8 gyakori hosting probléma (és hogyan lehet őket elkerülni)

Ban ben éves tárhely állapotunk, azt találtuk, hogy a legtöbb kereskedő számára továbbra is az üzemidő jelenti a legfőbb gondot. Bár az üzemidő kritikus, az egyike azoknak a sok dolgoknak, amelyek elromolhatnak a webtárhely esetében, és a megbízható webtárhely-szolgáltató mértéke gyakran több mint 99%-os rendelkezésre állást jelent.

Ezen belül kiemeljük, hogyan lehet megoldani vagy megelőzni az olyan gyakori webtárhely-hibákat, mint a gyenge üzemidő, lassú teljesítmény és más kulcsfontosságú területek.

Lassú teljesítmény

A weboldal teljesítménye számít. A látogatóknak kevés türelmük van a lassú oldalhoz. A terméke, az ügyfélszolgálata és az ajánlatai nem sokat számítanak, ha várakozásra késztetik a felhasználókat. A látogatók több mint fele elhagyja a webhelyet, ha az oldal betöltése több mint 3 másodpercig tart, és legtöbbjük nem tér vissza.

A lassú webhely nem mindig a tárhelyszolgáltató hibája, bár egy hiteles szolgáltató mindent megtesz, amit tud, például:

 • Optimalizált környezetek biztosítása a választott alkalmazáshoz (Magento, WordPress, WooCommerce, Drupal és így tovább)
 • Jelenlegi technológiabár a nem bizonyított „vérző szél” technológia aggodalomra adhat okot
 • Skálázható megoldásokat kínál amelyek ideiglenesen vagy véglegesen kielégíthetik növekvő vállalkozása igényeit

Mit tegyünk ellene

Ha a webhelye felpörög, kezdje a tárhelyszolgáltató támogatási csapatával. Az illetékes támogatási csapatok kivizsgálják a problémát, és lehetőség szerint megoldják.

Ha az ok nem befolyásolható – rosszul megírt webhelykód, javítatlan Magento-telepítés, váratlan megugrások a webhely forgalmában –, segíthetnek a probléma diagnosztizálásában, és megoldási lehetőségeket javasolnak.

Az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételen túl kipróbálhatja:

 • Használva CDN szolgáltatás
 • A dinamikus tartalom használatának korlátozása a statikus tartalom javára, különösen a nagy mennyiségű céloldalakon
 • Egy fejlesztő szolgáltatásainak igénybevétele vagy beszélgetés a jelenlegi fejlesztővel
 • A webhelyet futtató platform javítása
 • Korlátozza a harmadik féltől származó bővítmények használatát, és győződjön meg arról, hogy az Ön által megtartott bővítmények naprakészek
 • Web design egyszerűsítése
 • Gyorsítótárazás engedélyezése a választott tartalomkezelő rendszeren, ha elérhető
Olvasni:  Bolondbiztos módszer két Facebook-oldal egyesítésére

Gyenge biztonság vagy PCI megfelelőség

A biztonságnak köszönhetően Önnek elég gondja van, anélkül, hogy azon töprengene, hogy a tárhelyszolgáltató feltartja-e a sajátját. Egyetlen biztonsági rendszer sem állíthatja a tökéletességet, de tekintse az alábbiak bármelyikét a tárhelyszolgáltató piros zászlójának:

 • Szabálytalan vagy hiányzó karbantartási ablakok; bár néha kényelmetlenek, ezek a biztonságos és stabil szolgáltatás iránti elkötelezettséget jelentik
 • Nem tud biztonságos fájlátviteli protokollt (SFTP) biztosítani; Az FTP általában nem biztonságos
 • Az AoC kérésre történő megadásának elmulasztása (lásd alább)
 • Az ügyfélszolgálat nem tud válaszolni az SSL-lel kapcsolatos kérdéseire, szinte minden legitim webhely alapvető szükséglete
 • Nem egyértelmű biztonsági mentési szabályzat; bár a legjobb, ha nem csak a tárhelyszolgáltatója biztonsági másolataira hagyatkozik, minden jó hírű szolgáltató biztosítja azokat
 • A PHP vagy a MySQL elavult verziói; a szolgáltatónak jóval az élettartam végén (EoL) kívüli verziókat kell használnia.

Mit tegyünk ellene

A legjobb politika itt a megelőzés. Ne várja meg, amíg a házigazda megbukik a biztonságban, hogy ellenőrizze annak hatékonyságát. Kérje meg tárhelyszolgáltatójától a megfelelőségi tanúsítványt (AoC), és tekintsen minden ellenállást a tanúsítvány megadásával szemben óriási piros zászlónak. És mindig ne feledje, hogy kereskedőként Önnek ki kell tennie a részét a PCI-megfelelőségért még akkor is, ha egy PCI-kompatibilis tárhelyszolgáltatóval fordult.

Az AoC-n túl ellenőrizze a tárhelyszolgáltató webhelyét, majd tekintse meg a hírnevét. Ha megfelelő mennyiségű eredeti tartalmat szolgáltatnak a PCI-ről és a biztonságról, akkor valószínűleg van néhány szakértő a csapatukban. Ha a tárhelyszolgáltató egy adott platformra specializálódott, kérdezze meg a platformot használó többi embert a szolgáltatóról. Azok az emberek, akiknek problémái vannak a webtárhelyekkel, ritkán félnek megosztani történetüket.

Költség

Bár a „magas költségek” gyakori panasz, általában produktívabb az értékben gondolkodni. Például a nem menedzselt tárhely általában olcsóbb, mint a felügyelt tárhely, mivel az előbbi alig kínál többet, mint egy áramforrást, a hálózatot és egy biztonságos létesítményt. A támogatás általában nem szerepel a menüben.

A végeredmény egy alacsony költségű tárhelyszolgáltató. Ez egyesek igényeinek megfelelhet, de másoknak bölcs dolog lenne megfontolni a jól menedzselt tárhelyet, még akkor is, ha szigorú dollárban többe kerül. A felügyelt tárhely egy jó szolgáltatóval kevesebb karbantartást, kihangosított frissítéseket jelent a szerver operációs rendszerek számára, és dedikált, 24 órás támogatást.

Mit tegyünk ellene

Ha úgy érzi, hogy tárhelyszolgáltatója nem nyújt eleget a költségek igazolására, akkor valószínűleg ideje másikat keresni. A szóbeszéd és a hírnév itt is sokat jelent. Beszéljen másokkal a közösségében – az ugyanazt a platformot használó, hasonló igényekkel rendelkező kereskedőkkel –, és kérjen tőlük javaslatokat. Menjen el egy-két találkozóra, töltsön el egy kis időt a GitHubon, vagy keressen egy fórumot. Természetesen időbe telik, de megspórolhatja az állásidőt és a fejfájást az úton.

Olvasni:  Az 5 legjobb webhely, ahol Instagram-követőket vásárolhat, Németország (2024. február)

Lassú támogatás

Ha webtárhelyről van szó, a hibaelhárítás elengedhetetlen és elvárható. Teljesen ésszerű, ha tárhelyszolgáltatóját arra költi, hogy tisztelje idejét, és sürgősen reagáljon a szolgáltatás bármely megszakítására. Még akkor is, ha a kimaradás a tárhelyszolgáltató irányításán kívül esik, késznek kell lennie arra, hogy mindvégig kommunikáljon, és együtt érezzen az Ön helyzetével.

Ideális esetben minél több módon lehet támogatást elérni, annál jobb. A nap 24 órájában elérhető támogatás nagyjából a modern menedzselt webtárhely szabványa, ésszerű engedményekkel a vásárlási szezon felfutása esetén.

Mit tegyünk ellene

Feltételezve, hogy a lassú válasz nem kiugró, fejezze ki elégedetlenségét a támogató vezetőség egyik tagjával. Még akkor is, ha jogos oka van az idegeskedésre, az indulatok kordában tartása és ingerültségének kifejezése gyakran kívánatosabb eredményeket hoz. Az emberek hatékonyabban cselekszenek, ha jól bánnak velük, és a támogató csapatok sem kivételek.

Ha azonban súlyosan alkalmatlanok, akkor itt az ideje, hogy a fenti „Költség” részben leírt módszerrel vásároljanak.

Tisztázatlan korlátozások

Ha házigazdáról van szó, senki sem szereti a meglepetéseket. Ez vonatkozik az üzemidőre, a sávszélességre, a tárhelyre, a skálázhatóságra és a szolgáltatás sok más vonatkozására. A jó hírű internetes szolgáltatók azonnal tájékoztatják az erőforrások elosztását és a szolgáltatásaik számlázását, és további részleteket adnak, ha kérik.

Ennek ellenére szánjon időt a szolgáltató szolgáltatási szintre vonatkozó szerződésének elolvasására, amely ésszerű jogi mozgásteret biztosít a szolgáltatás elkerülhetetlen megszakítása esetén. Az SLA jelenléte önmagában nem jelent piros zászlót – szinte minden tárhelyszolgáltató rendelkezik ilyennel –, de ha időt szán az elolvasására, jobban megértheti, mire számíthat.

Mit tegyünk ellene

A megelőzés sokat tesz. Végezze el házi feladatát a tárhelyszolgáltatóján, és tegyen fel sok kérdést értékesítési vagy támogatási csapatának. Ha megszegnek egy ígéretet vagy garanciát, tartsd be őket!

Olvasni:  Hány e-mailt küldenek naponta 2024-ben?

Telephelykimaradások és leállások

Az állásidő pénzbe kerül. A legtöbb webtárhely felismeri ezt, és proaktív intézkedéseket vezet be az állásidő lehető legkisebbre csökkentésére. A „száz százalékos” rendelkezésre állás szigorúan lehetetlen, mivel még a leglelkiismeretesebb webtárhelynek is el kell végeznie alkalmankénti karbantartást, az upstream szolgáltatók meghibásodását és egyéb olyan problémákat, amelyek a közvetlen ellenőrzésükön kívül esnek.

Jó előre tudnia kell minden tervezett karbantartási időszakról, amely hatással lehet a szolgáltatására. A ritka csuklás elkerülhetetlen; az igazi megmondani, hogyan reagál rá a tárhelyszolgáltató.

Mit tegyünk ellene

Minél többször válaszol nemmel ezekre a kérdésekre egy adott kimaradás után, annál inkább meg kell fontolnia, hogy másik gazdagép felé induljon.

 • Ritka események a fennakadások és leállások ennél a szolgáltatónál?
 • Ésszerűen átlátszóak?
 • Elnézést kértek (még ha nem is közvetlenül az ő hibájukból)?
 • Megfelelően gyorsan válaszoltak Önnek?
 • Ha idővonalat javasoltak, tiszteletben tartották azt?
 • Elkerülték, hogy azzal vádoljanak, hogy „eltörtél valamit”?
 • Megoldották a problémát, vagy legalábbis elvezették a megoldás felé?
 • Ha elhúzódó kiesés volt, akkor kárpótoltak valahogy?
 • Ha intézkedést igényeltek az Ön részéről, egyértelmű utasításokat adtak?

Rossz skálázhatóság

Ideális esetben a webtárhely viszonylag egyszerűvé teszi, hogy szolgáltatása növekedjen a vállalkozásával. A felhőszolgáltatások egyik fő értékesítési pontja a gyors és fájdalommentes méretezhetőség. A felhőtechnológia megkönnyíti az extra erőforrások igény szerinti szolgáltatásához való hozzárendelését, valamint tisztább, migrációmentes utat biztosít a szolgáltatás végleges frissítéséhez (vagy leminősítéséhez).

Ha nem felhőalapú megoldást használ, és át kell költöznie, a tárhelyszolgáltatónak meg kell beszélnie Önnel a lehetőségeket, mielőtt az átállást szorgalmazza. A tekintélyes tárhelyszolgáltatók keresik a módját, hogy javítsák szolgáltatását, mielőtt továbbértékesítenék. Ha migrációra van szükség, akkor átláthatóak a folyamatról, meghallgatják az Ön igényeit, és minden lépésről tájékoztatják Önt.

Mit tegyünk ellene

A legtöbb esetben a felhőalapú tárhely a megoldás. Igen, általában valamivel többe kerül, mint a nem felhőalapú hosting, de cserébe rugalmasságot kap. Webhelye jobban reagál a hirtelen, előre nem látható forgalomnövekedésre, és könnyebben mozgatható, ha a vállalkozás túlnő a webhelyén.

Nem megfelelő Tech Stack

A verem egy kiszolgáló futtatására tervezett szoftvercsomag. Bonyolultságuk és céljuk változatos, és nem is olyan régen a Linux/Apache/MySQL/PHP (LAMP) verem megfelelőnek számított hosting célokra. Mivel a modern webalkalmazások előtérbe kerültek és összetettebbé váltak, ez már nem így van.

Olvasni:  Hogyan befolyásolják az új PHP 8 változásai a WordPress webhely teljesítményét?

2019-ben a veremek az ugyanazon a szervereken futó webalkalmazások teljesítményének felgyorsítását is szolgálják. A Hostingernél felhőalapú webalkalmazásunk 20 éves tapasztalatra támaszkodik, hogy olyan komponensekből álló veremeket építsen fel, amelyek együttműködve elegendő erőforrást biztosítanak a modern webes alkalmazások számára. Míg az olyan bejáratott játékosok, mint az Apache és a PHP tagadhatatlan szerepet játszanak, számos más technológiával is kibővítettük, ezek közül a legfontosabbak az Nginx, a Varnish és a Magento esetében az ElasticSearch.

Nginx

Az Nginx egy teljes funkcionalitású, nagy teljesítményű webszerver, amely kiváló a statikus tartalom kiszolgálásában. Felhőveremünkben a HTTPS-kapcsolatokhoz szükséges Transport Layer Security (TLS) dekódolást is kezeli, és ezt sokkal hatékonyabban teszi, mint más lehetséges alternatívák, például maga a webszerver.

Lakk

Ha megfelelően van konfigurálva, a Varnish átveszi az Apache és az Nginx által általában kezelt gyorsítótárazási kéréseket, és így biztosítja a statikus és dinamikus tartalom gyors kézbesítését.

ElasticSearch (csak Magento)

Az ElasticSearch egy olyan kereső, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan megtaláljanak egy terméket a több ezer között. A Magento felhőszolgáltatásunk részeként elérhető Elasticsearch gyors és méretezhető strukturált és strukturálatlan adatokhoz egyaránt, 34 nyelv támogatásával.

Mit tegyünk ellene

Mielőtt következtetéseket vonna le a tárhelyszolgáltató technológiai halmazáról, lépjen kapcsolatba a támogatási vagy értékesítési csapattal, hogy fedezze fel a többi kínálatát. Legyen óvatos minden olyan erőfeszítéssel, amely nem tesz fel konkrét kérdéseket céljaival vagy vállalkozásával kapcsolatban. Az etikus tárhelyszolgáltatók együttműködnek Önnel, hogy azonosítsák és teljesítsék az Ön igényeit, ahelyett, hogy csak térdre szabott frissítést kínálnának.

Minden tartalomkezelő rendszernek különböző igényei voltak. Ami a legjobban működik a Magento számára, gyakran nem ideális a WordPresshez stb. A tapasztalt webszolgáltatók jobban tudják, hogy mit és hogyan kell ezeknek az optimalizálásoknak, mint a játékban kezdő játékosoknak. Ha üzlete Magento 2-t használ, kérdezze meg szolgáltatóját, hogy mióta üzemeltetnek Magento 2-webhelyeket, és mit tud nyújtani Önnek, amit más gazdagép nem.

Most mi?

Segítségre van szüksége az Ön számára megfelelő webtárhely-megoldás megtalálásához? Vegye fel velünk a kapcsolatot keleti idő szerint 9 és 17 óra között, hétfőtől péntekig.

Vagy böngéssze át teljesen menedzselt tárhely-terveinket, és kezdje el még ma.

Új publikációk:

Ajánlott