7 módszer, amellyel az írók szabadúszó állást találhatnak online

Új vagy a szabadúszó szakmában? Szabadúszó állásokat keres online? Itt vagyunk egy részletes útmutatóval, amely éles tippeket és trükköket tartalmaz.

Az internet növekvő hatóköre új bevételi utakat nyitott meg azok számára, akik hajlandóak keményen és következetesen dolgozni. A szabadúszó az egyik legfontosabb ilyen utak. Azok, akik szabadúszó munkát végeznek az interneten, nem egy bejegyzett munkáltatónál dolgoznak, hanem egy meghatározott szolgáltatás elvégzésére bérelnek fel meghatározott ideig.

A tartalomírás talán a legkeresettebb szabadúszó szolgáltatás lett. A szabadúszó tartalomírók különféle rövid és hosszú formátumú tartalmakon dolgoznak. A blogoktól, cikkektől és hangszer-kézikönyvektől a termékleírásokig és vásárlói beszámolókig minden a szabadúszó tartalomírás hatáskörébe tartozik.

Míg egyes írók szeretnek diverzifikálni, és nagyszámú rést szeretnek írni, mások inkább csak néhányra szakosodnak. A szabadúszó írási munkák gyakran távoliak, és nem igénylik az író fizikai jelenlétét a munkahelyen. Így az ügyfelekkel való kommunikáció video- és hanghívásokon keresztül történik.

Amikor kezdi a munkát, vagy online szabadúszó állást keres diákoknak, az iparág és annak működése kissé elsöprőnek tűnhet. Szóval hogyan is kezdd el igazán? Milyen weboldalakat érdemes használni? Milyen árakat kell beállítani? Az ehhez hasonló kérdések eláraszthatják a fejed. De ne aggódj, mert itt egy lépésről lépésre szóló útmutatóval állunk a szabadúszó online állások kezdők számára történő kereséséhez.

7 tipp a szabadúszó állások online kereséséhez

Íme néhány hasznos tipp a szabadúszó állások online kereséséhez kezdőknek.

Olvasni:  A szabadúszó élet: mit jelent valójában a saját főnökének lenni

1. Kezdje erősen

A szabadúszó állások online kereséséhez néhány alapvető eszközre van szükség. Ha a tollak és a papírok megmozgatják kreatív gyümölcseit, vásároljon és tároljon annyi jegyzetfüzetet vagy naplót, amennyit csak tud. Ellenkező esetben használjon laptopot vagy asztali számítógépet. Töltsön le írói, feladatkezelési, képszerkesztő és tartalomnaptár eszközöket. Ezenkívül létre kell hoznia egy webhelyet, amely megjeleníti elérhetőségeit és mintáit. Ez segít bemutatni munkáját a potenciális ügyfelek számára.

2. Kutatás el

A szabadúszó tartalomiparban való munka, kevés rálátással a területre, olyan, mintha egy hajón eveznénk anélkül, hogy ismernénk a tengert. Mielőtt hozzákezdene, vagy akár döntést hozna, kutasson az iparágban. A sikeres szabadúszó írók gyakran megosztják az írási útjaikat oldalaikon. Olvassa el őket, hogy jobban megértse az iparágat.

5. Ismerje meg az alapokat

olyan tényezők, amelyek egy jó írási rést alkotnak

Számos szempontot kell figyelembe vennie az online szabadúszó álláskeresés kezdeti szakaszában. Az Önt érdeklő témák vagy műfajok kiválasztása jó kiindulópont. Ráadásul az ár meghatározása nehéz, de fontos feladat. Az ügyfelei felé kommunikálni kívánt árnak az Ön szakértelmén és tapasztalatán kell alapulnia. Néhány kutatás segít meghatározni az optimális óradíjat.

3. Feszítse ki képességeit

Mielőtt elkezdené pénzzé tenni készségeit, fel kell ismernie azokat, amelyek közül mindenekelőtt az írási tehetségét. Az a képessége, hogy hosszú leírásokat írjon vagy lenyűgöző módon használjon szavakat, bónusz, de nem elsődleges követelmény. Ehelyett világos kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie, amelyek segítségével minőségi tartalmat hozhat létre, amely a legjobban közvetíti ügyfele üzenetét.

egy tartalomíró legjobb képességei

A további olvasás a legjobb módja az íráskészség fejlesztésének. Az olvasás széles körben új szókincs, nyelvtan és mondatszerkezetek megismerését teszi lehetővé. Olvasson bármit, ami csak a keze ügyébe kerül, ne csak az Ön preferenciáihoz kapcsolódó témákat. Hogy tovább erősítse képességeidet, írj az olvasott dolgokról. Vágjon bele mindenbe, egy apró felirattól a regényig, és nézze meg, ahogy minden nap jobb lesz.

Olvasni:  10 félelmetes sajtóközlemény példa

Az íráshoz való érzék azonban önmagában nem visz messzire. Fejleszteni kell a szervezési és időgazdálkodási készségeket is. A függőben lévő és befejezett projektek, valamint a kifizetések nyomon követése megakadályozza az ütemterv összezavarását.

4. Portfóliók és javaslatok bőven

Van a két P, amely meghatározza a tartalomíró sikerét. A portfólió bemutatása a potenciális ügyfelek számára előnyös azok számára, akik online szabadúszó munkát keresnek. Egy webhely, amely megjeleníti az összes munkát, amellyel eddig megbízták, egyszerű módja annak, hogy tájékoztassa ügyfeleit stílusáról és réséről. Ha nincs bemutatnivalója, ne aggódjon, mert olyan mintákat is feltölthet, amelyek az Önt érdeklő témákhoz tartoznak.

tippek az írásportfólió elkészítéséhez

Az ajánlat elkészítésének feladata Önre hárul, ha úgy dönt, hogy egy projekten dolgozik. Lényegében egy ajánlat segít a szolgáltatásai értékesítésében. Ossza meg ügyfelével a projektről alkotott elképzelését, és magyarázza el nekik, hogyan fog megfelelni a követelményeknek.

6. Marketingesítsd magad

Csodálatos dolog munkát várni, amint létrehoz egy profilt. Ehelyett meg kell szólítania a vállalkozásokat és az ügyfeleket. A kezdőknek szabadúszó online álláskeresést az okos marketing teszi lehetővé. Először is találd meg a saját hangod. Ez bizalmat ébreszt azokban az ügyfelekben, akiket kiszolgálni választ. A rendszeresen új tartalommal frissülő professzionális blog vagy webhely segít relevánsnak maradni az interneten. Győződjön meg róla, hogy webhelye részletes és hozzáférhető, és betekintést nyújthat az ügyfeleknek az Ön személyiségébe és portfóliójába.

egy szabadúszó író közösségi média profilja

Forrás

Ezután használja a közösségi médiát szabadúszó játékának feljavításához. Tegye közzé munkáit az interneten, valamint működjön együtt, és lépjen kapcsolatba a hozzád hasonló ügyfelekkel és alkotókkal. Végül tanulja meg a tartalommarketinget. Az, hogy képes-e piacra dobni a márkáját, vezérli azt a képességét, hogy szakértő webtartalom-írási szolgáltatásokat kínáljon ügyfeleinek.

Olvasni:  Mit jelent a rendetlenség – Hogyan akadályozzuk meg, hogy a rendetlenség megállítson

7. Az etika fejlesztése

A szabadúszó szolgáltatások márkaépítése túlmutat a marketingen és a láthatóság növelésén. Minden potenciális ügyféllel közölnie kell etikáját. Ez segít a bizalom és az együttműködés kialakításában. A projektek gondos kiválasztása az első lépés ezen a létrán. Ha betekintést nyer a választott projektbe, mielőtt elkötelezné magát, lehetővé teszi annak meghatározását, hogy a megfelelő-e az Ön számára. Ez a tudás segít az ügyfelek igényeinek kielégítésében.

Miután úgy döntött, hogy egy szabadúszó online álláson dolgozik, határozzon meg magának egy határidőt. Fejezd be a feladatot egy-két nappal a tényleges határidő előtt. Így elegendő idő marad az előre nem látható kihívások enyhítésére. Azt is ne feledje, hogy az elrugaszkodás nem fog több ügyfelet szerezni. Legyen határozott az írásbeli szerződés aláírásával kapcsolatban. Ez lehetővé teszi, hogy a szakmai kapcsolat ápolása mellett az ügyfél felelősségre vonható legyen eltérések esetén és fordítva.

5 online szabadúszó munkaplatform, amelyet még ma meg kell néznie

Most, hogy az alapokat már félretesszük, vessünk egy pillantást néhány szabadúszó webhelyre, amelyeket felkereshet, hogy beindítsa szabadúszó utazását.

1. ProBlogger

ProBlogger az egyik legkiemelkedőbb platform, amely segít szabadúszó álláskeresésben az interneten. Annak ellenére, hogy az oldal naponta korlátozott számú leadet tesz közzé, legitimitást biztosít azáltal, hogy minden toborzónak legalább 70 dollárt kell fizetnie a munkaerő-felvétel megkezdéséért. A weboldalon található lehetőségek többek között a szerkesztés, a lektorálás, az újságírás és a tartalomírás területére vonatkoznak.

2. Szabadúszó írás

Egy állástábla, amely naponta frissíti a koncerteket, Szabadúszó írás az internetről származó munkákat jeleníti meg. A webhely az információk kincsesbánya, és a blogírással, az újságírással, a szövegírással, a tartalomírással és egyebekkel kapcsolatos álláshirdetéseket tartalmaz.

Olvasni:  6 népszerű LinkedIn marketingeszköz, amellyel több leadet szerezhet

3. Feldolgozás

Feldolgozás évente több mint 12 millió szabadúszót fogad, és több mint hárommillió listát ad ki évente. Hosszú és rövid távú szerződéseket kínál minden rést érintő munkákra, beleértve a műszaki írást, a blogírást és a tartalomírást. A webhely azonban díjat számít fel az új szabadúszó írókért.

4. Szabadúszó

Szabadúszó egy álláshirdetés, amely szabadúszó online állásokat biztosít többek között a szerkesztés, szövegírás, műszaki írás és tartalomstratégia terén. Rengeteg lehetőséget biztosít az íróknak, amelyeket rendszeresen frissítenek.

5. FlexJobs

FlexJobs egy előfizetésen alapuló szabadúszó platform, amely minden, a platformon közzétett álláslehetőséget átvizsgál és ellenőriz. Bőséges erőforrásokkal rendelkezik, amelyek segítenek eligazodni a szabadúszók világában, és szinte bárki használhatja, aki a távoli munkát választja.

Ez a lépésenkénti útmutató alapos bevezetést nyújt a szabadúszó írásokhoz és az online szabadúszó munkákhoz. Ha azonban csak ragaszkodunk hozzá, az nem sokat segít. Az igazi siker csak akkor lesz, ha buzgalommal és a tanulás iránti szenvedéllyel kezdesz írni.

GYIK

1. Hogyan válhatok szabadúszó íróvá kevés tapasztalattal?

Kezdésnek a legjobb módja egy online tanfolyam elvégzése, amely megismerkedhet az iparág alapjaival. Munkáit ingyenesen közzéteheti olyan webhelyeken is, mint a Medium vagy a Contently, hogy portfóliót építsen és ügyfeleket vonzzon.

2. Miért beszél mindenki folyton a SEO írásról? Mi az?

SEO írásnak nevezik azt a folyamatot, amelynek során a kiváló minőségű tartalom kulcsszavakat, optimális fejléceket és metacímkéket foglal magában, hogy az első helyet foglalja el a keresőmotorban.

3. Tartalomíró szeretnék lenni. Van-e kereslet a munkára?

Igen, a tartalomírás ma a legkeresettebb munkák közé tartozik, mert a vállalatok és a vállalkozások megértették a tartalom értékét.

4. Mennyit kereshetek tartalomíróként?

Egy amatőr tartalomíró évente három-négy millió dollárt kereshet Indiában.

Új publikációk:

Ajánlott