7 módszer, amellyel segíthet ügyfeleinek tájékozott vásárlásban

Néha az emberek nem rendelkeznek minden szükséges információval egy termék vagy szolgáltatás megvásárlása előtt. Ez ahhoz vezethet, hogy rossz döntéseket hoznak, és olyan termékeket vásárolnak, amelyek nem egészen felelnek meg az igényeiknek.

Ez előnyös a vállalatának, mert az ügyfélszolgálati csapatának is kevesebb munkát fog jelenteni, ha az ügyfelek már rendelkeznek a szükséges információk nagy részével az Ön webhelyén.

Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy ügyfelei megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak. Ha pedig úgy dönt, hogy többet szeretne megtudni a hatékony CRM-kezelésről, akkor többet is megtudhat róla itt.

Emelje ki meglévő ügyfelei tapasztalatait

Az emberek gyakran értékelik a szájról szájra adott ajánlásokat a marketing egyéb formáival szemben. Ez azt jelenti, hogy a vásárlói vélemények vagy ajánlások kiemelése a webhelyen több értékesítést eredményezhet. Segíthet az új ügyfeleknek abban is, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, mivel a vélemények és az ajánlások tanácsokkal vagy extra kontextussal szolgálhatnak termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban. Ezenkívül gondoskodjon a jó ügyfélszolgálatról. Val vel call center outsourcingpéldául javíthatja ügyfélszolgálati képességeit, egyszerű módot biztosítva arra, hogy elérje vállalkozását, és segítse a potenciális ügyfeleket a vásárlás során.

Hasznos lehet például, ha egy ruhakereskedő korábbi ügyfele rávilágít arra, hogy a ruhái kicsit kicsik, vagy ha egy ügyvéd ügyfele arról beszél, hogy mitől tétovázott, mielőtt egy cég segítségét kérné.

Íme néhány példa azokra a webhelyekre, amelyek jól mutatják korábbi ügyfeleik tapasztalatait, hogy segítsenek az új ügyfeleknek határozott döntéseket hozni.

Személyre szabott ajándék

Az első az Személyre szabott ajándék, amely különféle ünnepi tárgyakat árul, a konyhai eszközöktől az esküvői ajándékokig. A honlapjukon egy olyan rész látható, amely kiemeli a korábbi vásárlók véleményét, és még azt is láthatja, hogy milyen közelmúltban hagyták el ezeket a véleményeket. Ez különösen azért fontos, mert az emberek szeretik látni a legfrissebb véleményeket, így tudják, hogy a cég, amelytől vásárolni szeretnének, most remek munkát végez.

Ezeknek az értékeléseknek a felvétele nagyon hatékony megközelítés, mivel több okot ad a potenciális vásárlóknak a termékek megvásárlására. Vessen egy pillantást a sok értékelésre és az általános csillagbesorolásra, amely azt mutatja, hogy mások mennyire lenyűgözték ezt a márkát.

Az egyes vélemények is sokat elárulnak a cégről. Egy ember még azt is megemlíti, hogy a szállítási határidő előtt kapta meg a csomagját, egy másik pedig azt emeli ki, hogy milyen jó a termékek minősége. Mindezek olyan részletek, amelyek nagyon hasznosak, és fontosak lehetnek a leendő ügyfelek döntéshozatalában.

A pozitív vélemények miatt az interneten olvasnak, így nagyobb valószínűséggel ösztönzik őket az Ön termékeinek vagy szolgáltatásainak megvásárlására.

Florin Roebig

Második példánk innen származik Florin Roebigegy ügyvédi iroda, amely jogi szolgáltatásokat nyújt olyan gyakorlati területeken, mint a személyi sérülés, az orvosi műhiba és a munkajog.

Honlapjukon van egy rész, amely bemutatja az ügyfelek tapasztalatait. Ebben a példában láthat egy korábbi ügyfelet, aki tudatja az emberekkel, hogy mit gondol a vállalat által nyújtott szolgáltatásokról. És úgy tűnik, nagy rajongója volt a vállalkozással való együttműködésnek. Az ehhez hasonló hosszabb ajánlások gyakran jók a szolgáltatásalapú vállalkozások számára, mivel több kontextust és információt adnak.

Olvasni:  Interjú Alekszej Bobkovval, az Októberi Társalapítóval...

Ez a konkrét áttekintés az ügyfél fejlövését is bemutatja, ami humanizálja az ajánlást, és bizonyítja a potenciális ügyfeleknek, hogy vannak olyanok is, mint ők, akik részesülnek a cég szolgáltatásaiból. Az ügyfél 5 csillagos minősítést is ad a cégnek, ami azt mutatja, hogy első ránézésre nagyon elégedett volt velük, és megemlíti, hogy szívesen ajánlja a céget másoknak is.

Az ehhez hasonló értékelések vagy ajánlások közzététele a webhelyen hatékony módja annak, hogy megmutassa a potenciális ügyfeleknek, mennyire hiteles és megbízható márka. És abban is segíthet nekik, hogy eldöntsék, vásároljanak-e Önnél vagy sem.

Könnyítse meg az ügyfelek számára, hogy további információkat találjanak

Míg egyes ügyfelek szívesen vásárolnak Öntől, miután megtekintik termék- vagy szolgáltatásoldalát, másoknak több meggyőzésre van szükségük. Ezért szeretné megkönnyíteni ezeknek az embereknek a további információk megtalálását.

Ezt úgy teheti meg, hogy megmutatja nekik, honnan tölthetik le az útmutatót, vagy megadja a kapcsolatfelvételi lehetőségeket. Ha túl sokáig tart, amíg az emberek információt találnak az Ön webhelyén, előfordulhat, hogy elhagyják, mielőtt továbbhaladnának az értékesítési csatornába.

Az inspiráció érdekében vessünk egy példát egy webhelyre, amely megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy további információkat találjanak.

Itt van az Edith Cowan Egyetem (ECU), amely online tanfolyamokat kínál olyan témákban, mint az oktatás, a kiberbiztonság és a tanácsadás.

Tanácsadó mester tanfolyam

Az ők Tanácsadó mester tanfolyam oldalon láthatja, hogy hihetetlenül egyszerűvé teszik a leendő hallgatók számára a további információk elérését vagy kérését. Lehetőség van azoknak, akik tanfolyami útmutatót szeretnének letölteni, és egy másik lehetőség, hogy beszéljenek egy tanfolyami tanácsadóval, ha valaki közvetlen kérdéseket szeretne feltenni.

Ezek a különböző lehetőségek jók a vásárlói út különböző szakaszaiban lévő emberek megcélzásához, mivel egyesek készen állnak a regisztrációra, míg mások még mérlegelési szakaszban vannak. Ez egy nagyon hatékony taktika arra is, hogy segítse diákjaikat megalapozott döntések meghozatalában, mivel lehetővé teszi számukra, hogy könnyen többet megtudjanak egy programról, mielőtt idejüket és pénzüket fektetnék bele.

Ha ezt szeretné utánozni vállalkozása számára, ajánlhat egy útmutatót vagy e-könyvet is, amely további információkat nyújt a leendő vásárlóknak termékéről vagy szolgáltatásáról, vagy létrehozhat egy élő csevegési lehetőséget azok számára, akik szívesebben beszélgetnek a vállalkozás képviselőjével. .

Vagy esetleg, ha a potenciális ügyfelek szívesebben navigálnak a webhelyen, akkor megadhat egy Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) részt is, amely biztosítja számukra a szükséges információkat. Ez segíthet megválaszolni ügyfelei kérdéseit, és felépíteni vállalkozását tekintélyként vagy szakértőként az adott iparágban.

Sleeknote

Másrészt van egy másik példa is a Sleeknote-tól, egy olyan cégtől, amely segít a vállalatoknak kreatív előugró ablakok használatában, amelyek megoldást kínálnak a lead generálási és konverziós problémákra. Az ők lépjen kapcsolatba velünk oldalonmegkönnyítik ügyfeleik számára, hogy több információhoz jussanak termékeikről egy olyan űrlap létrehozásával, amely lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen konkrét kérdést feltehessenek.

Mivel ez egy termék-orientált vállalat, tudják, hogy egyes vásárlók abban a szakaszban lehetnek, amikor több meggyőzésre van szükségük a termék megvásárlásához. Így egy bemutató videót is készítettek, amelyet a potenciális ügyfelek megnézhetnek, hogy működés közben láthassák terméküket. És azoknak az ügyfeleknek, akiknek kérdéseik vagy aggályaik vannak, amelyeket a lehető leghamarabb orvosolni kell, élő csevegési funkcióval is rendelkeznek.

Mindezek a lehetőségek megkönnyítik a leendő vásárlók számára a nagyon szükséges információk megszerzését, amelyek befolyásolják vásárlási döntéseiket.

Ha azon töpreng, hogyan könnyítheti meg ügyfelei számára a szükséges információk elérését a webhelyén, győződjön meg arról, hogy a termékeihez vagy szolgáltatásaihoz leginkább illő lehetőségekre gondol. Egyes termékek esetében a legjobb oktatóvideókat készíteni, mások esetében pedig egy e-könyv is jól használható további információk nyújtására. Az is jó, ha élő csevegést vagy hívási lehetőséget hoz létre azok számára, akik valós időben szeretnének beszélni a cég képviselőjével.

Olvasni:  A WordPress alapjai: A WordPress megjegyzéslevélszemét elleni küzdelem

Ez különösen fontos a B2B vásárlók számára, akik általában gyorsan akarnak több információt kapni. Mindezek a lehetőségek egyben az Ön megbízhatóságának hívókártyáját is jelentik: Ha ügyfélszolgálata nem megfelelő, mit fognak gondolni a potenciális vásárlók a termékéről? Ahhoz, hogy jó első benyomást keltsen, érdemes megfontolni alközpontjának tárolása és például a felhőben lévő chatrendszerek.

Hozzon létre tartalmat a vásárlói út minden szakaszához

Normális, hogy a vásárlási út különböző szakaszaiban lévő embereknek eltérő igényeik vannak, ezért ennek szem előtt tartásával kell tartalmat létrehoznia. Előfordulhat például, hogy egyesek nem is tudják, hogy az Ön szolgáltatásai léteznek (és hogy szükségük van rájuk), míg mások csak mérlegelik a lehetőségeket a vásárlás előtt.

A különböző vásárlói szakaszokhoz való tartalom létrehozása azt is biztosíthatja, hogy ügyfelei a lehető legtájékozottabbak legyenek. Célszerű olyan tartalmi tervet készíteni, amely példákat tartalmaz arra, hogy milyen típusú tartalmat kell készítenie a vállalatának a vevői út minden szakaszában – tudatosság, mérlegelés és döntés. Ehhez használhatja a tartalomstratégia sablon a Loganix-tól, amely végigvezeti Önt a különféle típusú tartalom létrehozásán az értékesítési csatornáján áthaladó felhasználók számára.

Nézzünk egy példát egy olyan tartalomra, amelyet azért hoztak létre, hogy a vásárlói út tudatosítási szakaszában lévő embereket célozza meg.

DocuSign

A DocuSign egy platform, amely megkönnyíti a dokumentumok elektronikus aláírása különböző pártok között. Weboldalukon van egy blogbejegyzésük, amely elmagyarázza hogyan küldhetnek ki az emberek tömegesen digitálisan aláírandó dokumentumokat. Elmagyarázzák az e-aláírás fogalmát, és rávilágítanak arra, hogy milyen előnyös lehet egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi több fél aláírásának megszerzését anélkül, hogy személyesen kellene találkoznia velük.

Ez a fajta tartalom segíthet új webhelylátogatókat vonzani, akiknek elektronikusan kell aláírniuk a dokumentumokat, de esetleg nem is tudják, hogy létezik egy eszköz, amely ezt megteheti helyettük. Lehet, hogy nem konvertál azonnal potenciális ügyfeleket, de segít több embernek érdeklődni a márkájuk iránt, és ez lehet az első lépés afelé, hogy tovább mozdítsák őket az értékesítési csatornán.

Ha valami hasonlót szeretne létrehozni webhelyéhez, ne feledje, hogy a tudatosság szintjén az emberek megoldást keresnek egy problémára. Tehát alaposan fel kell kutatnia ügyfelei fájdalompontjait, majd olyan tartalmat kell létrehoznia, amely választ ad a kérdéseire, így felkeltheti érdeklődésüket, és elkezdheti bizonyítani, hogy az Ön cége képes a választ adni.

Az ügyfelek fájdalmaival foglalkozó tartalom egyik gyakori példája a blogbejegyzések. Webhelyén létrehozhat egy blogrészt, ahol vonzó, informatív és releváns blogokat tehet közzé a márkához vagy vállalkozásához kapcsolódó különböző témákról. Ezzel nagyobb valószínűséggel irányíthatja ügyfeleit a megalapozott és megalapozott vásárlási döntések meghozatalában, ami hosszú távon az Ön vállalkozásának is előnyös lehet.

Legyen a lehető legrészletesebb termékleírása

A részletes termékleírás sok találgatást megszabadíthat a vásárláskor. Az egyik módja annak, hogy hatékony termékleírásokat hozzon létre, ha kiemeli a termék előnyeit. Ha termékei vagy szolgáltatásai időt takarítanak meg az embereknek, akkor ezt szerepeltesse a leírásban. Ezzel közvetíti termékei értékét, és segít az embereknek elképzelni, milyen előnyökkel jár, ha Önnel vásárolnak.

Egy másik tipp, hogy optimalizálja a leírásokat a keresőmotorokhoz. Például, ha cége gyapjúkabátokat árul, kulcsszókutatást kell végeznie, hogy azonosítsa a termékéhez kapcsolódó releváns kulcsszavakat. Ha ezt megtette, vegye fel őket a termékleírásaiba, hogy javítsa webhelye rangsorolását a keresőmotorokban. A Kulcsszóválasztó eszköz nagyszerű útmutató a hatékony kulcsszókutatáshozamely segít ebben.

Olvasni:  Milyen gyakran írjak blogot?

Használjon kiváló minőségű képeket és videókat termékei bemutatásához

Nagyon fontos, hogy jó minőségű fotókat és videókat tegyen közzé webhelyén, mivel ezek segíthetnek bemutatni egy termék jellemzőit és működését. Diagramokat vagy illusztrációkat is használhat egy termék vagy szolgáltatás előnyeinek kiemelésére, így ügyfelei minden szükséges információhoz hozzájuthatnak, mielőtt pénzügyi kötelezettséget vállalnának.

Általánosságban elmondható, hogy a képek és videók segítségével sokféleképpen segítheti az ügyfeleket a jobb vásárlási döntésekben. Például a modern technológia megjelenésével a vállalkozások élő közvetítéseket, termékbemutatókat és más népszerű videó marketing trendek ma a piacon.

Íme néhány példa azokra a webhelyekre, amelyek nagyszerűen mutatják be termékeiket vagy szolgáltatásaikat képeken és videókon keresztül.

Jira

Jira egy olyan termék, amelyet a csapatok használhatnak az általuk elvégzett feladatok kezelésére és nyomon követésére építő szoftver. Weboldalukon vannak képek, amelyek bemutatják a termék működését. Ezek azt mutatják meg, hogy a csapatok hogyan oszthatják el a feladatokat és hajthatnak végre más folyamatokat, például a termék kiadását és annak bevezetését követő fejlesztését. Segítenek abban is, hogy a leendő vásárlók betekintést nyerjenek a platform működésébe és kinézetébe, így biztosak lehetnek abban, hogy a megfelelő döntést hozzák, ha úgy döntenek, hogy vásárolnak.

Képeket is használnak a termék jellemzőinek kiemelésére, például a teendőlisták elrendezésére, valamint a kész feladatokra. Ezután bemutatják, hogy az eszköz hogyan tartalmaz külön lapokat a problémákhoz, jelentésekhez vagy lemaradásokhoz.

Ezek a képek jól működnek, mert segítenek a leendő vásárlóknak elképzelni, hogyan működik a termék, még a vásárlás előtt. Ezt meg kell tudnia másolni saját vállalkozása számára.

Keret

Egy másik példa a Frame, egy videókezelő platform, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy együttműködjenek a nyers videók utómunkálatai. Weboldalukon kiváló minőségű és interaktív képek és videók segítségével mutatják be, hogyan működik eszközük mobilon és asztali számítógépen.

Ha lejjebb görget a szolgáltatási oldalukon, egy rövid grafikát fog látni, amely kiemeli, hogy a felhasználók hogyan hagyhatnak megjegyzéseket csapattagjaik számára. Arra is rávilágítanak, hogy az emberek hogyan adhatnak jóváhagyást a projektekhez, és milyen lépéseket tettek a kész munka bemutatása érdekében. Különösen tetszik, ahogy mozgásos videókkal mutatták be az eszközük működését, mert így valóban képet kapnak a potenciális vásárlók arról, mire képes a termék.

Ha ki szeretné próbálni ezt a technikát vállalkozása számára, be kell fektetnie olyan mozgógrafikák létrehozásába, amelyek valós időben mutatják be terméke jellemzőit vagy funkcióit, akárcsak a Frame.

A videómarketinges erőfeszítések végrehajtása érdekében szakértőkkel is dolgozhat, és együttműködhet velük, például egy jó hírű videógyártó céggel a környéken. Segíthetnek Önnek, és betekintést nyújthatnak abba, hogyan kommunikálhatja jobban márkáját.

Tegye egyértelművé értékeit, hogy az ügyfelek tudják, kitől vásárolnak

Az ügyfelek egyre jobban aggódnak az általuk pártfogolt vállalatok értékei miatt. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy értékeit előtérbe helyezze, hogy az ügyfelek a kezdetektől megértsék azokat.

Vállalatként néhány olyan érték, amelyet érdemes felmutatni, a tisztesség, az őszinteség, az elszámoltathatóság és a tisztesség, hogy néhányat említsünk.

Inspirációként íme néhány példa azokra a cégekre, amelyek nagyon világossá teszik értékeiket a webhelyükre érkező potenciális ügyfelek számára.

Squarespace

A Squarespace egy minden az egyben platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy professzionális webhelyeket készítsenek és tároljanak. Az ők “Rólunk” oldalon beszélnek márkaértékeikről, és rávilágítanak arra, hogy mindig arra törekednek, hogy olyan minőségi termékeket kínáljanak, amelyek képesek megoldani a vásárlói problémákat.

Olvasni:  7 módszer a képek optimalizálására: Mi a WebP a WordPressben?

Azt is megemlítik, hogy véleményük szerint mindenkinek hozzá kell férnie a nagyszerű dizájnhoz, és ez hogyan motiválja őket. Azzal, hogy megemlítik ezeket és más értékeket a weboldalukon, megmutatják az embereknek, hogy elkötelezettek amellett, hogy olyan játékot megváltoztató termékeket kínáljanak, amelyek megoldják ideális vásárlóik problémáit és fájdalompontjait. Ez azt is lehetővé teszi a vállalat közönségének, hogy többet tudjon meg a márkáról, és ez lehet az az információ, amelyre néhány potenciális vásárlónak szüksége van, mielőtt úgy dönt, hogy vásárol a vállalkozástól.

Starbucks

És itt van a Starbucks, a világ legnépszerűbb kávéházlánca is. Lehet, hogy csak a frappuccinójukról vagy a sütőtökfűszeres latte-jukról ismeri őket, de az övék küldetésnyilatkozat a vásárlókat a márkaértékeikre is megtanítja.

Sok fiókteleppel rendelkező vállalatként fontos, hogy világos értékeket tartalmazó listával rendelkezzenek, amelyeket minden üzletük be tud tartani. Ez segít abban, hogy a vásárlók mindig hasonló és pozitív élményeket szerezzenek, még akkor is, ha különböző üzleteket keresnek fel. Értékeik ilyen megjelenítése a potenciális vásárlók számára is kényelmesebbé teheti termékeik vásárlását, hiszen értékeik azt jelzik, hogy mindenkit szívesen látunk.

Ahhoz, hogy ezt megismételje vállalkozása számára, azonosítsa és sorolja fel azokat az értékeket, amelyeket a márkájához társít, majd emelje ki azokat a webhelyén, hogy segítse az embereket a tájékozott döntések meghozatalában, amikor arról van szó, hogy szeretnének-e Önnél vásárolni.

Hozzon létre olyan tartalmat, amely választ ad az ügyfelek gyakori kérdéseire

Ha webhelye tartalmában válaszol az ügyfelek gyakori kérdéseire, akkor csökkentheti az ügyfélszolgálati csapata által feltett kérdések számát, és biztosíthatja, hogy ügyfelei továbbra is tájékozottak legyenek.

A tartalommal kapcsolatos kérdések azonosításához kulcsszókutatást végezhet. Ez arra a folyamatra utal, hogy megtudja, mit írnak be ideális vásárlói a keresőmotorokba. Ezeket segítségével azonosíthatja kulcsszókutatási eszközök majd engedje meg nekik, hogy inspirálják a tartalmat.

A tartalommal kapcsolatos releváns kérdéseket is megtalálhatja, ha átnézi az ügyfelek véleményét, vagy meghallgatja a csapata által jelenleg kapott GYIK-et. Íme egy példa egy olyan vállalatra, amely ezt a taktikát alkalmazza úgy, hogy tartalmát felhasználva válaszol a gyakori vásárlói kérdésekre.

A későbbiekben

A Later egy közösségimédia-kezelő platform, amely segít az embereknek ütemezni a bejegyzéseket és nyomon követni a tartalmaik eredményeit. Weboldalukon van egy blogbejegyzésük, amely elmagyarázza hogyan lehet automatikusan feliratokat adni az Instagram-történetekhez.

Az Instagram közösségimédia-kezelését elősegítő vállalatként tudják, hogy az ügyfeleknek kérdéseik lesznek az alkalmazás egyes funkcióinak használatával kapcsolatban, ezért hozták létre ezt a bejegyzést, hogy megválaszolják az automatikus feliratok hozzáadásával kapcsolatos kérdést. Ezt lépésről lépésre teszik, és még képeket is tartalmaznak, így az emberek könnyen megérthetik, hogyan kell használni ezt a funkciót. Azok pedig, akik szeretnének fokozni az elköteleződést Instagram-bejegyzéseikben, fontolják meg a lehetőségeket megjegyzéseket vásárolni az Instagramon. Ez egy egyszerű módja annak, hogy ösztönözze az interakciót és növelje a bejegyzések láthatóságát.

Ez egy nagyszerű példa arra, hogy tartalommal válaszoljon gyakori vásárlói kérdésekre, és ugyanezt megteheti márkája esetében is, ha időt szán a célközönségre jellemző problémák azonosítására, majd olyan tartalmat hoz létre, amely választ ad ezekre a kérdésekre.

Összegzés

Minden vállalkozás középpontjában az ügyfeleknek kell állniuk, és elegendő információval kell rendelkezniük ahhoz, hogy a legjobb vásárlási döntéseket hozzák meg.

Ennek néhány módja az, hogy kiemeli a korábbi ügyfelek tapasztalatait, tartalmat hoz létre a vevő útjának minden szakaszához, és olyan tartalmat tesz közzé, amely választ ad a célközönség által feltett gyakori kérdésekre.

E tippek végrehajtása biztosítja, hogy ügyfelei a vásárlás előtt megfelelő mennyiségű információval rendelkezzenek.

Új publikációk:

Ajánlott