8 kulcsfontosságú kérdés, amelyet fel kell tenni egy SEO-szakértőnek

Szakképzett SEO szakember felvétele kulcsfontosságú vállalkozása online jelenlétének sikeréhez. Íme nyolc kérdés, amelyet fel kell tennie, mielőtt SEO-szakértőt bérelne.

A SEO szakember felvételének folyamatát nem szabad félvállról venni. Mielőtt a megfelelő keresőoptimalizálási szakembert keresné, kutasson és tudjon meg a lehető legtöbbet a különböző jelöltekről. Gondoskodjon arról is, hogy a jelöltek mindenkor elérhetőek legyenek, hogy válaszoljanak kérdéseire.

Ez a blog megvizsgálja a SEO szakember felvételének különböző szempontjait, és megvizsgálja, hogyan járhat el.

Forrás

8 kérdés, amit fel kell tenni, mielőtt SEO-szakértőt alkalmazna

Képzett keresőoptimalizálási (SEO) tanácsadót találni kihívást jelenthet. Egy dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy webhelye átfogó marketingterve a SEO-val kezdődik. Ha Ön vagy a munkaerő-kölcsönző csapata nem rendelkezik a szükséges készségekkel vagy információkkal a jelölt minőségének értékeléséhez, fennáll annak a veszélye, hogy vár, anélkül, hogy eredményt kapna.

Olvasni:  Informális hangnem használata blogírásban: legjobb tippek

Íme nyolc fontos kérdés, amelyeket figyelembe kell venni SEO-szakértő alkalmazásakor:

1. Hogyan javítja a keresőmotoromban elfoglalt helyemet?

Bármely SEO tanácsadó el tudja magyarázni, hogyan növelheti online láthatóságát, de egyikük sem garantálja a gyors eredményt. Függetlenül attól, hogy milyen kiváló a SEO, előfordulhat, hogy továbbra sem éri el a szükséges forgalmat. Az okok sokfélék lehetnek: a Google algoritmusai folyamatosan változnak, a versenytársak weboldalai folyamatosan változnak, új versenytársak kerülhetnek a képbe, esetleg valaki negatív véleményt ír a vállalkozásáról.

2. Hogyan mérné SEO kampányaid sikerét?

Amint azt már tudja, hogy bármely projekt sikerét mérje, először tisztában kell lennie a céljaival. Minden projektnek rendelkeznie kell SMART célokkal, amelyek konkrétak, mérhetők, elérhetőek, időszerűek és relevánsak. Ezeket a kezdeti megbeszélés során nem fogja tudni meghatározni, de a SEO szakértőnek képet kell adnia arról, hogy milyen típusú célokat tűztek ki más szervezetek számára az elért eredmények alapján.

3. Dolgozott a helyi keresési eredmények javításán?

Ha webhelye „helyi SEO” optimalizált, akkor meg kell jelennie, amikor valaki a környéken a termékeihez kapcsolódó kulcsszóra keres. Kérdezze meg a jelöltet, hogy van-e tapasztalata a helyi SEO-val kapcsolatban, és fel tudja-e tüntetni a cég helyét és államát a webhely címcímkéiben és termékleírásában. Egy helyi SEO-szakértőnek pozitív választ kell adnia erre.

Helyi keresési eredmények

Forrás

4. Hogyan maradhat naprakész az iparági változásokról és a Google frissítéseiről?

SEO-szakértőt felvenni vágyó cégtulajdonosnak olyan személyre van szüksége, aki naprakész marad a Google-frissítésekkel és az iparági változásokkal. Keressen valakit, aki követi a népszerű iparági blogokat, és részt vesz SEO fórumokon és vitákban. Ezenkívül egy hozzáértő SEO szakember saját kutatást is végez, és figyelemmel kíséri az algoritmus változásainak lehetséges jeleit.

Olvasni:  Az Alexa hangadatait több mint 41 harmadik fél hirdetési hálózata használja a hirdetések célzására

5. Tudna-e esettanulmányokat/példákat adni olyan korábbi ügyfelekről, akiknek segített a keresőoptimalizálásban?

Egy neves szabadúszó SEO-szakértő vagy ügynökség nyugodtan megoszthat információkat korábbi ügyfeleiről és projektesettanulmányairól. Ezek a referenciák felhasználhatók a jelölt hatékonyságának felmérésére és annak megerősítésére, hogy van-e tapasztalata bizonyos SEO stratégiák kidolgozásában.

6. Milyen SEO eszközöket használ?

Ez a kérdés nem az, hogy tudják, milyen eszközöket használnak SEO szakértőként, hanem azt, hogyan tudják megmagyarázni, miért használnak egy adott eszközt.

A következő kérdéseket teheti fel:

  • Milyen eszközöket használ kulcsszókutatáshoz, és miért?
  • Milyen eszközöket használ a helyezések nyomon követésére, és miért?
  • Milyen eszközöket használ a visszamutató linkek figyelésére, és miért?
  • Milyen eszközöket használ és miért kell versenytárs-elemzést végezni?

Forrás

7. Mennyi időbe telik, hogy megjelenjenek a SEO eredményei?

Bár a hatékony SEO időbe telik, egy tapasztalt SEO-szakembernek képesnek kell lennie arra, hogy megfelelő időtartamot biztosítson az eredmények eléréséhez. Általában hat hónappal a jó hírű SEO-stratégiák alkalmazása után kell látnia az eredményeket. Attól függően, hogy mennyire jól karbantartott webhelye, hamarabb láthatja az eredményeket.

8. Mennyit kérsz a SEO szolgáltatásaiért?

Ezt a kérdést fontos feltenni annak elemzéséhez, hogy a szabadúszó SEO-szakértő megfelel-e cége költségvetésének vagy sem.

Mikor érdemes SEO szakértőt felvenni?

Ha webhelye nem kapja meg azt a forgalmat, vagy nem generálja a szükséges leadeket, akkor ideje lehet SEO-szakértőt felvenni.

SEO előnyei

Forrás

Íme néhány jel, amelyek arra utalnak, hogy webhelye profitálhat a SEO szolgáltatásokból:

  • Webhelye nem szerepel a keresési eredmények között.
  • Webhelye forgalmának csökkenése meghaladta vagy leállt.
  • Webhelye nem kap organikus forgalmat a Google-tól.
  • Webhelyének konverziós aránya alacsony.
  • Rengeteg internetes forgalmat kap, de ez nem válik leadekbe vagy eladásokba.
Olvasni:  Woodoku Review – A végső útmutató

Ha a fenti problémák bármelyikét tapasztalja, akkor ideje fontolóra venni egy SEO-szakértő alkalmazását. Egy tapasztalt SEO szakember segíthet webhelye láthatóságának javításában a keresési eredmények között, növelheti az organikus forgalmat, és javíthatja webhelye konverziós arányát.

Okok, amiért érdemes SEO-szakértőt bérelni

1. Műszaki szakértelmet hoz

Ha SEO-szakértőt alkalmaz, elvárhatja, hogy rendelkezzen a műszaki know-how-val és a legújabb iparági frissítésekkel, és tisztában legyen az algoritmikus szankciókkal.

2. Időt takarít meg

Egy SEO szakember segíthet elkerülni a találgatásokat, és időt takaríthat meg azáltal, hogy jól kutatott és bevált SEO technikákat és stratégiákat alkalmaz, amelyek kézzelfogható eredményeket hozhatnak.

3. Növeli az értékesítést és a bevételt

Egy tanulmány szerint a keresőmotorok adják az összes internetes forgalom több mint 53%-át és az összes online értékesítés 40%-át. Valójában a keresőoptimalizálási potenciális ügyfelek 8-szor nagyobb valószínűséggel zárnak be, mint a kimenő marketing taktikából származó leadek, 14% feletti zárási arány mellett! Emiatt a SEO egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül.

4. Segít lépést tartani az iparági frissítésekkel

A SEO környezet folyamatosan fejlődik. Fontos, hogy naprakész maradjon az iparági trendekkel és algoritmusfrissítésekkel, és ebben egy SEO-szakértő segíthet.

5. Biztonság vállalkozása számára

A SEO-szakértők ismerik a fenyegetéseket és a büntetéseket, valamint hogy mire kell figyelni. Egy SEO-szakértő szemmel tarthatja az olyan eszközöket, mint a Google Search Console, a Bing Webmaster Tools, a Google Analytics és mások, hogy megtalálja a főbb problémákat, és biztonságot nyújtson vállalkozása számára.

Becsomagolás

A SEO szakértővel való együttműködés bonyolult lehet. Nemcsak arról kell gondoskodnia, hogy rendelkezzenek a szükséges készségekkel, hanem olyan személyiséggel is kell rendelkezniük, amely megfelel az Ön vállalkozásának. Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a blogbejegyzést, amikor keresett egy SEO-szakértőt vállalkozása számára.

Olvasni:  Az 50 legjobb nő a tartalomban: A 2024-as végső lista

GYIK

1. Miért fontos a SEO egy vállalkozás számára?

A SEO fontos vállalkozása számára, mivel segít növelni az online láthatóságot, növeli a webhely forgalmát, jó minőségű leadeket generál és növeli a bevételeket, valamint növeli vállalkozása hitelességét.

2. Mit csinál egy SEO szakember?

Egy SEO-szakértő felelős az optimalizálási stratégiák kidolgozásáért, a linképítési stratégiák létrehozásáért és végrehajtásáért, a mérhető célok meghatározásáért, valamint a napi teljesítménymutatók nyomon követéséért a SEO stratégia teljesítményének megértése érdekében. Egy SEO-szakértő olyan SEO technikákat és stratégiákat fog bevezetni, amelyek növelik a webhely látogatóinak számát, és magasabb helyezést érnek el a SERP-ben.

3. Megéri fizetni a SEO-ért?

Megéri fizetni a SEO-ért, ha megfelelő stratégiával rendelkezik, és olyan SEO szakemberrel dolgozik, aki tudja, hogyan lehet eredményeket elérni. Az online élmények körülbelül 93%-a kereséssel kezdődik, és a SEO leadek zárási aránya lényegesen magasabb, mint a hagyományos marketingből származó leadek. A SEO figyelemre méltó megtérülést (ROI) kínál, ezért a SEO fizetése nagyszerű befektetés vállalkozása növekedésébe.

Új publikációk:

Ajánlott