7 tipp, hogyan kereshet pénzt fényképezéssel

Tartalomjegyzék

 • Mi az a szabadúszó fotózás?
 • A szabadúszó fotózás előnyei
 • Gazdaságos a szabadúszó fotózás?
 • Hogyan keress pénzt fényképezéssel: 7 tipp
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Minden alkalommal rákattint a fényképre? Szeretsz minden pillanatot rögzíteni, amit csak tudsz? Nos, akkor talán a fotózás a szenvedélyed, és ha már arra törekszel, hogy bekerülj a fotózás világába, és keress azzal, amit szeretsz, akkor jó helyen jársz.

Valahányszor valaki azon gondolkodik, hogy fotós karriert kezdjen, a pénz a legnagyobb visszatartó tényező. A fotózással keresni biztosan bonyolult lehet, de nem lehetetlen. Ha rendelkezik a megfelelő tudással és erőforrásokkal, akkor képes lesz arra, hogy végigcsinálja. Ez a cikk választ ad a kérdésre: Hogyan lehet pénzt keresni fotózással.

Forrás

Mi az a szabadúszó fotózás?

Megérteni hogyan lehet pénzt keresni szabadúszó fotózássalmeg kell értened, mi az a szabadúszó fotózás.

Tisztában kell lennie a pálya alapjaival, mielőtt önállóan kimerészkedne. A szabadúszó fotózás különbözik a hagyományos fotózási munkától egy cégnél. Egy cég alkalmazottjaként természetesen a hozzátartozó szervezet szerint kell dolgoznia, de szabadúszóként élvezni fogja a szabadságot.

Tehát szakkifejezéssel szabadúszó fotózásnak nevezik azt a cselekményt, amikor önálló fotósként több ügyfél szerződéses alapon bocsátanak rendelkezésre képeket. Ahelyett, hogy egy cégnél dolgozna, szerződés vagy projekt alapján dolgozik. Egyszerűen fogalmazva: Ön felügyeli magát.

A szabadúszó fotósok jellemzően esküvőket és egyéb különleges eseményeket fotóznak, portfóliójukon és közösségi médián keresztül új ügyfeleknek hirdetik magukat.

Mint fentebb említettük, a szabadúszó fotózás más színtér, mint a hagyományos fotózási munka. Ennek az az oka, hogy a szabadúszó fotósnak vállalnia kell azokat a kötelezettségeket és felelősségeket, amelyeket a munkáltató általában teljesít, például jogi kérdések, adók, marketing és ütemezés.

Ezek a fotósok azok, akik saját vállalkozásukat vezetik, és marketingstratégiát dolgoznak ki, amely magában foglalja saját webhelyüket és közösségi média fiókjaikat, ahol a leendő ügyfelek érdeklődhetnek a szolgáltatásokról.

Ha még csak most kezdi, akkor társaira és családjára kell hagyatkoznia, hogy potenciális ügyfeleket találjon. Ez hálózati csoportok létrehozásához vezethet, amelyek potenciális ügyfeleket generálnak. Egy szilárd szabadúszó fotózási üzleti terv kidolgozása és a következetes eredmények elérése rendkívül fontos ahhoz, hogy pénzt keress fotók eladásával. Mivel segíthet a névfelismerés kialakításában és növelésében. Ügyfélkörük növelése érdekében a szabadúszók a szájról szájra történő marketingre támaszkodnak.

Sok szabadúszó fotós szakosodott egy bizonyos típusú vagy stílusú fényképezésre. Tehát, mielőtt elindulna, próbálja kitalálni a stílusát.

A szabadúszó fotózás előnyei

Ha szereti a fotózást, számos oka van annak, hogy fontolja meg ezt a stílust. Kezdetben teljes mértékben kontrollálni fogja az ütemtervet. Ez jelentős előny azoknak a gondozóknak, akik szeretnének otthon maradni a gyerekeikkel, miközben pénzt is keresnek. Ezzel együtt, ha Ön diák, akinek szüksége van egy kis kiegészítő jövedelemre, itt a lehetőség. Ezért ez egy rugalmas karrierút, ha olyan területet keres, ahol saját feltételeid szerint kereshet.

Olvasni:  Webalkalmazás-tesztelési szolgáltatások működés közben

Másodszor, és valószínűleg az egyik legnagyobb előnye, hogy itt lehetősége lesz egy adott típusra és stílusra összpontosítani. Még az ideális ügyfelet választva is választhat! Olyan ügyfélkört választhat, amelyik a legjobban megfelel Önnek. Rajtad múlik, hogy szeretnél-e családi portrékat készíteni; ennek megfelelően választhat projekteket és ügyfeleket. Talán szeretnél egy babát tartani? Talán szeretnéd látni a képet erről a madárról egy vadon élő állatokkal foglalkozó magazinban, bármi legyen is a helyzet, az a lényeg, hogy azt csinálhatod, amit igazán szeretnél!

Forrás

Gazdaságos a szabadúszó fotózás?

A koncertgazdaság kifejezés, más néven szabadúszó gazdaság, az utóbbi időben világszerte népszerűvé vált. Az ipari forradalom 4.0-s korszakában bekövetkezett hatalmas digitalizáció a koncertmunkások exponenciális fejlődésének köszönhető.

A koncertgazdaság egy olyan munkakörnyezetre utal, amely rövid kötelezettségvállalásokkal és szerződéses, autonóm kezdeményezésekkel jár szakértők és vállalatok között. Ez a koncertgazdasági irányzat a fotózás területén is utat talált. Ezért, ha tudni akarod hogyan lehet pénzt keresni a fotózással, kezdje azzal, hogy a szabadúszó iparágban hagyja magát jóvá. A szabadúszó tisztességes részesedéssel jár az előnyökből. Rugalmas, és az emberek saját maguk főnökei lehetnek, de a trükkös rész az, hogy kiváló profillal kell rendelkeznie ahhoz, hogy tisztességes mennyiségű pénzt kereshessen itt.

Projektenként kap fizetést, tehát ez teljes mértékben Önön múlik; itt minden az Ön megközelítésétől függ. Az egyes projektekhez beállított ár határozza meg bevételeit. Ez egy bimbózó mező; rengeteg lehetőség rejlik benne, és ha megfelelő stratégiával közelítjük meg, felrobbanhat, és több bevételt jelenthet, mint egy hagyományos fotós munka.

Az indulás nehéz lesz, de ha megőrizöd a következetességet, és folyamatosan törekszel a tudásod fejlesztésére, akkor több fellépéssel – és ennek következtében pénzzel – találhatod magad. Ahhoz, hogy pénzt kereshessen a szabadúszó fotózással, tisztában kell lennie ezzel az egyetlen ténylel – fel kell építenie a profilját. Egy jó profil jó ügyfeleket és jó pénzt eredményez. Egy jó szabadúszó fotós körülbelül Rs-t kereshet. 1 millió havonta.

Hogyan keress pénzt fényképezéssel: 7 tipp

1. Találja meg a rést

Próbál kitalálni hogyan lehet pénzt keresni a fotózással? Ismerd meg a rést!

A célközönség megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres szabadúszó fotós lehessen. Ha már egy ideje professzionális szabadúszó fotós, és megszokta a munkáját és annak követelményeit, érdemes leszűkítenie azt, ami azt jelenti, hogy el kell kezdenie egy bizonyos fajta fotózásra és ügyfélprofilra koncentrálni. kereskedelmi célokra.

Olvasni:  Hogyan adhat át egy projektet egy új fejlesztési partnernek?

A fotózás egyik formájára, például a családi portréfotózásra szakosodás előnye az általános portréfotózás helyett, hogy pontosan meghatározhatja, kik érdeklődnének a szolgáltatásai iránt.

Ezzel minden alkalommal megszólíthatja ideális ügyfelét, most, hogy pontosan tudja, milyen stílusú fotózást kell csinálnia, és ki a célügyfele. Ezáltal az ügyfelek úgy érzik, hogy megbecsülik őket, és arra kényszerülnek, hogy Önt alkalmazzák versenytársaival szemben. Egy dolgot tartson szem előtt munkája reklámozása során. Ön közvetlenül az ideális ügyfeléhez beszél, amikor hirdeti munkáját vagy posztot arról, hogy szabadúszó fotós, ezért ennek megfelelően alakítsa ki a tartalmat.

2. Adjon el digitális letöltéseket és stock fotókat.

A gyakran meghatározott felhasználásra engedélyezett képek kínálatát stock fotózásnak nevezik. A professzionális stockfotósok általában jutalékos alapon helyezik el képeiket egy vagy több részvényügynökségnél. Ezzel együtt az amatőr fotósok kiváló minőségű felvételeit online is be lehet küldeni ezekhez a részvényügynökségekhez. Ezért kezdheti azzal, hogy eladja a stock fotókat pénzt keresni fotósként.

A stock fényképek nagyszerű módja annak, hogy kiváló minőségű, olcsó fényképeket érjen el a tervezés során. Ideálisak digitális reklámozáshoz, promócióhoz, személyes és kereskedelmi kreatív tevékenységekhez, publikáláshoz, webhelyekhez és blogokhoz stb. Vállalkozásoknak és marketingügynökségeknek különféle célokra van szükségük képekre; inkább olcsó erőforrásokat használnak. Ezért itt pontozhat egy ügyfelet.

A stock fotók eladása nem olyan nehéz. Számos webhely van, ahol eladhatja stock fotóit, az Unsplash, a Shutterstock, az iStock, a Pexels stb., hogy csak néhányat említsünk. Mindössze annyit kell tennie, hogy felkeres egy választott webhelyet, és ott regisztrál. Amint regisztrált, a következő lépés az lenne, hogy feltöltsön néhány munkát elemzés céljából, hogy megállapítsa, hogy munkája megfelel-e a követelményeknek. Végül meg kell várnia, hogy valaki visszatérjen.

Így pénzt kereshet a kattintott fényképek feltöltésével.

A jobb eredmények érdekében kattintson, és töltsön fel trendi képeket, és kövesse a színpaletta és egyéb tényezők legújabb trendjeit. Ez biztosítja, hogy az Ön képei felkeltik az ügyfél figyelmét. Ezek az oldalak tele vannak képekkel. Minőségi és divatos tartalmat kell kiadnia; az elavult tartalom nem termel bevételt. Legyen tisztában az évszakokkal, és ennek megfelelően töltsön fel. Ha ünnepi időszak van, akkor releváns képeket kell feltöltenie. Ezzel együtt a jobb elérés érdekében tegye közzé munkáját különböző platformokon, és használjon releváns kulcsszavakat a maximális láthatóság érdekében.

A stockfotók eladása mellett digitális letöltéseket is értékesíthet. Használja ki a rákattintott kiváló minőségű képek halomát. Online fotóüzletében eladhatja képeit digitális letöltésként, hogy az ügyfelek támogathassák szabadúszó fotós karrierjét, miközben fantasztikus alkotásokhoz juthatnak olcsóbban, mint amennyit otthon nyomtatnának.

3. Keressen az igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokkal

Egy másik kiváló eszköz a fotózással való bevételszerzésre az igény szerinti nyomtatás. Az igény szerint nyomtatható webhelyek nagyszerű módja annak, hogy pénzt keressen. A fiók létrehozása után további bevételre tehet szert anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépnie a fogyasztókkal.

Olvasni:  Hogyan lehet megtalálni az elveszett Apple Pencilt?

Csakúgy, mint a stockfotók értékesítése, az igény szerinti nyomtatási szolgáltatások használata egyszerű. Kezdésként regisztrálnia kell az Ön által választott online platformon. Ezeken a platformokon több cég szerepel, amelyek az Ön képeit használják termékeikhez. Ezután attól függően, hogy melyik céget választja, feltölti a műalkotásait, és meghatározza az árat.

Az igény szerinti nyomtatási szolgáltatások csak akkor tudják kinyomtatni a műalkotásokat, ha a fogyasztók fizettek érte. Az ügyfelek finom párnahuzatok, palackok, bögrék, ruhák, keretek és egyéb nyomtatási tárgyak közül is választhatnak. Amint valaki megvásárolja a művészetedet, miután feltöltötted a képeidet, azonnal értesülsz róla. A bevétel megoszlik Ön és a POD webhely között, ami tisztességes, mivel ők felelősek a nyomtatásért, a szállításért és az ügyfélszolgálatért.

Az igény szerinti nyomtatási szolgáltatások révén világszerte emberek ezrei láthatják munkáit, és választhatják ki, hogyan szeretnének kinyomtatni. Számos webhely van, amelyek közül választhat. Ezek közé tartozik a CowCow, a Printer’s Studio, a Society6, a Zazzle, a Red Bubble és még sok más.

Forrás

4. Vegyen részt fotóversenyeken

Ahhoz, hogy sikeres szabadúszó fotós lehessen, fotópályázatokon kell részt vennie. Ez nemcsak nagyszerű módja annak, hogy pénzt keressen fotózással, de egy fotóverseny is a helyes irányba mutathat. Ha részt vesz a neves fotóversenyeken, munkáit híres magazinokban és más neves kiadványokban publikálhatja. Ez biztosítja Önnek a szükséges elismerést. Ezeken a jutalmakon kívül a legtöbb ilyen verseny pénzdíjjal is jár.

5. Próbálja ki magát a szabadúszó képszerkesztőben.

A fényképszerkesztés a fényképek javításának folyamata egy fotószerkesztő programmal a digitális fényképezésben. Ez a fotólabor digitális megfelelője, ahol a képeket a készítés után szerkeszthetik. Miután a fotós a fotózás során képeket készített, és kiválasztotta a legjobbakat, megkezdődik a képszerkesztés.

A képszerkesztéssel plusz pénzt kapsz. Ha pénzt szeretne keresni fényképek szerkesztésével, ismernie kell az ehhez rendelkezésre álló különféle eszközöket és technikákat. A fényképek rendezésének és szerkesztésének egyik legnépszerűbb eszköze az Adobe Lightroom. A Lightroom egy átfogó és kifinomult képszerkesztő program, amely szinte bármilyen effektust képes létrehozni, amit az Adobe Photoshoppal párosítva elképzelhet. Egyes szerkesztési lehetőségek lehetővé teszik a kép minőségének jelentős módosítását, míg mások lehetővé teszik, hogy a kép egy bizonyos területére fókuszáljon.

Egy jó profil fotószerkesztőként csodákat tesz majd szabadúszó fotósként.

6. Menjen a jövedelmező fotózásokra.

Ha több pénzt szeretne keresni a szabadúszó fotózással, jó lehetőség a jövedelmező fotózásokra. A rendezvények nagyszerű lehetőséget kínálnak, és meglehetősen jövedelmezőek lehetnek. Ilyenek az esküvők, ballagások, céges rendezvények, koktélpartik stb.

Ezeknek az eseményeknek a forgatása jó pénzzel és elismeréssel is jár. Egy ilyen forgatással képes leszel hálózatot alkotni; minden jelenlévő megismerni fogja a munkáját, növelve az esélyét, hogy új ügyfeleket szerezzen, és pénzt keressen a fotózáson keresztül.

7. Kisméretű fotózások

A nagy horderejű fotózások jók és jók, de szabadúszóként a kisméretű vagy mini felvételekkel pénzt is kereshet a fotózással. Ezek jövedelmezőbbek lesznek az Ön számára, mivel kevesebb erőforrást és kevés időt igényelnek, de ennek ellenére kifizetődőek lesznek.

Olvasni:  9 legjobb PPC-hirdetési tipp a hatékonyabb szöveges hirdetésekhez

Kulcs elvitelek

 • Egy szervezet alkalmazottjaként a fotósnak az adott szervezet követelményei szerint kell dolgoznia, szabadúszó fotósként azonban Ön a főnöke. Szabadúszó fotósként rugalmas munkabeosztással és ügyfélkörrel kapcsolatos választási lehetőséggel fog rendelkezni.
 • Ha pénzt szeretne keresni fényképek eladásával, ismerje meg közönségét, mert ha tisztában van a célközönséggel, akkor több ügyfelet szerezhet, és végül ideális ügyfélhálózatot alakíthat ki.
 • A stock fotókra nagy a kereslet. Minden vállalkozásnak több marketingcélhoz van szüksége képekre. A stockfotók eladásához a fotósnak csak regisztrálnia kell egy stockfotókat árusító weboldalon, és oda kell képeket feltöltenie. Ne felejtsen el a kiváló minőségű, divatos képek értékesítésére összpontosítani.
 • Ha fotósként pénzt szeretne keresni, különféle weboldalakon igénybe veheti az igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokat, amelyek segítenek eladni fotóit.
 • A nagyszabású fotózások valóban jövedelmezőbbek, de kis fellépéseket könnyen szerezhetsz. Ragadja meg ezt a lehetőséget, hogy több pénzt keressen fotósként.

Következtetés

Pénzt keresni fotósként lehet feladat, de képes leszel rá pénzt keresni fényképek eladásával megfelelő megközelítéssel. Többféle lehetőség közül választhat, hogy plusz pénzt kereshessen. Eladhat stock fotókat, vagy feliratkozhat igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokra. A lényeg az, hogy rengeteg lehetőség rejlik; legyen tudatos, legyen játékterv, ragadja meg azokat a jövedelmező lehetőségeket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy pénzt keressenek fényképei feltöltésével és eladásával.

GYIK

1. Mi az ára egy fényképnek a Shutterstockon?

A Shutterstock 25–38 centet kínál minden letöltött képért, a bevételi szinttől függően. Az ügyfelek normál vagy bővített licenc alapján vásárolhatnak fotókészletet az igény szerinti csomagban. Ezeket a képeket a vásárlástól számított egy éven belül le kell tölteni.

2. Hogyan találhatnak munkát a szabadúszó fotósok?

A szájról szájra történő hivatkozások nagyszerű módja annak, hogy több üzletet szerezzen. Ezzel párhuzamosan létesítsen kapcsolatokat ügyfeleivel, és működjön együtt különböző fotósokkal vagy üzletekkel ugyanazon a területen. Legyen a helyi szervezetek vendégelőadója. Végül készítsen egy professzionális megjelenésű webhelyet.

3. Hogyan kezdhetek szabadúszó fotósként?

Tanulj tovább, és keress mentort. Győződjön meg arról, hogy van egy üzleti terve és egy fantasztikus portfóliója. Kezdje el a hálózatépítést, hozzon létre internetes jelenlétet, és ami a legfontosabb, tanuljon a hibáiból.

4. 2022-ben nyereséges lesz az igény szerinti nyomtatás?

Kifizetődő igény szerint nyomtatni? Igen, jövedelmező lehet, ha bölcsen közelíti meg az igény szerinti nyomtatást. Az igény szerinti nyomtatás életképes, mivel szinte semmilyen karbantartást és előzetes befektetést nem igényel, annak ellenére, hogy a haszonkulcsok kisebbek, mint más online üzleti modelleknél.

5. Kereshet pénzt egy szabadúszó fotós online?

A válasz igen; a szabadúszó fotósok könnyen pénzt kereshetnek az interneten. Stock fotókat árulnak stock fotó weboldalakon; igény szerinti nyomtatási szolgáltatásokra is feliratkozhatnak.

Új publikációk:

Ajánlott