7 titok a Zomato nyertes marketingstratégiája mögött

Minden modern márka megérti a marketing értékét növekedési történetének lehetővé tételében, és a Zomato határozottan ezek közé tartozik. Megalakulása óta a Zomato marketingstratégiája kiváló. Az ételszállító alkalmazás a 18-35 év közötti közönség számára ideális tartalom létrehozására összpontosít.

A Zomato a piaci trendek kiaknázására és a márkához való egyedi összekapcsolására összpontosít. Tehát a helyzetkomikumoktól és a sporteseményektől a piac bármely más trendjéig a Zomato marketingcsapata olyan tartalmat hozott létre, amely a megfelelő okok miatt nyüzsgést kelt (gondoljon arra, ahogyan a Pokemon Go őrületből hasznot húzott, és sajátossá tette.)

Forrás

A Zomato promóciós stratégiájából azonban nem csak az a legfontosabb tanulság, hogy hogyan hoz létre egyedi és felkapott tartalmat, hanem az is, ahogyan azt terjeszti. A tartalom terjesztése ugyanolyan fontos, mint a személyre szabott és érdekes tartalom létrehozása, és sok márka ritkán nem képes azonosítani ezt. A Zomato tartalommarketing-stratégiája nemcsak friss tartalom létrehozását foglalja magában, hanem azt is, hogy azokat különféle terjesztési platformokon újrafelhasználja, és úgy módosítja, hogy minden csatornához megfelelő legyen. A közösségi médiától és az e-mail marketingtől a szöveges üzenetekig a tartalma megfelel a közönség igényeinek és érdeklődésének, anélkül, hogy túlságosan rámenős lenne.

Tartalomíróként, vállalkozóként vagy márkaként fontos a lélegzetelállító tartalmak következetes létrehozása. Azonban az is számít, hogy milyen jól terjeszti a tartalmat.

7 dolog, amit érdemes tanulni a Zomato marketingstratégiájából

Íme néhány pont, amely segít megérteni a Zomato digitális marketing stratégiáját, és elemezni fogja a tartalomterjesztéshez való hozzáállását.

Olvasni:  Hogyan alkalmazza a nyertes marketingstratégiát az Ön számára

1. Ügyfélközpontúság és relevancia a tartalomban

Ha több csatornát választ ki a tartalomterjesztéshez, fontos megérteni, hogy az egyes platformokon milyen tartalom működik. A Zomato ügyfélközpontú megközelítésére a COVID-19 világjárvány kezdetén volt példa.

Amikor bevezették az országos zárlatot, a Zomato megértette ügyfelei sorsát, és gyorsan kiterjesztette nemcsak az élelmiszerekre, hanem az élelmiszerekre is. Bevezette a Zomato Marketet, egy olyan funkciót az alkalmazásban, amely lehetővé tette az élelmiszerek kiszállítását az egész országban. Emellett gyorsan bejelentették az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetési és kézbesítési lehetőségeket, amelyeket azonnal hozzáadtak az alkalmazáshoz. Bár ez nem közvetlenül része a Zomato marketingstratégiájának, az, ahogyan a funkciókat még az alkalmazásban is bemutatják az ügyfeleknek, nagy különbséget jelent. Hosszú távon ez a fókusz az ügyfelek lojalitását, sőt a márka ismertségét is eredményezheti.

2. Értesítések minden hangulathoz

Manapság az alkalmazások értesítéseket és időszerű üzeneteket használnak a figyelem felkeltésére, de ha az üzenet túlságosan tolakodó, az ügyfelek nagyobb valószínűséggel figyelmen kívül hagyják, vagy akár egy lépéssel tovább is blokkolják. A Zomato gondoskodik arról, hogy még az értesítései is érdekesek legyenek, és olyasmi, amit az ügyfél várni fog. Pimasz humorára még Hritik Roshan szupersztár is felfigyelt, aki megosztotta az alábbi képernyőképet. Nemcsak humort ad hozzá, hanem finom, mégis érdekes módon továbbítja az üzenetet.

Forrás

3. E-mailek, amelyek felkeltik a figyelmet

Sok márka folyamatos erőfeszítéseket tesz olyan e-mail marketingstratégiák kidolgozására, amelyek segítenek megtalálni a célközönséget. A Zomato ezt nem csupán ajánlatok közzétételével és más fontos kommunikációval teszi, hanem a márkahűség fenntartásával is szellemes egysoros szavakat használ a tárgysoraiban (nem beszélve a szintén lebilincselő törzsszövegről).

Olvasni:  A fogyasztói döntéshozatal mögött rejlő pszichológia megértése

A közvetlen cselekvésre ösztönzést (CTA) tartalmazó unalmas e-mail kampány helyett a Zomato önéletrajznak tervezte az e-mailt, és a „Rendeljen most” szót a „Béreljen most” kifejezésre cserélte. Ezek az egyedi kifejezések biztosan elolvassák a felhasználókat, és még ha nem is intézkednek azonnal, a visszahívási érték túl jó ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk.

Forrás

4. A statisztikákkal szórakozást teremt

Nyilvánvaló, hogy az Ön adatait azok a márkák gyűjtik, amelyekkel kapcsolatba lép, de a Zomato egyedülálló módon engedi, hogy a vásárlók bepillantást nyerjenek a kiváló elemző képességeibe. Vessen egy pillantást például a közelmúltban megjelent Zomato-jelvényekre, amelyek nemcsak az alkalmazásában, hanem a személyre szabott e-mail kampányaiban és a közösségi média bejegyzéseiben is megjelennek. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy a felhasználók kapcsolatba lépjenek a márkával.

5. SEO kulisszák mögött

A Zomato nagy erőfeszítéseket tesz a tartalom terén, de SEO stratégiái sem kevésbé lenyűgözőek. A SEO inkább erősítő, mint csatorna, és a Zomato jól érti az alapmunkát. A SEO végső soron a felhasználókra koncentráló, de keresőmotorokra optimalizált tartalom létrehozásáról szól.

Forrás

Vessen egy pillantást a kulcsszavakra, amelyeket megcéloz, és hogy hány releváns URL-t hoz létre a keresőmotorok rangsorolása érdekében. Ez segít a keresőmotoroknak tudni, hogy oldalai relevánsak a keresési lekérdezések szempontjából. A Zomato a felkapott kulcsszavakat és kifejezéseket is finom és stratégiai módon használja.

6. Relatable közösségi média mémek

A közösségi médiában a Zomato névvel számolni kell, nemcsak a szolgáltatásai miatt, hanem a hihetetlen tartalmai miatt is, amelyeket a nagy ügyfélkörrel való kapcsolatteremtéshez hoz létre. A márka nemcsak külső témákkal kapcsolatos mémeket tesz közzé, hanem képes önmagát is kinevelni. Vegyük például Twitter-profilját, amely tele van vidám tartalommal, amelyek végső soron a márka kínálatára összpontosítanak. Zomato megérti, hogy az ételsóvárgás valódi. Ennek megfelelően szórakoztató tartalmat tesz közzé, ugyanakkor arra összpontosít, hogy emlékeztesse a közönséget, hogy rendeljen tőlük ételt.

Olvasni:  7 tipp a nyertes PPC-technika létrehozásához

7. Reklám mindenhol: az óriásplakátoktól a vizuális hirdetésekig

Minden vezető márka tisztában van a közösségi médiában és a Google hirdetési kampányaiban megjelenő célzott hirdetések értékével. A Zomato ezt is megteszi azzal, hogy élelmiszerekkel, online rendelésekkel és még néhány top étteremmel kapcsolatos hirdetéseket terjeszt. A felhasználókat tartózkodási helyük és szándékuk alapján célozza meg, sőt adataikat is felhasználja arra, hogy tudja, melyik ételt kell megemlíteni a hirdetésében.

Kulcs elvitelek

  • Hozzon létre egyszerű és tömör tartalmat, amely mégis rezonál a közönség számára. A Zomato ismeri a célközönségét, és humort, piaci trendeket, sőt mémeket is felhasznál márkakínálatának bemutatására.
  • A márkaépítéssel való összhang elengedhetetlen. A Zomato ma már egyedülállóan ismert mókás tartalmáról, élénkvörös színéről és a vírusos bejegyzések létrehozásának következetességéről.
  • Rendkívül fontos a megcélzott vásárló ismerete, és ezt a Zomato akkor tudja a legjobban elérni, ha megérti, milyen hangulatot vagy élményeket keresnek ügyfelei. Legyen szó sportról, helyzetkomikumokról vagy vírustrendekről, a Zomato tudja, mi a divat, és egyedi módon kapcsolja össze saját tartalmával.

A Zomato marketingstratégiája elsőrangú, és az évek során csak javult. Nem csoda, hogy a Zomato a vezető online ételkiszállítási platformok egyikévé nőtte ki magát, és a célközönségre való következetes összpontosítása segít a márka jelenlétének megteremtésében. Észreveheti, hogy a Zomato mindenhol jelen van, a keresőmotoroktól, a hirdetésektől és a televíziózástól kezdve az óriásplakátokon és a közösségi médiáig, és minden más csatornáig, amelyet megnevezhet.

Ahelyett, hogy rámenős lenne, vagy arra próbálná rávenni a vásárlót, hogy vásároljon valamit, a Zomato marketingjét arra használja, hogy kapcsolatot építsen ki közönségével, és erős visszahívási értéket teremtsen. Az értesítésekkel vagy e-mailekkel történő egyszerű bökkenő mosolyt varázsol az ügyfél arcára, ami fontos a márkaidentitás kialakításához.

Olvasni:  Ügyvédi iroda marketingstratégiája: 11 taktika 2024-re

GYIK

1. Mi a Zomato marketing stratégiája?

A Zomato marketingstratégiája olyan digitális marketing csatornák kombinációját foglalja magában, mint a keresési hirdetések, harmadik féltől származó hirdetések, alkalmazáson belüli hirdetések, SEO stratégia, közösségi média marketing, sőt óriásplakát- vagy újsághirdetés. A Zomato megközelítése az, hogy célközönségüket több csatornán keresztül érje el, olyan tartalom létrehozásával, amely a közönségre fókuszál, és minden csatornára optimalizált.

2. Ki a Zomato célközönsége?

A Zomato lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kedvenc ételeiket a helyükre szállítsák, és elképesztő ajánlatokat és ajánlatokat kínál az étkezéshez. A márka tehát a 18 és 35 év közötti embereket célozza meg. Ez a szegmens diákokat és dolgozó szakembereket foglal magában, akik gyakran rendelnek és vacsoráznak.

3. Milyen elosztási stratégiákat alkalmaz a Zomato?

A Zomato több csatornát használ a tartalmának terjesztésére, amelyek a következők:
– Saját honlap és blog
– Közösségi média, például Twitter, Facebook, Instagram és más platformok
– Keresési hirdetések és vizuális hirdetések
– Harmadik fél hirdetése
– Reklámtáblák
– TV reklámok

4. Hogyan szerez bevételt a Zomato kínálatából?

A Zomato elsősorban egy ételrendelési alkalmazás, amely lassan több szegmensben is terjeszti kínálatát. A Zomato főként olyan éttermek és márkák reklámjaival gyarapítja bevételeit, amelyek platformját szeretnék használni célvevőik elérésére. Ezen túlmenően a Zomato bevételt termel az éttermek által felszámított jutalékból.

Új publikációk:

Ajánlott