7 módszer az AI használatára az e-mail marketingben

A mesterséges intelligencia használata az e-mail marketingben elősegítheti a marketing erőfeszítéseit. Ez a blog hét olyan módszert mutat be, amellyel az AI használható az e-mail marketingben.

Mivel a mesterséges intelligencia minden szektort átvett, az AI-alapú e-mail marketing nincs túl messze. Nos, ha hiszik, ha nem, az AI e-mail marketing jelentősen nőtt. Sok cégtulajdonos már most is használ e-mail marketing eszközöket, és együttműködik az AI-val a magas sikerarány biztosítása érdekében.

Számos iparág, például a pénzügy, a kiskereskedelem és az egészségügy használja az AI-t az e-mail marketingben – és meglehetősen hatékonyan. Az iparágtól függetlenül fontos tudni, hogy ki a közönség, és mit akarnak. Az AI-alapú e-mail marketinggel pillanatok alatt megértheti közönségét.

Forrás

8 Az AI előnyei az e-mail marketingben

Amikor mesterséges intelligenciát alkalmaz az e-mail marketingben, akkor általában a mesterséges intelligencia e-mail marketing eszközeinek használatára gondol. Ezek az eszközök olyan algoritmusokat használnak, amelyek leegyszerűsítik a teljes marketingfolyamatot. Ennek eredményeként a teljes marketing folyamatot is felgyorsítják.

A digitális marketing manapság erősen adatalapúvá válik. Ezért a mesterséges intelligencia segítségével adatokat generálhat, és elérheti a kívánt eredményeket az e-mailes marketingkampányán keresztül.

Az AI használatának számos előnye van az e-mail marketingben. Felsoroljuk a 8 legjobb módszert, amellyel ezeket az előnyöket kihasználhatod.

Olvasni:  A HTTP 501 nem implementált hibája a WordPress-en (4 módszer)

1. Értékes időt takarít meg

Az AI gyorsabb, mint az ember. Ezért több feladatot is könnyedén el tud végezni, így a multitasking egyik leghatékonyabb lehetősége. Mivel gyorsabban elvégzi a dolgokat, a marketingszakemberek több feladatot is képesek lesznek rövid időn belül elvégezni.

Ha több mint három órát vesz igénybe egy e-mail marketing kampány megtervezése, az AI e-mail marketing eszközök segítségével néhány perc alatt megteheti. Sőt, az AI számos egyéb, az e-mail marketinggel kapcsolatos feladatot is segíthet rövid időn belül elvégezni.

2. Testreszabja az e-mail újracélzást

Az AI segíthet személyre szabott e-mail-tartalom létrehozásában. Javaslatai megvalósítása fontos szerepet fog játszani az elkötelezettség és a konverziós arány növelésében. Ezekkel optimalizálhatja e-mail újracélzási stratégiáját. Az AI segít azonosítani és személyre szabott e-maileket küldeni az ügyfeleknek érdeklődésük alapján.

AI az e-mail marketingben

Forrás

Ezen ügyfelek egy része azonnal vásárolhat, miután e-mailt kap az említett vállalkozástól. Mások azonban várhatnak egy ideig, mielőtt döntést hoznak. Ennek eredményeként a következetes e-mail marketing kampány kulcsfontosságú, és az AI segíthet ebben.

3. Csökkenti a költségeket

Az AI használata az e-mail marketingben jelentősen csökkentheti a marketingköltségeket, különösen, ha eszközökbe való befektetésről van szó.

Ha mesterséges intelligenciával rendelkezik, jelentősen csökken az e-mail marketingeszközök és az alkalmazottak képzésének szükségessége. Az AI-írót promptokkal látja el, és a platform elegendő eredményt generál az Ön számára. Mindent beépítenek a szoftverplatformba, és Ön képes lesz hatékony eredményeket elérni.

4. Átszervezi az e-mail kampányokat

E-mail kampány indítása kezdetben meglehetősen nehéz lehet. Az AI marketingeszközök segítségével azonban a nagyobb kampányokat kisebb alkampányokra bonthatja majd.

Olvasni:  6 hatékony kölcsönötlet a nyitóoldalhoz

Ha elkészültek az alkampányok, terjesztheti és optimalizálhatja azokat. Az e-mail marketing mesterséges intelligencia eszközei számos stratégiát továbbfejlesztenek és gyorsabb konverziót biztosítanak.

5. Jobb termékajánlatokat tesz

Az AI segít jobb termékajánlatokban. Hogyan? Ha e-mail marketingben használják, különösen segít nyomon követni a kampány teljesítményét és mutatóit. Ennek eredményeként több javaslatot generál, és gyakorlati betekintést nyújt. A vállalkozások tovább használhatják ezeket az ismereteket jövőbeli kampányaik megtervezéséhez.

Az AI segítségével személyre szabott termékajánlatokat küldhet ügyfeleinek e-mailben. Ez segít a termék kihasználásában, és személyre szabja a javaslatokat. Az e-mail marketingen keresztül adott egyéni ajánlások segíthetnek a mutatók valós idejű nyomon követésében. Ennek eredményeként nő a konverzió esélye.

Forrás

6. Finomítja az e-mail listákat

Az Ön e-mail listája az egyik legértékesebb eszköz vállalkozása számára. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulási algoritmusok révén tiszta e-mail listát garantálhat, amely magasabb konverziót biztosít.

A tiszta e-mail lista biztosítja, hogy mentes legyen az e-mail szolgáltatói jelentésektől. Az AI fontos szerepet fog játszani az e-mail adatbázis folyamatos tisztításában. Segít eltávolítani a régebbi vagy elavult névjegyeket. Ezenkívül az AI folyamatosan frissíti a beosztásokat, e-mail címeket és telefonszámokat. Mivel mindent folyamatosan frissítünk, az e-mailek kézbesítése is javulni fog. Lehetőséget ad a vállalkozásoknak arra, hogy magasabb nyitott kamatlábat kapjanak. Ezért az e-mail marketing kampány végül sikeres lesz.

7. Segít megérteni az ügyfél életciklusát

Ügyfelei nem fognak végig veled maradni. Meg kell értenie az e-mailek életciklusát, és rendszeresen végre kell hajtania a változtatásokat. Az AI-alapú e-mail marketing segít azonosítani, mi érdekli leginkább ügyfeleit. Ez fontos szerepet fog játszani az új ügyfelek vonzásában.

Olvasni:  4 módszer, amellyel javíthatja vállalkozását

Forrás

A mesterséges intelligencia segítségével az e-mail marketingben megőrizheti a régi ügyfeleket. Ugyanakkor lehetőséget kap arra, hogy kapcsolatba lépjen potenciális ügyfeleivel. Ez kulcsfontosságú lesz a válaszadási arány javításához. Ezen kívül stratégiákat valósíthat meg, és újból kapcsolatba léphet meglévő ügyfeleivel. Ez segít a visszatartási arány növelésében. Vállalkozásként fontos, hogy hosszú távú, egészséges kapcsolatokat alakítsunk ki az ügyfelekkel. Az ügyfelekkel való jó kapcsolat hozzájárul a márkahűség kialakításához.

Növelje e-mail marketing erőfeszítéseit a legjobb eszközzel

Ha e-mail marketingről van szó, csak a legjobb eszközöket kell használnia. Végül is fontos szerepet játszanak a megfelelő forgalom generálásában. Különféle típusú szerszámok léteznek, így nagyon nehéz lehet olyat választani, amelyik minden igényének megfelel. Ha azonban ilyet keres, akkor mi kínáljuk Önnek a legjobb e-mail marketing AI eszközt.

A Peppertype.ai megkönnyíti a tartalommal kapcsolatos feladatokat a vállalkozások számára, és ez vonatkozik az e-mail marketingre is. Ötleteit beviheti a szoftverbe, és a tartalom készen áll. Könnyen használható, és minden információ készen áll, így az e-mail marketingszakemberek könnyebben végezhetik el a munkát.

A mesterséges intelligencia fejlődésével a kézi erőfeszítések és a mesterséges intelligencia kombinációja segít gyorsabban elérni az eredményeket. Szóval minek várni? Nézze meg a Peppertype.ai webhelyet még ma, és fokozza marketing erőfeszítéseit.

Új publikációk:

Ajánlott