8 kötelezően elolvasható forrás logótervezőknek (a logótervezés alapjaival)

Tartalomjegyzék

  1. Miért fontos a logótervezés a márkád számára?
  2. Mitől jó egy logó?
  3. 8 kötelezően elolvasható forrás logótervezőknek
  4. A logótervezés alapjai
  5. Példák a legjobb logótervekre
  6. Kulcs elvitelek
  7. Következtetés
  8. GYIK

A logótervezés korlátlan lehetőségekkel rendelkezik, és a terület gyorsan fejlődik új koncepciókkal és technikákkal. Minden olyan cégnek, amely meg akarja alakítani márkaidentitását, egy professzionálisan megtervezett logóval kell kezdenie, amely lenyűgöző és egyedinek tűnik. A jól látható logó hatékony eszköz a márkaismertség kialakítására. Érdemes ellenőrizni a logó kézikönyv vagy nézz fel néhányat logo tervezési források elérhető az interneten, mielőtt megtervezi márkája számára a legjobb logót.

Miért fontos a logótervezés a márkád számára?

A jól megtervezett logó segít megalapozni hitelességét, és bizalmat épít a professzionalizmusának támogatásával. Szabványon alapuló logó logó stílus útmutatóráveszi az embereket, hogy felüljenek és észrevegyék.

A lenyűgöző logó kiváló módja annak, hogy bemutassa márkáját a potenciális ügyfeleknek, és tudassa velük, ki vagy és mire vagy képes. Az emberek már azelőtt elkezdenek megbízni benned, hogy közelebbről megismerkednének, és ez egy jól megtervezett logó ereje. Lehet, hogy böngésznie kell a logó útmutató sablon vagy nézzen meg egy logóstílus-útmutatót, mielőtt megelégszik logójával, mert ez az egyik legjelentősebb vállalati szimbólum, amely könnyedén képviseli és népszerűsíti márkáját.

Természetes, hogy az emberek azt feltételezik, hogy nincs tapasztalata, ha úgy tűnik, hogy a logóját egy kezdő tervezte. Habozni fognak, hogy bízzanak az Ön termékében vagy szolgáltatásában. Az emberek hajlamosak a pillanat hevében hozni a döntéseket, és a rosszul megtervezett logó arra készteti az embereket, hogy távozzanak, és máshol keressenek.

Mitől lesz egy logó nagyszerű?

Forrás

Az emberek nem tudnak könnyen kapcsolódni a vállalkozásodhoz, ha egy kisvállalkozásról van szó, amelynek márka alig ismert. A jól megtervezett logó azonban sokat elárul a márkáról, és az emberek azonnal kapcsolatba léphetnek vele. Nagyon sok erőfeszítést kell tenni az ötletelés szakaszától a bevezetésig, amikor is létrehoz egy logót, amely mindent elmond. Lenyűgöző logó létrehozásához a színre, a látványra és a megfelelő betűtípusra kell összpontosítania.

A megfelelő betűtípusok kiválasztása

Forrás

A megfelelő betűtípusok kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a szín, a képek vagy a grafika a logótervezésben. Az embereket befolyásolja, hogyan hangzik egy betű vagy szó, és mit közvetít. A neves márkák mindig érzelmi kapcsolatban állnak a felhasználókkal, akiknek többsége esküszik rá. Vegyük fontolóra azt a sok logótervezési forrást, amelyet az ilyen márkák felkutattak volna, mielőtt véglegesítették volna logójukat.

A tipográfia kulcsfontosságú egy márka számára, mivel közvetíti a hangszínt és a vállalat egyedi személyiségét. Olyan betűtípust válassz, amely elegáns, a hagyományt és a minőséget példázza. Ha a tipográfia esztétikailag tetszetős és egyben funkcionális, akkor létrejöhet a kívánt márkahang.

A megfelelő színek kiválasztása

Ez nem csak a betűtípus; a kiválasztott színek egy márkát alakíthatnak vagy megtörhetnek. Néha a szín az a döntő tényező, amely arra készteti az embereket, hogy egy adott márkát választanak. Természetesen a választott színnek meg kell felelnie az iparágnak és a megcélzott piacnak. A legtöbb pénzügyi vállalat a kéket választja, mivel ez biztonságot és bizalmat jelöl.

A márkák rengeteget költenek egy adott színárnyalat mögött meghúzódó pszichológia feltárására, és akár pszichológusok szolgáltatásait és tanácsait is igénybe vehetik, akik megjósolhatják egy adott szín használatának kimenetelét. A márkaszíned meggyőző történetet mesélhet el, és közvetítheti hitelességét és értékeit. Egyes márkaszínek annyira egyediek, hogy soha nem tévesztik össze őket hasonlókkal. A legtöbb sikeres márka rendelkezik logóval, amely három alapvető színt javasol, és a sötét változatokat részesítik előnyben, és kerülik a színátmeneteket.

Olvasni:  Hogyan válhat szabadúszó tanácsadóvá Indiában

Forrás

Grafikus szimbólumok és ikonok használata

A vezető márkák 72%-a használ logóiban olyan szavakat vagy betűszavakat, amelyek meghatározzák márkáját. Ugyanazokat az eredményeket érheti el azonban ikonok, szimbólumok és egyéb grafikai elemek használatával. A látványelemekkel ellátott logó azonnal felkelti az emberek figyelmét, és sokáig emlékezetükben maradhat.

A tapasztalt tervezők különféle logótervezési erőforrásokat használnak olyan logók létrehozásához, amelyek ikont vagy módosított szöveget tartalmaznak, amelyek önállóan lenyűgözőnek tűnnek. A műalkotásokat gondosan kell elkészíteni. Győződjön meg arról is, hogy eredeti.

8 kötelezően elolvasható forrás logótervezőknek

1. Vadonatúj

A Brand New az Under Construction nevű grafikai tervező cég része. Vállalati márkaidentitás kialakításával foglalkoznak. Érdekes esettanulmányokat találhat a weboldalukon. Az egyik ilyen esettanulmány, amely kiemelkedett, a Saint Kate, egy művészeti szálloda Milwaukee-ban, WI. A név Szent Katalint, a művészek védőszentjét jelenti. A szálloda 219 szobájában a művészet és a dizájn hatását láthatja, amelyek közül néhány kis- és középvállalkozások közös munkaterületeként szolgál. Tervezték a szálloda kiürítését alacsony foglaltsága és alulteljesítménye miatt. Egy zseniális ötlet, hogy művészetközpontú szállodává alakítsák át, gazdagon megtérült. A szálloda logóját is áttervezték egy egyszerűbb, de művészi alkotásra. A szálloda élénk és emlékezetes márkahangja lett.

2. Logózott

Ez a divatos logóterveket bemutató blog valószínűleg az első a maga nemében, amely vírusos lett. Annak ellenére, hogy egyoldalas webhely, a Logoed több mint tíz éve működik, és még mindig jól teljesít. Ez egy népszerű forrás, amelyhez a tervezők inspirációt keresnek.

Ez a weboldal az archívumában található logók tárháza. A tervek bélyegképeit szépen elrendezve találja, és csak egy kattintás szükséges további információkért.

3. Céges mappák

A Company Folders lenyűgöző portfólióval rendelkezik, ahol számos jól megtervezett logót találhat. A stílusok széles választékával találkozhat, beleértve az egyszerű, laposakat az egzotikus 3D-s mintákig, amelyek elég lenyűgözőek. Ha már tervezte a logó elkészítését, és nincs világos elképzelése arról, hogyan kell hozzátenni, a Company Folders az az oldal, ahol inspirációt kereshet.

Szakértő logótervező csapattal rendelkeznek, sok éves tapasztalattal, és ügyesen készítenek márkajelzéseket, betűjeleket, szójelzéseket, emblémákat és kombinációs jeleket.

4. A Nap logója

A Nap logója Jacob Cass, egy tapasztalt grafikus által támogatott projekt. „Egy nap tervezés” – ez a cég mottója. Bár a csapat javasolja a terveket, Cass az, aki kiválasztja őket. A cég már öt éve működik, és lenyűgöző logók tárházával rendelkezik, amelyek nemcsak félelmetesek, hanem elegánsak és lenyűgözőek is. A tervezők beeline-t készíthetnek a hónap logója oldalára, hogy megtalálják a hónapra kiválasztott legjobbat.

5. LogoLounge

Ha a legjobb logók közül szeretne tájékozódni, látogasson el a LogoLounge-ba, amely kiváló úti cél a logók legújabb trendjeivel kapcsolatos ötletek cseréjéhez. A tervezők ihletet meríthetnek erről az oldalról, amely az egyik legjobb logóanyagokat tartalmazó referenciacélpont. Hatalmas 175 000 mintát tartalmaz, amelyeket böngészhet, mielőtt megtalálná, amit keres. Ez egy platform a tervezők számára, hogy ötleteket és koncepciókat cserélhessenek más tervezőkkel a világ minden tájáról.

6. LogoGala

A LogoGala egy egyablakos ügyintézés, ahol megtalálhatja a legjobb logóötleteket és a logókészítési folyamat bonyolult részleteit. Ez egy tervezési blog, amelyet széles körben olvasnak, mert hasznos információkat tartalmaz. Van egy fantasztikus galériája és egy hírszekciója, amely a legújabb trendeket mutatja be a tervezés terén. A Kiemelt logó rész a tervezőknek egy belső betekintést nyújt a logó tervezésébe, beleértve a folyamat leírását is.

7. LogoMoose

Ha jól tájékozott tervezői közösséget keres, a LogoMoose az az oldal, ahová el kell mennie. A LogoMoose egy hely, ahol professzionális tervezők a világ minden tájáról gyűlnek össze, bemutatja azokat a klasszikus logókat, amelyekkel valaha is találkozhat. Ön is részt vehet a fórumon, hogy hasznos betekintést nyerjen, tippeket kapjon, és értelmes visszajelzést kapjon a tervezési darabjáról.

8. Logo Design Love

David Airey tervező alkotása, a Logo Design Love, ahogy a neve is sugallja, egy tapasztalt grafikus szenvedélyes alkotása. Ez egy olyan portál, amelynek célja, hogy kizárólag a logótervezési követelményeket kielégítse, és egyedi márkaidentitást hozzon létre. Megkapja a legfrissebb híreket a tervezési forgatókönyvről, mivel a trendek hetente kétszer frissülnek. A Logo Design Love szépen felsorolja a kategóriákat, így a tervezők egyszerűen megtalálhatják, amit keresnek.

A logótervezés alapjai

Napjaink rendkívül versengő világában a logójának ki kell tűnnie ahhoz, hogy márkája felfigyelhessen rá. Fel kell vennie a bejáratott és feltörekvő márkákat a résen, és feltűnő logó nélkül nem könnyű azonosítani a márkáját. Az olyan látványelemek, mint a logók és más grafikai tervek, segítik a márkákat, hogy könnyen kapcsolatba léphessenek közönségükkel.

Olvasni:  5 TED beszélgetés, amely mindent megtanít a tartalommarketingről

Tudtad, hogy az induló vállalkozások 80%-a már az első évben leállt? Nagy a verseny egy olyan piaci résben, ahol mások már megalapozták magukat. Ennek a kihívásnak a leküzdésének legjobb módja, ha a márkáját egy tetszetős logóval teszi észrevehetővé. Csak azoknak a vállalkozóknak sikerül túlélniük a piacon, akik erőfeszítéseket tesznek egy tartós márkaidentitás kialakítására. Mivel a logó elengedhetetlen része a márkájának, hatékony marketingeszköz, amely segít a márka elismerésének elnyerésében.

Íme néhány logótervezési alap:

1. A célközönség megértése

A tervezés alapelve megköveteli, hogy azonosítsa és megértse az Ön által kínált termékek vagy szolgáltatások célközönségét. Akár saját magának, akár ügyfelének tervez logót, tegyen fel olyan vizsgáló kérdéseket, amelyek segítenek meghatározni az ügyfeleket. A leendő ügyfél hátterének (gazdasági, oktatási és szociális) megértése segít. Az ilyen intenzív kutatás segít a tökéletes logó megtervezésében, amely vonzza a célközönséget.

2. A versenytársak logóinak megtekintése

Forrás

Ennek eredményeként Ön megosztja a versenytársak közönségét, és ők már tesztelték résüket, és sok kutatás után megfelelő logókat fejlesztettek ki. Ugyanez vonatkozik Önre is, miért ne meríthetne ihletet versenytársai logóiból? Ne feledje, mások logóinak vakmásolásának semmi értelme. Csak megadja azt a tapadást, amelyre szüksége van az egyedi logó létrehozásához, amely kiemelkedik. Megvizsgálhatja, hogy milyen típusú logók vannak elterjedve az Ön domainjében, és észre fogja venni, hogy mindegyik egyedi. Ne használja ugyanazokat a színeket, betűtípusokat, formákat vagy akár ikonokat.

3. Egyszerű kialakítás kiválasztása

Ha átnéz bármely logósablont, megtudhatja, hogy a sikeres logó elsődleges feltétele a célközönségre rezonált egyszerű design kiválasztása. Ha hozzáfér egy embléma kézikönyvéhez, akkor azt is elolvashatja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tervezési szempontokat illetően jó úton halad. Az egyszerű kialakítás hatásosabb; ráadásul senkinek nincs ideje vagy kedve kitalálni, mit is akar mondani egy összetett megjelenésű logó. Ezenkívül, ha a tervezés bonyolult, a végeredmény eltérően jelenik meg a különböző platformokon, és a logó lényege elveszik.

Egy jól megtervezett logó minimális elemekkel fog rendelkezni, amelyekhez könnyen kapcsolható, pontosan azt az üzenetet közvetítve, amit a vásárlónak szeretne kapni. Próbálja meg elkerülni azokat a dolgokat, amelyekről úgy gondolja, hogy akadályozzák a nagyszerű logó létrehozásában.

4. A színek körültekintő alkalmazása

Forrás

Miközben gondoskodik arról, hogy logója vonzó megjelenésű legyen, a színek körültekintő használatára is összpontosítania kell, hogy a logó egyedi megjelenést és érzetet adjon. A színek különféle érzelmeket jelölnek, amelyek mögött pszichológiai okok állnak. A piros az agresszióra utal, míg a rózsaszín, enyhébb formája a gyengédséget képviseli, és alkalmas nőies termékekhez. A kék nem csak a királyságot jelöli, hanem az intelligenciát és a bájt is, és talán ezért is használják inkább a közösségi oldalakon. A sárga a reményt és a megújulást, a zöld pedig a természetet, a növekedést és a jólétet jelenti.

Minden szín mögött pszichológia áll, amelyek mindegyike más üzenetet közvetít. A színek döntő szerepet játszanak a logó tervezésében. Míg egyesek finomak, mások figyelemért kiáltanak. Ezért bölcsen válassza ki logójának színeit, hogy kapcsolatba lépjen a célközönséggel.

5. Jól néz ki fekete-fehérben

Forrás

A logónak nemcsak színesnek kell lennie, hanem fekete-fehérben is. Végül is a nyomtatott médiában fog hirdetni, például újságokban, magazinokban, szórólapokon stb. A nyomtatott médiában megjelenő hirdetések többsége fekete-fehér, ami a szabvány. Előfordulhat, hogy kissé módosítania kell az emblémán, hogy fekete-fehérben jól nézzen ki. Az ilyen átdolgozott logók faxokon és Xeroxokon is jól nézzenek ki.

6. Emlékezetessé tenni a logót

A bejáratott márkák logói minőségük miatt kiállták az idő próbáját. Senki sem tudja, hogy ezeknek a márkáknak van-e szabványos logó-kézikönyvük, vagy egyedi logótervezési erőforrásaik vannak. Logótervezőként arra kell törekednie, hogy olyan terveket készítsen, amelyek beépülnek a célközönség emlékeibe. A trükk egy egyedi koncepció kidolgozásában rejlik, amelyet logójaként is kifejezhet. Próbáljon meg senkinek a nyomdokaiba lépni, és gondoljon egy innovatív ötletre, amelyet logójaként mutathat be.

7. Mozgás kimutatása mozdulatlanságban

Forrás

A legjobb logótervezési források egyetértenek a mozgás mozdulatlanságban való létrehozásának koncepciójával. Vessen egy pillantást a Twitter logóra inspirációért. A madár képe puszta mozgásban lévő költészet, és nem csoda, hogy világszerte elismerik. Doug Bowman, a Twitter kreatív igazgatója azt mondja: “A Twitter a madár, a madár a Twitter.”

Olvasni:  Statisztikák írásának beállítása a WordPressben és miért

Tudtad, hogy a logót egy ostoba képből a mai szenzációvá alakították át? 12 éve, hogy újratervezték a logót, és még mindig az egyik legelismertebb logó, amelyet azonnal felismernek világszerte. A kép korábban az iStock tulajdona volt, a Twitter pedig 2006-ban 15 dollárért vette meg, a többi pedig már történelem.

Ma a Larry nevű madár képe a Twitter szinonimája, és az emberek felismerik a logót, és a márkához kapcsolják. Bár a mozgás ábrázolását egy logóban nem határozza meg egyetlen logó kézikönyv sem, a tervező kreativitásának és logótervezési erőforrásainak dolga, hogy néhány ragyogó vonással létrehozzon egyet.

8. A megfelelő egyensúly megtalálása

Jól kiegyensúlyozott dizájnt kell létrehoznia ahhoz, hogy logója sikeres legyen a célközönség körében. Lehetséges, hogy soha egyetlen logó kézikönyvben sem talál ilyen árnyalatokat, és Önön múlik, hogy megtalálja-e a megfelelő egyensúlyt logótervezési erőforrásaira és találékonyságára támaszkodva. Nehéz lehet elérni a tökéletes arányt a logó különböző elemei között, mint például a színek, képek, ikonok, betűtípusok stb. Folyamatosan ellenőriznie kell az egyensúlyt, hogy vonzó megjelenést biztosítson. Kreatív tervezőként azonban nem kell konvenciókhoz kötnie magát, és dacolhat a szimmetria szabályaival mindaddig, amíg megfelelő a tervezés.

9. A tervezési stílus körültekintő megválasztása

Ne feledje, hogy logója a márkáját képviseli, és tükröznie kell annak alapvető személyiségét. A tervezési stílusnak meg kell felelnie a helyi kultúrának és érzéseknek, és mennie kell a korral. Nyugaton a viktoriánus és az art deco stílusok uralkodtak egykor, és lassan a populáris popkultúra felé fordultak, és belopódzott a street art. A tervezőknek szokásuk, hogy tervezési ötleteket cseréljenek társaikkal. Az ilyen mintákat azonban csak ihletszerzés céljából használhatja, de ki kell tűnnie egyedi tervezésével, amely túlnyomórészt a logójában jelenik meg.

A klasszikus stílus választása tükrözi a márka hitelességét, és az emberek elkezdenek megbízni logójában és márkájában. A vintage és retro dizájnok megérinthetik az embereket, és visszavezetik őket az emlékezés sávjába, miközben visszaemlékeznek rájuk. Ha egyszerű és hatékony logót szeretne, válasszon minimalista dizájnt, ahol csak minimális tervezési elemeket használ.

Példák a legjobb logótervekre

Tudtad, hogy a legszélesebb körben használt logóknak alig van kiemelhető grafikai összetevője? Mindegyik szöveg alapú; Ilyen például a Pepsi, a Lego, a Coca-Cola, a FedEx stb. Az egyszerűség emlékezetessé teszi a logót, ezért a legtöbb tervező egyszerű, mégis lenyűgöző logók létrehozására törekszik.

Íme néhány példa a legjobb logótervekre:

1. Lego

Ez az 1954-ben tervezett, buborékos írásmóddal készült logó kétszer (1973-ban és 1998-ban) változtatta a verziót. A Lego házon belüli csapata által tervezett logó a gyerekjátékok szinonimája, és szerepet játszott a Lego ikonikus márkává tételében.

2. UPS

Noha a márka három betűje van, van rajta egy masni szimbólum, amely inkább csomónak tűnik. Paul Rand tervezte 1961-ben, ez az egyik remekműve, és elismerést érdemel, hogy hozzáadta azt a jellegzetes masnit, amely világszerte elismertté tette a logót. Ez a verzió azonban csak 2003-ig tartott, és visszatért az eredetihez (mínusz az íj), amely jelenleg használatban van.

3. Ferrari

Forrás

A Ferrari logója a betűk és az ágaskodó lókép kombinációja, amely népszerű kép a versenypályákon és azon kívül. Ezt a logót 1947-ben tervezték, és egy első világháborús vadászrepülőgépen szerepelt. Miután Francesco Baracca olasz vadászpilóta harc közben meghalt; édesanyja szerette volna, ha a logót Enzo Ferrari autóiban használnák.

4. FedEx

Forrás

A Lindon Leader által 1994-ben tervezett logó még mindig használatban van. Ez egy szóvédjegy, amelyet korábban Paul Renner, 1927-ben, vastag Futura betűkkel tervezett, és a Leader újratervezte. Alaposabban meg kell nézni, hogy észrevegye az „E” és „x” betűk között természetes módon kialakuló fehér nyilat. Ez a példa azt bizonyítja, hogy a fehér terek ugyanolyan fontosak a grafikai tervezésben, mint a pozitív elemek, és a kreativitás a logó legkisebb helyén is megmutatkozhat.

5. McDonald’s

Forrás

A McDonald’s logóját 1968-ban Stanley Clark Meston és csapata tervezte, és a mai napig használatban van. Senki sem tudja, hogy Meston hivatkozott-e egy logó kézikönyvre, vagy más logótervezési erőforrásokkal segítette megtervezni ezt az ikonikus logót, amely kiállta az idők próbáját. 1952-ben Richard és Maurice McDonald, a céget alapító testvérek alkották meg a koncepciót. Mint minden nagyszerű logót, a McDonald’s-t is széles körben elismerik, valószínűleg a megkülönböztető sárga és piros kombináció miatt, és a logó népszerűségét csak egy kis részével tesztelték, amely az alábbiakban látható irányjelző táblaként szolgál.

Olvasni:  11 forrás a tervezők számára, hogy szabadúszó állást találjanak online

Forrás

6. Coca-Cola

Forrás

A Coca-Cola logó valószínűleg az egyik legrégebbi, amely túlélte ezeket az éveket, mivel még 1886-ban tervezték. Meglepő módon ezt a logót nem tervező készítette. Tervezte Frank Mason Robinson, egy könyvelő, aki John Smith Pembertonnal, a Coca-Cola feltalálójával dolgozik együtt. Ezt a spenceri forgatókönyvet, amely akkoriban népszerű volt az Egyesült Államokban, használták ennek az ikonikus logónak a megtervezéséhez. Ez a logó átvészelt minden tervezési trendet, és ma is erősen megállja a helyét, hogy megőrizze egyedi státuszát.

7. Starbucks

Forrás

A Starbucks logóját csapatmunkával tervezték meg, és sok tervező közreműködött az atkával a végső terv elkészítésében. Noha 1987-ben hozták létre, 1971-ben alkották meg. Az 1987-es átdolgozása óta volt néhány iteráció. Az utolsó 2011-ben volt, amikor az összes szöveget eltávolították, így csak egy ikonikus kör alakú logó maradt.

8. Gyapjúnyom

Forrás

Az 1967-ben bevezetett Woolmark logó inkább az IS specifikációhoz hasonlított, mivel azt jelezte, hogy a termék 100% gyapjú. Franco Grignani tervező alkotta, és 1964-ben elnyerte az első díjat a Nemzetközi Gyapjú Titkárság által szervezett tervpályázaton. Bár Grignani ott volt a zsűriben, nem volt elégedett a látott tervekkel. Ez arra késztette, hogy álnéven becsempészjen egy saját bejegyzést. Grignani, elveihez hű maradva, nem szavazott a tervére; azonban a minőség győzött, a többi bíró is igennel szavazott, a többi pedig már történelem.

Kulcs elvitelek

A logótervezés művészeti alkotás, türelmet és odaadást igényel. A fent felsorolt ​​források némelyike ​​segíti a tervezőket abban, hogy tökéletesítsék készségeiket, és saját jogon remekműveket hozzanak létre. Társakkal való találkozás a jegyzetek cseréje és a legújabb frissítések megszerzése érdekében a legjobb módja annak, hogy a játék előrébb maradjon.

Következtetés

A logótervezés olyan készség, amely koncentrációt és elhivatottságot igényel, de az ember elégedettséget lelhet, ha ránéz a munkájukra, ami a szeretet munkája. A logók arra szolgálnak, hogy néhány betűben elmeséljenek egy teljes történetet, néha némi dizájnnal.

GYIK

1. Milyen népszerű forrásokat használnak a grafikusok?

A tervezők általában megtekintik az általuk vezetett logó kézikönyvet, vagy az interneten keresnek logótervezési forrásokat. A tervezőknek szükségük van a fizetős és ingyenes állományképek végtelen forrására, amelyekből merítenek terveiket. Egyes tervezők az ingyenes illusztrációkat részesítik előnyben, vagy személyre szabható képeiket a Drawkitből, az egyik legnépszerűbb forrásból szerezhetik be. Ingyenes és fizetős képeket is kaphat a Bursttől, amelyet a Shopify készített, kifejezetten a grafikusok támogatására.

2. Mik azok a fő szempontok, amelyeket érdemes megjegyezni logó tervezése során?

Először is meg kell értenie a logó célját. Ezután a márkaidentitás meghatározására kell összpontosítania, amelyhez a weben kereshet ihletet, amely számos forrást tartalmaz. Érdemes megnézni, mire készülnek a versenytársai, de az egyedi tervezési stílus segít abban, hogy kitűnjön. Az egyik legjobb logókészítési tipp egy stílus útmutató sablon létrehozása, amely jól jön. Ügyeljen a tipográfia kiválasztásakor, és nézzen meg sok változatot, mielőtt a használni kívánt szín mellett dönt.

3. Van-e logótervező szoftver, és melyik a legjobb?

A szakértők logókészítési tippjei hangsúlyozzák, hogy a logók tervezéséhez megfelelő szoftvert kell kiválasztani. A legtöbb professzionális logótervező az Adobe Illustrator prémium logótervező szoftverre támaszkodik. Ha ingyenes lehetőségeket keres, érdemes megnéznie az Affinity Designert vagy a Canvát. Ha Ön kezdő, korlátozott tudással vagy semmilyen tudással, a Tailor Brands Logo Maker kiváló választás, mert elkészíti az Ön terveit, és más hasznos marketingeszközökkel is rendelkezik. Mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a logóra kívánt szöveget, és a szoftver bemutat néhány bináris betűtípus-lehetőséget, és létrehoz néhány minta logót.

4. Melyek a legjobb betűtípusok logók tervezéséhez?

Ha nincs kéznél logó kézikönyve, vagy nincs ideje más logótervezési források után nézni, néhány fizetős és ingyenes betűtípust használhat. Míg a Noe Display és a GT Super Serif kiváló fizetős opciók, vannak ingyenesek, például a Raleway, a Cormorant, a Poppins és az Eczar, amelyek megfelelő betűtípust kínálnak. Ne feledje, hogy az ingyenes opciók mindig korlátozottak, míg a fizetősek nagyobb választékot kínálnak.

Új publikációk:

Ajánlott