7 tipp az ideális webtárhely-partner kiválasztásához ügynöksége számára

Ügynökségtulajdonosként a lehető legtöbb ügyféligény kielégítése a játék neve. A webhelyek esetében pedig az elsődleges folyamatos igény egy kiemelkedő webtárhely-megoldás. Az ügynökségek számára egy webtárhely-partner nagyszerű lehetőség.

A webtárhely kritikus szolgáltatás, mivel enélkül egyetlen weboldal sem létezhet. Ha ezeket a szolgáltatásokat kínálja ügyfeleinek, ez nagyszerű módja annak, hogy többletbevételre tegyen szert, és vállalkozását teljes körű szolgáltatást nyújtó ügynökségként helyezze el.

A webtárhely-piacra való belépés előtt azonban magasak az akadályok.

Az adatközpontok helybérlésének havi költségei folyamatosan emelkednek. Az adatközponti rendszerekre fordított globális kiadások az előrejelzések szerint eléri a 222 milliárd dollárt 2024-ban, és az adatközpontok kezelése nem könnyű feladat.

A Glassdoor szerint egy informatikai technikus alkalmazása az Egyesült Államokban körülbelül 48 141 dollárba kerül évente, a webtárhely-programokhoz pedig egy egész csapatra van szükség – beleértve a sokkal magasabb fizetési igényű vezető szakértőket is.

Ha nem áll készen ezeket a költségeket viselni, hogyan tudja teljesíteni ezt a központi ügyféligényt?

Ezt úgy teheti meg, hogy egy ügynökség webtárhely partnere.

Egy tárhelyszolgáltatóval kötött szövetség révén tárhelyszolgáltatást nyújthat anélkül, hogy a szerverek kezelésével kapcsolatos időigényes gondokkal kellene szembenéznie.

Hogyan építhetsz sikeres webtárhely-partnerséget? Minden az ideális hosting partner kiválasztásával kezdődik ügynöksége számára.

A következőkre térünk ki:

Mi az az ügynökségi webtárhely-partnerprogram?

A webtárhely ügynökségi partnerprogramja a digitális marketing ügynökségek és a webhelytárhely-szolgáltatók közötti stratégiai szövetség.

Ezek a programok kölcsönösen előnyös partnerségek egy ügynökség és egy adott tárhelypartner között, amelyek révén az adott szolgáltató segíti az ügynökséget üzleti tevékenységének bővítésében, ösztönzőket kínál az új ügyfelek megszerzéséhez, és átfogó szolgáltatáscsomagot biztosít az ügynökség növekedésének támogatására.

A web hosting programok típusai ügynökségek számára

 • Ügynökségi partner: Közvetlen partnerség egy ügynökséggel, hogy segítse a növekedést és javítsa átfogó üzleti kínálatát egy kölcsönösen előnyös szövetség révén.
 • Leányvállalat: Az ügynökségek leányvállalati kódokat használnak arra, hogy jutalékot kapjanak leadek generálásáért, konverziókért és eladásokért.
 • Beutaló: A webtárhely-szolgáltatók jutalékot kínálnak a meglévő ügynökségi ügyfeleknek, ha termékeiket, szolgáltatásaikat és márkájukat a potenciális új ügyfeleknek ajánlják.
 • Viszonteladó: A webtárhely-szolgáltatók szolgáltatásokat nyújtanak egy „white-label” szerződés alapján egy ügynökségnek, amely aztán sajátjaként értékesíti ezeket a szolgáltatásokat.
Olvasni:  PowerPoint beágyazása WordPress-oldalba vagy bejegyzésbe

Az Ön és ügyfelei számára legmegfelelőbb ügynökség-orientált szövetség típusa olyan tényezőktől függ, mint a márkaidentitás, az ügyfélkör és a piaci pozíció.

Mindegyik program jelentős előnyöket kínál az ügynökségek számára, de az ügynökségi partnerségek egyedi előnyöket kínálnak a több ügyfelet kiszolgáló ügynökségekre szabva.

Csatlakozzon ügynökségi partnerprogramunkhoz

Keressen akár 20%-ot ajánlásonként a Liquid Web Partner+ programmal

Az ügynökségi webtárhely-partnerek előnyei

Egyetlen szolgáltató tárhely ügyfelei számára

Ha ügyfelei egyetlen webtárhely-szolgáltatót kapnak, az leegyszerűsíti és leegyszerűsíti a tárhelyszolgáltatás folyamatát. Ahelyett, hogy minden egyes új webhely-ügyfél számára tárhelyet keresne, értékes idejét jövedelmezőbb üzleti tevékenységekre fordíthatja.

Tárhely az Ön márkajelzése alatt

Egyes tárhely-partnerprogramok engedélyezik a fehér címkés szolgáltatást. Ez azt jelenti, hogy az általuk nyújtott tárhelyszolgáltatásokat a saját neved alatt védheted.

Ez azt jelenti, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtó digitális marketingügynökségként fejlesztheti márkaidentitását, és iparági szakértőként pozicionálhatja magát.

Saját neve alatt kínálhat szervererőforrásokat, domain neveket, e-maileket és technikai támogatást. De nem kell adatközpontokat vásárolnia, fizikai szervereket kezelnie, vagy bármilyen más hosting infrastruktúrába befektetni. Mindezt az ügynökség hosting partnere intézi.

A White Label szolgáltatásai segíthetnek abban, hogy kitűnjön az ezen a területen a sikerért versengő hatalmas számú versenytárs közül.

Növelje a bevételt, miközben minimalizálja a költségeket

Egy webtárhely-partner használatával többletköltségek nélkül növelheti bevételét. Minden egyes új ügyfél után kedvezményeket és jutalékokat szerezhet, és új bevételi forrást generálhat, ha hosting szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. És ha az összes tárhelyet egy partnernél tartja, az csökkenti a tárhely költségeit is.

Az általános teljesítmény javítása

A partnerprogramok segítenek optimalizálni a webhely teljesítményét, biztonságát és az átfogó webhelykezelési folyamatokat ügyfelei számára. Ez megerősíti üzleti kínálatát és hírnevét, miközben segít abban, hogy csúcsminőségű, nagy teljesítményű és megbízható ügynökséggé váljon.

Csökkentse a fáradságot és a stresszt

A frusztráló állásidő-problémák, a biztonsági rések, a migrációs problémák és a megbízhatatlan webhelysebesség kezelése ügynökségi tárhelypartner nélkül könnyen túlterheltté válhat. Az ügyfelektől érkező műszaki támogatási kérések is időhúzást jelentenek, ami elvezeti Önt a tervezési munkától. Ezek a problémák gyakran költséges megoldásokhoz, bevételkieséshez és a márka hírnevének károsodásához vezetnek.

A felügyelt tárhelyszolgáltatást biztosító webtárhely-szakértővel és egy szakértő technikai támogatási csapattal együttműködve elkerülheti ezeket a problémákat. Még ügynökségi partnerség nélkül is nagyszerű ötlet a menedzselt hosting használatba vétele.

Beépített műszaki szakértelem

Nincs hosting szakértelem? Nincs mit. A partnerprogramok hibaelhárítási szolgáltatásokat nyújtanak, hogy segítsenek a technikai problémák megoldásában egy komplett informatikai csapattal, amely készen áll az ügyfelek összes műszaki problémájának megoldására.

Skálázhatóság

A tárhelyszolgáltatók a zökkenőmentes skálázhatósággal segíthetnek bővíteni szolgáltatásait, ahogy a növekedés folyamatban van. Ez megkönnyíti a fejlődést, miközben nincs szükség szolgáltatóváltásra, ha több ügyfele van.

Az ügynökségi webtárhely-partnerprogramok elengedhetetlen elemei

Míg minden webtárhely cég olyan alapvető funkciókat kínál, mint a szerverterület, a sávszélesség és a tartományok, az ügynökségi tárhely-partnerségekre szakosodott gazdagépek szolgáltatáscsomagot kínálnak, amelyet kifejezetten az Önéhez hasonló vállalkozások számára terveztek.

Az ügynökségi webtárhely-partnerprogramok sokféle formában és méretben kaphatók, változatos képességekkel és további előnyökkel. Noha nincs egyetlen „legfontosabb” elem, amit keresni kell, bizonyos alapvető jellemzőket kell keresni az ügynökségi hosting programokban.

Olvasni:  7 hatékony PR-írási tipp

Elérhetőség

A webhely elérhetősége kulcsfontosságú, mivel ügyfeleinek és ügyfeleiknek mindenkor hozzá kell férniük webhelyeikhez. Ez azt jelenti, hogy bőséges kiszolgálóterületet, lemezterületet, forgalmi kapacitást, sávszélesség-kapacitást és megbízható üzemidőt kell keresnie.

Keressen olyan kisegítő lehetőségeket is, mint például a virtuális privát szerver gyökér hozzáférése és a tárhelyszolgáltatások, amelyek az ügyfelek igényeit szolgálják. Keressen dedikált alkalmazásszervereket vagy hibrid szervereket a célkliensek és e-mail fiókok alapján a felhasználók számára.

Lődd le a magas üzemidőt. A 99,99%-os üzemidő mindössze évi 52 perc állásidőt jelent, de a 99,9%-ra való csökkenés több mint 8 órát jelent évente. Leállás esetén minden perc számít. A BigPanda 2024-as tanulmánya megállapította, hogy a nem tervezett leállások átlagos költsége olyan magas, mint 12 900 dollár percenként.

Azok a partnerek, akik megrendelésre beépített szervereket, fürtöket és egyéni vállalati infrastruktúrát kínálnak, jobban ki tudják elégíteni az Ön egyedi rendelkezésre állási igényeit.

Támogatás

Az ügyfélszolgálat bármikor létfontosságú a tárhelypartneri programhoz. Ügynökségi partnerségét mindig egy megbízható, figyelmes és könnyen elérhető támogatási csapattal kell ellátni, fejlett műszaki know-how-val és kiterjedt iparági szakértelemmel.

Keressen olyan partnereket, akik kiemelt támogatást nyújtanak több csatornán, például csevegésen, telefonon és e-mailen keresztül. Győződjön meg arról, hogy a szolgáltatók az év 365 napján rendelkezésre állnak a hibaelhárításhoz.

Jellemzők

Keressen olyan hasznos funkciókat, mint a domain regisztráció és a mutogatás, az ingyenes migráció, az automatizált napi biztonsági mentések, az SFTP- és az SSH-hozzáférés, a webhelykészítők, a rugalmas fejlesztői környezetek és a testreszabható tárhelycsomagok.

Az erős gazdagép olyan funkciókat is kínál, amelyek javítják Ön és ügyfelei felhasználói élményét, például egyszerű többhelyes felügyeleti platformokat, webhelysablonokat és teljes körűen felügyelt alkalmazástárolási szolgáltatásokat.

Részesítse előnyben a biztonsági funkciók erőteljes gyűjteményét, beleértve az ingyenes SSL-tanúsítványokat, a proaktív biztonsági javításokat, a dimenziós gyorsítótárat és a privát VMware.

A dinamikus biztonsági funkciók is elengedhetetlenek. Továbbra is nő az adathalászat, a zsarolóprogramok és a felhőalapú támadások száma. Ezért győződjön meg arról, hogy partnere készen áll arra, hogy megvédje Önt és ügyfeleit.

Teljesítmény

Keresse a nagy teljesítményt, a szupergyors betöltési sebességet és a funkcionalitást támogató rendszereket. Az olyan eszközök, mint az automatizált beépülő modulok tesztelése és felügyelete, az ügyfelek konverziós arányának növelését segítő elemek, valamint a globális tartalomszolgáltatási hálózat (CDN) lehetőségei mind növelik a teljesítményt.

Keressen keresőoptimalizálási (SEO) és SERP-rangsorolási eszközöket, valamint egyéb teljesítményfunkciókat és szolgáltatásokat, amelyek megkönnyítik ügyfelei életét, például az értékesítési teljesítményt figyelő szoftvereket.

Az alapvető elemek e négy kategóriája mellett mérlegelje a megtérülési potenciált a havi költségek és a pénzügyi előnyök mérlegelésével. Győződjön meg arról, hogy a lehetséges partnerek árképzése átlátható.

7 tipp, hogyan válassz webtárhelyet ügynökséged számára

Íme néhány egyszerű stratégia, amellyel olyan stratégiai partnert találhat, amely segíthet Önnek és ügyfeleinek a siker új szintjei elérésében:

1. Ismerje meg céljait és igényeit.

2. Hasonlítsa össze a funkciókat és a megbízhatóságot.

Olvasni:  8 tipp, hogyan kerülje el az ismétlődő tartalmat webhelyén

3. Párosítsa a partnerprogramokat és a tervtípusokat az Ön igényeihez.

4. Kommunikálj, kommunikálj, kommunikálj.

5. Keress egy olyan partnert, aki képes fejlődni és alkalmazkodni veled.

6. Csatorna Goldilocks a költségvetés meghatározásakor.

7. Adja meg az ügyfelei által előnyben részesített tartalomkezelő rendszer(ek)et.

1. Ismerje meg céljait és igényeit

Keresse a hosszú távú hatékonyságot potenciális partnerségeiben a kezdetektől fogva, konzultáljon szolgáltatójával a várt eredményekről, referenciaértékekről, célokról és az ügynökség növekedésével kapcsolatos előrejelzett mutatókról.

Míg a rövid távú ROI fontos, a hosszú távú célok, például az átfogó célok és a növekedési potenciál értékelése is létfontosságúak. A kulcskérdések feltevése és megválaszolása segít meghatározni elsődleges céljait.

Kérdések, amelyeket fel kell tenni maguknak:

 • Mi az általános célunk ezzel a partnerséggel?
 • Mik az ügyfeleink elsődleges igényei?
 • Mik a hosszú távú céljaink?
 • Vállalkozásunk mely aspektusaiban remélünk fejlődni?
 • Milyen alapvető hosting funkciókat szeretnénk kínálni ügyfeleinknek?
 • Milyen további funkciókból profitálhatnak megcélzott ügyfeleink?
 • Hogyan fejlesztheti ez a partnerség márkaidentitásunkat?
 • Mennyit szeretnénk költeni egy hosting partnerségre?

Kérdések a potenciális ügynökségi hosting partnerekhez:

 • Milyen megoldásokat, promóciós lehetőségeket és szolgáltatásokat kínál az ügynökségek számára?
 • Hogyan kezelheti ügynöksége ügyfeleket és cégtulajdonosokat több platformon keresztül?
 • Hogyan segítesz a honlapkészítésben?
 • Milyen fejlesztői eszközöket használ a platformod?
 • Milyen technikai támogatást tartalmaz?
 • Mekkora forgalmat tud kezelni?
 • Mik a biztonsági és teljesítményspecifikációi?

2. Hasonlítsa össze a funkciókat és a megbízhatóságot

Ha ismeri a céljait, felsorolhatja az eléréséhez szükséges alapvető jellemzőket.

Tegyük fel például, hogy Ön egy kiskereskedelemre és e-kereskedelemre szakosodott digitális ügynökség. Ebben az esetben valószínűleg előnyben részesíti az üzemidő garanciáit, a webhely sebességét, a végfelhasználói élményt, a WooCommerce automatizált tesztelését, a közösségi média vásárlási eszközeit és az e-kereskedelmi hosting specializációt.

Ha az egészségügyi területen tartózkodik, a biztonság a legfontosabb. Győződjön meg arról, hogy partnere erős biztonsági funkciókat és megfelelő tárhelykörnyezetet biztosít HIPAA előírások.

Válassza ki, hogy mely funkciókra lesz szüksége a következő kategóriák közül:

 • Elérhetőség: Alacsony állásidő-arány, sok tárhely és sávszélesség, a forgalom méretezhetősége és több szerverhely.
 • Támogatás: 24/7/365 ügyfélszolgálat, amely megbízható, figyelmes és fejlett műszaki szakértelmet kínál.
 • Jellemzők: Hasznos rendszerek, szolgáltatások és kiegészítők, amelyek megkönnyítik ügyfelei életét és fokozzák a webhely biztonságát.
 • Teljesítmény: Gyors betöltési sebesség és teljesítménynövelő szolgáltatások, amelyek elősegítik ügyfelei webhelyeinek virágzását.

3. Párosítsa a partnerprogramokat és a tervtípusokat az Ön igényeihez

A nagyobb ügynökségek gyakran profitálnak a legtöbbet a közvetlen ügynökségi partnerprogramból. Ha Ön kis- és középvállalkozási ügynökség tulajdonosa, partnerségen keresztül társult vállalkozás, viszonteladó vagy ajánló program az alacsonyabb előzetes költségek miatt jobban megfelelhet az ügynökségének.

Bármelyik program is illeszkedik a legjobban az Ön prioritásaihoz, győződjön meg arról, hogy olyan típusú tárhelyet kínál, amelyre az ügyfeleknek szüksége van. Ha például a szervererőforrások maximális szabályozását keresi, akkor valószínűleg VPS-tárhelyre vagy dedikált tárhely-tervre lesz szüksége.

Ha ügyfelei többsége szabadúszó, aki az üzemidőt minden mással szemben előnyben részesíti, fontolóra veheti a felhőszolgáltatást. Ha a költségek alacsonyan tartására összpontosít, nézzen meg egy megosztott tárhely-tervet.

Olvasni:  Hogyan teszteljünk egy WordPress-webhelyet 2024-ban

Kerülje a viszonteladói webtárhely-terveket, amelyeket nem ügynökségek számára terveztek. Egyszerűen nem felelnek meg annyira az Ön üzleti igényeinek, mivel megfelelnek az eltérő üzleti modelleknek, és nem mindig képesek zökkenőmentesen kezelni a több telephelyes kezelést.

4. Kommunikálj, kommunikálj, kommunikálj

A csapata és az ügynökségi partnere közötti kommunikációnak nyíltnak és állandónak kell lennie. A munkafolyamat-gyakorlatok, elvárások és általános bevált gyakorlatok kommunikálásakor a lehető legegyértelműbb legyen a kezdetektől fogva, hogy biztosítsa a kompatibilitást az ügynökségi webtárhely-partnerek közötti döntéshozatal során. Így valószínűbb, hogy minden napi tevékenység zökkenőmentesen fog lezajlani.

5. Keress egy olyan partnert, aki képes fejlődni és alkalmazkodni veled

Kulcsfontosságú a partnerség alkalmazkodóképessége a jövőbeli változások során. Mert amint arra a PwC a 2024-as marketing előrejelzésében emlékeztet: „Mikor a digitális marketingről van szó… nincs garancia arra, hogy „ami ma működik, az holnap is működik”..’”

Válasszon olyan partnert, amely méretezhetőséget kínál, hogy bővíthesse, amikor itt az ideje. Rugalmasságot, testreszabhatóságot és személyre szabott ügyfélmegoldásokat is kell kínálniuk, mivel ezek a tulajdonságok növelik a hosszú távú siker valószínűségét mind az Ön ügynöksége, mind ügyfelei számára.

6. Csatorna Goldilocks a költségvetés meghatározásakor

Amikor a költségvetésről kell dönteni, az ne legyen túl nagy vagy túl kicsi. Ha a legolcsóbb tárhelypartnerséget választja, valószínűleg teljesítményproblémái, hiányos szolgáltatáscsomagjai és alacsonyabb szintű ügyfélszolgálata lesz. Ha a legdrágábbat választja, valószínűleg szinte lehetetlen lesz elérni a megcélzott ROI-t.

7. Rögzítse az ügyfelei által előnyben részesített tartalomkezelő rendszer(ek)et bemutató partnereket

Legyen szó WordPressről, WooCommerce-ről, Magentoról vagy valami másról, az adott területen jártas tárhelypartner kiválasztása leegyszerűsíti ügyfelei munkafolyamatait, miközben értékes időt takarít meg.

Például a WordPress ügynökségek tárhelypartnerei kínálhatnak WordPress-bővítmények kezelését és webhelykészítőt sablonokkal, míg az általános hosztok kihagyhatják ezeket a funkciókat.

Utolsó gondolatok: 7 tipp az ideális webtárhely-partner kiválasztásához ügynöksége számára

Az ügynökségi webtárhely-társulás nagyszerű módja annak, hogy bővítse üzleti kínálatát és kielégítse ügyfeleit. Ha a megfelelő szolgáltatót választja, Ön és ügyfelei számos előnyben részesülnek. Az elérhetőség, a támogatás, a funkciók és a teljesítmény keresése kulcsfontosságú egy nagyszerű partnerprogram megtalálásához.

Ha stratégiai megközelítést alkalmaz a partner kiválasztásában, akkor biztosan talál olyan programot, amely nagyszerű eredményeket tud produkálni az Ön és ügyfelei vállalkozása számára.

Szeretné, ha ügynöksége egyablakos ügyintézővé válna ügyfelei igényeinek kielégítésére? Szeretne white-label hosting szolgáltatásokat kínálni az ügyfeleknek anélkül, hogy hatalmas befektetéseket és saját maga kezelné a tárhelyet? Érdekel egy szakértő szolgáltatóval való együttműködés a WordPress-területen?

A Hostinger ügynökségi partnerprogram jó választás lehet az Ön ügynöksége számára. A Hostinger egy megbízható webtárhely-ügynökségi partner, amely teljes körűen felügyelt WordPress-tárhelyet biztosít az ügynökségek számára, valamint egy dedikált ügyfélszolgálati csapatot, amely a hét minden napján, 24 órában, 365 órán át dolgozik.

Itt a Hostingernél a jobb be van építve. Elkötelezett szakértőinkből álló csapatunk azon fáradozik, hogy segítsen az ügynökségeknek megerősíteni a márka tekintélyét, többet nyújtani az értékes ügyfeleknek, és a siker új szintjeit elérni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy ügynökségi partnerséggel javíthassa eredményét.

Új publikációk:

Ajánlott