7 módszer a közösségi média dizájnvállalkozásként való kihasználására

Egy tervezési vállalkozás számára a közösségi média kihasználása rengeteg lehetőséget jelent. Felsorolunk néhány tippet, amelyek segítenek feldobni a közösségi média játékait.

A közösségi média viharba vette a világot. Telefonja mindig nyüzsög a kreatív tartalmaktól, amelyeket könnyű követni, kedvelni és megosztani. Legyen szó lakberendezési márkáról, belsőépítészről vagy akár grafikusról, hatékony közösségimédia-stratégiára van szüksége az ügyfelek megnyeréséhez.

Ha nem használja ki a Facebook, a Twitter, az Instagram vagy a LinkedIn előnyeit, akkor elszalaszt egy kiváló lehetőséget, hogy bemutassa tervezői munkáját. Ha a tervezéssel foglalkozik, a közösségi média elengedhetetlen eszköze ennek kialakításához. Viszonylag korán fel kell ismernie a közösségi média tervezésének erejét, ha kapcsolatba szeretne lépni ügyfélkörével.

Hogyan biztosíthatja tehát, hogy okosan használja fel erőforrásait? Íme a végső útmutatónk a tervezési vállalkozásának népszerűsítéséhez a közösségi médiában.

7 tipp a design-vállalkozás fejlesztéséhez a közösségi médiában

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek javítani a közösségi média játékaidat.

1. Válassza ki a megfelelő platformot

Manapság elvadulnak a közösségi média platformok, ahol bármi és minden működhet. Egy olyan helyen, ahol éjjel-nappal nyüzsög, néha zavaró lehet a vállalkozása számára megfelelő platform kiválasztása. A leggyakrabban elérhetőek a következők:

● Instagram

● Pinterest

● Facebook

● LinkedIn

● Behance

Mielőtt kiválasztaná az Önnek megfelelőt, tegye fel magának a következő kérdéseket:

● Ki a célközönségem? Melyik közösségi média platformot használják?

● Mi a fő célom?

● Milyen költségvetést nézek?

Az ezekre a kérdésekre adott válaszok segítenek kiválasztani a tervezési vállalkozásának megfelelő platformot.

2. Legyen világos a céljaidban

Igen, a közösségi média marketingjén keresztül szeretne kapcsolatba lépni a közönséggel. De a konkrét célok meghatározása a közzététel megkezdése előtt elengedhetetlen a sikerhez.

Olvasni:  Hogyan indítsunk el egy sikeres kisállat-oldalt az Instagramon

Általános szabály, hogy a közösségi média tervezéseinek támogatniuk kell az üzleti céljait, mint tervezőket. A kezdés előtti lista készítése segíthet. Néhány példa a kitűzött célokra:

● Célcsoport vagy közönség elérése

● Meglévő követők vevővé vagy ügyfelekké alakítása

● Az eladások fellendítése

● A márka ismertségének és ismertségének növelése

● Új tehetségek toborzása az iparágból

● Visszajelzések és értékelések fogadása a meglévő munkáról

3. Beszéljen vizuálisan

Használja közösségi média fogantyúját digitális bemutatóteremként. Adjon az embereknek egy kis bepillantást kreatív világába. Használja egyedi stílusát és dizájnját, hogy emlékezetes márkát alkosson. Tervezőként tisztában van azzal, hogy a negatív tér és az esztétikus formatervezés milyen hatással lehet a közönségre.

  az Apartment Therapy Instagram-bejegyzése

Forrás

Ezenkívül alakítson ki egy fotóstílust, témát és színpalettát, amely illeszkedik a tervezési vállalkozásához. Gondold át, hogy a munkád hogyan fogja tükrözni azt, aki vagy. A közösségi média a legjobb hely a következők elvégzésére:

● Hozzon létre egy előtte-utána sorozatot

● Betekintést nyújthat vállalkozása és alkalmazottai kulisszái mögé

● Emelje ki a márka értékeit

● Teremts teret a gondolatvezetési programnak

4. Hashtag ki

Elgondolkozott már azon, hogy a „#” szimbólum miért tesz különbséget a virtuális világban? A WordStream által összegyűjtött adatok szerint a legalább egy hashtaget tartalmazó bejegyzések elköteleződési aránya 12,6% feletti azokhoz képest, amelyekben nincs.

A releváns hashtagek használatával új követőket szerezhetsz. Egy másik dolog, amit tudnod kell, a hashtagek, amelyeket az emberek általában követnek a design világában. Legalább három-öt hashtag beépítése, amelyekre az emberek rezonálnak, segíthet a megfelelő közönség megszólításában. A hashtagek használata előtt feltétlenül végezzen kutatást.

5. Dolgozzon határidőn belül

Miközben a közösségi médiát kezeli egy tervezési vállalkozás számára, meg kell osztania releváns tartalmat. Válassza a minőséget a mennyiség helyett. De fontos megjegyezni a következetességet is. Ha úgy gondolja, hogy elég havonta egyszer posztolni, gondolja át újra.

Olvasni:  MissingLettr Review: Smart Social Media Marketing Automation

Tartsa szem előtt a következőket:

● Készítsen ütemtervet, és tartsa be azt.

● Tartsa szem előtt a különleges eseményeket és menetrendeket.

● Az indiánok szeretik az ünnepeket és a kedvező alkalmakat. Ügyeljen arra, hogy jelölje meg őket a közösségi média naptárában.

● Határozza meg a tartalmi hiányosságokat a tartalomnaptár létrehozása során.

● A marketing- vagy PR-stratégiától függően tegye a dolgokat egy idővonalba.

A közösségimédia-naptár létrehozásának egyik legnagyobb előnye, hogy időt és erőforrást takarít meg.

6. Fontolja meg a kiszervezést

Ha úgy gondolja, hogy túl sok van a tányéron, a legjobb megoldás lehet, ha szabadúszókat keres, vagy kiszervezi a munkáját egy cégnek. Ha felvesz valakit, rengeteg időt és erőforrást takaríthat meg, miközben a tervezési üzletére összpontosíthat.

Néhány fő előnye annak, ha valaki kezeli közösségimédia-fiókjait:

● Segítség az Ön igényeinek megfelelő közösségi média marketingstratégia kialakításában.

● A ROI maximalizálása minimális befektetéssel.

● Szakértelem megszerzése friss perspektívával és kidolgozott ötletekkel.

● Az online közzététel folyamatának egyszerűsítése.

● Olyan eszközök cseréje, amelyek nem működnek a márkánál.

7. Fontolja meg a fizetett előléptetést

A közösségi média nagyszerű kialakítása nem az egyetlen dolog, amely segíthet. A promóciós tartalom létrehozása és megosztása segíthet elérni a megfelelő közönséget, miközben növeli a webhely forgalmát. A fizetett promóciók a következők:

● Promóciós hirdetések (fotók, videók vagy körhinta)

● Befolyásoló kötések

● Fizetett partnerségek

Kendall Jenner Instagram-bejegyzése

Forrás

Kipróbálhatná ezeket kis költségvetéssel, és ha beválik, még egy fokozatot felvehet. A hirdetések kis piacon történő tesztelése segíthet abban is, hogy megértse, mi működik az Ön vagy ügyfele számára.

Alternatív megoldásként résbe léphet, és úgy dönthet, hogy fizet a hirdetésekért a különböző közösségi média platformokon. A célzott hirdetésekkel szűkítheti közönségét meghatározott demográfiai adatokkal vagy választási lehetőségekkel.

5 tervezővállalkozás a közösségi média játékukban

1. Chumbak

  Chumbak Instagram-bejegyzése

A 2010-ben egy kis mókás márkaként elindított Chumbak ugrásszerűen nőtt. A márkának sikerült megőrizni az egyszerűséget és promóciót közösségi oldalain. Hozzászólásaik esztétikusak és időszerűek. Legutóbbi hírességi kampányuk #WithChumbak Sara Ali Khan közreműködésével nagy sikert aratott a közösségi médiában. A marketing imázs átalakításával az életmód, a dekoráció, a ruházat és a kiegészítők tereiben terjeszkedtek. A mai napig folyamatosan növekednek, és nagyon kedvelt hazai márkává váltak.

Olvasni:  Választás a szoftver és a professzionális helyreállítás között

2. Landor & Fitch

a Landor & Fitch tweetje

Egy speciális tervezőiroda, a Landor & Fitch éleslátó és informatív bejegyzésekkel jelentkezik közösségi oldalain. A márka iparági vezetőként mutatja be magát egy erősen versengő piacon. Mindent megtesz annak érdekében, hogy globális szinten is releváns maradjon. A közösségi média játékuk már néhány éve erős.

3. A címkeélet

  a The Label Life Facebook-bejegyzése

Kezdetben a The Label Life nem a dizájnjáról volt ismert. Az idő múlásával azonban a márka éles közösségi médiastratégiájával feljebb lépett. A Sussanne Khan, Bipasha Basu és Malaika Arora hírességek által tervezett termékekkel ambiciózus közönséget sikerült elérni. Ez a divat-, életmód- és dizájnmárka ma már arról ismert, hogy a leglenyűgözőbb termékeket hozza létre. A márka közösségi médiája rendszeresen frissül új stílusokkal és ajánlatokkal, a képanyag pedig márkához illő és esztétikus.

4. Vászon

Canva Instagram-bejegyzése

Ha Ön tervező, biztosan hallott a Canváról. Ez az ausztrál márka az elmúlt néhány évben meghódította a design világát. A Canva lenyűgöző terveket oszt meg közösségi oldalain is. Az egyik legkedveltebb kreatív eszközként nemcsak a design világát, hanem más szakmák képviselőit is felhatalmazta, mindenki számára leegyszerűsítve a tervezést. A közösségi médián elérhető változatos oktatási anyagokkal újra és újra megnyerték az ügyfelek tetszését.

5. Frank Digital

Frank Digital Instagram-bejegyzése

A Frank Digital egy díjnyertes digitális ügynökség Ausztráliában. Webfejlesztésre, webdizájnra és UX tervezésre szakosodtak. Instagram-oldalukon a közelmúltbeli projektjeik és eredményeik láthatók. Még tervezési referenciákat és inspirációt is megosztanak a világgal. Az ügynökség közösségi oldala egyértelműen tükrözi az esztétikáját, ami igazi nyertessé teszi.

Tervezőként márkád népszerűsítése a közösségi médiában azt jelenti, hogy minden nap vásárlókat nyerhetsz. A közösségi média szépsége a lenyűgöző, kreatív tartalmak megosztásában rejlik, miközben megszólítja a közönséget. Az egyik legjobb tipp, amit adhatunk, hogy az értelmes kapcsolatok létrehozására kell összpontosítania, nem csupán követők hozzáadására.

Olvasni:  A végleges útmutató a 3D audiotechnológiához

Elengedhetetlen, hogy bemutassa valódi énjét. Győződjön meg arról, hogy az összes közösségi oldala elegánsan néz ki, és illeszkedik a márkahangjához. A közösségi média nem rakétatudomány. Megfelelő tervekkel és eszközökkel vonzhatja, bevonhatja és befolyásolhatja az embereket.

Kulcs elvitelek

● A jó közösségimédia-stratégia kulcsfontosságú ahhoz, hogy ügyfeleket nyerjen a designiparban.

● Használjon vizuálisan vonzó képeket és tartalmat.

● Készítsen előtte-utána képeket, amikor valami újat hoz létre.

● Használja bölcsen a hashtageket közösségimédia-tervezéskor.

● Hozzon létre egy tartalomnaptárt közösségi média marketingje számára.

● Béreljen fel egy külső erőforrást vagy ügynökséget, hogy segítsen a marketingben.

● Ne feledje, a minőség fontosabb, mint a mennyiség.

GYIK

1. Hogyan használják a design vállalkozások a közösségi médiát?

Magától értetődik, hogy a tervezők szeretik a közösségi média világát. Ezek a platformok lehetővé teszik a márkák vagy magánszemélyek számára, hogy a lehető legkreatívabb módon mutassák be munkájukat. A közösségi média értékes platformként is működik az új közönségekkel való kapcsolatteremtéshez. Ha jól csinálja, ez a marketingeszköz számos tervezési vállalkozást felhelyezhet a térképre.

2. Mit tegyenek a tervezők a közösségi oldalakra?

Néhány közösségimédia-tartalomírási ötlet, amelyet a tervezők használhatnak, a következők:
● Ügyfelek beszámolói
● Tegyen fel releváns kérdéseket a közönség elköteleződése érdekében
● Útmutatók a munkádról
● Az alkalmazottak visszajelzései
● Kulisszák mögötti bejegyzések
● Bekiabálások és/vagy befolyásos behatolások

3. Hogyan reklámozhatom tervezési vállalkozásomat a közösségi médiában?

A közösségi média hatékony eszköz, amely segíthet a közönséggel való kapcsolattartásban. A közösségi média erejét többféleképpen is kihasználhatja:
● Találja meg szakterületét, és célozzon meg egy szűk közönséget.
● Készítsen tervet vagy idővonalat a közösségi médiában közzétett bejegyzésekhez.
● Lépjen életbe egy másik oldallal, amely rezonál az Ön márkájával.
● Optimalizálja Facebook- és Instagram-oldalait.
● Hozzon létre YouTube-oktatóanyagokat.
● Ügyfélértékelések és beszámolók összeállítása és sorozatként való közzététele.

Új publikációk:

Ajánlott