8 legjobb e-mail-írási tipp vállalkozása számára

Tartalomjegyzék

 • Mi az e-mail írás?
 • Miért fontos az e-mail írás?
 • 8 tipp a hatásos e-mailek írásához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az e-mail írása egyszerűnek tűnhet. De ha ráérsz, a feladat ijesztőbbnek tűnik, mint valaha. Annak ellenére, hogy sok időt tölt a tökéletes tárgysor és törzs megírásával, és cselekvésre ösztönzéssel (CTA) fejezi be, úgy tűnik, semmi érdemleges nem történik, mert az emberek még az e-mailjeit sem nyitják meg. Mi az, ami elromlik? Megver téged. Biztosan kétségbeesetten keres néhány hatékony e-mail-írási tippet egy ilyen forgatókönyv esetén. Ez a blog a legjobb e-mail-írási tippeket kínálja, amelyeket érdemes követni.

Mi az e-mail írás?

Az e-mail írás magában foglalja a tartalom bármilyen formájának megírását, amely egy marketingstratégia részét képezheti. A tárgysorral, az előnézeti szöveggel és a fő szöveggel kezdődik. Az e-mail írója megteheti ezt egy márkáért, és arra törekszik, hogy az elég vonzó legyen a meglévő és új ügyfelek számára ahhoz, hogy konverzióhoz vezessen.

Érdekes tény: tudtad, hogy az e-mailek már azelőtt is léteztek, hogy az internetet hozzáférhetővé tették a nyilvánosság számára? Az e-maileket először a számítógépek közötti kommunikációra használták, és számítógépes szervereken keresztül küldték őket.

Miért fontos az e-mail írás?

Ma az e-mail szinte minden modern vállalkozás része, és egyetlen szervezet sem nélkülözheti ezt a kulcsfontosságú kommunikációs eszközt. A legtöbb vállalkozás számára az e-mail az ügyfelekkel és üzleti partnerekkel való kommunikáció elsődleges módja. Elkerülheti a felesleges félreértéseket, ha az e-mail helyesen van megírva. Ezenkívül az e-mailek a kommunikáció leggyorsabb eszközei, és segítenek időt takarítani.

Alapvető fontosságú az e-mail-írásra vonatkozó tippek betartása annak biztosítására, hogy az e-mailjeit megnyissa és megtekintse, és ne törölje a beérkezésük pillanatában. Egy jól megírt e-mail növeli hitelességét, és segít kapcsolatokat építeni és ápolni. Az e-mailek lehetővé teszik a kritikus információk hatékony és hatékony terjesztését minimális költséggel. Ha nem követi az e-mail-írásra vonatkozó tippeket, félreértést kockáztat, hamis benyomást kelt a cégéről egy leendő ügyfél előtt, és akár sértőnek is tűnhet, ha nem válogatja meg alaposan a szavait.

Olvasni:  SMS-marketingstratégia kihasználása vállalkozása növekedéséhez

8 tipp a hatásos e-mailek írásához

Ha azt szeretné, hogy e-mailjei jól működjenek, feltétlenül szem előtt kell tartania az e-mail-írás bevált gyakorlatait. A kezdéshez összegyűjtöttük a legfontosabb e-mail-írási tippeket.

1. Írjon egy vonzó tárgysort

Tudtad, hogy a tárgysorod olyan, mint egy címsor, és fülbemászónak és relevánsnak kell lennie? A címzett figyelmének felkeltésének legjobb módja a tárgysor helyes megadása. Ha maga a tárgysor nem tűnik elég inspirálónak az olvasó számára ahhoz, hogy megnyissa az e-mailt és tegyen lépéseket, akkor figyelmen kívül hagyja vagy törli. Ezért megéri értékes időt fordítani egy tárgysor létrehozására, és szükség esetén kutatást végezni, akárcsak a blog címsorának írásakor. Az idő legalább egyharmadát a tárgysor elkészítésével kell töltenie. Íme három fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartania a tárgysor létrehozásakor.

Hossz

Kutatási indicates, hogy a rövid tárgysorok (hat-tíz sor) kiválóan nyitottak. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az embereknek nagyon szorít az idő, és legtöbbjük kézi eszközön olvassa e-mailjeit, ami ijesztő feladattá teszi az olvasást. A mobilfelhasználóknak nincs türelmük végiggörgetni a tartalom sorait, mielőtt intézkednének.

Szavak

A legtöbb címzett észreveszi az Ön által választott szavakat, különösen a cselekvő igéket. Tudni fogják, hogy ennek az e-mailnek a tárgysorában mire számíthatnak. Az olyan kifejezések használata, mint a „Ne hagyja ki ezt a lehetőséget”, „Cselekedjen most” vagy „Ez az, amit megérdemel” sürgősségi érzést kelt, és azonnali cselekvésre késztet.

Hang

A „Címzett” mezőkben a címzett nevének megadása és személyes megjelenése nagyszerű nyitási árakat garantál. Maga az e-mail olyan, mint egy azonnali üzenet, és személyes érintéssel rendelkezik, és barátságos hangnem használatával fokozhatja.

2. Nyissa meg e-mailjét egy megfelelő üdvözlettel

Kezdje az e-mailt egy megfelelő üdvözlettel, hogy felkeltse a címzett figyelmét. Ügyeljen a köszöntésre és a döntő nyitó mondatra. A köszöntést a forgatókönyvtől függően kell eldönteni. Ha ez egy hivatalos e-mail, amelyet egy pénzintézetnek vagy egy kormányzati szervnek küld, akkor a „Kedves” szóval kell kezdenie.

Ha azonban az e-mail valakinek szól, akit már ismer, vagy valakinek, aki ugyanabban a szervezetben dolgozik, mint Ön, akkor kezdheti a „Szia” vagy a „Hello” szóval, amelyet a keresztnevük követ. Ha egy csoportot szólít meg, és nem biztos abban, hogy ki lehet a címzett, akkor kezdje a „Sziasztok/üdvözöllek” vagy a „Sziasztok csapata” szóval, ha ismeri a megszólított személyeket. Bármit is csinál, ne használjon nemeket, vagy alkalmi „Sziasztok/emberek” köszöntést.

Olvasni:  27 legjobb Instagram-követő alkalmazás Android és amp; iOS 2024-ben (ingyenes és fizetős)

3. Használj figyelemfelkeltő kezdő mondatokat!

Míg a tárgysorod a munka egyharmadát végzi el, addig a figyelemfelkeltő kezdőmondatod a munka egyötödét. Ha a nyitás jó, megnyugodhat, hogy a címzett a végéig elolvassa az e-mailt.

A bevezetőknek mindig érdekesnek és relevánsnak kell lenniük a célközönség számára. Mindössze annyit kell tennie, hogy megtudja, mi érdekli a címzetteket, csak fogyasztói elemzést kell végeznie. A fogyasztói elemző eszközök értékes betekintést nyújthatnak Önnek, és valószínűleg az egyik legjobb e-mail-írási tippet jelentenek, mert a célközönségnek a tenyerében való ismerete a legfontosabb.

4. Győződjön meg róla, hogy üzenetei tömörek

Az emberek hajlamosak megunni a hosszú üzenetek olvasását, és feladhatják, amint elkezdik. Tudtad, hogy óriási 319 milliárd e-mail minden nap küldik és fogadják, globálisan? Bár az emberek sok időt töltenek e-mailek olvasásával, gyorsan bosszankodhatnak a hosszadalmas, érdektelen e-mailek miatt. A legtöbben átnézik az e-mailjeit, és csak akkor kezdik el elolvasni, ha találnak valami érdekeset. Ha azt szeretné, hogy e-mailjei kiemelkedjenek, kövesse ezeket az egyszerű e-mail-írási tippeket.

 • Írj rövid bekezdéseket.
 • Tartalmazza a felsorolásjeleket.
 • Legyen rövid a mondata.

Lehet, hogy nem kell mindent átadnia magában az első e-mailben. Csak emelje ki a legfontosabb tudnivalót, és soha ne felejtse el mellékelni a CTA-t.

5. Ne keverje a betűtípusokat

Legyen következetes a használt betűtípusokkal. Ha szereti az Arial-t, ragaszkodjon ehhez az e-mailekben és minden elküldött e-mailben. Könnyű szokássá tenni ugyanazt a betűtípust következetesen. Ha valamire kell összpontosítania, próbálja csak ezt a részt kiemelni vagy dőlt betűvel írni, de ennyi.

Ne adjunk hozzá színes darabokat. Az egy betűtípushoz való ragaszkodás szinte univerzális szabály, miért ne követnéd? Az Arial, a Calibri, a Times New Roman, a Verdana és a Helvetica a leggyakrabban használt betűtípusok. Van még néhány, és érdemes átnézni a teljes listát a Google-on, mielőtt eldöntené, mi tetszik Önnek a legjobban.

6. Fordítson egyformán figyelmet a zárásra

Az e-mailek bezárása ugyanolyan fontos, mint a megnyitása. Miután elmondta, amit mondani akart, itt az ideje egy egyszerű lezárásnak. Az egyszerű zárást az olvasók többsége értékeli, és senki sem akar ott semmi feltűnést. A vége felé nem szabad fellebbezésnek vagy könyörgésnek lennie, vagy köszönetnyilvánításnak. Az e-mailt egyszerűen lezárhatja egy vagy két szóval. Néhány gyakori zárószó a következő: „Üdvözlettel”, „Szívvel”, „Köszönöm”, „Üdvözlettel” és „Üdvözlettel”.

Olvasni:  Az állami idegenforgalmi hivatalok 8 módja az utazási befolyásolókkal való együttműködésnek

7. Ütemezze be e-mailjeit

Néhány hatékony e-mail-írási tipp túlmutat az íráson; hangsúlyozzák az e-mailek ütemezésének szükségességét is. E-mailek ellenőrzése szinte függőség; a Stanford Egyetem professzorai „veszedelmes függőségnek” nevezik. A legtöbbünk számára ez egy kényszeres cselekedet, és az e-mailek olvasásának legnépszerűbb ideje a kora reggel. A nyitott árak már reggel 6:00-tól kezdődnek, és fokozatosan tetőznek reggel 9:00-ig. Ezért kulcsfontosságú, hogy e-mailjeit a címzettek demográfiai adatai szerint ütemezze.

Ez egy egyszerű logika: a korai madár elkapja a férget. Tehát korán elkapja őket, és biztosan elolvassák az e-mailjeit. Eltarthat egy kis időbe, amíg eléri a munkarendet, de ha megvan, ragaszkodjon hozzá.

Forrás

8. Fejezd be egy erős CTA-val

Az e-mail elsődleges célja, hogy cselekvésre késztesse a címzettet, amihez elengedhetetlen a CTA. Tartsa jól látható helyen, hogy észrevegye, és ígérjen cserébe jutalmat (e-könyv, bónuszpontok, kuponok, kedvezmények és hasonlók). Ne feledje, hogy ne keverje össze őket túl sok gombbal vagy hivatkozással, mert előfordulhat, hogy a végén semmire sem kattintanak. Adjon meg egy CTA-t, amely egyértelműen megmondja a címzettnek, hogy mit kell tennie.

Kulcs elvitelek

 • Az e-mail írás a kommunikáció egyik legjelentősebb formája.
 • A trükk abban rejlik, hogy ismerje vásárlói személyiségét és azonosítsa célközönségét, ami valószínűleg az egyik legjobb e-mail-írási tipp, amit kaphat.
 • Ha ismeri a célközönséget és a fájdalom pontjait, könnyen kínál megoldást.
 • Az e-mailek olyanok, mint a személyes jegyzetek, és személyes érintést kell tükrözniük.

Következtetés

Az e-mailek írása lehetővé teszi, hogy elérje a megfelelő embereket, és alig van elvesztegetett idő a gyakorlatban. Sőt, ez az egyik legolcsóbb módja a sok emberrel való kommunikációnak, és valószínűleg a legmagasabb konverziós aránnyal rendelkezik. Ha követi a legjobb e-mail-írási tippeket a T-hez, biztos lehet benne, hogy nyerő e-mail-marketingkampányt hoz létre.

GYIK

1. Hogyan írhatok hatásos e-mailt?

Az egyik legjobb e-mail-írási tipp, amelyet a szakértők adnak, ha a tárgysorra összpontosítanak. A következő fontos dolog a felsoroláspontok használata az e-mailek könnyen beolvashatóvá tétele érdekében. Ne felejtsen el az e-mail végére CTA-t hozzáadni, mivel az olvasóit azonnali cselekvésre készteti. Ha e-mailjeit röviden és tömören tartja, az hatékony e-mail-írást tesz lehetővé, emellett kollegiális és barátságos hangnem is megmarad. Kerülje a sértő vagy durva szavakat.

Olvasni:  5 legjobb SEO rangkövető eszköz kulcsszóhoz

2. Melyek a legjobb tárgysorok az e-mailekben?

Néhány hatékony e-mail-írási technika a következő pontokat tartalmazza.
– Legyen pontos, és az e-mailjei legyenek rövidek és egyszerűek.
– Soha ne használjon „válasz nélküli” e-mail címeket, mivel azok megnyitás nélkül törölhetők.
– Kerülni kell a csupa nagybetűk használatát, mivel ez arra utal, hogy kiabál az olvasóval.
– Soha ne tegyél hamis ígéreteket, amelyeket soha nem fogsz tudni betartani.
– A hatékony e-mail-írás magában foglalja a számok és értékek liberális használatát, mivel ezek egymástól elkülönülnek és felkeltik az olvasók figyelmét.
– Próbáljon barátságosnak tűnni, ugyanakkor éreztesse magát fontosnak a címzettben.

3. Hogyan kezdjek e-mailt?

A gyakori e-mail-írási tippek kétféle e-mailt javasolnak: vagy a „Szia”, vagy a „Kedves” kifejezéssel. Az „Üdvözlettel” kezdés barátságosabban hangzik. Ha formális, mégis udvarias szeretne maradni, elegendő a „Hello”, majd a címzett nevének beírása.

Ha több címzettet vagy egy csoportot szólít meg, a legjobb, ha a „Szia mindenkinek” vagy „Szia mindenki” szóval kezdi. Kulcsfontosságú, hogy minden e-mailben elkerüljük a nyelvtani hibákat. Ha nem biztos benne, jobb, ha egy olyan eszközt használ, mint a Grammarly, hogy elküldése előtt ellenőrizze az eltéréseket az e-mailben.

4. Hogyan írjak szakmai e-mailt?

Mint minden e-mail esetében, a professzionális e-maileknek is megfelelő tárgysorral kell kezdődniük. A professzionális e-mail-írási technikák közé tartozik a címzettek helyes megszólítása. Kerülje a hosszadalmas mondatokat és a bozótokat: legyen közvetlen és lényegre törő.

A professzionális e-maileknek könnyen olvashatónak kell lenniük, és soha nem szabad szlenget használni. Mutasd meg karizmádat és hálás hangot. Ha korábban írt ugyanannak a címzettnek, érdemes lehet emlékeztetni őt az előző beszélgetésre, különösen, ha ez egy folytatás.

5. Mi a legjobb módja az e-mail írásának?

A népszerű e-mail-írási tippek közé tartozik a formális és jó modorú hangzás. A legfontosabb, hogy optimalizálnia kell a tárgysort, és tisztában kell lennie azzal, hogy mivel foglalkozik, nehogy az olvasó összezavarodjon. Győződjön meg róla, hogy az e-mail megfelelő nyitó, törzsszöveg és záró szöveggel rendelkezik; és megfelelő üdvözletet használjon minden kommunikációjában.

Új publikációk:

Ajánlott