7 lépés a ROI generálásához B2B tartalommal

A B2B tartalom eltér a B2C tartalomtól. Ennek eredményeként fontos azonosítani a legjobb módszereket a B2B tartalommal történő ROI generálására. Ez a blog hét tippre összpontosít

A B2B (business-to-business) tartalom arra készteti közönségét, hogy tájékozott döntést hozzon, még mielőtt kapcsolatba lépne az értékesítési ügynökeivel. Pragmatikus formájában egy B2B információ meghatározza márkája sikerének útját.

A B2B marketing tartalom létrehozásának stratégiái és lépései azonban élesen különböznek a B2C tartalommarketingtől. Ez az oka annak, hogy a ROI megfelelő tartalomtechnikával történő generálásához világos ütemtervre van szükség, ahol a felhasználói elkötelezettség minden eleme jól meg van magyarázva.

Tartalom marketing

Forrás

Egy virágzó B2B tartalomterv felépítése több kutatást és elemzést igényel, mint a szokásos gyakorlat. Ezen a blogon végignézzük, hogyan erősíti meg a B2B tartalommarketing befolyását, és hogyan lehet vele problémamentesen tartalommegtérülést generálni.

ROI-források a B2B tartalommarketingben

Kezdjük a marketing primitív kérdésével. Hogyan növeli a B2B tartalomstratégia egy viszonylag szűkebb felhasználói bázissal rendelkező márka elkötelezettségét?

Forrás

A válasz a következőkben rejlik:

 1. Precíz analitika

Mindenki használja a Google Analytics szolgáltatást és számos egyéb eszközt, hogy értékelje fizetett marketingkampánya hatását. Ugyanakkor meghatározhatja azokat a területeket is, ahol a B2B vállalkozásnak fejlődnie kell. A B2B tartalommarketingben minden betekintés a végső jegy lehet a sikeres leadekhez, mivel minden apró részletre odafigyel az Analytics irányítópultján.

Forrás

 1. Konverzió értékelése

A fizetett marketing sokkal előnyösebb és praktikusabb, mint a hagyományos marketing technikák. A kampány utáni adatok részletes betekintést nyújtanak a Google-tól kapott fizetett konverziókba is.

Olvasni:  5 lépés a spanyol fordítói készségekkel rendelkező szabadúszó fordítóvá váláshoz

Ez az az információ, amelyet felhasználhat a fizetett marketing B2B marketingtervére gyakorolt ​​hatásának értékelése során. Szuggesztív ötletet ad a helyről, az időről, a felhasználó típusáról stb., hogy az elköteleződési technikák relevánsak legyenek a közönség számára.

 1. ROI összehasonlítás

A tartalom ROI-jának összehasonlítása több megtérülés elérése érdekében egy alulértékelt hack, amelyről csak a B2B marketingszakemberek tudhatják. Ahelyett, hogy a jó számokon ragaszkodna, az alacsonyabb tartalmi ROI-val rendelkező kampányokra is odafigyelhet, hogy megértse azokat a szegmenseket, amelyek jelentős változtatást igényelnek. Minden arról szól, hogyan követheti nyomon jelenlétét és fejlődését az interneten.

Forrás

Most, hogy megértette az elemzés jelentőségét a B2B tartalommarketingben, ugorjunk a következő részre, és nézzük meg a tartalommarketing megtérülésének legjobb módjait a kiváló minőségű B2B tartalommal.

7 módszer a ROI generálására B2B tartalommarketing-stratégiával

1. Értse meg piaci pozícióját

Hol látod magad a piacon? Ön szerint melyik vállalati szint jellemzi az Ön internetes jelenlétét? Ez a B2B tartalommarketing-stratégia legfontosabb része, amely segít a kiindulási pont meghatározásában. Inkább önvizsgálatról van szó, ahol kitalálod a tartomány aktuális állapotát, a legközelebbi versenytársakat és a piaci helyzetet.

Forrás

Tartsa fókuszált szemmel versenytársait és iparági úttörőit. Kínálataik, üzleti céljaik és szervezeti rendszereik gyors áttekintése elegendő betekintést nyújt a márkájába. Ne hagyja ki a piaci értékelést a verseny olvasása közben.

2. Ismerd meg a közönségedet

Egyes B2B márkák abba a hibába esnek, hogy azt feltételezik, hogy ismerik a felhasználóikat anélkül, hogy sok munkát kellene rá fordítaniuk. A közönség ismerete bonyolultabb, mint egy adatbázis, amely egy tucat fillért megér. Értsük meg ezt egy példával.

Forrás

Ön értékesít egy „Sales CRM” szoftvert, amely leegyszerűsíti a nyomon követési folyamatot csapata számára. Valóban hatékony üzleti eszköz, de nem várható el egy 7-8 fős csapattal induló vállalkozástól, hogy megvásárolja a terméket, ha egyértelműen egy elkötelezett értékesítési csapatról van szó, magasabb létszámmal.

Olvasni:  A 11 legjobb sajtóközlemény-írási szolgáltatás, amelyre figyelnie kell

Még ha a legforradalmibb termékkel is rendelkezik az IT szektor számára, akkor sem juthat el a piacra anélkül, hogy módszeresen ismerné közönségét és igényeit.

 1. Dokumentálja az ügyfelek tapasztalatait

Itt az ideje, hogy eltávolodjunk a hagyományos beszámolóktól és a hosszú vásárlói véleményektől, mert a hiteles ügyféldokumentáció átveszi az uralmat a marketing szektorban. Esettanulmányként is bemutatható, elegendő hivatkozási hivatkozással és videóval, hogy a célközönséget végigvezeti a meglévő ügyfelek termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos tapasztalatán.

 1. Sorolja fel céljait

Minden B2B vállalkozás arra törekszik, hogy a megfelelő marketingtaktikával tartalommarketing ROI-t generáljon. Magától értetődő, hogy minden sikeres márka nyereségre és növekedésre törekszik, de ez nem határozza meg azt a célt, amelyért dolgozik.

Forrás

Határozza meg céljait érthetőbben és bemutathatóbban, amely tetszeni fog Önnek és csapatának. A célokkal kapcsolatos konkrétság mérhetőséget és a teljesítési időkeretet vonja maga után.

 1. Kösd össze az ütemtervet a célok köré

Most, hogy az úti cél világos, állítson be egy stratégiát a megfelelő útvonal meghatározásához. A B2B tartalommarketing ütemtervének elkészítése a marketingcélok meghatározása után olyan lesz, mintha egy ismerős környéken sétálnánk. A tartalmi terv elkészítésekor azonban bizonyos tényezőket (sok egyéb mellett) szem előtt kell tartani.

 • Sorolja fel, hogy milyen típusú tartalmat fog használni a potenciális ügyfelek bevonására.
 • Gondolja át, milyen csatornákat szeretne használni ehhez.
 • Értse meg a közzététel gyakoriságát.

Forrás

 1. Mérje meg előrehaladását

A KPI-t vagy a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat annak megállapítására használják, hogy a stratégia működik-e vagy sem. Fizetett marketingkampányok esetén az emberek a Google Analytics és más eszközök segítségével számítják ki az előző befektetésből generált tartalom ROI-t. Ebben az esetben olyan mérőszámokhoz kell hozzáférnie, amelyek valós idejű részleteket kínálnak arról, hogy a B2B tartalom hogyan hat a közönségére.

Olvasni:  A B2B és B2C marketing különbségek megértése [+Examples]

Forrás

 1. Határozza meg marketing költségvetését

Az egyik kezében a céljaival, a másikban pedig a B2B tartalomstratégiával könnyedén meghatározhatja a B2B tartalommarketing költségvetését. Ezt elemzésre, minőségi tartalomkészítésre, online marketingre és funkcionális ROI-növelésre költi. Az előre beállított költségvetés megbecsülheti azt is, hogy mekkora megtérülést várhat egy marketingkampánytól.

Forrás

A végén

A B2B tartalommarketing arról szól, hogy releváns és találékony legyen a célközönség számára. A jól megtervezett célok kitűzése és a piac teljes körű ismerete mellett konzisztensnek kell lennie egy határozott stratégiával, amely hosszú távon működik.

A tartalom alapú elköteleződés akkor játszik szerepet ezen a területen, ha egy vállalkozás előtt egy kifinomult piac áll, és olyan közönség van, amely minőséget és hitelességet követel. Győződjön meg róla, hogy megfelelő útmutatást kap, még akkor is, ha ez egy professzionális tartalomíró szolgáltatás felvételét jelenti.

GYIK

1. Miben különbözik a B2B tartalom a normál tartalomtól?

A B2B tartalom egy növekvő márkához kapcsolódó szisztematikus információként írható le, amely tájékoztatja és oktatja a célközönséget. Egyes esetekben az ilyen típusú tartalom az igény generálására is használható, miközben kiemeli a termék előnyeit.

2. Van-e előnye a B2B tartalommarketingnek?

A B2B tartalommarketing az egyetlen hatékony módja annak, hogy tájékoztasd megcélzott ügyfeleidet, miközben megállja a helyét a piacon. A megfelelő stratégia megvalósításával B2B marketinggel bővítheti kínálati területét.

3. Miért kell kiszerveznem a B2B tartalommarketing szolgáltatásokat?

Egy B2B tartalommarketing ügynökség felvétele okos lehetőség a kampány korai megkezdéséhez, és jobb eredményekre számíthat a tartalom tévedhetetlen minőségének, a tiszta információknak és a következetességnek köszönhetően.

Új publikációk:

Ajánlott