7 nagyszerű tipp az organikus Twitter-elköteleződés növelésére

Ez a hét nagyszerű módszer a Twitter-elköteleződés növelésére és a marketingcélok elérésére.

Sok digitális marketingszakember és alkotó használja a Twittert hatékony közösségimédia-eszközként. Ez növelheti a tudatosságot, növelheti a konverziókat és hűséget teremthet. A hálózat 2006-os megalakulása óta folyamatosan növekszik. Jelenleg közel négymillió felhasználója van. Több mint felük minden nap hozzáfér a Twitterhez.

A becslések szerint kb A Twitteren másodpercenként 6000 tweet jelenik meg. Ez elképesztő, napi 500 millió feletti számot jelent. A kihívás a következő: hogyan lehet szervesen növelni a Twitter elkötelezettségét?

A közösségi média stratégiáknak figyelembe kell venniük, hogy az emberek miért jelentkeznek be a Twitterre. A kutatások azt mutatják, hogy a legfontosabb a hírek megszerzése, a szórakoztatás, a kapcsolattartás a családdal és a barátokkal, valamint a márkák követése.

Mindezek jó kiindulópontok a Twitteren való elkötelezettség javításához. Megnézhet néhány ilyen közösségimédia-bejegyzés-ötletet a motorok beindításához.

Forrás

A Twitter-elköteleződés fokozásának akadályai

Számos oka lehet annak, hogy a marketingesek nem érik el céljaikat a közösségi médiában. Először is, a Twitter-elköteleződés fokozásának problémájának megoldásának stratégiainak kell lennie. Nem arról van szó, hogy egy egyéni tweet vírusossá váljon. A célnak egyértelműnek kell lennie. A cél a folyamatos informatív tartalom generálása.

A releváns mérőszámok használata is elengedhetetlen. A követőket, a kedveléseket, a megjegyzéseket és egyebeket mérő adatokat össze kell gyűjteni és elemezni kell. Ez összekapcsolható más elemző eszközökkel, mint például a márkaismertség és a hangulatelemzés. Ennek hiányában a marketingszakemberek gyakran rosszul ítélik meg tweetjeik valódi hatását.

Olvasni:  10 tipp epikus e-kereskedelmi SEO tartalom írásához 2024-ben

Twitter Analytics jó kiindulópont. Itt láthatja a tweet-tevékenységek, a követők, a kattintások és a retweetek irányítópultjait. Ha ezeket idővel ellenőrzi, mérheti és növelheti az elérést. Ez egy fontos lépés a Twitter-elköteleződés növelésében.

Az idővonalak egy másik módja a Twitter-elköteleződés fokozásának. A Twitter trendjei és érdeklődési körei gyorsan változnak. A nem naprakész tweetek az alacsony elkötelezettségi szint kockázatával járnak. Egy tweet élettartama rövid. Ennek kihasználásához a marketingszakembereknek megfelelő erőforrásokat kell fordítaniuk, és mozgékonynak kell maradniuk. Korán és gyakran kell elköteleződnie.

Ezen akadályok leküzdése érdekében a márkáknak rendszeresen tweetelniük kell, reagálniuk kell, és mérni kell az eredményeket a hosszú távú célokhoz képest. A következetesség és a minőség hosszú távon megtérül. Ezt érdemes szem előtt tartani azoknak, akik felteszik maguknak a kérdést, hogyan növelhetik a Twitter elkötelezettségét.

7 tipp a Twitter-elköteleződés fokozásához

A Twitteren az elköteleződések azt jelentik, hogy a felhasználók hányszor lépnek kapcsolatba egy tweettel. Ez történhet retweetek, válaszok, kedvelések vagy tweetlinkekre való kattintások formájában. Az elköteleződési arány az elköteleződések száma osztva a megjelenítésekkel.

Íme hét módszer a Twitter-elköteleződés növelésére. Próbálja ki Ön is, hogy kapcsolatokat építsen ki, beszélgetéseket indítson, és befolyásolja a fogyasztókat.

1. Tartsa szem előtt a közönségét

A célközönség kutatása és megértése minden marketing tevékenység sarokköve. Nincs ez másként a Twitteren sem. Ha megérti fogyasztói igényeit, törekvéseit és fájdalmas pontjait, képes lesz olyan tweeteket készíteni, amelyek érdekelni fogják őket.

Értéket kínálhat olyan tweetekkel, amelyek szórakoztatnak, tájékoztatnak vagy meggyőznek. A hatás megfelelő cselekvésre ösztönzéssel fokozható.

2. Használjon valódi hangot

Az erős márka felismerhető kommunikációs stílussal rendelkezik. Ezt néha márkahangnak is nevezik. A márka tweetjeinek ezt tükrözniük kell. Valódinak kell hangzaniuk, mintha valódi személytől származnának. A szakzsargont és a lényegtelen szlengeket kerülni kell.

Olvasni:  8 tipp hatékony blognaptár létrehozásához

Sok márka könnyed hangszínt használ a Twitteren az elkötelezettség megteremtésére. Például a Netflix szellemes stílusa kapcsolódik a streaming filmekhez és műsorokhoz.

Forrás

3. Adjon hozzá képeket

Becslések szerint a képeket tartalmazó tweetek kétszer akkora érdeklődést keltenek, mint azok, amelyek nem. Ezért van az, hogy néhány legjobban teljesítő márka tweet mindig megfelelő látványelemeket tartalmaz.

A kép típusa is számít. A stockfotókat és a hagyományos termékfelvételeket valószínűleg figyelmen kívül hagyják. Ehelyett használatban lévő termékeket, valós személyeket és szokatlan helyzeteket jeleníthet meg. A vonzó infografikák és egyéb adatvizualizációk vonzóak. Hangfalakat és inspiráló idézeteket is képekké alakíthat.

Forrás

4. Használj hashtageket

A hashtageket tartalmazó tweetek szintén magas pontszámot érnek el az elkötelezettségi skálán. A fogyasztók arra használják őket, hogy trendekre hivatkozzanak, vagy keressenek rájuk. A marketingszakemberek számára a hashtagek növelhetik a figyelmet, elérhetik a szegmenseket, és beszélgetéseket indíthatnak el.

A Twitteren a legjobb, ha csak egy vagy két hashtaget használsz tweetenként. Jól működnek indulásokon, rendezvényeken és versenyeken. A márkás hashtagek egy másik módja az érdeklődés felkeltésének, amint azt a Coca-Cola #ShareACoke bizonyítja.

5. Végezzen szavazást

A legtöbb ember szereti kifejezni a véleményét. A Twitter szavazásokkal esélyt adhat a fogyasztóinak erre. A Twitter-szavazások betekintést nyújthatnak a tartalomtervekbe, a márkával kapcsolatos döntésekbe és a termékpromóciókba. Remek módja a visszajelzés ösztönzésének is. Gyakran jövőbeli beszélgetésekhez vezetnek. Ne felejtsen el egyedi hashtageket hozzáadni szavazásaihoz a jobb elérhetőség érdekében.

Forrás

6. A tartalom újrahasznosítása

Digitális marketingesként már több tartalommal kell rendelkeznie. Lehetnek blogok, videók, hírlevelek, interjúk stb. A Twitteren való elköteleződés megteremtésének jó taktika az ilyen tartalmak tweetbe való átcsomagolása – az eredetire mutató hivatkozásokkal.

Olvasni:  6 grafikai tervezési tipp a szemgolyó megragadásához és a konverzió fokozásához

Nem kell ezt minden tartalommal megtenned. Okos lépés az, ha a legjobban teljesítő tartalomdarabokat veszed elő, és meggyőző módon tweetelsz róluk.

7. Mindig legyen releváns

Korábban érintettük a relevánsnak lenni értékét. Ez a szempont az egyik legfontosabb módja az elköteleződés megteremtésének a Twitteren. A relevanciát úgy fedezheti fel, ha megvizsgálja a fogyasztóit érdeklő felkapott témákat, és megvizsgálja szokásaikat.

Minél nagyobb a relevancia, annál magasabb az elköteleződési arány. A relevancia a tweet összes elemére vonatkozhat, a témától a hashtagig, a videóktól a képekig.

Összegezve

Minden tweet legfeljebb 280 karaktert tartalmazhat. Az elköteleződést kereső marketingszakembereknek mindegyiküknek számítaniuk kell. Mindig lesz igény a minőségre és a relevanciára a Twitteren és máshol. A legjobb az általános üzleti célokhoz kapcsolódó közösségimédia-stratégiával kezdeni. Ezt követően kidolgozhat egy tervet friss és releváns tartalom létrehozására a Twitteren.

Sok sikeres marketingszakember hoz létre egy tartalomnaptárt a fontos eseményekkel, hogy jó előre tudja, hogyan növelheti a Twitter elkötelezettségét. A tweetekhez ihletet találhat fogyasztói érdeklődési köréből, a meglévő tartalmakból, a felkapott témákból, sőt a hírek címsoraiból is. Ezután készen áll a valós idejű és hosszú távú elköteleződésre.

GYIK

1. Miért olyan alacsony az elkötelezettségem a Twitteren?

Előfordulhat, hogy a bejegyzései ritkák, vagy nem relevánsak a közönség számára. A gyakoriság növelése és a közönség érdeklődésének szem előtt tartása nagyban hozzájárul az elkötelezettség fokozásához.

2. Hogyan reklámozhatom a tweetemet?

A Twitter rendelkezik Promoted Tweets funkcióval, amelyért díjat számítanak fel. A fizetendő összeg a helyszínektől és a megbízások becsült számától függ.

3. Hogyan szerezhetek 1000 követőt a Twitteren?

Íme néhány módszer a követők számának növelésére:
1. Legyen következetes és rendszeres a tweetjeivel
2. Kezdjen beszélgetést másokkal a Twitteren
3. Tweet-tartalom, amely releváns és eredeti
4. Kísérletezzen tweetelést a nap különböző szakaszaiban
5. Válaszoljon azoknak, akik kommentálják a tweetjeit

Olvasni:  Az 520-as hiba kijavítása: Átfogó áttekintés

Új publikációk:

Ajánlott