7 példa a népszerű márkák által használt csillagok e-mail hírlevélre

Lehet, hogy a közösségi médiák jelenleg a marketingesek nagy felhajtása, de az igazán jó e-mailek megfogalmazása továbbra is életképes marketing médium. Mindazonáltal a felhasználók napi rengeteg marketinges e-mailt kapnak, ezért az e-mailes hírlevelének ki kell tűnnie.

Alapján Statistavége A fogyasztók 50%-a az e-mailt részesíti előnyben mint a médium, amelyen keresztül a márkák kapcsolatba léphetnek velük.

Mindazonáltal a felhasználók napi rengeteg marketinges e-mailt kapnak, ezért az e-mailes hírlevelének ki kell tűnnie.

De aztán,

Hogyan érheti el az e-mail marketing céljait egy erős versenyben? A válasz egyszerű: meg kell néznie, hogy a legjobban teljesítő márkák hogyan csináld.

Ebben a bejegyzésben e-mail marketing tippeket és trükköket mutatunk be sikeres hírlevél példák a márkákról és arról, hogy miért működnek. Ezek a hírlevélötletek abban is segítenek előfizetőinek, hogy átkattintsanak az Ön webhelyére.

Mi az e-mailes hírlevél?

Az e-mailes hírlevél az online marketing egyik leggyakoribb formája. Egy sor ismétlődő e-mailből állnak, amelyek magukban foglalják információs és promóciós tartalom. Az e-mailes hírlevelek nem mindig árulnak, de hasznos, gyakorlati betekintést nyújtanak az előfizetőknek.

Elsősorban arra koncentrálnak ráveszi az előfizetőt a kívánt művelet végrehajtásáramint például a vásárlás, a termékre való előfizetés vagy a termékoldalra való kattintás.

Miért van szüksége márkájának e-mailes marketing hírlevélre?

Felteheti magának a kérdést: miért van szükségem egy marketinghírlevélre, ha a közösségi médiával elérem a közönségemet?

No, tarts ki.

Ról ről 79% A kisvállalkozások közül sokan azt mondják, hogy az e-mail marketing nagyon fontos számukra.

Az e-mail marketing átlagosan 38 dolláros befektetésarányos megtérülést (ROI) tesz ki, szemben a közösségi médiával, amely dolláronként 28 centet termel. Az e-mailes marketing hírlevelek használatával Ön növelje az elérést anélkül, hogy túl sokat kellene költenie.

Olvasni:  Digitális ingatlanmarketing kampányok: 4 sikeres példa

Nem meglepő, hogy a márkák továbbra is pénzt fordítanak az e-mail marketingre, hogy a legjobb hírlevél-e-maileket állítsák elő, még akkor sem, ha a közösségi médiát széles körben a „menőbb” lehetőségként tartják számon. A cégek közel 50%-a tervezi e-mail marketing hírlevelének elindítását vagy bővítését.

Kövesse az alábbi bevált módszereket a hírlevelekkel kapcsolatban, és figyelje meg, hogy az e-mail marketing céljai minden alkalommal megvalósulnak.

Erőfeszítései további fokozása érdekében kombinálja az e-mail marketinget és a közösségi médiát, és maximális előnyt élvezhet márkája számára.

Használja ezeket az e-mailes hírlevél-példákat és népszerű márkák tippjeit, hogy jelentős hatást gyakoroljon e-mail marketingstratégiáira.

7 tipp az e-mailes hírlevelek írásához márkapéldákkal

1. Használjon szemet gyönyörködtető tárgysort

Mielőtt megnyomná a „Küldés” gombot, fel kell tennie magának a kérdést: miért kell bárkinek megnyitnia a márkája e-mailjeit? Lenne a kísértés, hogy megnyitjon egy ilyen e-mailt, ha az a postaládájában landolna? Mi ösztönzi vagy jutalmazza az olvasót, ha abbahagyja, amit csinál, és időt szakít arra, hogy rákattintson az Ön e-mailjére?

Egy fülbemászó és releváns tárgysorral rendelkező e-mail marketing hírlevél nagyobb valószínűséggel jelenik meg, mint az unalmas vagy homályos. Továbbá, személyre szabott tárgysorok (vagy azok, amelyek a címzett nevét tartalmazzák) nagyobb az esélye annak, hogy elolvassák.

Merítsen ihletet a következőkből: Converse

Converse Chuck Taylor kampány

A Converse fenti e-mailje az előfizető nevével kezdődik, csábító ajánlatot tesz, majd időkorlátot szab az ajánlatnak, hogy az olvasó azonnal intézkedjen. Egyszerű szavakat is használ, amelyek könnyen megjegyezhetők és kereshetők.

Amikor létrehoz egy e-mail tárgysort, nem kell senkit lenyűgöznie a szókincsével, és nem kell olyan ígéreteket tennie, amelyeket nem kíván betartani. Éppen legyen egyszerű, személyre szabott, fülbemászó és időhöz kötött a legjobb eredmények elérése érdekében.

2. Egyszerűsítse át az anyagát

Az embereknek nincs sok ideje a kezükben. Amikor megnyitják az e-mailes hírlevelet, valószínűleg nem fogják végig olvasni. Ha azt látják, hogy az e-mail tartalma nem egyezik a tárgysorral, vagy úgy érzik, hogy nem akarod azonnal kifejteni az álláspontod, valószínűleg bezárják, és soha többé nem olvassák el.

Úgy kell felépítenie hírlevelét, hogy felfigyeljen olvasójára. A hírlevél strukturálása magában foglalja a tartalom könnyen emészthető részekre bontása amelyeknek logikus előrehaladása van.

Olvasni:  Hogyan tekintheti meg az Ön által kedvelt bejegyzéseket az Instagramon 2024-ben

Merítsen ihletet az MBA.com webhelyről

mba

A fenti MBA.com egy egyszerű, de vonzó elrendezést használ, amely a hírlevél bizonyos területeire irányítja az olvasó figyelmét. Például olyan fejléceket használ, mint a „Gyakorlati kérdések”, így az olvasó ezt fogja tenni tudják, mire számíthatnak minden szakaszhoz. Így azok az előfizetők, akik gyakorlati kérdéseket keresnek, megtalálják, amit keresnek.

A siker egyik kulcsa email marketing kampány eléggé tiszteli olvasóját, hogy könnyebben megtalálja, amire szüksége van.

Hasonlóképpen tegye könnyen azonosíthatóvá a cselekvésre ösztönzést. Így, ha előfizetőinek éppen elég idejük van a tartalom átlapozására, továbbra is átkattinthatnak az Ön termékére vagy céloldalára. A jó CTA elemeit ebben a cikkben később tárgyaljuk.

3. Tartalmazzon releváns és egyértelmű fotókat

Vizuálisan egy email marketing stratégia törekednie kell a hírlevél egyhangúságának megtörésére. Ezt úgy teheti meg, hogy lenyűgöző, világos és releváns fényképeket ad hozzá az e-mailhez.

A minőségi fotók életre kelthetik azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket ügyfeleinek kínál. Így saját szemükkel láthatják, hogy mit árulsz. Ne feledje, az interaktív tartalom segít vállalkozásának kiemelkedni.

Nem sokan vagyunk készek arra, hogy úgy kattintsanak egy linkre, hogy ne látnák először, mit tartalmaz. Fényképek hozzáadása lehet leköti az előfizető figyelmét míg egy rövid felirat hozzáadása tisztábbá teheti a kép szándékát. A két elem kombinálása jó képet ad az olvasónak szándékairól.

A fényképek lehetővé teszik a webhelyén található termékre vagy szolgáltatásra mutató hivatkozás hozzáadását is. Fénykép hozzáadásával Ön bátorítsa olvasóit a forgalom növelésére webhelyére.

Merítsen ihletet: BBC

A fenti hírlevél-példában a BBC olyan történeteket jelentetett meg a weboldalán, amelyekről úgy gondolták, hogy a címzett szívesen elolvasná. A képek és szöveg kombinációja felkelti az érdeklődést az olvasóban, és jó olvasmányok sorát ígéri.

Például Sylvia Plath írónő ikonikus fotója könnyen felismerhető a rajongói számára, míg a meztelen sportoló szobra egy kis szünetet késztet az olvasókra, és elgondolkodtatja a választható ruházati olimpiához való visszatérés lehetséges hatásait.

A lenyűgöző fényképeknek ki kell egészíteniük a szöveget, és valami értéket kell hozzáadniuk az olvasó számára. Ellenkező esetben csak helyet foglalnak el az e-mailben.

4. Tartalmazzon világos és egyszerű CTA-kat

A cselekvésre ösztönzés egy létfontosságú e-mail-marketing tipp, amely helyes használat esetén magas átkattintási arányt eredményez.

Olvasni:  ClickUp tartalommarketing-stratégia: Amit megtanulhatsz

Többféle módon is beilleszthet egy világos és egyszerű CTA-t marketing e-mailjeibe. A legnépszerűbb módszer az adjon hozzá fényképeket, amelyekre az ügyfél rákattinthat. Ezek általában olyan konkrét termékek vagy szolgáltatások, amelyek egyenesen a termékoldalra vezetik a vásárlót, ami egy lépéssel közelebb viszi a vásárláshoz.

Néhány vállalkozás szeretne akciós kupont kínálni cselekvésre ösztönzőként. Ezután az ügyfél feladata, hogy átkattintson az Ön webhelyére, és válassza ki a megvásárolni kívánt termékeket a kupon segítségével.

Függetlenül attól, hogy milyen műveletet szeretne előfizetőinek végrehajtani, a CTA-nak ilyennek kell lennie világos, látható és bátorító. Az erős CTA egy hatékony általános értékesítési csatorna létrehozásában is segít.

Merítsen ihletet az Instacartból

Instacart

A fenti példában a CTA gomb erős színt használ, amely megkülönbözteti a háttértől. Gombmásolást is használ, amely arra készteti a felhasználót, hogy azonnal kattintson rá; ellenkező esetben nem használhatják fel újra a kupont.

Az olvasó kihagyástól való félelmének (FOMO) felhasználása a jól bevált technika az átkattintások generálásáraés az Instacart nagyon jól használta ebben a hírlevélben.

5. Adjon meg értékes információkat vagy tanácsokat

Az eddig tárgyalt hírlevél-példák alapján e-mail marketing hírlevele akkor van esélye elolvasásra, ha az olvasó számára értéket tartalmaz! Gondoskodnia kell arról, hogy a hírlevélben található információk vagy tanácsok elolvasásra méltóak legyenek.

Az e-mailes hírlevelek tagadhatatlanok értékes marketingstratégiák. De végül is működnek, mert releváns tartalmat tartalmaznak, amely hasznos a közönség számára.

Túl sokan kapunk minden nap e-maileket, amelyek kétségbeesetten próbálnak eladni nekünk valamit. Ez azonban az e-mailek kimerültségéhez vezet – egy olyan állapothoz, amikor az előfizetők egyáltalán nem nyitják meg az e-maileket. Ahhoz, hogy átvészelje az összes zajt, a hírlevelének kell ismeri a gyakori felhasználói igényeket és adjon tanácsot, amely kezeli ezeket az aggodalmakat.

Az olvasót is folyamatosan frissítheti mi történik a vállalkozásában minden hónapban. Beszéljétek meg, mely termékek és szolgáltatások állnak jelenleg a középpontban. Akár egy szokásos heti/hónapi témát is beilleszthetsz.

Merítsen ihletet: edX

edx

Az edX e-learning platform hírlevele jó példa egy olyan hírlevélre, amely az ügyfelek igényeivel foglalkozik, és visszatérő témákat tartalmaz. Például, amikor feliratkoztam egy rövid kiberbiztonsági tanfolyamra, az edX elküldte a fenti hírlevelet, amely a kiberbiztonsági szakemberek karrierlehetőségeiről szólt. Különböző iskolák programjai is szerepelnek benne, amelyek érdekesek lehetnek számomra.

Olvasni:  E-mail marketing: 10 tipp a hatékony marketinges e-mailek írásához

A legfontosabb aggályaimmal és hasznos javaslatokkal az edX a hírlevélküldési módok rajongójává tett. Sőt, már azon gondolkodom, hogy jelentkezzek egy másik programra.

6. Korlátozza az elküldött e-mailek számát

Az e-mailes marketing hírlevél jó fogadtatásának és akciójának kulcsa a megfelelő egyensúly megteremtése. Ez azt jelenti, hogy nem kell spammelni az ügyfeleket, és nem terhelni őket non-stop e-mailekkel.

Egyes vállalkozások úgy oldják meg ezt a problémát, hogy kiküldik rendszeres e-mailek a spaced-out címen időközönként. Ez bármit jelenthet a kettő között hetente kétszer hetente. De az ötlet továbbra is megmarad, de nem lépi túl a határt.

Túl sok egymás után küldött e-mail azt eredményezheti, hogy az ügyfél felveszi az Ön e-mail címét a spamlistájába.

Merítsen ihletet: Le Creuset

Példa a Le Creuset hírlevélre

Megteheti, hogy ügyfelei a megfelelő számú e-mailt kapják kérdezze meg őket a preferenciáikról. A fent látható Le Creuset lehetővé teszi az új feliratkozók számára, hogy meghatározzák, milyen gyakran szeretnének marketing hírlevelet kapni. Ez most nem nagyszerű?

7. Tegye egyedivé e-mailjét

A hírlevelekkel kapcsolatos legjobb gyakorlatok egyediek az Ön vállalkozására, és megkülönböztetik Önt a versenytársak közül. Amikor létrehozol hírlevelek címeilegyenek tömörek és egyben emlékezetesek az olvasó számára.

Az ügyfélnek azonnal fel kell ismernie, hogy a postaládájában lévő e-mail az Ön cégétől érkezett.

A színek, betűtípusok és grafikák használatának módja segít az olvasóknak azonosítani e-mailjeit. Ha e-mailjei ugyanazokat a színeket, betűtípusokat és hangtónusokat használják, mint a webhelyén, előfizetői könnyen felismerik az e-maileket tőled jön.

Merítsen ihletet: Virgin Experience Days

szűz Élménynapok Hírlevele

A Virgin Experience Days fenti hírlevele az elsődleges vállalati színt használja, amely a piros. Ezt követően a színnel hangsúlyozzák hírleveleikben a cselekvésre való felhívásukat. Létrehozásával a erős vizuális identitása Virgin Experience Days lehetővé teszi, hogy az előfizetők azonnal felismerjék e-mailes hírleveleiket.

Becsomagolás

Az e-mailes hírlevél rendkívül hatékony csatorna a webhelyén található termékek és tartalom népszerűsítésére, valamint a feliratkozók és követők bevonására. Ez azonban csak akkor lesz hatékony, ha megfelelően írod, tervezed és időzíted.

Ha tud olyan hírlevelet készíteni, amely a fenti négyzetek mindegyikét bejelöli, olvasói már alig várják, hogy e-maileket kapjanak tőled. A hírlevélre vonatkozó példák követésével fokozatosan növekedni fog a webhely forgalma és bevétele.

Új publikációk:

Ajánlott