8 legjobb tartalommarketing-tipp a szépségmárka népszerűsítéséhez

Tartalomjegyzék

 • Miért van szüksége tartalommarketingre a szépségmárkájához?
 • Hogyan előnyös a tartalommarketing a szépségmárkák számára
 • 8 hatékony tartalommarketing-tipp szépségmárkák számára
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A mai internetvezérelt világban a tartalommarketing számos e-kereskedelmi iparág kulcsfontosságú marketingstratégiájává vált. És a szépségápolási és testápolási ágazat sem kivétel. A fogyasztók ma már tudják, mit akarnak. Így a feltörekvő szépségápolási márkáknak olyan tartalmat kell létrehozniuk és szállítaniuk, amely megfelel sajátos igényeiknek. Ebben a blogban áttekintünk néhányat legjobb tartalommarketing tippek amelyeket felhasználhat szépségmárkája hírnevének építésére.

Miért van szüksége tartalommarketingre a szépségmárkájához?

Az internet az elmúlt néhány évben a szépség- és testápolási iparágak egyik elsődleges növekedési hajtóereje volt. A COVID-19 világjárvány után pedig segített a szépségmárkáknak talpra állni és folytatni tevékenységüket.

A L’Oréal, a világ egyik vezető kozmetikai konszernje, amelyet 2020-ban említett éves bevételi jelentés hogy digitális eladásai 62%-kal nőttek az év negyedik negyedévében. Jean-Paul Agon, a L’Oréal elnök-vezérigazgatója a márka kiemelkedő online értékesítési számait „erősségének a digitális és e-kereskedelemben” tulajdonította.

A Glossier egy másik példa arra, hogy egy szépségmárka hogyan használta a tartalommarketinget a nagy eredmények eléréséhez. Ez egy digitális első helyen álló, bőrbarát kozmetikai márka, amely gyönyörűen indult útjára blog alapítója és vezérigazgatója, Emily Weiss indította el. Hangsúlyozza a „fogyasztó az első” modell szerinti működést. Henry Davis, a Glossier pénzügyi igazgatója szerint a tartalom a fő mozgatórugója a glossier eladásainak. A márka annak tartalmát felhasználva gondosan ötvözi termékkínálatát fogyasztói fájdalmaival. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a márka még a járvány idején is jó eladási adatokat tudott elérni. 2022-től a Glossier Instagram-fogantyújának tekintélyes, 2,6 milliós követői bázisa van, ami arra utal, hogy az emberek hevesen feliratkoztak a szépségipari cég üzleti megközelítésére.

A L’Oréal és a Glossier növekedése még a COVID-19 világjárvány nehéz időszakaiban is egyike azoknak a sikertörténeteknek, amelyekben jónéhány szépség- és egészségügyi márka osztozik. Mindezek a sikertörténetek egy tényre mutatnak rá: az erős tartalommarketing-stratégia kulcsfontosságú egy szépségmárka internetes növekedéséhez.

Most, hogy tudja, milyen hatásos lehet egy nagyszerű tartalomstratégia, itt az ideje, hogy megszólítsa az elefántot a szobában: szüksége van márkájának? Ha igen, hogyan hozhat létre egyet? Lehet, hogy már tudja a választ az első kérdésre, de az utóbbi összetettebb. És ahhoz, hogy részletes választ kapjunk a második kérdésre, tudnod kell, milyen előnyökkel jár egy lenyűgöző tartalommarketing-stratégia a szépségmárkád számára.

Hogyan előnyös a tartalommarketing a szépségmárkák számára

Ha tartalommarketing-stratégiák kidolgozásáról van szó, minden vállalkozás arra törekszik, hogy olyan stratégiát hozzon létre, amely jelentősen növelheti az internet iránti elkötelezettségét. A „növekedés” azonban tág fogalom. És a definíciója minden vállalkozás esetében más. Minden vállalkozásnak vannak bizonyos elvárásai, amikor tartalommarketing stratégiát dolgoz ki. Ezek az elvárások vonatkozhatnak egyszerű célokra is, mint például a látogatottság növelése, a márka jobb jelenléte, vagy konkrétabb célokra, például egy új termék bevezetésének hirdetésére. Tekintse meg ezeket a statisztikákat, hogy megértse, mire gondolunk.

Olvasni:  Az Nginx kezelése Start, Stop és Restart segítségével

A céloktól függetlenül azonban vannak bizonyos előnyök, amelyeket minden vállalkozás élvezhet egy sikeres tartalommarketing-stratégia alkalmazása után. Segítségül az alábbiakban felsorolunk néhány fő előnyt, amelyet egy szépségipari vállalkozás élvezhet, ha első osztályú marketingstratégiát alkalmaz.

1. Több internetes forgalom

A tartalommarketing-stratégia alkalmazásának egyik legszembetűnőbb eredménye, hogy a webhely látogatóinak számában ugrásszerűen megnő. Amikor gondosan átgondolt tartalmat hoz létre és terjeszt, az vonzza a fogyasztókat, hogy felfedezzék webhelyét. A nagyobb forgalom pedig több konverziót jelent.

2. Kiváló minőségű vezetékek

Ha többen keresik fel vállalkozása webhelyét, megnő annak az esélye, hogy a fogyasztók valóban az Ön által nyújtott szolgáltatásokat keresik. A minőségi potenciális ügyfelek számának növekedése márkája számára egyben jól bevált mérőszám a tartalmi stratégia pontosságának vizsgálatához.

3. A fogyasztók hosszabb ideig kitartanak

A sikeres tartalomstratégia egyik fő előnye, hogy növeli az ügyfelek megtartását. A releváns tartalom következetes kínálata a célközönség számára azt jelzi, hogy törődik az igényeikkel, és arra készteti őket, hogy visszatérő vásárlókká és végső soron hűséges vásárlókká váljanak.

4. Megnövekedett eladások

A nagyobb forgalom jobb leadeket jelent. A jobb leadek pedig az eladások növekedéséhez vezetnek.

5. Javult a márka tekintélye és a fogyasztói bizalom

Ha rendszeresen tesz közzé jó minőségű tartalmat különféle témákban a webhelyén, akkor több elköteleződési lehetőséget biztosít a felhasználóknak. Ez azt eredményezi, hogy a rendszeres és új ügyfelek az Ön márkájának webhelyéhez fordulnak, amikor egy olyan témában szeretnének továbbképezni magukat, amelyre az Ön vállalkozása szakosodott. Ez elősegíti a fogyasztói bizalom építését, és megalapozza márkájának tekintélyét az Ön résén.

Vegyük például a BigCommerce-t, a vezető e-kereskedelmi szolgáltatót. A BigCommerce olyan erő, amellyel számolni kell, amikor SaaS-szolgáltatásokat nyújtanak a vállalkozásoknak. A BigCommerce-t azonban nem csak a szoftverszolgáltatások, hanem a különféle e-kereskedelmi témákban szerzett szakértelem is azzá teszik, amilyen. A BigCommerce blogrésze áttekinthető információkat nyújt az e-kereskedelem különféle alapjairól és bonyodalmairól, lényegében a fogyasztók felé irányuló releváns tartalom jelentőségét sejtetve.

6. Jobb alkalmazkodóképesség a piaci trendekhez

A szépség a divat mellett olyan iparág, amely érzékenyebb a hirtelen piaci változásokra. Minden nap új márka kerül a képbe, új trendek indulnak be, a régiek pedig egy szempillantás alatt elenyésznek. És egy vállalkozás működtetése ilyen viharos környezetben nehézkessé válhat. De nem akkor, ha figyelemre méltó tartalommarketing-stratégiája van.

A jó stratégia pufferpontokkal rendelkezik a példátlan jelenségekhez, és elég rugalmas ahhoz, hogy különösebb nehézség nélkül alkalmazkodjon az új piaci változásokhoz. Így, ha új trendet lát kialakulóban, mindig módosíthatja jelenlegi stratégiáját, hogy megfeleljen az új normáknak, ahelyett, hogy a semmiből újat dolgozna ki.

Ezek voltak a fő előnyök, amelyeket egy elsőrangú tartalommarketing-stratégia nyújt. Mostanra már megértette volna a tartalommarketing fontosságát a szépségmárkája számára. Ezután vessünk egy pillantást néhányra tartalommarketing tippek amelyek segítségével tökéletes marketingstratégiát alakíthat ki márkája számára.

8 hatékony tartalommarketing-tipp szépségmárkák számára

A hatékony tartalommarketing stratégia rövid és hosszú távú üzleti célokhoz egyaránt jó. Egy tartalommarketinges számára azonban kissé ritka annak a lehetősége, hogy az első próbálkozásra megfelelő stratégiát alakítson ki. A tartalomstratégia létrehozása nem más, mint egy terv elkészítése, majd egy sor változtatás végrehajtása a hatékonyság javítása érdekében.

Olvasni:  Hány ember használja az Instagram vásárlást 2024-ben? (Legjobb statisztika)

Ebben a cikkben összegyűjtöttük néhány kedvenc tartalommarketing-tippünket szépségmárkájához, amelyek új magasságokba emelhetik tartalomstratégiáját. Kövesd ezeket tippek a hatékony tartalommarketinghez.

1. Kerülje a túl sok terjesztési csatorna használatát

Amikor népszerűsít egy márkát, meglehetősen csábító, hogy különböző médiát használjon, hogy elterjessze a márkáját. Néhányan azt is javasolják, hogy ugorjon be a lehető legtöbb csatornára az elérés növelése érdekében. Végül is a lehető legtöbb embert szeretné megismertetni a márkával.

Azonban több terjesztési csatorna – például blogok, közösségimédia-platformok, e-mailek, influencer marketing, fizetett hirdetések stb. – választása, hogy minél több fogyasztót érjen el, károsnak bizonyulhat a marketingtevékenységére. Miért? Mert amikor különböző terjesztési csatornákat egyszerre használsz, akkor túl vékonyan szétteríted magad. Ha több csatorna is van a marketing arzenáljában, az csak megakadályozza, hogy a precíz tartalom közönségéhez való eljuttatására összpontosítson.

Ez nem azt jelenti, hogy a több terjesztési csatorna rossz. Arra gondolunk, hogy ki kell választania néhány csatornát, amelyet a célközönség a leginkább kedvel, és tökéletes tartalomkészítést kell készítenie számukra. Ezután lépjen további csatornákra. Például a Glossier egy bloggal indult útjára, és ma már annyi tartalomterjesztési csatornát képes használni, amennyit csak akar.

2. Fogadjon interaktív tartalmat

Az interaktív tartalom az egyik legjobb tartalommarketing-tipp a fogyasztói elkötelezettség növelésére. Ha jó tartalmat teszel közzé, azt szeretnéd, hogy a közönséged teljes egészében elfogyassza. Röviden: azt szeretné, ha a tartalom hatásosabb lenne. És mi lenne ennek jobb módja, mint interaktívvá tenni? Amikor az emberek kapcsolatba lépnek a gondosan összeállított tartalmaddal, tudod, hogy sokkal hosszabb ideig emlékezni fognak rá.

Forrás

Az interaktív tartalom, vagy olyan tartalom, amely arra készteti a felhasználókat, hogy kapcsolatba lépjenek vele, nem újdonság. Az interaktív marketing népszerű (és vitathatatlanul az első ilyen) példája 1994-ben jelent meg, amikor az AT&T reklámkampánya részeként egy bannert vásárolt a Hotwired.com oldalon. A szalaghirdetés, egy kis fekete téglalap, feltette a kérdést: „Kattintott valaha itt az egerére?”, és egy nyíl a „Te fogsz” szövegre mutatott, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy kattintsanak a szalaghirdetésre. A jelentések szerintaz emberek körülbelül 44%-a kattintott a szalaghirdetésre.

Az interaktív tartalom az egyszerű kvízektől a bonyolultabb formátumokig, például az interaktív infografikákig terjedhet. Egy népszerű példa arra, hogy a cégek hogyan használják az interaktív marketinget, a hitelkalkulátorok, amelyeket számos pénzügyi cég biztosít a weboldalukon. A márkás játékok nagyszerű módja annak, hogy a felhasználókat mélyen bevonják a tartalomba.

3. Fontolja meg több hosszú formátumú tartalom használatát

Egy tanulmány szerint A Backlinko által lefolytatott, a hosszú formátumú tartalom 77%-kal több backlinket tartalmaz, mint a rövid formátumú megfelelője. Bár a tanulmány egy kicsit régi, a keresőmotorok érzelmei a hosszú formátumú tartalommal kapcsolatban cseppet sem lankadtak. Ezért nem csoda, hogy a marketingesek még ma is a hosszú formátumú tartalomra fogadnak marketingstratégiáik központi elemeként.3.

A hosszú formátumú tartalom kulcsfontosságú a SEO szempontjából. Mivel az írók relevánsabb kulcsszavakat illeszthetnek egy hosszú blogbejegyzésbe, jelentősen megnő annak esélye, hogy nagyobb internetes forgalmat vonzanak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kulcsszavakat kellene betömnie a blogjaiba. Valójában a kulcsszavak nem tehetik ki a teljes szószám 2-4%-ánál többet. A hosszú formátumú tartalmak, például esettanulmányok, blogok, fehér könyvek stb. hasznosak, mivel különféle témákban oktatják az embereket. Amikor az emberek úgy döntenek, hogy alaposan megvizsgálnak egy témát, hosszú blogokhoz és hasonlókhoz folyamodnak. Ezért a hosszú formátumú tartalom szerves része a hatékony tartalommarketing-tippek listájának.

Olvasni:  Legjobb közelgő PHP-események és konferenciák 2024-ban

4. Koncentráljon a SEO-optimalizált tartalomra

Az egyik legáltalánosabb tartalommarketing-tipp, amelyet minden tartalommarketinges, amatőr vagy veterán kínál, az, hogy előnyben részesítse a SEO-barát tartalom létrehozását. A SEO egy hatékony mérőszám, amely aktívan meghatározza webhelye keresőmotorok rangsorát.

Mivel a vásárlók rendkívüli mértékben függenek az internettől a vásárlás során, még inkább szükséges, hogy egy márka félelmetes jelenléte legyen az interneten. A SEO pedig éppen ezt teszi. Ha folyamatosan az internetre optimalizált tartalmat tesz közzé, akkor jobb láthatóságot kap a keresőkben, magasabb rangsorolást kap a keresőkben, és növeli az elérhetőséget.

A SEO nem csak a tartalomoptimalizálást foglalja magában, hanem a weboldalak optimalizálását is. Ezért, amikor tartalommarketing-stratégiát dolgoz ki, feltétlenül vegye fel a SEO-t az ellenőrzőlistába.

5. Használja ki a felhasználók által generált tartalom erejét

Bármilyen vásárlás előtt szokásos, hogy a felhasználók több száz véleményt és ajánlást nézzenek meg döntésük ellenőrzése érdekében. És amikor más felhasználók véleményt mondanak egy termékről vagy szolgáltatásról, inkább el kell hinniük a szavaikat, mint egy vállalat rikító állításait. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók által generált tartalom hatalmas erővel bír a tömegek érdekeinek érvényesítésében.

A felhasználók által generált tartalom dicséretes módja annak, hogy bizalmat ébresszen a fogyasztói körben. Bőséges információval is szolgál arról, hogy a közönség valójában mit is akar. Ezért a tartalomstratégia alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy sok felhasználói véleményt és beszámolót adjon hozzá. Azonban meg kell győződnie arról, hogy a felhasználók által generált összes tartalom organikus. Nem szeretne hamis véleményeket közzétenni a webhelyén, hogy felhívja magára a figyelmet. Ha így tesz, az árthat tartalmi stratégiájának, valamint márkája imázsának és hírnevének.

6. Ne aludj az influencer marketingen

Ha van kedvenc YouTube-felhasználója, biztosan látta, hogy a videóikban különböző márkák termékeit reklámozza. Ezt influencer marketingnek nevezik. A befolyásolók rendkívül népszerű internetes hírességek, akik tömegesen követik egymást számos közösségi média platformon, például az Instagramon, a Facebookon, a Snapchaten és a videooldalakon, például a YouTube-on. És amikor kinevezed őket, hogy terjesszék termékeid hírét, valószínű, hogy követőik nagy része rohanni fog, hogy megvásárolja azokat. Vannak, akik azért teszik ezt, mert kedvenc influencerük használja a terméket, míg mások az influencer ajánlásával olyan terméket vásárolhatnak, amelyre valóban szükségük van.

A befolyásolókat több kategóriába sorolhatjuk. A népszerűbbeknek milliós követői vannak, míg másoknak (mikrobefolyásolóknak) csekély, de elkötelezett követői vannak. Ha nagy a költségvetése, választhatja a népszerűbbeket. Ha azonban nem tud

megengedheti magának, hogy kifizesse azt a túlzott díjat, amelyet a hírességek befolyásolói követelnek, a mikrobefolyásolók választása nem rossz megoldás. A szakértők szerint a mikrobefolyásolók jobb ROI-t biztosítanak. A logika: a mikro-befolyásolóknak van egy szorosabb követői közössége.

7. Ne kössön kompromisszumot az esztétikai osztályon

Egy szépségmárka számára a tartalmának relevanciája ugyanolyan fontos, mint az esztétikája. Bármennyire is értékes a tartalom, ha nem elég fülbemászó, nem sokan néznek rá.

Ha megvizsgálja bármelyik nagy szépségmárka webhelyét és a közösségi média fogantyúit, gyönyörű emberek képeit láthatja, akik különféle pózokat ütnek meg a szemnek tetszetős háttér előtt. Mindezek a képek a cégek tartalommarketing stratégiáinak részét képezik.

És azt akarjuk, hogy te is ugorj be a kocsiba. Nem, nem azt mondjuk, hogy utánozd a stratégiájukat. Arra utalunk, hogy többet kell befektetni az esztétikába. Ne habozzon felvenni egy jó fotóst és képzőművészt, ha szükséges. Azt szeretné, ha tartalmai divatosnak tűnnének, és rezonálnak a célközönség preferenciáival. Amikor a fogyasztók vizuálisan csábítónak találják az Ön tartalmát, akkor minden bizonnyal figyelni fogják a márkáját.

Olvasni:  9 legjobb WordPress levélszemét-szűrő beépülő modul (2024)

8. Soha ne nézd le az együttműködésen alapuló marketinget

Az együttműködésen alapuló marketing arra utal, amikor két vagy több márka (általában kettő) dolgozik együtt egy közös kezdeményezés érdekében. A kezdeményezések az olyan alapvető dolgoktól, mint a közönségbázis növelése, az olyan bonyolult és időigényes dolgokig terjedhetnek, mint egy vadonatúj termék tervezése.

Bármi is legyen az ok, az együttműködésen alapuló marketing nagyszerű stratégia a márka elérésének növelésére, új ügyfelek megszerzésére, és megbízható márkaimázs kialakítására követőiben. Ezenkívül az együttműködések szórakoztatóak, nemcsak a közönség, hanem a résztvevő entitások számára is. Az együttműködési marketing lehetővé teszi, hogy különböző gondolkodásmódokkal és nézőpontokkal vegyen részt azáltal, hogy elegyedik az azonos iparágból származó más emberekkel. Ez lehetővé teszi, hogy új perspektívákat alakítson ki márkájával kapcsolatban, és megtanuljon néhány olyan iparági bevált gyakorlatot, amelyekről egyébként nem tudna.

Kulcs elvitelek

 • Tartalommarketing-stratégia szükséges ahhoz, hogy egy vállalkozás javítsa a digitális értékesítést.
 • A tartalmi stratégiának számos plusz pontja van, például nagyobb forgalom, jobb SEO, több lead és megnövekedett értékesítési számok.
 • Nincs ideális tartalommarketing stratégia.
 • A hatékony tartalommarketing-stratégia alapos tervezést és piackutatást igényel.
 • A SEO a jó marketingstratégia fontos eleme, és egy döntő tartalommarketing tipp.
 • Egy nagyszerű tartalommarketing-stratégia javítja a márka kapcsolatát a fogyasztókkal.

Következtetés

A szépségiparban éles a verseny. Napról napra új játékosok jelennek meg, akik felülmúlnak sokakat. Ezért ahhoz, hogy releváns maradjon az iparágban, szépségmárkájának figyelemre méltó tartalommarketing stratégiára van szüksége.

A kiváló tartalomstratégia kulcsfontosságú ahhoz, hogy a márkáját a megcélzott közönség elé tárja, valamint olyan lehetőséget teremtsen, amellyel egyediségét a fogyasztókra vetítheti. Tehát menjen oda, hozzon létre egy félelmetes tartalomstratégiát szépségmárkájának, és ne felejtse el követni ezeket a legjobb tartalommarketing-tippeket, mialatt az ügyben van.

GYIK

1. Hogyan hirdeted a szépségápolási termékeket a közösségi médiában?

Ahhoz, hogy a közösségi médiát termékmarketingre használja, először meg kell ismernie közönségét, és ennek megfelelően kell tartalmat létrehoznia. És ne felejtsen el válaszolni a DM-ekre és a közösségimédia-profiljaihoz fűzött megjegyzésekre az ügyfelek jobb elköteleződése érdekében.

2. Mit tegyek közzé egy szépségblogon?

Megoszthatja bőr- és hajápolási rutinjait, meghívhatja vendégeit, hogy osszák meg termékeivel kapcsolatos tapasztalataikat, és közzétehet néhány egyedi szépségápolási tanácsot szépségblogján.

3. Hogyan használod a tartalommarketinget a márkádhoz?

Mindenekelőtt alaposan meg kell kutatnia a piacot. Jegyezze fel az összes népszerű trendet és kulcsszót. Ezután esztétikus és értékes tartalmat kell készítenie a célközönség számára.

4. Mik a marketing stratégiák az üzleti életben?

A marketingstratégia minden olyan terv, amelyet a márka, valamint annak termékei és szolgáltatásai népszerűsítésére dolgoz ki. Ez a vállalat üzleti céljaiból, kulcsfontosságú teljesítménymutatóiból (KPI), értékajánlatából és az alapvető márkaértékekből áll.

5. Mi a legjobb tartalommarketing-tipp?

Szerintünk a legjobb tartalommarketing-tipp az, ha szem előtt tartod, milyen típusú tartalmat generálsz a márkád számára. Tartalomstratégia készítése során csak három szóra emlékezzen: következetesség, relevancia, vonzerő.

6. Hogyan készítesz tartalmat egy szépségmárka számára?

A szépségmárka tartalom létrehozásának első lépése annak felkutatása, hogy mit szeretne a célközönség. A következő lépés a megfelelő tartalom létrehozása és terjesztése különböző csatornákon, például közösségi média platformokon, blogokon, videókon stb.

Új publikációk:

Ajánlott