7 legfontosabb tipp a nyitóoldal megtervezéséhez

Tartalomjegyzék

 • 7 tipp Hogyan készítsünk nyitóoldalt
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A digitális marketingben a landing oldal egy független weboldal, amelyre az ember „leszáll”, miután egy linkre kattint e-mailben, közösségi médiában vagy bármely más digitális helyen. A céloldal cselekvésre ösztönzi a nézőket, például az előfizetés vagy a termékek megvásárlására.

Bár vállalkozása számára létfontosságú, egy hatékony nyitóoldal megtervezése korántsem egyszerű feladat. Elgondolkodhat azon, hogy miért nem nőnek az eladásai még azután is, hogy egy nagyszerű céloldalt készített, amelyre havonta rengeteg látogató érkezik. Ilyen esetben egy olyan nyitóoldalra van szüksége, amely a látogatókat potenciális ügyfelekké vagy ügyfelekké alakítja. Szóval mit kell tenned, hogy jó legyen?

Íme néhány profi tipp hogyan készítsünk céloldalt amely hatásos, és potenciális ügyfelekké alakítja a nézőket.

Forrás

7 tipp a céloldal hatékony tervezéséhez

Nézzük ezeket céloldal tervezési tippek:

1. Készítsen fülbemászó címet

A címsornak olyannak kell lennie, hogy felhívja magára a figyelmet és magával ragadja a nézőt, és ehhez körülbelül 8 másodperc áll rendelkezésére. Győzd meg a nézőt, hogy görgessen lefelé. A főcímek köthetik vagy megszakíthatják az üzletet.

A nyitóoldal tervezése során fontos megjegyezni, hogy a nézőnek nincs minden ideje a világon; ezért ne bombázd őket egy csapásra információkkal. Előre akarja építeni a várakozást, meg akarja tartani őket abban, hogy többet akarjanak tudni. Ezért a címnek nagyon tömörnek, élesnek kell lennie, és néhány szóban el kell mondania az olvasónak, hogy miről szól az Ön vállalkozása vagy terméke.

Forrás

A jól megtervezett nyitóoldal érzelmileg kiváltja a nézőket potenciális ügyfelekké. Az emberek olyan termékeket vagy szolgáltatásokat akarnak, amelyek megoldják problémáikat és megkönnyítik az életüket. A címnek olyannak kell lennie, hogy a néző viszonyuljon hozzá. Határozzon meg konkrét problémákat vagy fájdalompontokat, és foglalkozzon velük a címsorban. Használjon olyan szókincset, amely nyugalmat, elégedettséget és megkönnyebbülést jelez, amely enyhíti a fájdalmukat. Az olyan kifejezések, mint „időt takarít meg”, „könnyű feltörés”, „életmentő trükkök” megoldást jeleznek bizonyos problémákra. Eléggé felkelti az érdeklődésüket ahhoz, hogy lefelé görgessenek, és elolvassák, mi van a tálcán.

A címsor elsajátítása nehéz, de elengedhetetlen, mivel ez az első dolog, amit a néző lát. Ne próbálj túlságosan furcsa vagy vicces lenni. Ne legyél olyan, ami nem vagy. Higgy az ügyedben, és tedd ki azt. Ez valószínűleg a legjobb céloldal tervezési tipp kint.

2. Írjon meggyőző másolatot.

A címsor után jön a másolat, de emlékeztesse magát arra, hogy céloldalt tervez, mielőtt elkezdi. Nem írsz blognak vagy közösségi médiának. A céloldal független, önálló, és jellegzetes stílusa van.

Olvasni:  E-kereskedelmi termékoldal SEO: 10 követendő tipp és...

Az alábbi modell követése segít egy jól strukturált másolat megírásában:

Forrás

A kezdő bekezdésben foglalkozzon a problémával, és érezzen együtt vele. Próbáld meg személyre szabni az írásodat. Tegyen fel olyan kérdéseket, amelyekre olvasója igenlő választ ad. Kezdheted egy anekdotával is. Ha hasonló kérdésekről olvas az olvasót, arra ösztönzi őket, hogy görgessenek lefelé, és végül fektessenek be az Ön termékébe.

A második bekezdésben mutassa be az ajánlatot. Adjon meg részleteket termékéről, és arról, hogy ez a funkció hogyan oldja meg a problémát. Az írásnak egyik mondatról a másikra kell folynia. Nem szabad egyik gondolatról a másikra ugrani. Szánjon időt a funkciók ismertetésére és lebontására. Használjon egyszerű szavakat, és próbálja meg elkerülni a szakzsargont. Használjon felsoroláspontokat és alfejeket a rendezett és rendezett megjelenés érdekében, amely elősegíti az információk gyorsabb feldolgozását.

A harmadik bekezdés azt szemlélteti, hogy az Ön szolgáltatása vagy terméke miben különbözik a más cégek által kínált hasonló szolgáltatásoktól vagy termékektől. Ez azért fontos, mert a nézőnek meg kell értenie, hogy amit kínálsz, az egyedi, és olyan, amit csak te tudsz megtenni. Az Ön nézői okosak és jól fel vannak szerelve az önálló kutatásra. És ha úgy érzik, hogy az Ön szolgáltatása ugyanaz, mint a többi, továbbmennek.

A záró bekezdésben foglalja össze az ajánlatot, és bátorítsa a nézőt a termék megvásárlására. Írjon egy határozott cselekvésre ösztönzést, amely motiválja őket a regisztrációra. A cselekvésre való felhívásnak el kell hitetnie velük, hogy az Ön szolgáltatása megoldja a problémájukat.

Merítsen ihletet az Önt meggyőző céloldalakból. Ha valami bevált rajtad, az nagy valószínűséggel másoknál is működni fog. Csak szabja személyre a szókincset és a hangnemet a célközönségnek megfelelően.

3. Vizuálisan ösztönző elrendezés

Egy céloldal tervezése látványelemek nélkül teljesen kizárt. A látvány mindig is a szavak előtt ragadta meg a figyelmet, és a mai digitális korban az embereket jobban megragadja a látvány, mint a szöveg. Most már nem kell totális Picassónak vagy Michelangelónak lenni a nyitóoldal megtervezéséhez, de néhány kipróbált és bevált trükk hasznos lehet a maximális optimalizáláshoz.

Válasszon egységes színpalettát. A céges színek kiválasztása a legpraktikusabb, de ugyanakkor van kedved a kísérletezéshez. A merész színek és betűtípusok felkeltik a figyelmet és kitűnnek.

Forrás

Adjon hozzá olyan képeket, amelyek relevánsak az Ön szolgáltatásához. A képeknek ki kell egészíteniük a szöveget, és összhangban kell lenniük azzal. Ne csak a hozzáadás kedvéért adjon hozzá képeket. Kerülje az utolsó pillanatban készült stockfotókat vagy az elhamarkodott Photoshop-feladatokat. Szánjon időt a képek kutatására, vagy ami még jobb, kattintson a sajátjára.

Az infografika a céloldal tervezésének alulértékelt összetevője. A látvány nem csak a színekről és a képekről szól. A statisztikák és adatok is tetszetős módon adhatók át. A számok hozzáadása a hitelesség érzetét is kölcsönzi.

Olvasni:  10 tipp a szabadúszó grafikai tervezői munka megtalálásához

Szoftverek és eszközök esetében a képernyőképek is nagyszerű választást jelentenek. Repumatic nagy képernyőképeket tartalmaz a nyitóoldalán, hogy kiemelje a szoftver funkcióit. Még mielőtt valaki használta volna a szoftvert, van egy érzése, hogy milyen lesz. Így a potenciális ügyfelek vizuális pillantást vethetnek arra, hogy mibe keverednek. Ez a megközelítés jól működik a szolgáltatásalapú vállalkozások számára.

Használhat egy videót is, amely bemutatja a termék tulajdonságait, használatát és előnyeit. A vizuális és szöveges tartalom nem takarhatja el egymást. Tartsa ezt az ujja hegyén, amikor leül a céloldal megtervezésére.

4. Tartalmazza az érintkezési pontokat

Az Ön vállalkozása valóban üzlet? Ezt a kérdést minden látogató felteszi, aki felkeres egy nyitóoldalt.

A céloldal megtervezése során egyértelműen tegye egyértelművé, hogy szolgáltatása legitim, és Ön megbízható entitás. A meggyőző céloldalak általában többféle kapcsolatfelvételi módot tartalmaznak, beleértve a telefonszámot, e-mail címet és még egy kapcsolatfelvételi űrlapot is. Ez biztosítja, hogy Ön egy igazi üzlet.

Felugró ablakok, ahol az ügyfélszolgálati képviselő megkérdezi, hogy segíthetnek-e sokat elérni a hitelesség kialakításában. Ha a látogatók szkeptikusak a konverzióval kapcsolatban, cseveghetnek egy képviselővel, aki megválaszolja aggályaikat. Az élő csevegés használata azonban trükkös üzlet, és csak akkor tegye fel, ha jó okai vannak.

Az élő csevegés mellett a kapcsolatfelvételi űrlapok is rendkívül hasznosnak bizonyulnak a törekvésben. Előfordulhat azonban, hogy a felhasználók haboznak megadni információikat egy ismeretlen webhelyen. Ezt enyhítheti, ha kijelenti, hogy adataik szigorúan bizalmasak.

Bármelyik módszert is választja, ügyeljen arra, hogy a néző könnyebben elérje Önt. Minél könnyebben elérhető, annál nagyobb az esélye a nézők megtérítésére.

5. Eredetiség igazolása

A céloldalnak valamilyen bizalmi jelnek kell lennie. A bizalmi jel azt jelzi a nézőnek, hogy amit a vállalkozás állítólag kínál, az valóban működik. A HubSpot kutatása azt mutatja, hogy a millenniumiak 71 százaléka állította, hogy nagyobb valószínűséggel vásárol valamit, ha azt online ajánlják. Ha az emberek azt látják, hogy egyre többen vásárolnak vagy fektetnek be valamibe, akkor szívesen beszállnának a kocsiba.

Forrás

A felhasználói ajánlások klasszikus módja annak, hogy tudatja az emberekkel, hogy biztonságos kezekben vannak. Az emberek nagyobb valószínűséggel vásárolnak azoktól, akiket ismernek és akikben megbíznak. Miért osztanák meg személyes adataikat, ha nem biztosak az Ön szolgáltatásában? Amikor ebben a digitális korban egyre több embert csalnak meg és rabolnak ki, az internetezők már óvakodnak az információ megosztásától.

Használjon valódi embereket és valós beszélgetéseket, amelyek az Ön jellemzőihez kapcsolódnak. Drága rávenni a hírességeket, hogy beszéljenek az Ön nevében, és archaikussá válik. Az olyan igazi emberek, mint te és én, sokkal rokonabbak és vonzóbbak a nézők számára.

Olvasni:  A termékleírások fontossága: A termékleírások 5 módon növelhetik az értékesítést

Ha meg tudod győzni a nézőket arról, hogy te egy szimpatikus entitás vagy, aki az ígéretük szerint cselekszik, és sok felhasználó egyetért ezzel, akkor egy új néző hajlamosabb lesz a konverzióra, és a csoportod tagja lesz.

Egy másik módszer a hitelesség bizonyítására a társadalmi bizonyítás. A közösségi igazolások a lájkok, megosztások, feliratkozók, pinek vagy tweetek száma, amelyeket a cége szerzett. A céloldal megtervezésekor ügyeljen arra, hogy ezeket jól láthatóan jelenítse meg tickerek vagy képek segítségével.

Vállalkozásának kezdeti szakaszában nehéz társadalmi bizonyítékot szerezni, és negatív társadalmi bizonyítéknak bizonyulhat (1000 alatt). Ne jelenítse meg őket, hacsak nem magas a letöltések vagy az előfizetők száma.

6. Hatékony műsorszórási terv

Most egy meggyőző és jól átgondolt példányt írt, fülbemászó címet adott neki, megtervezte a színpalettát, vonzó látványelemeket adott hozzá, és minden kész. Elindítottad az oldaladat. De van egy nagy probléma. Nincs elég látogatója. Mi értelme olyan nyitóoldalt tervezni, amely nem kap elég látogatót?

Az emberek nem fognak varázsütésre leszállni az oldaladra. Nyilvánossá kell tennie több olyan csatornán keresztül, amelyek a forgalmat az oldalára irányítják, és a következőképpen teheti meg:

A nyitóoldal népszerűsítésére szolgáló platform a közösségi média. Ennek legegyszerűbb módja, ha kimásolja az URL-t, és megosztja azt a közösségi média fogantyúin. Azonban ne csak úgy adja fel az URL-t, hogy kész is legyen. Írjon valamit az URL mellé, hogy az emberek tudják, miről van szó. Lehet, hogy egy-két sor a termékén vagy szolgáltatásán, vagy egy meghívó a követőihez, hogy nézzék meg új vállalkozását, növeli az áramlást.

A promóciós e-mailek ugyanolyan jól működnek. Egy felmérés kimutatta, hogy az e-mailek konverziós aránya még mindig a legmagasabb (66%) a közösségi médiához képest. Tehát ne habozzon elküldeni ezt az e-mailt. Órákat és napokat töltött a tökéletes nyitóoldal megtervezésével; most már csak annyit kell tennie, hogy bízik benne, és hagyja repülni.

Használja ki a PR erejét, és kínálja szolgáltatását az Ön iparágára jellemző kiadványokra. Az iparág új termékeiről szóló történetek nagyszerű ösztönzőt jelenthetnek az új felhasználók számára, akik még nem hallottak az Ön cégéről, és többet szeretnének tudni. A médiában való megjelenés a láthatóság növelésének egyik formális módja az iparágban.

7. Tesztelje és módosítsa az oldalt

A nyitóoldal maximális optimalizálásához elengedhetetlen tipp, hogy tesztelje annak hatékonyságát. A marketingszakemberek néha két céloldalt, A-t és B-t terveznek, hogy összehasonlítsák, melyik sablon generálja a legnagyobb forgalmat. Ezt osztott vagy A/B tesztnek nevezik.

A HubSpot és a WordPress integrált tartalomkezelő rendszer-bővítményekkel érkezik, amelyek lehetővé teszik az osztott teszt futtatását.

Forrás

Módosítsa az oldal kialakítását az eredményeknek megfelelően, és ez biztosan előnyt jelent a versenytársakkal szemben.

Olvasni:  The New Wave Of Kool Content Ft. Vanshika Goenka | Pepper Spotlight Ep. 29

Kulcs elvitelek

 • Készítsen fülbemászó címet, amely megragadja a néző figyelmét, és annyira leköti, hogy tovább olvasson.
 • Írjon egy meggyőző és jól strukturált példányt, kiemelve a legfontosabb ajánlatokat és előnyöket. Azt is magyarázza el, hogy az Ön vállalkozása miben különbözik a többitől.
 • Írjon határozott cselekvésre ösztönzést, amely arra ösztönzi a nézőket, hogy fizessenek a vállalkozásáért.
 • Tervezze meg céloldalát vonzó látványelemek, képek, infografikák, különböző színpaletták stb. használatával.
 • Próbáljon meg több kapcsolatfelvételi pontot felvenni e-mail, telefonszám, kapcsolatfelvételi űrlapok vagy chatbotok formájában, hogy a néző elérhesse Önt, ha kétségei támadnának a vállalkozásával kapcsolatban.
 • Mutasson bizalmi jeleket, például felhasználói beszámolókat, képernyőképeket az ügyfelekkel folytatott beszélgetésekről, vagy közösségi bizonyítékokat, például a kedvelések, megosztások és kitűzők számát, hogy megmutassa, teljesíti követeléseit.
 • Közvetítse a nyitóoldalt a közösségi médiában való megosztással, az iparág-specifikus kiadványok bemutatásával és promóciós e-mailek küldésével.
 • Tesztelje céloldalát az A/B Split Test vagy az integrált CMS segítségével a hatás nyomon követéséhez és a szükséges módosítások végrehajtásához.

Következtetés

A magas konverziót eredményező céloldal megtervezése türelmet és erőfeszítést igényel. Senkinek sem sikerül az első próbálkozásra. A titok abban rejlik, hogy ne veszítse el a reményt, és folytassa mindaddig, amíg jól nem sikerül. Merítsen ihletet az Ön számára bevált céloldalakból, és kövesse a fenti 7 tippet. Hamarosan a látogatók lebilincselése és fizető ügyfelekké alakítása felé halad.

GYIK

1. Mi az a céloldal?

A céloldal egy elszigetelt weboldal a digitális vagy online marketingben, amelyet marketing- vagy reklámkampányhoz hoztak létre. Ez az az oldal, ahová a látogató „leszáll”, miután egy e-mailben vagy bármely más internetes platformon lévő linkre kattintott. Célja, hogy a látogatókat potenciális ügyfelekké alakítsa.

2. Mik azok a leadek?

Ha az oldalára érkező látogatók fizetnek a vállalkozásáért, potenciális ügyfelekké válnak. A magasan optimalizált céloldalak célja a maximális leadek generálása azáltal, hogy a látogatókat fizető ügyfelekké alakítják.

3. A céloldal megegyezik a kezdőlappal?

A kezdőlap megalapozza a terepet, és inkább a látogató tájékoztatására koncentrál, míg a landing célja a látogató meggyőzése a megtéréssel. A céloldal erőteljes cselekvésre ösztönzést tartalmaz.

4. A céloldalaknak SEO-optimalizáltnak kell lenniük?

Igen. A SEO-optimalizált nyitóoldal megtervezése magasabb helyezést biztosít, és javítja az oldal minőségi értékelését. A hasonló vállalkozásokat kereső látogatók akkor találják meg oldalát, amikor a legnagyobb szükségük van rá. Ez több forgalmat irányít az oldalára, ami magasabb konverziót eredményez.

5. A Google szereti a céloldalakat?

A Google szereti a céloldalakat, és elengedhetetlennek tartja a forgalom növeléséhez és a márka építéséhez. A Google bátorítja a magas konverziót eredményező céloldal megtervezését az eladások növelése érdekében.

6. Hány kulcsszót használjak egy céloldalon?

Célozzon meg egy kulcsszót kifejezetten a céloldalon. Hozzon létre további oldalakat a kulcsszó változatainak részletesebb bemutatásához. Ez a lehető legjobb elérést kínálja a nézőknek.

Új publikációk:

Ajánlott