8 hatékony SEO tipp iskoláknak

Az iskola weboldala az egyik legfontosabb marketingeszköz. A weboldalnak azonban nagyon kevés haszna van, ha senki sem találja meg.

Amikor a leendő szülők a Google-t vagy bármely más keresőmotort használják iskolakeresésre, akkor elég előkelő helyen kell állnia ahhoz, hogy felkeltse a figyelmüket, és rávegye őket az Ön webhelyére.

Itt jön képbe a SEO iskolák számára. Ebből a cikkből megtudhat 8 hatékony tippet, amelyek segítségével még ma javíthatja iskolája SEO-rangsorát.

Miért fontos a SEO az iskolák és az oktatási intézmények számára?

A SEO fontos az iskolák számára, hogy magasabb helyezéseket érjenek el a releváns keresési lekérdezéseknél. A keresőmotorok magasabb helyezésének eredményeként webhelye nagyobb forgalmat fog kapni, ami potenciálisan több beiratkozást eredményezhet iskolájában.

A magasabb helyezés mellett a megfelelő SEO végrehajtása a webhely végfelhasználó számára történő optimalizálását eredményezi, ami pozitív általános felhasználói élményt eredményez.

Hogyan készítsünk SEO-t iskoláknak

A SEO végrehajtása egy folyamatos folyamat, és ennek eredményeként a keresőmotorok teljesítményét és a helyezéseket rendszeresen felül kell vizsgálni. Ez a webhely rendszeres ellenőrzésével tehető meg.

Íme néhány tipp a SEO-hoz az iskolák számára.

Kezdje a Kulcsszókutatással

Minden SEO kampány első lépése a megfelelő kulcsszókutatás elvégzése. A kulcsszókutatás kikövezi az utat minden jövőbeli keresőoptimalizálási erőfeszítése előtt, beleértve a tartalomkészítést, a Google Cégek listájának optimalizálását stb.

Tehát hogyan kezd el kulcsszókutatással az iskolák számára?

Először is gondolnia kell a végfelhasználóra, a szülőre vagy diákra, aki a közelükben lévő iskolákat és intézményeket keresi.

Olvasni:  7 tipp kiváló minőségű videotartalom létrehozásához

Milyen kulcsszavakat írnak be a Google, Bing, Yahoo stb. oldalakon, hogy megtalálják, amit keresnek?

A kérdés pontos megválaszolásához használhat egy kulcsszókutató eszközt a gyakran használt keresési kifejezések megtalálásához.

Ebben a cikkben ezt egy példával illusztráljuk, hogyan végezhet kulcsszókutatást egy bostoni magániskola.

A folyamat első lépéseként jegyezze fel azokat az általános kulcsszavakat, amelyeket Ön szerint a leendő diákok és szülők használhatnak.

Példánkban a következők bármelyike ​​lehet:

 • Magániskola Bostonban
 • Bostoni magániskola
 • A legjobb magániskola Bostonban
 • Magán középiskola Bostonban

Ne feledje, hogy az ötlet az, hogy ezzel a lépéssel ne legyünk túl konkrétak, mert a későbbiekben részletesebben foglalkozunk majd.

A kulcsszókutatási folyamat következő fázisa a rangsorolni kívánt cél kulcsszó megtalálása. Ez a célkulcsszó a korábban azonosított általános kulcsszavak listáján fog alapulni.

Vegye fel a feljegyzett általános kulcsszavak listáját, és csatlakoztassa őket kedvenc kulcsszókutató eszközéhez.

Az eszköz létrehoz egy listát a kulcsszóváltozatokról, amelyeket fő kulcsszóként használhat a keresőoptimalizálási folyamat hátralévő részében.

Ideális esetben olyan kulcsszót szeretne választani, amelynek nagy a keresési mennyisége és alacsony a rangsorolási nehézség.

SEO iskoláknak kulcsszavak

Íme egy lista azokról a kulcsszavakról, amelyeket kiindulópontként használhat az iskolai keresőoptimalizálás során:

 • A legjobb magániskola + [city]
 • Magániskola bent [city]
 • Magániskola + [city]
 • Középiskola + [city]
 • Legjobb középiskola + [city]
 • Középiskola fiúknak
 • Középiskola lányoknak
 • A legjobb középiskola a sporthoz
 • A legjobb középiskola akadémikusok számára
 • A legjobb általános iskola itthon [city]
 • A legjobb óvoda itt [city]
 • A legjobb iskola fiúknak
 • A legjobb iskola lányoknak

Oldalak létrehozása releváns kulcsszavak célzásával

Egy másik SEO tipp, amelyet az iskolák megvalósíthatnak, hogy különböző kulcsszavakat célzó oldalakat készítsenek.

Tehát ahelyett, hogy csak a webhely kezdőlapjára koncentrálnának, az iskolai marketingszakembereknek további oldalakat is létre kell hozniuk, amelyek más releváns kulcsszavakra is rangsorolhatnak.

Ide tartoznak azok a weboldalak, amelyek a tanulók iskolájában tanulható különböző tantárgyakról vagy azokról a nem mindennapi tevékenységekről szólnak, amelyekben a diákok részt vehetnek.

Olvasni:  Könnyen hozzáadhat csillagos értékeléseket a WooCommerce termékoldalaihoz

Íme egy példa, hogyan lehet ezt megtenni. A bostoni Commonwealth School külön nyitóoldalt hozott létre a tudományos tantervében szereplő különböző tantárgyak számára.

Weboldal URL-ek optimalizálása

A tiszta és SEO-optimalizált weboldal URL-je két fő okból előnyös.

Az első az, hogy a webhely URL-je megmondja a felhasználóknak és a keresőmotoroknak, hogy miről szól az oldal.

Például pontosan megjósolhatjuk, hogy egy weboldal URL-je “legjobb kávéfőzők” lényege a különböző kávégépek összehasonlítása, és a legjobb megoldás általános megítélése.

Másodszor, az URL-ek javíthatják a webhely felhasználói élményét, és növelhetik annak legitimitását. Például, ha összehasonlítja a következő két URL-t egymással:

 • www.myschool.com/academics/mathematics
 • www.myschool.com/academics1/mathematics&4wq

A két weboldal közül melyikben fog jobban megbízni? Ön szerint melyiket helyezi előszeretettel a Google, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson a felhasználóknak?

Az iskolai marketingszakembereknek gondoskodniuk kell arról, hogy iskolájuk webhelyének összes URL-je tiszta és könnyen érthető legyen.

Íme néhány tipp a SEO-barát URL létrehozásához:

 • A szavak elválasztásához használjon kötőjelet (-) az aláhúzás (_) helyett.
 • Használja a célkulcsszót az URL-ben.
 • Kerülje a furcsa szimbólumok és karakterek használatát.
 • Használjon kisbetűket

Helyesen használja a címsorokat

A HTML-fejlécek segítségével szegmentálható, és könnyebben olvasható és érthető legyen az oldal tartalma.

A fejlécek olyanok, mint egy könyv fejezetei, javítják a történet menetét, képet adnak az olvasónak arról, hogy mire számíthat a következő szövegben, és javítják az oldal általános olvashatósági pontszámát.

Íme egy példa arra, hogyan használhatja és terjesztheti el a különböző címsorcímkéket az oldalon.

Ahogy fentebb látható, iskolája keresőoptimalizálási helyezéseinek javítása érdekében feltétlenül használja a rendelkezésre álló címsorcímkéket, a H1 címkétől a H6 címkéig.

Adjon hozzá kulcsszavakat minden megfelelő helyen

Nemcsak az a bevált gyakorlat, hogy többféle címsorcímkét használ, hanem a célkulcsszót is meg kell próbálnia hozzáadni a használt címsorcímkékhez.

Olvasni:  A JAN-PRO Systems International az év koronás szállítóját választotta

De vegye figyelembe, ezt csak akkor szabad megtenni, ha van értelme, és ha természetesen olvasható. Ne csak a célzás kedvéért adjon hozzá célkulcsszavakat a címsorokhoz.

A célkulcsszót az oldal címében és a meta leírásában is fel lehet venni.

Bónusz tipp: Amikor a célkulcsszót hozzáadja az oldal címéhez és a meta leíráshoz, próbálja meg a lehető legközelebb elhelyezni az elejéhez.

A könyv egyik legrégebbi SEO trükkje az, hogy a célkulcsszót a tartalom első 100 szava közé kell helyezni. Ennek az az oka, hogy a keresőmotorok nagyobb súlyt helyeznek azokra a kulcsszavakra, amelyek először jelennek meg az oldalon.

Adjon hozzá releváns Alt címkéket a képekhez

A következő SEO tipp iskoláknak az, hogy mindig add hozzá az alt címkék szövegét az oldalon lévő képekhez. A képalternatív szöveg (alternatív szöveg) címke egy metacímke, amely leírja a weboldalon lévő képeket.

Mivel a keresőmotorok nem tudják vizuálisan értelmezni, hogy miről szól egy kép, vagy megérteni a kontextusát, a keresőoptimalizálóknak image alt címkéket kell használniuk, hogy elmondják a keresőmotoroknak, hogy miről szól egy kép.

A képernyőolvasók image alt címkéket is használnak a képek leírására a látássérült felhasználók számára.

Végezetül, képi alt címkék nélkül képeinek nincs nagy esélye arra, hogy a Google képkeresési eredményei között szerepeljenek.

Most, hogy ismeri a képalt címkék fontosságát, íme néhány tipp a képek alternatív szövegének írásához:

 • A kép alternatív szövege legyen rövid, legfeljebb 125 karakter.
 • Adja hozzá a célkulcsszót a képek alt címkéihez, ha van értelme. Kerülje azt is, hogy a kulcsszavak a kép alt címkéit a célkulcsszóval töltsék fel.
 • Próbáljon a lehető legleíróbb lenni. Írja le, mi történik a képen főnevek, melléknevek és határozószók kombinációjával.
 • Kerülje az olyan kifejezések használatát, mint pl.képét” és „grafikája”.
Olvasni:  5 hatékony módszer a történetmesélés használatára a tervezésben

A belső linkelés, más néven mélyhivatkozás, a webhely egyik oldaláról a webhely másik oldalára történő hivatkozások folyamata.

A belső hivatkozások hozzáadása két fő okból hasznos:

 • Segít a Google-nak és más keresőrobotoknak abban, hogy megértsék webhelye szerkezetét, és új oldalakat fedezzenek fel. Ez növelheti az újonnan közzétett oldalak forgalmát, és elősegítheti a keresőmotorok rangsorolását.
 • A belső linkek átirányíthatják a felhasználókat a webhely más hasznos oldalaira. Például hozzáadtunk egy linket a „mélylinkelés” felett. Az olvasó további információkat találhat a mélyhivatkozásokról, ha a cikk linkjére kattint.

Optimalizálja a helyi kereséseket a helyi keresőoptimalizálással

Az utolsó SEO tipp az iskoláknak valószínűleg az egyik legfontosabb ezen a listán. Az egyik dolog, amit az iskolai marketingszakembereknek prioritásként kell kezelniük, a helyi keresőoptimalizálás.

Mivel az iskolák és az oktatási intézmények a „helyi vállalkozások” alá tartoznak, keresési forgalmuk nagy része szülőktől vagy diákoktól származik, akik egy adott területen iskolát keresnek.

Emiatt az iskoláknak a helyi keresésekre kell optimalizálniuk. Ezt úgy teheti meg, hogy létrehoz egy Google Cégem-profilt, és optimalizálja az adatlapot, hogy az adott keresési lekérdezések szerint rangsoroljon.

A Google Cégem (GMB) optimalizálása a következőket tartalmazza:

 • A megfelelő Google Business kategória kiválasztása.
 • Győződjön meg arról, hogy a név, cím és telefonszám (NAP) adatai összhangban vannak a többi internetes tulajdonával, például az iskola webhelyével és más online adatokkal.
 • Cél kulcsszó hozzáadása a vállalkozás leírásához.
 • Az összes releváns mező kitöltése, mint például a tanulók száma, a kabalája, az órák, az osztályzatok stb.
 • Képek és videók hozzáadása a Google Cégem-adatlapjához.
 • Vélemények generálása jelenlegi és volt szülőktől.

Következtetés

Ezzel véget is ért a SEO iskolai végrehajtásáról szóló cikkünk. Az ebben a cikkben található ismeretekkel felvértezve bármely iskola SEO-rangsorát javíthatja, ami növeli az online ismertséget és a webhely forgalmát.

Új publikációk:

Ajánlott