7 közösségi média hiba, ami a követőibe és a Több

Hadd kezdjem azzal, hogy felteszek egy egyszerű kérdést, és amit szintén szeretnék tőled, az egy egyszerű válasz. Mióta hirdeti vállalkozását a közösségi médiában? És mi volt az eddigi eredményed? Az eredmény azonosnak tekinthető az ezzel töltött idővel? Emellett üzleteltél az út során?

Kérlek válaszolj erre a hozzászólás kérdésében.

A közösségi média hibái

Az igazság, amit talán nem is hallottál, az az, hogy nem számít, mióta csinálod, ha nem csinálod jól……Elbuksz.

Bár jobban ismerjük a marketinget, mint az egészségügyet marketingesként, azt is tudjuk, hogy vannak olyan marketinghibák, amelyeket mindig kerülnünk kell, például a rossz időben történő közzétételt.

Például nagyon is tisztában vagyok vele, hogy semmilyen körülmények között nem szabad egyszerre két különböző típusú maláriaellenes tablettát bevenni. Bár a legtöbben egyetértően bólogatnak, néhány olyan hiba söpör végig a közösségi médiában, amelyekkel talán sokan nincsenek tisztában.

Ebben az útmutatóban hét közösségi média baklövést osztok meg veletek. Ezek egyenértékűek a malária elleni tabletta kombinációval (fent felsorolva), amelyet számos vezető marketingszakember követett el. Senki sem áll a hibák felett

Mielőtt rátérnék ennek a bejegyzésnek a fő pontjaira, szeretném, ha megértené, hogy a közösségi médiában gyakran könnyebb hibázni, mint gondolná.

Azonban a legtöbb ilyen hiba gyakran nem vezet olyan katasztrófához, amely tönkreteszi a márkáját, de az történik, hogy az olvasók gyakran csalódottan csóválják a fejüket, majd anélkül, hogy szólnának, távoznak.

És higgy nekem; ha egyszer kikerülnek az ilyen hibák miatt, akkor örökre elvesztetted őket.

Ha ez már nincs meg, kezdjük el, hogy elkerüljük a közösségi média marketing hibáit az üzleti életben.

A közösségi média 7 legjobb hibája az üzleti életben, amelyeket el kell kerülnie, mint a pestis

1. Megpróbálunk megölni 5 madarat egy csapásra

Próbáltál már sok madarat megölni egy csapással? Ha még soha nem próbálkozott ezzel, szeretném, ha kipróbálná, majd elmondaná tapasztalatait.

Olvasni:  Útmutató a SEO drótvázakhoz

Azok számára, akik nem hajtják végre ezt a feladatot, itt az egyszerű válasz… Hiányozni fog az összes madár, egyszerű és egyértelmű.

Ugyanez hasonló a közösségi média marketinghez. Sok embert láttam, amint megpróbálta kiterjeszteni szárnyait az összes közösségi média hálózaton. Igen, én is szeretem a „mindenhol lenni” gondolatot, de ez bizonyos esetekben nem működik.

Valójában, ami a közösségi médiát illeti, az, hogy mindenhol legyen, rossz tanács, különösen akkor, ha még csak most kezdi. Ellenőrizze, hogy mennyi időt szán a Twitterre, a Facebookra, az Instagramra, a Pinterestre, a Linkedinre stb. Ha mindezt kombinálja, és csak a Facebookon és a Twitteren helyezi el, az eredmény elképesztő lesz.

Alapján Tony Gaskins, A következetesség a lényeg! Ha nem tudsz következetes lenni, akkor nem lehetsz semmi.

Ahelyett, hogy az interneten található összes közösségi média hálózaton böngészne, válasszon néhányat, és tegyen rájuk minden erőfeszítést.

Kezdésként kezdje a Twitterrel és a Facebookkal, maradjon következetes, és építsen fel jelentős közönséget ezen a két hálózaton, talán ha már elég közönséget szerzett ott, most kipróbálhat másokat, például az Instagramot vagy a Pinterestet.

Ha mindegyikre időt tölt, akkor csak egy dolgot fog elérni…….. „Semmi”.

2. Rendszeresen közzéteszi ugyanazt a dolgot újra és újra

Néhány évvel ezelőtt az interneten gyakran hallott hagyományos tanácsok egyike a közösségi média marketinggel kapcsolatban az volt, hogy ugyanazt a dolgot naponta többször tedd közzé, hogy minél több emberhez eljusson.

Az ok az a közösségi média korábban kronologikus hírfolyamokkal működött a normál blogunkhoz hasonlóan a legújabb bejegyzés a tetején jelenik meg. Sajnálom, hogy ezt ma el kell mondanom; ez a cselekmény valószínűleg jobban elveszíti forgalmát és követőit, mint bármi más.

Ma mindez megváltozott. Amikor arról van szó, hogy mi jelenik meg a hírcsatorna tetején, most a relevancia az elsődleges döntő tényező.

Például, ha kedvelt egy oldalt, és korábban kapcsolatba lépett vele, akkor az adott oldal új bejegyzései akár 24 órával később is megjelennek a hírfolyam tetején.

De ha ugyanazt a dolgot többször is közzéteszi, akkor az egyes bejegyzések elköteleződését csökkenti, így a követői kevésbé valószínű, hogy nem kapják meg a frissítéseket.

Lényeg: Ne gyengítse bejegyzései elkötelezettségét azzal, hogy gyakran közzéteszi őket, hanem naponta tegyen közzé különböző történeteket, és ügyeljen arra is, hogy bármi, amit megoszt, nagy értékű legyen. Ezzel te növelheti a közösségi média követettségét.

Olvasni:  11 szövegírási tipp és gyakorlat a kreativitás beindításához

3. Túlságosan irritáló

Lehet, hogy nem a megfelelő szót használtam itt, de nem tudtam más módon kifejezni, amit gondolok.

Tudod, hogyan lehet a leggyorsabban megijeszteni olvasóid/közönséged idegeit? Majd szólok. “Kezdj el nekik non-stop reklámot tweetelni egy cégről”. Biztos vagyok benne, hogy már tudja, mi lesz a reakciójuk; vesznek neked egy csésze kávét. (Bárcsak ez igaz lenne).

A fő ok, amiért a legtöbben olyan oldalakat keresnek fel, mint a Facebook és a Twitter, az, hogy érdeklődjenek, és új ötleteket tanuljanak. Bár lehet, hogy érdeklődnek az új termékekről és szolgáltatásokról, nem fogadják el azokat az érdektelen üzeneteket, amelyek ráveszik őket, hogy pénzt költsenek. Ezt a cselekményt általában „spamnek” nevezik.

Sok marketingesnek láttam ezt a szentségtelen cselekedetet a közösségi médiában, és ha te is közéjük tartozol, könyörgöm, most hagyd abba, különben hamarosan rájössz, hogy elvesztetted az összes követődet.

A legrosszabb esetben jelenteni fogják az oldal adminisztrátorainak, és a fiókját egy életre letiltják.

Mit tegyek helyette? Kezdjen el lenyűgöző tartalmat készíteni, amely mindig lenyűgözi olvasóit; Előfordulhat, hogy végül úgy döntenek, hogy bármit is hirdetnek, felveszik Önt.

Csak először a kapcsolat építésére koncentráljon, és váljon tekintélyré a rést, és a pénz természetesen később jön.

4. Túl sok fiók létrehozása egy webhelyen

Sok marketinges több fiókot hoz létre olyan webhelyeken, mint a Twitter és a Facebook, és mindegyiket egyetlen webhelyre irányítja.

Először is, ez a cselekmény jogilag nem helyes, és bajba sodorhatja Önt, ha nem tesz megfelelő elővigyázatosságot. Ennek a számtalan fióknak a fenntartása is nagyon időigényes lesz, hacsak nincs pénze közösségi média menedzserek felvételére.

De az igazság az, hogy jobb minden erőfeszítést egy aktív fiók fenntartására fordítani. Ezzel hosszú távon több tiszteletet és követőket fogsz szerezni.

Azt gondolhatja, hogy okoskodni kezd a rendszerrel. Ehelyett egy irreleváns és céltalan közönséget fogsz felépíteni, amely nem törődik azzal, amit csinálsz. Tényleg ezt akarod?

Ezért hagyja abba az ilyen cselekedeteket, maradjon tiszta, és legálisan építse közönségét, akkor végre boldog lesz.

5. Minden marketing erőfeszítését a közösségi médiára összpontosítja

Szerintem ez a legfontosabb az egészben. A legtöbb marketinges rengeteg erőfeszítést tesz a közösségi média kialakítására, miután elfelejtette, hogy nem övé az ingatlan.

Olvasni:  Lebegő kezdőlap gomb iPhone-on: beszerzés, eltávolítás és minden más

Rájöttem, hogy a legtöbb ember nem tudja, mit jelent a siker, ha közösségi média marketingről van szó. Az a tény, hogy rengeteg kedvelést és megjegyzést kapnak a kampányukra, a siker jele. Számomra ez a kudarc jele.

Hamarosan elmondom miért.

Egy jó közösségimédia-marketinges tudja, hogy a közösségi csak az első fontosabb szempont a célközönség számára, hogy elérje őket. Megértik, hogy a közösségi médiának máshová kell vezetnie.

Gondolj bele így, mi történik akkor, ha ezek az emberek csak az Ön státuszához jutnak, lájkolnak, kommentálnak, és áttérnek valami másra, mi történik ezután? Eladtad? Nem tudom, érted-e a lényeget.

Komoly marketingesként, ahol fizető ügyfelekké alakíthatja őket. Ezen kívül csak az idejét és talán a pénzét is pazarolja a közösségi médiában.

Azok a közösségi média mérőszámai nem fogják kifizetni a számlákat, tehát okoskodj. Még akkor is, ha még nincs blogja vagy üzleti webhelye, kezdjen el azon gondolkodni, hogyan szerezhet be egyet a lehető leghamarabb.

Hatalmas előnyökkel jár a webhely létrehozása a vállalkozás számára.

Mi lenne, ha összeszednéd az összes rajongót a Facebookon, és egy nap felébrednél, és kiderülne, hogy törölték a fiókodat, felhívod a rendőrséget? Noah Kagannek volt hasonló élménye valamikor ezelőtt.

Elveszített egy Facebook-fiókját, amivel rengeteg pénzt keresett.

E csúnya tapasztalat után azt tanácsolta, hogy soha többé ne hagyatkozzon mások csatornáira, hogy ügyfeleket szerezzen.

Jobb, ha magad irányítod vállalkozásod sorsát.

Ezért ne hagyatkozz ezekre a közösségi média mutatókra. Építsd fel saját birtokodat, majd irányítsd a közösségi médiában lévő érdeklődőket a birtokodra, hogy tartós ügyfelekké alakíthasd őket.

6. Beszél, de nem hallgat a közönségére

A közösségi média nem egy iroda, ahová jössz, szigorú utasításokat adsz a dolgozóidnak, majd távozol anélkül, hogy megengednéd nekik, hogy kifejtsék véleményüket, és hagyd abba a főnökösködést. és HALLGATNI.

Számomra mindig személyesen veszem, ha egy marketinges közzétesz valamit a Twitteren vagy a Facebookon, és megpróbálok hozzászólni; Talán feltettem neki egy kérdést, de soha nem jelenik meg, hogy válaszoljon nekem. Néha még tetszeni is fog neki a megjegyzésed, de nem válaszol. Milyen üzenetet akarsz ezzel átadni nekem?

A közösségi médiának állítólag több embert kell bevonnia egymással interakcióba. Mindenképpen kezdj el odafigyelni és hallgass a közönségedre Mától. Még akkor is, ha az illető mondandója irreleváns, kötelessége megtalálni a módját, és válaszolni neki anélkül, hogy főnöknek tűnne.

Ha valaki üzenetet hagy, megjegyzéseket fűz vagy kedveli az állapotát, küldjön neki egy köszönő üzenetet, hogy megmutassa, hogy idővel értékeli őt. Ezzel több tiszteletet és hitelességet fog szerezni.

Nem számít, mekkora vagy milyen erős vagy. Az egyetlen tényező, ami miatt figyelmen kívül hagyja ezt a tanácsot, az az, ha nem haragszik a közönségére.

Olvasni:  Hogyan szerezzünk ajánlásokat az ügyfelektől: 7 tipp

7. Nem ad hozzá képeket a Facebook-cikkekhez

Nyilvánvaló, hogy ha nem használ vizuális elemeket a Facebook-bejegyzéseiben, az akadályozhatja a bejegyzés elköteleződését. Ez megakadályozhatja, hogy a megfelelő emberekhez jusson el.

A Zabisco legújabb kutatása szerint 100 emberből 40 jobban reagál a vizuális információkra, mint az egyszerű szövegre.

A Hubspot szerint egy jó imázs társadalmi felhajtást kelthet. A nagyszerű képek növelik a márkaismertséget, és lenyűgözőbb környezetet építenek a közösségi média platformjára.

Tehát ahelyett, hogy olyan tartalmat tennél közzé, amely nehezen vonzza magára a figyelmet, szerezzen be egy képet, amely segít a munkában.

Amikor legközelebb meg akarsz osztani valami nagyon fontos dolgot a Facebookon, keress egy releváns képet, és használd azt a bejegyzés megindításához. Hagyja abba a cikkek kép nélküli közzétételét, mivel ez az egyik legnagyobb közösségi média hiba az üzleti életben.

Következtetés: A közösségi média marketing hibái az üzleti életben, amelyeket el kell kerülni

Általában könnyű elkövetni ezeket a közösségi média marketing hibákat anélkül, hogy tudatában lennénk nekik, ezért arra buzdítom Önt, hogy jobban odafigyeljen a közösségi média marketingjének megközelítésére.

Fogadd el az összes hibát, amit itt megosztottam, és dolgozz ki eszközöket, hogy minden áron elkerüld őket. Ha megteszi, látni fogja, hogy közösségi média elkötelezettsége és üzleti tevékenysége magasabbra nő, mint azt valaha is elképzelte.

Nézz meg 10 további közösségi tippet, amit innen is tanulhatsz!
Hány közösségimédia-hibát követtél el az utóbbi időben, vagy hány hibát láttak mások? Szeretnénk hallani róluk kommentben!

Theodore Nwangene marketingszakember, szabadúszó író és kiadó. Az elmúlt 8 évben rengeteg sikeres blogot készítettem. Most éppen létrehoztam egy újat, melynek neve IM nézetek. Ezen a blogon megosztom veletek mindazt, amit az elmúlt 8 év során megtanultam az internetes pénzkeresésről. Olyan lesz, mint amit még soha nem láttál. Szóval, kérlek, állj be és köszönj nekem. Theodore Nwangene legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott