8 Követendő B2B szövegírási elv

Néhány legjobb B2B szövegírási tippet keresel? Olvasson tovább, hogy megismerje a legjobban alkalmazható elveket.

A fenti tippek segítségével kipróbálhatja magát a B2B szövegírásban. Tartalmának célorientáltnak kell lennie: ebben az esetben a résközönségnek

A B2B szövegírás kihívást jelenthet, és segít megfontolni néhány tippet a szövegíráshoz. Előzetesen meg kell határoznia a célközönséget, de ne lepődjön meg, ha szakértőkről van szó, akiket meg kell győzni a fülbemászó tartalommal. Ne feledje, a B2B szövegírás egészen más, mint az általános tömegek számára kidolgozott anyag. Lehetetlen mindenkinek a kedvében járni, ezért a tartalmat úgy kell alakítania, hogy az egy piaci rést biztosítson.

Forrás

Miért érdemes fejlesztenie B2B szövegírási készségeit

A márka sorsa azon múlik, hogyan fogsz másolatot írni. A szakértő B2B másolási elvek és példák hangsúlyozzák, hogy értékes időt és erőfeszítést kell fektetni szövegírási törekvéseibe.

Kulcsfontosságú, hogy kapcsolatot építsen ki potenciális vásárlóival, és elnyerje a bizalmát. A szavak használatának módja nagyban befolyásolhatja a potenciális ügyfelek vásárlási döntéseit, és szilárd ügyfelekké változtathatja őket. Érdemes konkrét célokat kitűzni, és azokat személyre szabott hirdetésszöveggel elérni. A kiváló szövegírási készségek segítségével nagy célközönséget irányíthat webhelye felé, ami jobb konverziókat eredményez.

8 létfontosságú B2B szövegírási tipp

Most, hogy már van egy rövid elképzelése arról, hogy B2B szövegírási készségeinek fejlesztése milyen előnyökkel járhat vállalata számára, íme egy lista a legfontosabb szövegírási elvekről, amelyeket stratégiájában alkalmazhat.

1. Készítsen tartalmi stratégiát

Forrás

Tudta, hogy a B2B marketingesek mindössze 40%-a rendelkezik dokumentált tartalomstratégiával (Content Marketing Institute, 2022)? Megéri csatlakozni ehhez a ligához, mert egy jól kivitelezett tartalommarketing-stratégia segít új ügyfelek hozzáadásával és megtartásával. Egyedülálló megközelítéssel kitűnhetsz, és márkádra felfigyelnek. Nincs értelme elkezdeni tartalmat létrehozni anélkül, hogy megtervezné és stratégiailag megtervezné az előnyét. Csak a jó minőségű tartalom vonzza az új ügyfeleket és köti le a figyelmüket.

Érdemes először röviden és körvonalakon dolgozni. Meg kell határoznia a B2B másolatának célját, majd meg kell erősítenie alaposan feltárt információkkal. Ez az egyik legjobb B2B szövegírás tippeket kaphat.

2. Használja a megfelelő kulcsszavakat

Az egyik leghasznosabb B2B szövegírási elv a releváns kulcsszavak kutatása. Érdemes erre a célra egy jó kulcsszóeszközt (ahrefs, Google Search Console, ahrefs stb.) használni. A megfelelő kulcsszavak segítségével több ügyfelet vonzhat. A több látogató nagyobb esélyt jelent a márka megalapozására és a termék vagy szolgáltatás értékesítésére. A megfelelő eszköz használata leegyszerűsíti a kulcsszókutatást, és értékes időt takarít meg.

Kutathatja a versenytársai által használt kulcsszavakat, és mindig egy lépéssel előttük járhat. Ügyeljen arra, hogy ne töltsön be kulcsszavakat a példányába. Menjen vissza a másolat vázlatához, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kulcsszavak nem túl sűrűek, és stratégiailag helyezkednek el.

3. Használjon interaktív hangot a másolatban

Soha nem tudhatod, ki olvassa a példányodat. Ezért érdemes barátságos hangot használni, hogy az olvasók otthon érezzék magukat. A B2B ügyfelekkel való kapcsolattartás során azonban egyensúlyt kell találnia a barátságos és informatív között. Ezenkívül használjon az elérni kívánt régióban és demográfiában ismert kifejezéseket.

Forrás

A fenti kép egy Mailchimp-példa, amely közvetlenül az ügyféllel beszél. Azt is elmondja nekik, mit várhatnak el a cég szolgáltatásaitól. Azért tanácsoljuk a barátságos hangnemet, hogy megalapozzuk az ügyfelekkel való jobb interakciót. Nehéz lehet beszélgetést indítani, hacsak nincs olyan meggyőző példánya, amely felkelti az olvasók érdeklődését.

Soha ne hangozzon úgy a példánya, mint egy értékesítési pálya. A túlértékesítés elriasztja a legtöbb embert. Ehelyett érezze jól magukat, ha tudja, hogy egy barátságos és segítőkész márkával van dolguk. A legtöbb ember megoldást keres, és a tartalomnak úgy kell hangzania, mintha a tökéletes megoldást kínálná.

4. Tegye beolvashatóvá

Nielson szerint a tervezési változások ellenére a legtöbb olvasó alapvető szkennelési viselkedése változatlan marad. Nem minden internetező ember olvas el minden egyes mondatot, amivel találkozik. Az igazság az, hogy az emberek ritkán olvasnak online, hacsak nem botlanak bele vonzó tartalomba. B2B másolat írásakor a tömörségre kell összpontosítania, anélkül, hogy a lényeget kihagyná.

Forrás

Annak érdekében, hogy a másolat szépen és rendezetten nézzen ki, érdemes felsorolni vagy számozott listákat. A fontos részeket akár félkövér kiírással is kiemelheti. A megfelelő alcímekkel ellátott rövid bekezdések jó olvashatóságot tesznek lehetővé. A képek és videók hozzáadása kiváló ötlet, mivel ezek segítenek a másolat olvasható részekre osztásában.

5. Célozza meg a döntéshozót

Nincs értelme rossz fát ugatni. Meg kell céloznia a döntéshozót a szervezetben. Konkrét lépéseket tesznek a termék vagy szolgáltatás megvásárlásakor. Függetlenül attól, hogy egy webhely nyitóoldalának vagy e-mail küldőjének ír, győződjön meg arról, hogy tudja, ki fogja olvasni. Az Ön által megcélzott kulcsszemély lehet értékesítési vezető, marketingmenedzser vagy vezérigazgató, de olyan személynek kell lennie, aki bizonyos szintű felhatalmazást gyakorol.

6. Kerülje a túl sok részletezést

Senkit, aki laptopot vagy okostelefont vásárol, nem érdekli az eszköz számtalan alkatrésze. Kivéve persze, ha a megközelítésed újszerű, és valószínűleg ez az első alkalom, hogy valaki hall a működéséről. Természetesen nem árt elidőzni azokon a részleteken, amelyek egyedivé teszik a terméket.

Ha azonban az Ön által kínált termék vagy szolgáltatás sok bonyolultságot tartalmaz, jobb, ha nem írja le őket, nehogy az olvasók túlságosan összezavarodjanak, és túlságosan összezavarodjanak. Ha részletesen el kell magyaráznia a folyamatot, akkor ezt egy külön blogbejegyzésben teheti meg, de nem a B2B példányban.

7. Nyerd el olvasóid bizalmát

Forrás

Az egyik kardinális B2B szövegírási tipp olyan példány írása, amely megnyerheti olvasóit. A bizalomépítés egyik módja a társadalmi bizonyíték építése. Jó lenne megosztani képernyőképeket a média megemlítéseiről és a meglévő felhasználók által leginkább kedvelt funkciókról. Manapság a közösségi média hemzseg a vezető befolyásolók támogatásától. Hatékony befolyásolók használata a leendő ügyfelei bizalmának elnyerésére szintén jó tipp, amit érdemes követni.

8. Tartalmazzon cselekvésre való felhívást

Forrás

Nem számít, milyen jó a példány, ha nem készteti az olvasót a cselekvésre, az többé-kevésbé kudarc. Győződjön meg arról, hogy cselekvésre ösztönzése (CTA) vonzó, informatív és pontos. Nem lehet túl hosszú, és pontosan meg kell mondania az olvasónak, mit kell tennie. A CTA-k általában tartalmaznak egy céloldalra vagy fizetési oldalra vezető linket.

A CTA-nak rövidnek és lényegre törőnek kell lennie, és olyan megoldást kell ígérnie, amelyet az ügyfelek keresnek. A CTA általában az oldal alján vagy egy e-mail végén található.

Ingyenes szövegíró eszközök

Célszerű néhány eszközt használni a minőségi másolat írásához, és betartani az alapvető szabályokat.

  • Az Olvasható lehetővé teszi a tartalom olvashatóságának ellenőrzését. Minél könnyebb az olvasási szint, annál nagyobb az olvasóközönsége. Az eszköz néhány másodperc alatt megmondja, mennyire nehéz vagy könnyen olvasható a tartalom.
  • A Hemingway Editor ellenőrzi a tartalom nyelvtani, nyelvi és áramlási eltéréseit keresve. Kiemeli a nehezen olvasható mondatokat, és egyszerűbb kifejezéseket javasol (ha bonyolultakat használt). Ezenkívül az eszköz azt javasolja, hogy a passzív mondatokat alakítsa át aktívakká.
  • A WordCounter, ahogy a neve is sugallja, egy olyan eszköz, amely megmondja, hogy hányszor ismételt el egy adott szót, és tanácsot ad alternatívák használatára.

Partnerség egy szövegíró céggel

Amellett, hogy növeli a márka ismertségét, a szövegíró céggel való együttműködés segíthet abban, hogy jobban kommunikáljon olvasóival. Ezek a cégek rendelkeznek a tartalom egyszerűsítéséhez és javításához szükséges erőforrásokkal. Emellett egy tapasztalt szövegírási szakértővel való együttműködés segíthet vállalkozása fejlesztésében, mivel értékes B2B szövegírási tippeket és trükköket nyújt Önnek.

Kulcs elvitelek

  • A másolat az, amelyik megváltoztatja marketingtevékenységét.
  • A trükk abban rejlik, hogy tömör és lenyűgöző tartalmat írunk, amelyet kifejezetten egy szűk közönség számára készítettek.
  • Az írás megkezdése előtt azonosítania kell a vevő személyét.
  • Mindig tartalmazzon cselekvésre ösztönzést a példányban.

A fenti tippek segítségével kipróbálhatja magát a B2B szövegírásban. Tartalmának célorientáltnak kell lennie: ebben az esetben a résközönség a célpont. Ne feledje, hogy minden szó számít, és a trükk abban rejlik, hogy a lehető legkevesebbet mondjon anélkül, hogy a kívánt hatást veszélyeztetné!

GYIK

1. Melyek a szövegírás elsődleges elvei?

1. Írjon éles tartalmat, hogy meggyőzze valakit egy termék vagy szolgáltatás megvásárlásáról
2. Mielőtt leírná, ismerje meg a terméket és annak előnyeit
3. Ismerje meg célközönségét, mielőtt belevágna az írásba. Érdemes úgy gondolkodni, mint az olvasók, és olyan szavakat használni, amelyeket gyakran olvasnak vagy használnak.
4. Legyen rövid, és használjon egyszerű szavakat és mondatokat, hogy megragadja a szélesebb közönséget

2. Hogyan készíthetek lenyűgöző B2B marketingpéldányt?

1. Maradjon megalapozott
2. Hangsúlyozza terméke vagy szolgáltatása legjobb tulajdonságait és kollégái termékismereti szintjét.
3. Jelölje ki, mióta működik a márka, és mennyire megbízható a szolgáltatás
4. Magyarázza el terméke vagy szolgáltatása előnyeit, amikor az ügyfelek ezt választják

3. Hogyan válhatok jó B2B szövegíróvá?

1. Kövesd B2B szövegírási tippek mint a célközönség azonosítása
2. Legyen világos céljaid, és fejleszd képességeidet azok eléréséhez
3. Különálló márkaidentitás kialakítása, és a folyamat helyett az értékajánlatra való összpontosítás
4. Ne keverje össze olvasóit a szakzsargonnal; legyél inkább mesemondó
5. Megtanulni, hogyan kell okosan formázni a másolatot

4. Milyen készségekre van szükségem ahhoz, hogy sikeres B2B szövegíró legyek?

1. Győződjön meg róla, hogy kiváló íráskészséggel rendelkezik
2. Legyen nagyszerű kommunikátor, és legyen kreatív gondolkodásmódja
3. Fejlessze technikai és problémamegoldó készségeit
4. Legyen kiváló kutató
5. Fogadja el személyes stílusát

5. Van valami mód arra, hogy javítsam szövegírási készségeimet?

Először is érezned kell olvasóid pulzusát. Csináld jól a házi feladatod. Más szóval, alaposan tájékozódjon, mielőtt ír. Oszd fel a példányt rövid, informatív részekre, hogy felkeltsd az olvasók érdeklődését. Mindig győződjön meg arról, hogy a tartalomnak van célja, és törekedjen arra, hogy ezt szavaival elérje. Érdemes fülbemászó címeket írni, és soha ne feledkezzen meg egy cselekvésre ösztönző gombról, mivel a konverzió a végső cél.

Olvasni:  PAS szövegírási képlet: 10 nagyszerű példa, ami átalakít – Marketing

Új publikációk:

Ajánlott