7 tény, amit nem tudtál a tartalomírásról

Tartalomjegyzék

 1. Bevezetés
 2. Tartalomírás és tartalommarketing
 3. A tartalomírás legfontosabb elemei
 • Kutatás
 • Egyedi és eredeti tartalom
 • Alkalmazkodóképesség
 • SEO tudás
 • Fókusz
 • A cím és a bevezető jelentősége
 • Hozzon létre ügyfélközpontú tartalmat
 1. Következtetés
 2. Kulcs elvitelek
 3. GYIK

Bevezetés

Egyszerűen fogalmazva, a tartalomírás az a folyamat, amikor különböző célokat szolgáló tartalmat írunk, szerkesztünk és készítünk különféle formátumokban, beleértve az e-maileket, a szellemírást, a blogírást, a termékleírásokat, a szövegírást, a fehér könyveket, az e-könyveket, az infografikákat, a műszaki írást stb.

Bár fontos, hogy valaki kiváló nyelvtudással rendelkezzen ahhoz, hogy jó író legyen, számos egyéb képesség is szükséges ahhoz, hogy kiváló tartalomíró legyen. Ezeknek a készségeknek a megértése és alkalmazása segít abban, hogy sikeres karriert készítsen az írásból.

Tartalomírás és tartalommarketing

A „digitális” minden iparágban megváltoztatta a tartalomfogyasztásunk módját. A jelenlegi digitális hullámmal pedig a vállalkozások jobban összpontosítanak a tartalommarketingre. A tartalom révén a vállalkozások nem csak a márkainformációikat kommunikálják ügyfeleik felé, hanem új ügyfeleket is vonzanak, ha jól fektetnek be a tartalommarketingbe. A tartalommarketing aktuális és fontos eleme a vállalkozások online marketinggel történő promóciójának. A jó tartalommarketing-stratégia különféle stratégiai megközelítéseket alkalmaz, amelyeknek viszont márkahűséget kell építeniük az ügyfelek körében.

Ideális esetben egy jó tartalommarketing tervnek tartalmaznia kell SEO (keresőoptimalizálás)-barát tartalmat, jó kulcsszavakat a megfelelő ügyfél vonzására, valamint folyamatosan frissített és közzétett tartalmat.

Egy jó tartalomnak a következő elemeket kell tartalmaznia:

 • Kiváló nyelvtan
 • Jól kutatott tények
 • Világos és tömör információk
 • Az olvasó számára vonzó nyelvérzék
 • SEO-barát tartalom

Végső soron a tartalommarketing fő célja olyan tartalom létrehozása, amelyhez a közönség kapcsolódni tud, hogy jó leadeket generáljon a vállalkozás tulajdonosa számára.

A tartalomírás kulcselemei

Íme néhány tipp, amelyek segítenek kiváló tartalom létrehozásában.

1. Kutatás

Egyetlen cikk sem teljes anélkül, hogy az író megfelelő kutatást végezne. Ha rövid összefoglalót kap, az első lépés a cikk megírása felé a kutatás lesz. Íme néhány tipp a cikkre való felkészüléshez:

 • Olvass el minél többet
 • Nézze meg a tartalmat, amelynek értéke van; jó lépés lenne az aktuális témához kapcsolódó hiteles statisztikai források felkutatása.
 • Megérteni, mely források hitelesek és melyek nem.
Olvasni:  A YT influencer marketing kampányok legnépszerűbb típusai

Miután elvégezte a kutatást, értse meg, milyen formátumban kell szerepelnie az összefoglalónak. Olvassa el újra a cikket, amennyire csak lehetséges, hogy megértse, megfelel-e a tájékoztatónak, megfelel-e az ügyfelek igényeinek, és hiteles-e.

2. Egyedi és eredeti tartalom

Bár könnyű másolni és beilleszteni a kutatásból származó tartalmat, ez nem csak etikátlan, de nem is hasznos a tanulmányában. Bár kapcsolódhat a kutatott tartalomhoz, ügyeljen arra, hogy egyedisége tükröződjön írásában. Ne feledje, ha egy olvasó ugyanazzal vagy hasonló tartalommal találkozik különböző webhelyeken, nem marad elég elkötelezett ahhoz, hogy márkahűvé váljon.

Ez a három tipp segít a tartalom egyediségének biztosításában:

 • Értsd meg alaposan a tartalmat, és reprodukáld saját szavaiddal
 • Adja hozzá saját tapasztalatait a cikkhez
 • Alaposan kérdezze meg ügyfeleit, és használja a szavaikat a cikkben (ha van)

Számos szoftver áll rendelkezésre, amelyek segítenek megbizonyosodni arról, hogy a tartalom eredeti. Mielőtt beküldene egy cikket vagy blogot online, alaposan ellenőrizze a plágiumot. A lektorálás és a megfelelő nyelvtani ellenőrzés szintén kulcsfontosságú lépések.

Forrás

3. Alkalmazkodóképesség

Győződjön meg arról, hogy a tartalmat a megadott formátumnak megfelelően hozza létre. Ne feledje, hogy minden tartalom más stílust és hangot igényel. Nincs egylövetű képlet minden tartalomra. Egy lapos tartalom nem fogja lenyűgözni olvasóját!

Például egy technikai bloghoz némi szakzsargon, statisztikák és még tényszerű írások is szükségesek. Míg az e-mailek az aktuális trendekre összpontosíthatnak, stb. Az előbbi nyelvezet formálisabb, míg az utóbbi viszonylag hétköznapibb lehet.

Az alkalmazkodóképesség azt is lehetővé teszi, hogy változatos ügyfélkörrel dolgozzon. Egyetlen tartalomformátumhoz való ragaszkodás csökkenti az ügyfélkörét.

Tippek az alkalmazkodóképesség javítására:

 • Vegyen részt tartalomírási tanfolyamokon
 • Gyakorold a tartalom különböző formáinak írását
 • Olvasson különböző cikkeket változatos hangnemekkel
Olvasni:  5 együttműködési mérőszám kampánya sikerének mérésére

4. SEO ismeretek

A SEO a tartalomírás és marketing fontos része. Ha alaposan ismeri és érti a SEO-t, akkor relevánsabb, ügyfélbarátabb tartalmat tud írni, amely pozitív leadeket generál. Számos SEO-eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek megérteni, hogyan írjunk SEO-barát tartalmat. Ezen túlmenően számos online program ingyenes tanfolyamokat kínál, amelyekkel többet megtudhat a SEO-ról.

Hogyan írjunk SEO használatával:

 • A SEO írás kulcsszavakat és kulcskifejezéseket használ
 • Ez javítja a webhely rangsorolását bármely keresőmotoron, például a Google-on
 • Ismerje meg célközönsége követelményeit, majd használja a releváns kulcsszavakat és kifejezéseket.
 • Használhat hosszú farkú kulcsszavakat (3-6 szót tartalmaz, és kifejezésnek számítanak) és rövid farkú kulcsszavakat (1-2 szó) is a tartalomelemekben, hogy megragadja a maximális szemgolyót.

Forrás

5. Fókusz

Minden írónak koncentrálnia kell egy tartalom írása közben. A fókusz nem mindenkinek megy könnyen. Ezért fontos bevezetni néhány bevált gyakorlatot annak biztosítására, hogy a darab megírása közben összpontosítson.

– Hozzon létre egy dedikált munkaterületet, amely lehetővé teszi a stratégiai gondolkodást, a békés kutatást és a jó írást.

 • Több író szívesebben hallgat zenét munka közben.
 • Amikor nem ír, a szakemberek különböző gyakorlatokat gyakorolnak a koncentráció javítása érdekében
 • Ha most kezdte íróként, kezdje el egyszerűbb, kevesebb időt igénylő tartalmi darabok írásával, majd térjen át az összetettebb írások felé.

6. A cím és a bevezetés jelentősége

Tudta, hogy egy átlagos ember figyelme 8,5 másodperc, és ebben a 8,5 másodpercben kell lekötnie a figyelmét? Egy vonzó cím vagy címsor és egy szemet gyönyörködtető bemutatkozás bárki figyelmét felkeltheti.

Egy jó címsor nagyobb érdeklődést vált ki, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tudják, mi következik. Megírhatja a címsort a cikk megkezdése előtt, vagy akár a tartalom befejezése után a végére is, hogy az tökéletesen összefoglalja a tartalmat. Egy szabványos címsor legfeljebb nyolc szóból állhat.

A jó bevezetőnek másnak kell lennie, és rövid tájékoztatást kell tartalmaznia a tartalomról. Olyan hosszú legyen, ameddig csak akarja, de ne ismételje meg ugyanazt az információt. Az olvashatóság növelése érdekében használjon olyan szavakat és kifejezéseket, amelyeket közönsége általában ismer.

Olvasni:  Horde e-mail elavulás: amit tudnod kell

7. Ügyfélközpontú tartalom létrehozása

Az egyik leggyakoribb hiba, amit sok író elkövet, hogy olyan tartalmat hoz létre, amely nem az ügyfélre, hanem az üzletre összpontosít. A mai vásárló azt keresi, hogy mit nyer egy tartalommal, és nem azt, amit a cég kínál. Írjon olyan tartalmat, amely az ügyfél fájdalmát kezeli.

Következtetés

Tartalmat írni könnyű, de kiváló tartalmat írni nem. Egyetlen tartalom írása közben egy jó író több szempontra összpontosít – a rövidre, a kutatásra, a nyelvre és a nyelvtanra, a hangnemre és arra, amit az olvasó keres. Ne feledje, hogy egy jó tartalommarketing-stratégia létrehozásához jó tartalomíróra van szüksége. Ön lehet az a személy, ha a fent említett tippekre összpontosít.

Kulcs elvitelek

Íme a cikk legfontosabb kivonatai:

 1. Legyen eredeti – legyen szó kutatásáról vagy írásáról, próbáljon eredeti és egyedi lenni; ami mindig átvilágít a munkádon.
 1. A kutatás mindig segít messzire jutni. Az internet annyira elterjedt, hogy bármilyen véletlenszerű kérdésre választ találhat. Használja, amennyire csak tudja, hogy megfelelő kutatást végezzen a cikkéhez.
 1. A digitális marketing ismerete kulcsfontosságú. Ezzel a tudással az öv alatt sokkal okosabban tud majd dolgozni, amikor tartalmat ír webhelyekre és blogokra. A SEO kulcsfontosságú az ilyen tartalmakhoz. Tehát végezze el a házi feladatát, és vegyen részt tanfolyamokon, mielőtt elindulna.
 1. Fenntartja az éles fókuszt. Senkit nem lehet elterelni és hatékonyan dolgozni. Gyakorolja rendszeresen készségeit, vegyen részt tanfolyamokon, és olvassa el, mit szeretne elérni.
 1. Értse meg ügyfelét. Ha már tudja, hogy mit keres olvasója, sokkal könnyebb lesz arra összpontosítania, hogyan tudja ezt elérni a tartalomírással.
 1. Jól strukturálja a cikket. Egy jó bevezető, egy tartalmas test és egy jó befejezés mindenképpen azt a lendületet adják cikkének, amit keresett. Ne feledje, ma már senki sem olvas annyi tartalmat, mint korábban. Tehát ha meg akarja ragadni a közönségét, a bevezetés és a befejezés kulcsfontosságú.
Olvasni:  Miért nem talál csatornákat az automatikus keresésem?

GYIK

1. Milyen kevésbé ismert tények vannak a tartalomírással kapcsolatban?

1. Az e-mail írás a tartalomírás legnépszerűbb formája
2. A képeket tartalmazó cikkek és blogok népszerűbbek, mint a kép nélküliek
3. A blogírás segít a cégeknek több leadet generálni, mint bármely más marketingforma
4. Naponta több ezer blogot írnak
5. A digitális marketing nagyszámú tartalomírót eredményezett
6. Naponta több száz eszközt fejlesztenek ki, amelyek segítenek az íróknak tartalmi darabok kidolgozásában

2. Hogyan lehet jó tartalmat írni?

A tartalomírás megfelelő írási, fejlesztési és szerkesztési folyamatot foglal magában. Ez magában foglalja videók és podcastok forgatókönyveinek írását, blogokat, szellemírást, termékleírásokat, e-könyveket és cikkeket stb.
Kezdje el a tartalom bármely részét egy vázlat írásával, majd adja meg a részleteket szükség szerint. Ezáltal szervezettebbé és strukturáltabbá válik a tartalom. Az interneten különféle sablonok találhatók, amelyek világos képet adnak arról, hogy mit és hogyan kell tartalmat írni. Használjon SEO-barát kulcsszavakat, hogy releváns maradjon. Ne feledje, hogy a jó címsor és bevezető kulcsfontosságú az olvasó vonzásához. Végül használjon megfelelő lektori és nyelvtani ellenőrző eszközöket.

3. Melyek a tartalomíró kulcsfontosságú készségei?

Íme néhány alapvető képesség, amellyel minden tartalomírónak rendelkeznie kell.
1. Szervezési készségek
2. Alkalmazkodóképesség
3. A SEO szilárd ismerete és használata
4. Fókusz
5 Képes a feladat megadott határidőn belüli teljesítésére
6. A szerkesztés szükségességének megértése
7. A kommunikáció alapjainak ismerete
8. A nyelvtan fellegvára

4. Tudsz adni még tippeket a tartalomíráshoz?

Tartalomíróként be kell tartania néhány dolgot.
1. Ne válassz véletlenszerű témát. Mielőtt bármilyen témáról írna, tanulmányozza a felkapott témákat és azt, hogy mit szeretne a közönsége
2. Nézze meg a versenytársakat, és nézze meg, mire készülnek, hogy jobb elképzelése legyen arról, mit érdemes és mit nem szabad beletennie a tartalomba
3. Hozzon létre egy szemet gyönyörködtető címet a tartalomnak; ez az első dolog, amit az olvasó észrevesz
4. Ne hagyja figyelmen kívül a kulcsszókutatást vagy a SEO-t.
5. Értsd meg, mit akar a közönség.

Új publikációk:

Ajánlott