7 innovatív tartalommarketing-ötlet gyártóknak

Tartalomjegyzék

 1. 7 Tartalommarketing ötletek gyártóknak
 2. Tartalommarketing statisztika gyártók számára
 3. Kulcs elvitelek
 4. Következtetés
 5. GYIK

A HubSpot jelentései szerint világszerte a vállalkozások 82%-a fektet be a tartalommarketingbe, és a vásárlók 47%-a 2-5 tartalommal foglalkozik, mielőtt termékké/szolgáltatásgá válna. A marketingesek fő célja az eladások fellendítése, az elkötelezettség és a márkaismertség növelése. A gyártás az egyik legfontosabb iparág, amely 2021-ben nagyon komolyan vette a tartalommarketinget.

A hagyományos marketingtechnikák háttérbe szorultak, figyelembe véve a vállalkozások online megjelenésének megugrását. A gyártók minden eddiginél jobban használják a tartalommarketinget. A marketingszakemberek 41%-a azt állítja, hogy meghatározott tartalommarketing gyártása stratégia a helyén. Ma minél erősebb a piaci jelenléte, annál nagyobb a bevétele.

Ezért felvázoltunk 7 innovatívat tartalommarketing ötletek gyártóknak. Segít abban, hogy ötletet gyűjtsön saját tartalommarketing-stratégiájának kialakításához.

7 tartalommarketing-ötlet gyártóknak

1. Blogbejegyzések

Amikor azt mondjuk, tartalommarketing, a blogbejegyzések jutnak először eszünkbe. És miért nem? Ez egy hatékony módja a leendő vásárlók oktatásának. Másodszor, számos előnye is van. Ezzel egyidejűleg növeli népszerűségét, SEO-rangsorait és a márka tekintélyét.

Blogbejegyzések használata a tartalommarketing gyártó cégek számára zseniális ötlet. Miért? Nos, a blogok segítségével a gyártók megérthetik az ipari vásárlói kört.

Forrás

A blogbejegyzések részletes információkat tartalmaznak egy témáról, amelyek világos betekintést nyújtanak a vásárlókba. Segít eloszlatni mindazokat a kétségeket és fenntartásokat, amelyeket a vásárló a döntéshozatal során tapasztal. A vásárlói ciklus az adott termék iránti igény azonosításától a végső megvásárlásig kezdődik.

Ezenkívül a blogbejegyzésekből származó egyéb előnyök közé tartozik:

 • Szerves elérést és forgalmat generál webhelyére
 • Újra felhasználható közösségi média bejegyzésekhez
 • Segít a leadek generálásában és a konverzióban
 • Hosszú távú eredményeket hoz
 • Nagyon hasznos interperszonális kapcsolat kialakításában a vásárlókkal

Forrás

Ezért egy gazdag blogbejegyzéssel a webhelyen a gyártó felgyorsíthatja a hosszú értékesítési ciklust azáltal, hogy felvilágosítja a vásárlókat az összetett termékekről. A valós adatok, statisztikák és felmérések eredményei felhasználhatók a blogban a termelékenység növelésére. Ezért a blogok bizonyulhatnak a leghatékonyabbnak tartalommarketing gyártása stratégia a marketing csatornában.

2. E-könyvek

Az e-könyvek a tartalommarketing fontos eszközei. Ezek tükrözik az Ön szakértelmét az adott szektorban, és azt a képességét, hogy szembenézzen az ezzel járó kihívásokkal. Lehetőséget adnak arra is, hogy megérintsen más nyomáspontokat, amelyeket az e-könyvben lefedhet. Ezenkívül az e-könyvek gyorsan előállíthatók, költséghatékonyak, és tele vannak érzékelhető értékkel.

Olvasni:  7 e-mail marketing mutató a lelkes marketingszakemberek számára

A feldolgozóipar előnyére használhatja az e-könyveket, ha a gyártási műveletek gazdaságosságáról beszél. Mivel az egy méret koncepciója kizárt, e-könyveket lehet írni a vásárlók sajátos feldolgozóiparbeli igényeiről. Ha erről beszélnek, a gyártók az iparág gondolati vezetőiként helyezik el magukat.

Forrás

Végül az e-könyvek könnyen használható formátumban, interaktív vizualizációkkal és adatokkal készülnek. A tartalommarketing gyártása A stratégiák felhasználhatják az e-könyveket, hogy felhívják a figyelmet a dolgozók napi nehézségeire és veszélyeire. Ez egy hatékony módja a célközönséggel való kommunikációnak.

3. Ipari kutatás

Ipari kutatások felhasználása az Ön tartalommarketing gyártása stratégia értékes partnerként pozícionálhatja Önt. El fogja végezni az önreklám feladatát anélkül, hogy ezt hangosan kimondaná. Ügyfelei lenyűgözőnek találhatják az iparági kutatást és az adatokat. Ezért, ha felvilágosítjuk őket a soha nem látott meglátásokkal, az befolyásolhatja a növekedést és a megtérést.

A gyártók és vásárlóik profitálhatnak ebből. A kutatáshoz gyűjtött adatok 360 fokos képet mutatnak a piacról. Segíthet a gyártóknak meglátni a rejtett lehetőségeket, és mindenki más előtt kihasználni azokat. Ezért a rendelkezésre álló információk felhasználása elősegítheti, hogy a gyártó domináns pozíciót szerezzen a piacon.

Forrás

A virágzó üzlet kulcsa az ügyfelek elégedettsége. A rájuk ruházott érték és bizalom a döntő tényező jövőjét illetően. Vonja le figyelmüket azáltal, hogy folyamatosan új trendeket, kampányokat és statisztikákat jelenít meg. Ily módon hosszú távon elkötelezettek maradnak az Ön számára.

4. Gyártúra videók

Mint tudjuk, a videók kiváló választás tartalommarketinghez. Az internethasználók 90%-a inkább videókat néz, mint szöveget, hangot stb. A My Startup Land kutatása szerint az Amazon 3 milliárd dollárt költött videotartalomra, a Chevrolet a legnézettebb online autómárka 164 millió megtekintéssel stb. a videótartalmak egekbe szökő ROI-járól mesél nekünk.

Ezért a gyárbemutató videók nagyszerű kezdő lépést jelenthetnek vállalkozása videómarketingjébe. A feldolgozóipar gyárlátogató videók készítésével elvarázsolhatja a vásárlók bizalmát. Az ilyen videókon keresztül beengedi vásárlóit munkafolyamata legbonyolultabb részleteibe. Sokat tesz kockára, hogy tegyen valamit vásárlóiért. Ennélfogva ezzel minden bizonnyal előnyhöz jutsz versenytársaiddal szemben tartalommarketing gyártása stratégia.

Olvasni:  A teljes SEO útmutató a gyártóknak és a gyártóknak; Ipari márkák

Forrás

Mutatja a munkája iránti elkötelezettségét, a tagok hatékonyságát és a keresett munkakultúrát. Vásárlói nagyon örülnének, ha értesülnének róla. Ritkán lehetünk szemtanúi az általunk használt termékek teljes gyártási ciklusának.

5. Közösségi média posztok

A közösségi média a legkeresettebb választás a termékek marketingjére. Ennek egyszerű oka a kényelem, a hatalmas forgalom, az alacsony költség és az egyszerű folyamat. Nem csoda, hogy az emberek azonnal előkapják a telefonjukat, hogy megnézzék a termékek közösségi médiás profilját, hogy mérjék népszerűségüket és valódiságukat.

A legtöbb márka már most is használja a közösségi médiát, hogy elérje megcélzott ügyfeleit. A többiek pedig hamarosan ott lesznek. A feldolgozóipar és az ipari szektor azonban még nem aknázta ki teljesen a közösségi médiában rejlő lehetőségeket. De megint tartalommarketing ötletek a gyártáshoz nem lehet teljes promóció nélkül a közösségi médiában.

Forrás

Íme néhány alapvető támpont, amelyeket beilleszthet a közösségi média bejegyzéseibe:

 • Ne felejtsen el linkeket használni webhelyére/céloldalaira.
 • Győződjön meg arról, hogy következetesen tesz közzé a fiókjában.
 • Tervezze meg bejegyzéseit ügyfelei szerint a különböző platformokon. Például a LinkedIn-en érdemes vállalati és értékesítési tartalmat közzétenni; az Instagramon közzéteheti felméréseinek grafikus illusztrációit stb.
 • Legyen naprakész az új trendekkel, és építse be azokat bejegyzéseibe, hogy vonzóbbá és szórakoztatóbbá tegye őket.

6. Esettanulmányok

Az esettanulmányok felgyorsíthatják márkaismertségét azáltal, hogy átfogó esettanulmányt kínálnak a vásárlóknak termékei teljesítményéről. Ha nem, akkor a vásárlók pozitívan reagálnának az érdeklődésükre számot tartó termék bemutatására. A HubSpot jelentése szerint a marketingszakemberek 13%-a esettanulmányokat használ a tartalomstratégiájában használt egyik elsődleges médiaformaként.

Forrás

Az esettanulmányok segítségével e-maileket gyűjthet a potenciális vásárlóktól, és elkészítheti az e-mail listát. Segítségével tájékoztató és ismeretterjesztő hírleveleket küldhet vásárlóinak. Másodszor, lehetősége nyílik arra, hogy a marketinget személyes szintre emelje. Tartalommarketing a feldolgozóiparban segíthet a gyártóknak annyit nyerni ugyanazzal az erőfeszítéssel.

Ezenkívül az esettanulmányok betekintést engednek a leendő vásárlóknak termékeik teljesítményébe. Segít nekik, hogy izguljanak a termék iránt. Az esettanulmányok fő célja annak kimutatása, hogy a vevő jó döntést hoz a vállalat termékének megvásárlásakor.

Olvasni:  AI Bot ChatGPT – Forradalmi chatbot

Forrás

A feldolgozóipar valóban sokat profitálhat az esettanulmányokból. Ezek mind a műveletekről és a gépeik ügyes kezeléséről szólnak. Ha gyakran kapnak pozitív visszajelzést, feszegetik korlátaikat, hogy fokozzák élményeiket. És ez az esettanulmányaikban is megmutatkozna.

7. Brosúrák

A brosúrák olyanok, mint a sziklaágyak a digitális tartalmak óceánjában. Néha az online tartalom túlságosan nehéz lehet megemészteni. A brosúráknak köszönhetően azonban szünetet tarthatunk anélkül, hogy a marketingben szünetet tartanánk. Manapság a prospektusok is megtalálhatók az interneten, ami azt jelenti, hogy bármilyen formában is el tudják végezni a munkát.

A brosúrák azonban akkor működnek a legjobban, ha a vásárlók felmelegednek. A belső ügy rendkívül fontos, mivel az Ön termékeit és szolgáltatásait érinti. Legyen brosúrája olyan vonzó, amennyire csak tudja, de legyen formális.

Forrás

Néhány fontos támpont, amelyet szem előtt kell tartania, amikor a feldolgozóipar tartalommarketing-stratégiájában használja:

 • Illessze be az idővonalat a termék elkészítésének bemutatásához
 • Tegye könnyen érthetővé az adatokat lenyűgöző statisztikákkal és számadatokkal
 • Használjon színátmenetet a brosúra kialakításában
 • Használjon megfelelő színszűrőt a marketingprospektus elemeinek felbukkanásához
 • Integráljon képeket és élénk színű ikonokat a cselekvésre való felhívások kiemeléséhez
 • A marketing brosúra kialakításában tükrözze vállalati kultúráját
 • Tegye el a kulcsfontosságú elemeket, hogy gyorsan lepárolja a brosúra végén található információkat

Tartalommarketing statisztika gyártók számára

Az indiai gyártási szektort az erőteljes kereslet, a növekvő befektetések, a szakpolitikai támogatás és a versenyelőny vezeti. 2020 októberében a feldolgozóipar harmadik egymást követő hónapja nőtt. Ezzel azt mondhatjuk, hogy India 2030-ra globális gyártási központtá válik. De hogyan volt ez lehetséges? A tartalommarketingen keresztül.

Forrás

A tartalommarketing lehetővé tette, hogy a gyártók megmutassák erőfeszítéseiket és elkötelezettségüket a világnak. A feldolgozóipar támogatja gazdaságunk gerincét – a mezőgazdaságot. Így a digitális média segítségével a közvélemény szemtanúja lehetett az akciónak.

Egyre több gyártó használja ki a digitális tartalmat, hogy megfeleljen leendő vásárlóinak. A gyártói szektor tartalommarketing-stratégiáinak segítségével a gyártók tanulmányozhatják a piacot, egyéni visszajelzést kaphatnak vásárlóiktól, és minimalizálhatják az erőforrás- és munkaerőpazarlást.

Forrás

Végül a B2B marketingstratégia több munkát igényel, mint a B2C marketingstratégia. Ha sikeresen kifejlesztett értelmes tartalmat, mérlegében drámai növekedési számok láthatók. Ezért továbbra is inspirálja vásárlóit azáltal, hogy az utazás részévé teszi őket. És mindig megtalálják a módját, hogy visszaadják neked, de még többet.

Olvasni:  Weboldal SEO: Útmutató kezdőknek a Google ranglistájához

Kulcs elvitelek

 • Legyen konkrét a személyre szabott tartalomstratégiák a különböző típusú potenciális vásárlók számára.
 • Kutasson és találja meg azokat a kulcsszavakat és hashtageket, amelyek a legjobban működnek az Ön iparágában.
 • Ne aggódjon, ha lemaradt az új tartalomról. Az értékesítési brosúrákat, esettanulmányokat és blogokat új tartalommá alakíthatja át különböző platformokon.
 • Hívja a cég szakértőit, hogy vendégblogot készítsenek vagy videót készítsenek az Ön iparágával. Ez növeli a márka tekintélyét és ismertségét azáltal, hogy új érdeklődőket hoz.
 • Minden tartalmat igazítson a céljaihoz. Segít látni a nagyobb képet.
 • Biztosítson vásárlóinak soha nem látott betekintést a gyártási műveleteibe. Ösztönözze őket, hogy erős erővel váljanak ügyfeleivé tartalommarketing gyártása.

Következtetés

A tartalommarketing a gyártásban feladat. De mi megkönnyítettük a feladatot. Minden lényeges elemet megtalálsz blogunkban, kezdve a marketingeddel. A stratégia vázlatának elkészítéséhez elég lenne egy ütemtervet megadni.

A digitális platformok térnyerésével nincs vége azoknak az eszközöknek, amelyek segítenek közel kerülni leendő vásárlóinkhoz. Ha jól csinálja, tartalmi stratégiája értékes partnerré teheti Önt vásárlói számára.

GYIK

1. Mennyire sikeres a tartalommarketing a feldolgozóiparban?

Felgyorsul a tartalommarketing a feldolgozóiparban. A marketingszakemberek csaknem 30%-a szerint a jó tartalomstratégia nagy sikert aratott szervezete számára, míg 61%-uk a tartalommarketing alkalmazását tervezi.

2. Milyen példák vannak azokra a cégekre, amelyeknek megfelelő a tartalommarketing?

A Murata elektronikai gyártó kiváló példája a tartalommarketing stratégiájával kiemelkedő cégnek. A Tata Group egy másik nagyszerű példa.

3. Mennyire sikeres a B2B tartalommarketing?

A Recurpost jelentése szerint a B2B cégek 62%-a használt tartalommarketinget, és a cégek 89%-a ért el pozitív eredményeket a tartalommarketing stratégiájával. Sőt, azt tervezik, hogy fokozzák erőfeszítéseiket stratégiájuk optimalizálása érdekében, mivel sok lehetőséget látnak.

4. Mi a tartalommarketing?

A tartalommarketing az ötletelés, a tervezés és a tartalom online megosztásának folyamata. Könnyebbé teszi a vásárlási utat azáltal, hogy az összetett anyagokat kezelhető, érthető csatornákra és formátumokra bontja. A tartalommarketing gyártása célja, hogy elköteleződés és konverzió révén magasabb bevételt érjen el.

Új publikációk:

Ajánlott