7 legjobb Twitter-alternatíva 2024-ban: Gab, Bluesky, Threads stb.

Új tereket keresel, ahol megoszthatod gondolataidat? Olyan platformokat keres, amelyek több mint 280 karaktert biztosítanak ingyenesen? Jó helyen jársz néhány Twitter-alternatívához. Ezek a helyettesítők gyorsan egyre népszerűbbek, és számos új funkciót és felhasználóbarát felületet kínálnak. 2024-ban a legnépszerűbb közösségi hálózatok közé tartozik a Gab, a Bluesky, a Minds, a Truth Social, a Counter Social, a Mastodon, a Counter Social és a Threads. hogy néhányat említsünk a Twitter számos alternatívája közül. Ezek a közösségi média hálózatok jellemzőikben nagyon hasonlóak a Twitter saját funkcióihoz.

Forradalmasítják a közösségi hálózatokat, valódi hatalmat és választási lehetőséget biztosítva a felhasználóknak. Azonban merüljünk mélyebbre, és fedezzük fel, miért ez a 7 platform a legjobb Twitter alternatívák 2024-ban.

Másik alternatív Twitter X közösségi hálózatot keresel? Tekintse meg az Inspire To Thrive alábbi 7 alternatíváját.

Gab – Egy kevésbé ismert Twitter X alternatíva

Fecsegés egy kevésbé ismert közösségi média platform, amely a Twitter alternatívájaként jelent meg még 2016-ban. Egyedülálló funkcióival és előnyeivel frissítő és nyitottabb online élményt kíván nyújtani a felhasználóknak.

Ebben a részben megvizsgálom azokat a különféle funkciókat és előnyöket, amelyek vonzóvá teszik a Gabot a Twitter alternatíváját keresők számára.

Gab jellemzői

A Gab számos olyan funkciót kínál, amelyek javítják a felhasználói élményt, és platformot biztosítanak a szólásszabadsághoz. Íme néhány figyelemre méltó funkció:

  • A szólásszabadság: Gab nagy hangsúlyt fektet a szólásszabadságra, és nem vesz részt a tartalom moderálásában, így a felhasználók a cenzúrától való félelem nélkül fejezhetik ki magukat.
  • Nincs algoritmikus idővonal: A Twittertől eltérően a Gab nem használ összetett algoritmusokat az idővonal kezeléséhez. Ehelyett időrendi sorrendben jeleníti meg a bejegyzéseket, így biztosítva, hogy az Ön által követett személyek összes tartalma látható legyen.
  • Testreszabható feed: A Gab lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabják hírcsatornájukat konkrét témák és érdeklődési kategóriák kiválasztásával. Ez biztosítja, hogy a felhasználók olyan tartalmat lássanak, amely megfelel a preferenciáiknak, és segít nekik új hangokat felfedezni.
  • Nyilvános és privát csoportok: A Gab lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyilvános és privát csoportokat hozzanak létre, és csatlakozzanak hozzájuk, elősegítve a közös érdekekre vagy ügyekre összpontosító közösségeket.

A Csoportok itt található a Gabon, több értesítést kapok több olyan csoporttól, amelyekben részt veszek, mint bármely más közösségi hálózaton.

Gab előnyei

A Gab számos előnnyel rendelkezik, amelyek vonzó alternatívává teszik a Twitter számára:

  • Nyílt és cenzúrázatlan platform: Gab szólásszabadság iránti elkötelezettsége megkülönbözteti a többi közösségi média platformtól. A felhasználók elmondhatják véleményüket anélkül, hogy félnének az elhallgattatástól vagy az árnyékban való tiltástól.
  • Elkötelezett és sokszínű felhasználói bázis: Gab olyan szenvedélyes és aktív felhasználók közösségét alakította ki, akik értékelik a nyílt párbeszédet és a szabad véleménynyilvánítást. Ez az élénk felhasználói bázis lenyűgöző élményt biztosít.
  • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan véleményekkel és ötletekkel foglalkozzanak, amelyekkel nem találkozhatnak a mainstream platformokon.
  • Adatvédelem-központú: Gab előnyben részesíti a felhasználók adatvédelmét. Ez az adatvédelem iránti elkötelezettség biztosítja, hogy a felhasználók ellenőrizzék személyes adataikat a Gab-on.
Olvasni:  Smash Balloon Review: Ez a legjobb a WordPress közösségi média hírcsatornáihoz?

A Gab NEM ad el felhasználói adatokat a hirdetőknek, ahogy a Meta tette. (Lehet, hogy néhányan pénzt kértek a Cambridge Analytics per.)

Ha nem szeretnél semmilyen politikai tartalmat látni a faladon, használd a csoportok funkciót vagy a személyes hírfolyamot, és nem fogsz látni semmit. A Gabon több száz különböző típusú csoport található a kertészkedéstől a rejtvénykészítésen át az új technológiákon át a kisvállalkozásokig.

Gab letöltése

A Gab alkalmazást azonban nem töltheti le egyik alkalmazásboltból sem, mivel a nagy technológia betiltotta. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy letöltheti őket mobileszközére.

Miután megvan a felhasználónév és a jelszó, bejelentkezhet a Gabbe az asztalon keresztül.

Mastodon Alternate Twitter

A Mastodon számos tényező miatt a Twitter életképes alternatívájaként jelent meg. Mindenekelőtt nyílt forráskódú platformot kínált a felhasználóknak, lehetővé téve saját adataik nagyobb testreszabását és ellenőrzését. (Akárcsak a Minds közösségi hálózat.)

Ezenkívül a Mastodon az adatvédelemmel és a moderációval kapcsolatos aggályokat egy önállóan működő szerverek decentralizált hálózatának megvalósításával kezelte, példányként ismert.

Ez a decentralizált modell nemcsak lehetőséget biztosított a felhasználóknak arra, hogy értékeikkel és közösségi irányelveikkel összhangban álló példányt válasszanak, hanem csökkentette a cenzúra és a központosított ellenőrzés kockázatát is.

Ennek eredményeként a Mastodon 2 millió felhasználóból álló növekvő felhasználói bázist vonzott, akik felhasználó-központúbb és befogadóbb közösségi média élményt kerestek. Sokan, akik nem kedvelték Elon Muskot, mint a Twitter tulajdonosát, átugrottak a Mastodonhoz.

Mastodon – Letöltési nehézség

A Mastodon telepítése egyesek számára kissé kihívást jelenthet. A folyamat megfelelő szintű technikai tudást és a parancssori felületek ismeretét igényel. Megfelelő utasításokkal és a részletekre való odafigyeléssel azonban elérhető.

A felhasználóknak fel kell készülniük a lépésenkénti útmutató követésére, amely magában foglalhatja a kiszolgáló beállítását, a függőségek konfigurálását és bizonyos parancsok futtatását.

Ha időt szán a folyamat megértésére, és segítséget kér a támogató Mastodon közösségtől, sokkal gördülékenyebbé teheti a telepítési folyamatot.

Bluesky – a Twitter alternatívája

Ebben a részben az izgalmas világot fedezzük fel Kék ég, a Twitter alternatívája, Jack Dorsey. A folyamatosan fejlődő közösségi média környezetben nem meglepő, hogy a Twitter régi vezérigazgatója lépéseket tesz az innováció és az alkalmazkodás érdekében.

A Bluesky egy ambiciózus projekt, amelyet a Twitter kezdeményezett Jack Dorsey vezetésével egy decentralizált közösségi média protokoll felépítésére. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy egy olyan központosított platformra hagyatkozna, mint a Twitter, a Bluesky egy olyan hálózat létrehozására törekszik, ahol a felhasználók jobban szabályozhatják adataikat és az általános élményt.

A Bluesky mögött meghúzódó ötlet az, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy nyitottabb és felhasználóközpontúbb módon kapcsolódjanak, megosszák és részt vegyenek.

Olvasni:  Fizikai szerver kontra felhőszerver: A vállalkozása számára legjobb megoldás kiválasztása

A felhasználói vezérlés javítása a Bluesky-nál

A Bluesky elsődleges célja, hogy felhatalmazza a felhasználókat azáltal, hogy nagyobb kontrollt biztosít számukra a közösségi média élménye felett. A közösségi média jelenlegi állása mellett a felhasználók gyakran úgy érzik, hogy korlátozott mértékben szabályozhatják adataikat és azok felhasználási módját. A Bluesky ezen változtatni kíván.

A közösségi média infrastruktúrájának decentralizálásával a Bluesky lehetővé kívánja tenni a felhasználók számára, hogy megválasszák az általuk preferált platformokat és szolgáltatásokat, miközben továbbra is képesek kapcsolódni és interakciót folytatni másokkal a különböző hálózatokon.

Ez a megközelítés személyre szabottabb és személyre szabottabb közösségimédia-élményhez vezethet a felhasználók számára.

Az innováció és az együttműködés előmozdítása

A Bluesky projektje a közösségi média terén is ösztönzi az innovációt és az együttműködést. Egy nyílt protokoll létrehozásával a fejlesztők, kutatók és vállalkozók hozzájárulhatnak a hálózat fejlesztéséhez, fejlesztéséhez.

A Bluesky decentralizált jellege új funkciókat, alkalmazásokat és integrációkat nyit meg a protokollon felül. Ez az együttműködési környezet elősegíti a közösségi érzést, és lehetővé teszi a közösségi média környezetének izgalmas és váratlan fejlődését.

A Bluesky képviseli Jack Dorsey vízióját egy felhasználóközpontúbb, innovatívabb és decentralizált közösségi média ökoszisztémára. Ennek az alternatívának a felkarolásával a hagyományos platformok előtt álló kihívások egy részét kívánja kezelni, miközben felhatalmazza a felhasználókat és elősegíti az együttműködést.

Minds – Decentralizált közösségi média platform

A Minds egy forradalmian új decentralizált közösségi médiaplatform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék tartalmaikat és adataikat. Ebben a részben megvizsgáljuk azokat a kulcsfontosságú funkciókat, amelyek megkülönböztetik a Mindst, és az egyik legjobb Twitter-alternatívává teszik 2024-ban.

Adatvédelem és átláthatóság

Az elmék komolyan veszik a felhasználók adatvédelmét. A hagyományos közösségi média platformokkal ellentétben a Minds nem adja el az Ön személyes adatait a hirdetőknek. Az Ön adatai privátak és biztonságosak maradnak, így nyugalmat biztosít a másokkal való kapcsolattartás során.

Ezenkívül a Minds nyílt forráskóddal működik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a platform biztonságának és átláthatóságának ellenőrzését.

Decentralizáció és a felhasználók felhatalmazása a The Minds közösségi hálózatán

Az elmék decentralizált hálózatra épülnek, ami azt jelenti, hogy a hatalom a felhasználók kezében van. Nincs központi hatóság, amely felügyelné a platformot, így ellenáll a cenzúrának és a manipulációnak.

Val vel Minds Social, szabadon kifejezheti magát anélkül, hogy félne az elhallgattatástól.

Bevételszerzés és az elmék kriptovalutája

A Minds egyedülálló módot kínál a tartalomkészítők számára, hogy bevételt szerezzenek munkájukból. A Minds+ előfizetési programon keresztül a felhasználók közvetlenül támogathatják kedvenc alkotóikat tokenekkel.

Ezeket a tokeneket a platform használatával vagy kriptovaluta használatával vásárolhatja meg. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet, amely lehetővé teszi az alkotók számára, hogy azzal keressenek megélhetést, amit szeretnek, miközben a felhasználók élvezhetik a kiváló minőségű tartalmakat.

Tartalomvezérlés és algoritmusok átláthatósága

A hagyományos közösségimédia-platformokkal kapcsolatos egyik legnagyobb csalódás a hírfolyam feletti ellenőrzés hiánya. A Minds-szel te vagy a felelős.

Érdeklődései és preferenciái alapján személyre szabhatja hírcsatornáját, így biztosíthatja, hogy az Ön számára fontos tartalmat lássa.

Ezenkívül a Minds nyíltan megosztja algoritmusát, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy megértsék, hogyan reklámozzák és ajánlják tartalmukat.

Felhasználói elkötelezettség és közösségépítés gondolatokkal

Az elmék ösztönzik az aktív részvételt és a közösségépítést. Az olyan funkciókkal, mint a csoportok és csatornák, a felhasználók kapcsolatba léphetnek hasonló gondolkodású személyekkel, és közös érdeklődési körök mentén közösségeket hozhatnak létre.

Ezenkívül ez elősegíti az értelmes beszélgetéseket és együttműködéseket, így a Minds egy élénk és dinamikus platform.

Platformok közötti integráció

Az elmék megértik a más közösségi média platformokkal való zökkenőmentes integráció fontosságát. Könnyedén összekapcsolhatja Minds-fiókját Twitter-, Facebook- vagy más közösségimédia-fiókjával, így mindössze néhány kattintással megoszthatja tartalmait több platformon.

Olvasni:  A legjobb VR Gaming fejhallgatók 2024-ben

Az elmék a decentralizált közösségi média forradalmának élén állnak. Az adatvédelem, a felhasználók felhatalmazása és az átláthatóság iránti elkötelezettsége kiemelkedő választássá teszi azok számára, akik a Twitter alternatíváját keresik.

A Minds segítségével személyesebb és hitelesebb közösségimédia-élményt élvezhet, miközben megőrizheti az adatok és tartalmak feletti ellenőrzést.

Szálak – Egy másik metatermék és alternatív Twitter-platform

Ha bármilyen hírt olvasott a közösségi médiában, már hallott erről a legújabb alternatív Twitter-hálózatról.

Blogger barátom, Vishwajeet a Webmartnetről ezt mondja az új Twitter-alternatíváról, amikor a megjelenésének első napján regisztrált:

Vigyázz azonban, ha törölni szeretnéd Thread fiókodat törölje az Instagram-fiókját is azzal együtt.

Szálak Statisztikák

A hírek szerint a Threads több mint 100 millió felhasználót regisztrált a múlt heti első kiadástól kezdve a népszerű Instagram alkalmazás kiterjesztéseként. Éppen ezért, ha törli a Threads alkalmazást, törli az Instagram-fiókját is.

A jelentések szerint ez a közösségi hálózat elfoglalhatja az összes közösségi hálózat egyik vezető helyét. Más jelentések, mint ez a BBC-től, azt mondják, hogy sok márka nem ugrik be, mivel már túl sok közösségi hálózatot kell kezelniük.

Az idő megmutatja, meddig fog menni ez az új alternatív Twitter-hálózat.

Szálak különbségek a Twittertől

A szálak akár 500 karakterszámú bejegyzést és 10 képet vagy videót tesznek lehetővé egy szálbejegyzésben, így az Instagramhoz hasonlítható. A hírfolyam nem időrendi, és inkább véletlenszerű, mint az Instagram vagy a Facebook.

Továbbá ezen az alkalmazáson nincsenek közvetlen üzenetek, és ennek megfelelően még nem érhető el asztali verzió sem Kreatív virágzás.

Ez inkább úgy hangzik, mint egy Instagram-alternatíva, mint egy alternatív Twitter, nem?

Truth Social – Politikai Twitter alternatíva

A közösségi média folyamatosan fejlődő világában a felhasználókat egyre inkább aggasztja a cenzúra. Ez olyan alternatív platformok térnyeréséhez vezetett, amelyek a szólásszabadságot helyezik előtérbe, miután a Twitter felfüggesztette a volt elnököt.

Az egyik ilyen platform a Truth Social, egy forradalmi Twitter-alternatíva, amely feljogosítja a felhasználókat arra, hogy szabadon fejezzék ki magukat, eszményeik vagy magánéletük veszélyeztetése nélkül. Alapján A New York Timesa forgalom megugrott ezen az alternatív Twitter-hálózaton, mivel a volt elnök népszerűsége a vádemelésekkel nőtt.

Ez a politikai közösségi hálózat 2024 júliusának elején is világszerte elterjedt.

Hasonló gondolkodású kapcsolatok

A Truth Social Network egy olyan platform, amelynek célja, hogy őszinte és megbízható teret biztosítson a felhasználóknak a csatlakozáshoz és az információk megosztásához. Úgy működik, hogy lehetővé teszi az egyének számára, hogy profilokat hozzanak létre, és bejegyzéseken, megjegyzéseken és üzeneteken keresztül kapcsolatba lépjenek másokkal.

A felhasználók megoszthatják gondolataikat, véleményeiket és hírcikkeket, miközben megbeszéléseket folytathatnak hasonló gondolkodású személyekkel.

A Truth Social biztonsági jellemzői

Az anonimitás mellett a biztonság a legfontosabb prioritás az Igazságon. A platform fejlett biztonsági intézkedéseket alkalmaz a felhasználói fiókok védelmére és a lehetséges kockázatok mérséklésére. Íme a Truth Social néhány figyelemre méltó biztonsági funkciója:

  • Kéttényezős hitelesítés: A Truth lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy engedélyezzék a kéttényezős hitelesítést, ami további biztonsági réteget ad fiókjaiknak. Ehhez a funkcióhoz a felhasználóknak egy további ellenőrző kódot kell megadniuk, amelyet általában mobileszközeikre küldenek, mielőtt hozzáférnének fiókjukhoz.
  • Biztonságos adattárolás: A Truth felhasználói adatai az iparági szabványnak megfelelő biztonságos titkosítási módszereket alkalmaznak. Ez biztosítja, hogy az érzékeny információk védve maradjanak az illetéktelen hozzáféréstől, csökkentve az adatszivárgások kockázatát.
Olvasni:  5 legjobb eszköz, amely segíthet a nagy WordPress-webhelyek kezelésében

Az anonimitás és a biztonság előtérbe helyezésével a Truth Social lenyűgöző alternatívát kínál a Twitterhez a politikai drogosok számára. A felhasználók szabadon kifejezhetik magukat, tudván, hogy személyazonosságuk és személyes adataik biztonságban vannak.

Counter Social Network

A Counter Social Network egy olyan platform, amely szembehelyezkedik a hagyományos közösségi oldalakkal, és kihívja azokat. Célja, hogy alternatív teret biztosítson azoknak a felhasználóknak, akik privátabb, biztonságosabb és kevésbé kereskedelmi jellegű online élményt keresnek.

nem úgy mint mainstream hálózatok, a Counter Social hálózat prioritásként kezeli a felhasználók magánéletét és az adatvédelmet. Olyan funkciókat kínál, mint a decentralizált hálózatok, a végpontok közötti titkosítás és a felhasználó által vezérelt adatmegosztási beállítások.

A felhasználói ügynökség és az autonómia hangsúlyozásával a Counter Social Network lehetővé teszi az egyének számára, hogy jobban ellenőrizzék online jelenlétüket és digitális interakcióikat.

Számláló feltételek – egyes országok blokkolása

Néhányan azzal érveltek, hogy mivel blokkolnak egyes országokat, cenzúrázzák a tartalmat.

maguk Counter szerint, A Counter Social egy magánszervezet. Privát entitásként a CounterSocial belátása szerint konfigurálhatja hardver-/szoftvereszközeinek és felhasználóinak biztonságát, beleértve a tűzfalakat, a forgalomszűrő WAF-ot stb.

A CounterSocial nem köteles védelmet nyújtani a Szolgáltatási feltételekben és/vagy a végfelhasználói licencszerződésben foglaltakon kívül, amelyek bármikor, bármilyen okból módosíthatók.

Parler visszatér

A hírek szerint Parler 2024-ben visszatér a következő választások előtt. Ez a Twitter konzervatív alternatívája, amelyet még 2021-ben eltávolított az Amazon webhosztja. Egyszer visszatért, de ismét eladták, és az új tulajdonosok hónapok óta küldenek e-maileket a felhasználóknak anélkül, hogy az oldal működött volna.

Érdekes lesz látni, hogy ez hogyan indul 2024-ben.

Következtetés: A legjobb Twitter alternatívák

Összefoglalva, amikor a legjobb Twitter-alternatívákat kell megtalálni 2024-ban, több platform is kiemelkedik. A Gab, a Bluesky, a Minds, a Truth Social és a Threads egyedi szolgáltatásokat és funkciókat kínál, amelyek megfelelnek a különböző felhasználói preferenciáknak.

Akár olyan alternatív Twitter-platformot keres, amely előnyben részesíti a szólásszabadságot, a decentralizált kommunikációt vagy a magánéletre összpontosítóbb megközelítést, ezeket az alternatívákat megtalálja.

A közösségi média folyamatosan fejlődő környezetében fontos, hogy megvizsgálja ezeket a lehetőségeket, és megtudja, melyik illeszkedik az Ön igényeihez és értékeihez.

Tehát, ha készen áll arra, hogy kipróbáljon valami újat, és elkerülje a hagyományos közösségi média hálózatok korlátait, adjon esélyt ezeknek az alternatív Twitter közösségi hálózatoknak, és fedezze fel a frissítő online élményt.

Maradok azonban a Twitternél, mivel ma ennyi év után ez vonzza a legtöbb forgalmat a blogra. Több mint 10 év alatt csak egy hónapja csökkent a forgalom a Twitterről, mint az első számú ajánlóhelyről. Gab gyorsan növekszik a #2 állomásra a csoportfunkcióival.

Te jössz

Melyek ma a kedvenc Twitter alternatív hálózataid? Szeretnék hallani róluk az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott