjobb együttműködési tervezőeszköz webes tervezőügynökségek számára

5. Minimalista szélsőségek

A minimalizmus a kevesebb a több megközelítésen alapszik a felhasználói élmény fokozása érdekében, csupán néhány dizájnelemet és lágy színeket használ a merész és élénk színek helyett.

Lapos kialakítás, fehér terek, tompa színek és összességében tisztább megjelenés: ez jut először eszünkbe, ha a minimalizmusról beszélünk. És bár ez a különleges esztétika népszerű lehetett a 2000-es években, a minimalista webdizájnt mára a kortárs webdizájnerek újragondolták.

Ha szereti a nem általános minimalista dizájnt, próbáljon meg színes minimalizmust használni a merész háttérszínek, a tiszta szöveg és a minimális dizájnelemek megjelenítéséhez.

A minimalizmust más legújabb webdesign-trendekkel is keverheti. Szőjön 3D-s tervezési elemeket és látványelemeket webhelyén, hogy mélységet adjon minimalista webhelyelrendezéséhez. Használja a minimális parallaxis görgetést is, hogy a felhasználókat a webhely elrendezésével való interakcióra késztesse, és ezáltal növelje a konverziókat.

Az LLI Design, a Squarespace és a Symbolset néhány nagyszerű példa, amelyek színes minimalizmussal keltik fel a felhasználók érdeklődését, és csak azokat a helyeket emelik ki, amelyek fontosak, hogy erős benyomást hagyjanak a közönségben.

Ha a modern minimalizmusról beszélünk, a Neumorphism középutat foglal a lapos kialakítás és a szkeuomorfizmus. Mélységet kölcsönöz a lapos mintáknak egy puha, extrudált megjelenéssel, amely utánozza a fizikaiságot a vetett árnyékok, a félig lapos színek, valamint a digitális domborítás vagy dombornyomás használatával a letisztult design érdekében.

A neumorfizmus fokozza a látogatók kapcsolatát a webelrendezéssel, hogy fokozza az interakciót és a funkcionalitást. Tekintse meg, hogy a Neumorphism a lapos ikonokat valósághű 3D-s látványelemekké elevenítette fel a webdesigner fenti tervében Julien Brion.

Gloria egy másik webdesigner, aki neumorfizmust alkalmazott tervezésében, miközben tisztán, minimálisan és esztétikusan tartja azt.

Olvasni:  A Twitter X Corp-t valaha X-nek hívják? Itt a márkaváltás

Hogyan írjunk tervezési javaslatot, amely megnyeri a projekteket (sablon mellékelve)

6. Videók az elrendezésben

A nagyszerű webdizájn gazdag felhasználói élményt biztosít. Ez létrehozható különböző vizuális elemek szöveggel, hanggal és akár videóval kombinálásával. A gyönyörűen felvett mozifilm a háttérben leállíthatja a szemet, és egyedülálló vizuális élményt nyújthat.

A kiváló minőségű webhelyvideók sokkal maradandóbb hatást hagynak maguk után, mint a YouTube beágyazott videói. Választhat például a munkaportfólió szórakoztató vizuális megjelenítését a céloldalon, hogy bemutassa képességeit.

Az átlátszó videók használata a háttérben, videók beszúrása a bejegyzésekbe, valamint promóciós videók vagy interjúk hozzáadása nagyszerű módja annak, hogy videókat építsen be a webdesignba. Akár design elemként is használhatod a weboldal egy részén.

A Blacknegative, a The Hidden Worlds of the National Parks és a Bienville Capital Management olyan nagyszerű webhelyek, amelyek hátterében videókat és hangokat használtak, hogy varázslatot teremtsenek a képernyőn a felhasználók számára. Míg az Any.do a videót dizájnelemként használja egy okostelefon stílusos formájában.

7. Kiterjesztett valóság

A Pokémon Go népszerűsége új utakat nyitott a kiterjesztett valóság (AR) számára, hogy belépjen a webdizájn zónájába.

Sok webdizájner használja az AR-t, hogy áthidalja a valóság és a virtuális valóság közötti szakadékot számítógéppel generált képekkel a valós elemek és a környezet tetején.

Ez a technológia különösen hasznos az e-kereskedelmi webhelyek számára, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy felpróbálják kedvenc napszemüvegüket, kiegészítőiket, hajszínüket, ruháikat és még sok mást olyan szűrőkön keresztül, mint amilyeneket a Snapchaten és az Instagramon látunk. Az AR kivételével 360 fokos magával ragadó felhasználói élményt nyújt.

Ezek a webhelyek hasznot húznak a webkamerákat és okostelefon-kamerákat használó AR előnyeiből, amelyek javítják a felhasználói élményt, és segítik a látogatókat a legjobb online termékek kiválasztásában.

A Time – „Landing On the Moon” és a Toyota az AR-t használta weboldalaikhoz vagy hirdetési kampányaihoz, hogy több értékesítést és konverziót érjen el.

Míg a Toyota az AR-t használja hirdetési kampányában, hogy a Corollat ​​mobileszközökre vigye, a Time egy magával ragadó alkalmazással rendelkezik, amely „Holdraszállás” élményt nyújt a felhasználóknak mobileszközeikről.

Bővíthető tárhely a fejlődő ügynökségek számára

Biztosítson lenyűgöző digitális élményeket ügyfelei számára az ügynökségek számára készült DreamHost tárhely segítségével.

Működő weboldaltervezési trendek – szakértők szemszögéből

Webhelye vizuális tervezési elemeinek javítása és megújítása érdekében fentebb megosztottuk Önnel 2024 legmodernebb webdesign-trendjeit.

Most pedig hadd mutassunk be néhány webdesign-trendet, amelyek a legjobban működtek a különböző iparágak szakértői számára.

1. Kiváló minőségű 3D vizuális tervek

Szept Niakan – Ügyvezető bróker a Condo BlackBook

„A 3D-s látvány sokat fejlődött, és jelentős hatást gyakorolt ​​a weboldal tervezésére. Manapság rengeteg kiváló minőségű 3D-s látványt láthatunk az online tervekben. Ezek a 3D képek egy új webdesign-stílus példái, amelyek javítják a felhasználói élményt. A 3D funkciók erős hatást gyakorolnak a látogatókra, növelve a webhelyeken eltöltött időt.

A minimalista designban a 3D erősebb benyomást kelthet. A vásárlók manapság olyan weboldalakat keresnek, amelyek kreatívak és egyedi tervezésűek. Az ügyfelek szívesen töltenek időt a 3D-s funkciókkal rendelkező webhelyeken, mert az egyediség érzetét keltik.”

2. Árnyékok, rétegek és lebegő elemek

Jason McMahon – digitális stratéga, Bambrick Media

Olvasni:  10 legjobb Oberlo alternatíva a WooCommerce számára és...

„A pozitív érzelmeket árnyékok, lebegő képek és víziók inspirálják. 3D-s megjelenést kölcsönöznek a weboldalnak az elemek mélységének megjelenítésével.

Ez a trend bármilyen szöveghez, fotóhoz vagy videóhoz használható. A rétegezés egy olyan technika, amelyet az UI/UX tervező cégek használnak arra, hogy egyik elemet a másikra helyezzék. Lágy vetett árnyékok is használhatók a mélység növelésére. Ezeknek a funkcióknak a kombinációja kiemelkedő és vonzó megjelenést kölcsönöz a webhelynek, ugyanakkor könnyed hangulatot ad neki.”

3. Puha és kényelmes színek

Adam Garcia – alapítója A Stock Dork

„Az otthoni munka trendje miatt manapság sok ember sok időt tölt a számítógépén. A kijelzők hosszas bámulása után sok felhasználó megerőlteti a szemet. Ennek fényében az oldaltervezők a fogyasztók szemét könnyítő színsémák alkalmazására helyezik a hangsúlyt.

A lágy és kényelmes színek állnak most a webhelytervezők középpontjában, mivel ezek a világos és sötét témák közötti közepes terep. A lágy színek, mint a zöldek, rózsaszínek és meleg barnák, nyugtatják a szemet, és nem terhelik meg. Ez a jelenlegi webdizájn-trend ebben az évben továbbra is hatással lesz a webdizájn trendjeire, és a fogyasztók javát is szolgálja, mivel több időt tölthetnek el egy webhelyen anélkül, hogy gondok okoznának.

4. Neumorfizmus

Lindsey Allard – vezérigazgatója és társalapítója PlaybookUX

„A neumorfizmus egy új tervezési irányzat, amely újabb réteggel ruházza fel a webdizájnt. Ez a trend átveszi a webhelyek hagyományos lapos rétegezését, és magasságot ad webhelyének. Ezzel az új rétegezési módszerrel az olyan dolgok, mint a keresősáv, a gombok és a szövegmezők valóban előkerülnek a weboldalról. Az objektumok ezen hozzáadott rétegezése mélységet teremt, és teljesen újat ad.

perspektívát a webhelyekre idén!”

5. Történetmesélés a tervezésben

Daniel Foley, a CloudTech24 SEO szakértője

„A webdizájn célja már nem az, hogy statikus brosúrát készítsen a szervezetről. A weboldal történetmesélő platformmá fejlődött… és van benne egy művészet. A weboldal áramlása (ahelyett, hogy mindent a hajtás fölé zsúfolna) kulcsfontosságú a látogatók ott tartásához. Mivel az emberek érzelmesek, és jobban emlékeznek a történetekre, mint a véletlenszerű tényekre,

a webhelyeknek ezt a történetmesélési folyamatot be kell építeniük a tervezésükbe.

Sokkal több erőfeszítést fogunk tenni annak biztosítására, hogy a webhely görgethető élmény legyen, amely szervesen mozgatja az embereket egy történeten. Meg kell tudniuk válaszolni a „mit csinálnak?” kérdésre. végére.”

Tanuljon Lee Mathew Jacksontól, és hogyan mutatja be azokat a fontos eszközöket, amelyek megkönnyítik webhelye reszponzív kialakítását. Használja az általa javasolt eszközöket és tippeket a megfelelő webdizájn kialakításához, és olyan potenciális ügyfeleket szerezzen, mint még soha.

Következtetés

A trendteremtő webhelyekkel rendelkező ügynökségek könnyebben lekötik az ügyfeleket, és ezek az ügyfelek többször is visszatérnek, ha vonzó, magas konverziót eredményező dizájnt készítenek webhelyeikhez. Ez több konverziót és több értékesítési bevételt jelent az ügynökség számára.

A 2024 a grafikai tervezési játék kiegyenlítéséről szól, a merész színekkel való játékról, de webhelyének tisztán tartásáról.

Szóval ne várj. Dolgozz most ezeken a legújabb webdizájn-trendeken, hogy ügyfelei számára lenyűgöző, modern webhelytervezést biztosítson, amely mélyen lebilincselő felhasználói élményt biztosít. Végül győződjön meg róla, hogy webhelye reszponzív kialakítású, hogy a webtervezési erőfeszítései rendkívül jól kifizetődjenek, amikor újraindítja webhelyét.

Új publikációk:

Ajánlott