7 legjobb WhatsApp marketingstratégia példa

Egy hatékony WhatsApp marketingstratégia minden korosztálytól, régiótól és földrajzi területtől függetlenül képes elérni az ügyfeleket. Próbáljon meg még ma létrehozni egyet, hogy népszerűsítse vállalkozását.

Tartalomjegyzék

 • Mi az a WhatsApp üzleti fiók?
 • Hogyan építsünk fel WhatsApp marketingstratégiát?
 • 7 legjobb WhatsApp marketingstratégia példákkal

A WhatsApp továbbra is a legnépszerűbb mobil üzenetküldő alkalmazás a világon. A havi kétmilliárd aktív felhasználóval a márkák és vállalkozások úgy tekintenek erre a platformra, mint arra, hogy a legjobb WhatsApp marketingstratégiák megvalósításával maximalizálják láthatóságukat.

Forrás

Kezdetben az emberek a platformot szövegek, videók és képek küldésére, fogadására és továbbítására használták díjmentesen. Manapság több lehetőség rejlik abban, hogy a legjobb WhatsApp marketingstratégiák segítségével létrehozza és növelje vállalkozását, és kihasználja azokat.

A leleplezéssel WhatsApp Business API, világszerte sok vállalat szívesen használja. Az ügyfelek elkötelezettségének növelésétől a márkaismertség megteremtéséig és az eladások növeléséig számos oka van annak, hogy a kis- és nagyvállalkozások kihasználják a WhatsApp marketing erejét. Itt van minden, amit tudnia kell arról, hogy miért hatékony a WhatsApp marketingstratégiája, és hogy egyes márkák hogyan csinálták ezt helyesen.

Mi az a WhatsApp üzleti fiók?

A legtöbb közösségi hálózat a személyes kapcsolatokra és a márkaépítésre összpontosít, hogy kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel. A WhatsApp 2018-ban a WhatsApp Business bevezetésével szállt be a versenybe. Ez egyfajta üzenetküldő marketing, amelyben a márkák népszerűsíthetik vállalkozásukat, és hatalmas közönséget érhetnek el, hogy kapcsolatokat építsenek ki az ügyfelekkel és növeljék az eladásokat. A PYMNTS.com szerint mindössze egy év alatt több mint 5 millió felhasználó regisztrált üzleti fiókra.

Forrás

2020-ban, a COVID-19 világjárvány miatt a WhatsApp-ot üzleti célokra használók száma világszerte elérte az 50 milliós havi felhasználói mérföldkövet. A kis- és középvállalkozások számára egyszerű és kényelmes márkájuk létrehozása, valamint termékeik és szolgáltatásaik ezen a platformon történő értékesítése.

Olvasni:  A 3 legfontosabb tartalommarketing csatorna vállalkozása növekedéséhez

A WhatsApp Business fiókok számos funkciót kapnak, beleértve a gyors válaszokat, katalógusokat és gyűjteményeket, címkéket, automatikus üdvözlő üzeneteket, csevegésszűrőket és még sok mást. Android és IOS eszközökre is elérhető. A WhatsApp szolgáltatásai és hozzáférhetősége lehetőséget ad az embereknek, hogy saját WhatsApp marketingstratégiájukat építsék ki, és a legtöbbet hozzák ki belőle.

Hogyan építsünk fel WhatsApp marketingstratégiát?

Az ideális WhatsApp marketingstratégiának hasznosnak, lebilincselőnek és a közönségnek megfelelőnek kell lennie. Ez magában foglalja egy jól meghatározott WhatsApp marketingstratégia felállítását a kihívások leküzdése és a hosszú távú kapcsolatok kialakítása érdekében az ügyfelekkel. Íme néhány lépés a WhatsApp üzleti marketingstratégia felépítéséhez:

 • Hozd létre az üzleti fiókodat
 • Adj hozzá profilfotót és rövid leírást
 • Adjon hozzá felhasználónevet a fiókjához
 • Alakítsa ki a megfelelő márkaszemélyt
 • Határozza meg céljait és KPI-it
 • Készítse el a célközönség listáját
 • Készítse el a névjegyzékét
 • Tervezze meg üzenetét és kommunikációját
 • Ismerje meg a WhatsApp marketingcélú használatának módjait
 • Kezdje el reklámozni vállalkozását, és folytassa is
 • Proaktív kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel
 • Kövesse nyomon a potenciális ügyfeleket és az eladásokat

Forrás

Ha elfogadja a megfelelő WhatsApp marketingstratégiát, akkor a legjobb lehetőség nyílik arra, hogy kiszélesítse az elérést és építse zenekarát. A folyamat minden egyes lépésénél azonban a tartalom a legfontosabb.

Mint minden más közösségi médiához és üzenetküldő platformhoz, Önnek is kreatív tartalomra van szüksége ahhoz, hogy ügyfelei elköteleződjenek. Íme 15 tartalomötlet, amelyet beépíthetsz WhatsApp marketingstratégiájába. Nézze meg ezt a 7 WhatsApp marketing példát, ahol a márkák helyesen csinálták.

7 legjobb WhatsApp marketingstratégia példákkal

1. Netflix: Ajánlások küldése értesítéseken keresztül

A Netflix, a videó streaming platform mindig arra törekszik, hogy a felhasználók leköteleződjenek a szolgáltatásukkal. 2017-ben a Netflix kampányt indított, hogy ajánlásokat és emlékeztetőket kínáljon felhasználóinak a WhatsApp értesítések használatával. A kampány arra ösztönözte a felhasználókat, hogy a WhatsApp messengeren keresztül tartsák a kapcsolatot a Netflix-szel. Csak azokra a felhasználókra vonatkozott, akiknek telefonjukon volt Netflix és WhatsApp.

Forrás

A kulcs az volt, hogy a felhasználók leköteleződjenek azáltal, hogy ajánlásokat küldenek a néznivalókra és a platform újdonságaira vonatkozóan. Még azután is életben volt az interakció, hogy a felhasználó lemondta a Netflix-előfizetését. Az ötlet az volt, hogy a felhasználók újra feliratkozzanak a platformra, és megtartsák a meglévő felhasználókat ezen a kampányon keresztül.

Olvasni:  Mi az automatikusan generált tartalom? Érdekel a Google?

2. Szaffola: Valós idejű chatboton keresztül eltereli az ételsóvárgást

A Saffola a WATConsulttal együttműködve egy érdekes WhatsApp marketingstratégiát dolgozott ki – Beat the Crave. A cél az volt, hogy segítsenek az embereknek, akik igyekeznek elérni fitneszcélokat, de egészségtelen ételekre vágynak. A felhasználók üzenetet küldhetnek Saffola chatbotjának, és elterelhetik a figyelmüket, amikor egészségtelen sóvárgás támad, így az étrend változatlan marad.

Forrás

A Saffola chatboxa előre felvett üzenetekkel, fejtörőkkel, rapdalokkal, vicces vázlatokkal, szakértői tanácsokkal stb. próbálta elterelni az emberek figyelmét, amikor a felhasználók az egészségtelen étel utáni sóvárgás ellen próbáltak küzdeni. Később a Saffola a Saffola új aktív karcsúsító italát is bemutatta és népszerűsítette a kampányon keresztül.

3. Makro: A felhasználók ösztönzése arra, hogy karácsonyi ajándékot kívánjanak üzenetben

Az ünnepi szezon csúcsidőszak a kiskereskedelmi ágazat minden fajtája számára. Hatalmas értékesítési lehetőség kínálkozik a vállalkozások számára, és a dél-afrikai Makro üzlet kreatívvá vált ez idő alatt.

A márka úgy döntött, hogy elindít egy WhatsApp marketingkampányt, amely arra ösztönözte a felhasználókat, hogy karácsonykor WhatsApp üzenetekkel küldjenek karácsonyi ajándékokat.

Forrás

A kampány azt akarta, hogy a felhasználók üzenetet küldjenek a Mikulásnak (Makro). A felhasználók ezután egy Makro által készített ünnepi játékkalauzt kaptak, amelyben kiválaszthatják kedvenc játékukat. A választás után a felhasználóknak újabb üzenetet kellett küldeniük Makrónak az ajándékválasztásukról.

Cserébe a cég értékes ajándékokat és árakat sorsol ki minden résztvevő között. Az egyik legjobb WhatsApp marketingstratégia segített a márkának sok új ügyfelet elérni, és névjegyzékeket építeni.

4. Hellmann’s: Valós idejű séf-beszélgetéseken keresztül segíti az embereket a főzésben

Hellmann társalgó kampánya az egyik legnépszerűbb WhatsApp üzleti példa, amely főzésre ösztönözte a brazilokat. A kampányon keresztül az emberek feliratkozhatnak a Hellmann’s WhatsApp szolgáltatásaira a webhelyükön, és üzenetet kaphatnak egy humán szakácstól a WhatsApp-on.

Forrás

A séf arra kérte a felhasználókat, hogy küldjék el a kezükben lévő hozzávalók képét, majd tanácsot adott, hogy mit főzzenek ezekből az összetevőkből. Ez a kampány 65 percig foglalkoztatta a felhasználókat a séffel.

5. Abszolút Vodka: Sven meggyőzése, hogy üzeneteken keresztül adjon hozzáférést a félnek

A Limited Edition Absolut Unique kollekció új bevezetésének népszerűsítésére a márka exkluzív „Absolut Unique Party”-t szervezett. A nagyközönség azonban csak két jegyet nyitott. A felhasználóknak kreatív WhatsApp-üzenetekkel kellett meggyőzniük Svent, egy hamis portást, hogy megnyerjék a jegyet.

Olvasni:  A Microsoft kiadta a Copilotot iOS és Android telefonokhoz

Forrás

Az Absolut Vodka WhatsApp marketingstratégiája azonnali sikert aratott. Hatszáz felhasználó lépett kapcsolatba Svennel, hogy meggyőzze őt egyedi képekkel, hangüzenetekkel, videókkal és illetlen ajánlatokkal háromnapos megszakítás nélküli csevegés során.

A márka marketing erőfeszítései hatékonyan bevonták az argentin közösséget, és erős terméktudatosságot alakítottak ki.

6. Sunfeast Marie Light: A keksz eladások fellendítése a szelfi segítségével

Az ITC kampánya az egyik legkreatívabb volt a 7 WhatsApp marketing példa közül. Az eladások WhatsApp marketingstratégiáján keresztüli növelése érdekében az ITC kampányt indított, amely arra ösztönözte a felhasználókat, hogy készítsenek egy „teaidős szelfit” a keksszel, és osszák meg az ITC WhatsApp számán.

Forrás

Az ötlet az volt, hogy fellendítsék a kekszek értékesítését azáltal, hogy minden nap egy 40 hüvelykes LED TV-t ajánlanak fel egy szerencsés nyertesnek. A kampány három hónapig tartott, és nagyszerű eredményeket hozott az ITC Sunfeast Marie Light rendezvényén.

7. BookMyShow: M-Ticket megosztása valós idejű értesítéseken keresztül

Emberek ezrei foglalnak minden nap jegyet filmekre, előadásokra, élő műsorokra és sok másra a BookMyShow oldalon. A platform kezdetben e-maileket és SMS-értesítéseket küldött az ügyfeleknek a vásárlásaikról. Azonban megkezdte az M-Ticket megosztását a WhatsApp-on keresztül, amely QR-kódot tartalmazott, amely segít a közönségnek belépni a színházba.

Forrás

Ez a kampány volt az egyik legjobb WhatsApp üzleti példa, mivel a BookMyShow adatokat gyűjtött és keresztértékesítésbe kezdett a partnercég kedvezménykuponjainak és egyéb termékeinek és szolgáltatásainak küldésével.

Kulcs elvitelek

 • A WhatsApp több mint 2 milliárd havi aktív felhasználót és 50 millió aktív felhasználót jelent a WhatsApp üzleti fiókokhoz. A WhatsApp marketingen keresztüli közönség elérésének lehetősége rendkívül magas.
 • A WhatsApp üzleti marketingstratégiája inkább a felhasználókkal való személyes kapcsolatteremtésről és a hosszú távú kapcsolatok kiépítéséről szól, nem csupán termékek és szolgáltatások értékesítéséről. A potenciális ügyfelek hosszú távú ügyfelekké válnak, ha érzelmi kapcsolat van a márkával.
 • A WhatsApp marketingstratégia létrehozásának első lépése a megfelelő célok kitűzése. Ezek a célok olyan egyszerűek lehetnek, mint a márkaismertség 35%-os növelése vagy 10%-kal több értékesítés megcélzása egy hónap alatt.
 • Az alapok elsajátítása, mielőtt belevágna a WhatsApp marketingbe, hosszabb ideig tarthat fenn az üzletben.
 • Az olyan márkák, mint a Netflix, a Saffola, a Makro és mások, nem azért kapták a legjobb WhatsApp marketingstratégiákat, mert nekik volt a legjobb eladható termékük, hanem azért, mert kreatívak voltak.
 • A WhatsApp marketing segíthet névjegylista összeállításában, szélesebb közönség elérésében, keresztértékesítésben, a felhasználók elköteleződésében stb.
 • Lehet, hogy az első próbálkozásra nem éri el a kitűzött céljait, de ennek betartása biztosan kiváló eredményeket hoz.
 • Soha ne hagyd, hogy a beszélgetések és az elköteleződés háttérbe kerüljenek WhatsApp üzleti marketingstratégiájában. Erős márka felépítése érdekében vegyen részt közönségében, és lépjen kapcsolatba vele proaktívan.
Olvasni:  A 10 legjobb Instagram követőkövető 2024-ben

Következtetés

Manapság egy jó WhatsApp üzleti marketingstratégia felépítése a leginnovatívabb módja az eladások növelésének. Ha kreatívvá válik, és izgalmas marketingötletekkel áll elő, akkor szélesebb közönséget érhet el.

A WhatsApp marketingben az a legjobb, hogy ingyenes, és nincs vesztenivalója. Tehát folytassa, és készítsen WhatsApp marketingstratégiát vállalkozása számára, és élvezze a nagyszerű eredményeket.

GYIK

1. Mi az a WhatsApp Marketing?

Ez egyfajta messenger marketing. Az egyének és márkák reklámozhatják termékeiket és szolgáltatásaikat a WhatsApp-on, hogy erős kapcsolatokat építsenek ki a közönséggel és növeljék az eladásokat.

2. Hogyan építsünk fel WhatsApp marketingstratégiát?

Íme néhány lépés a WhatsApp üzleti marketingstratégiájának megkezdéséhez:
– Hozzon létre üzleti fiókot
– Adjon hozzá profilfotót és rövid leírást
– Adjon hozzá felhasználói nevet a fiókjához
– A megfelelő márkaszemélyiség kialakítása
– Határozza meg céljait és KPI-it
– Készítse el a célközönség listáját
– Készítse el a névjegyzékét
– Tervezze meg üzenetét és kommunikációját
– Ismerje meg a WhatsApp marketingre való felhasználásának módjait
– Kezdje el reklámozni vállalkozását, és tartsa is azon
– Proaktív kapcsolattartás az ügyfelekkel és a potenciális ügyfelekkel
– Kövesse nyomon a leadeket és az értékesítést

3. Megéri felépíteni egy WhatsApp marketingstratégiát?

Igen, érdemes felépíteni egy hatékony WhatsApp üzleti marketingstratégiát a márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére. A platform segít a közönséggel való személyes interakcióban és a hatékony részvételben.

4. Magánszemélyek és kisvállalkozások használhatják a WhatsApp-ot marketingre?

Igen, sok magánszemély és kisvállalkozás használja a platformot termékei és szolgáltatásai értékesítésére úgy, hogy WhatsApp Business fiókot regisztrál. Megalkothatják a legjobb WhatsApp marketingstratégiákat vállalkozásuk fejlesztéséhez.

Új publikációk:

Ajánlott