8 legjobb tipp és trükk a mobilalkalmazás-marketing tervezéséhez

Tudjon meg mindent a legjobb tippekről és trükkökről a mobilmarketing alkalmazás megtervezéséhez. Tudjon meg többet a mobilalkalmazás elindítása előtti és utáni teendőkről.

Forrás

Érdekes tény: Csak a Google Play Áruházban több mint 3,48 millió alkalmazás található, és naponta több mint 3500 alkalmazás is hozzáadódik hozzá.

Mivel a Google Play Áruházban és az Apple App Store-ban már több mint 5,5 millió mobilalkalmazás igyekszik megragadni a felhasználók figyelmét, nem várhatja el, hogy az alkalmazás, különösen, ha új, varázslatosan működjön, és elérje a megérdemelt letöltéseket.

Nem számít, hogyan tervez egy mobilmarketing-alkalmazást, vagy mennyire kritikus a felhasználók számára, mindig egy nagyszerű és jól átgondolt mobilalkalmazás-marketing stratégiának kell kísérnie. Időt és erőfeszítést kell szánnia a mobilalkalmazás-marketing megtervezésére, ha azt szeretné, hogy alkalmazása sikeres legyen ezen a rendkívül versenyképes területen.

Forrás

Mi az a mobilalkalmazás-marketing?

Egyszerűen fogalmazva, a mobilalkalmazások marketingje, amelyet néha mobil elkötelezettségi huroknak is neveznek, magában foglalja a mobilalkalmazás marketingjét vagy népszerűsítését a felhasználók számára a felhasználó életciklusának minden szakaszában.

A mai digitális korban, a több mint 6500 millió okostelefon-felhasználó világszerte és növekszik, a mobilalkalmazások jelentik a közönséggel való kapcsolattartás egyik elsődleges eszközét. Valójában csak az Egyesült Államok webfogyasztási adatait nézzük, és máris tanúi vagyunk annak, hogy a mobilalkalmazások percei meghaladták a webfogyasztásét.

A mobilalkalmazás-marketing tervezése, amely egy folyamatos folyamat, kritikus szerepet játszik a forgalom megszerzésén túl.

A mobilalkalmazás-marketing segít a felhasználóknak megismerni az alkalmazást, de kiterjed minden marketingelemre, amely a sikerhez szükséges. Az Ön mobilmarketing-tervezése kritikus szerepet játszik ebben a teljes ügyfélútban, a felhasználónak az alkalmazással való első interakciójától az alkalmazás rendszeressé válásáig.

Az alkalmazás marketingje különféle kampányokon keresztül kulcsfontosságú. Ennek célja, hogy felfedezhető legyen a felhasználók számára, csábítsa őket, hogy töltsék le az alkalmazást eszközeikre, rendszeresen érintkezzenek velük, hogy rendszeres látogatókká váljanak, mindez a mobilalkalmazások marketingjének szerves részét képezi.

Olvasni:  4 lépés, amelyet megtehet, ha elveszíti online állását

A mobilmarketing-alkalmazások tervezése során a felhasználó életciklusának öt fő szakaszát célozza meg:

Felfedezés

Előfordulhat, hogy a felhasználó ebben a szakaszban nem is ismeri az alkalmazást. Hangsúlyozza, hogy bemutatja nekik az alkalmazását.

Megfontolás

Ez a szakasz az állandó és következetes elkötelezettségről szól. Fektessen hangsúlyt az információszolgáltatásra és az alkalmazás előnyeinek kiemelésére.

Átalakítás

Ebben a kritikus szakaszban csábítja a felhasználót az alkalmazás letöltésére. Itt a marketingkommunikációnak és a bevezető folyamatnak vonzónak és egyszerűnek kell lennie.

Kapcsolat fejlesztése

Itt építhet bizalmat a felhasználó elméjében. A bizalom elnyeréséhez kulcsfontosságú a felhasználó meghallgatása és a megfelelő reagálás.

Visszatartás

A fentiek mindegyike nem használ, ha az alkalmazás nem elég erős ahhoz, hogy rávegye a felhasználókat, hogy visszatérjenek hozzá. A friss tartalom hozzáadása, a hibátlan élmény biztosítása és a felhasználók visszajelzéseinek meghallgatása kulcsfontosságú szerepet játszik az alkalmazás sikerében.

Mivel a látvány segít az embereknek az információ több mint 80%-ának észlelésében, a mobilmarketing-tervezés vizuális tartalmat is beépít ebbe a marketingkommunikációba textúrán, színen, dizájnon, formán stb.

Ez segít beindítani a közönség érzelmi oldalát, ezáltal segíti a felhasználók lojalitását. Ügyeljen arra, hogy a mobilmarketing-alkalmazást úgy tervezze meg, hogy az kommunikálja a márka nyelvét, miközben megfelel a fogyasztó ízlésének.

8 tipp és trükk a mobilalkalmazás-marketing megtervezéséhez

Amikor mobilalkalmazás marketingstratégiát tervez az alkalmazásához, alaposan meg kell terveznie és precíznek kell lennie a végrehajtásban.

A mobilalkalmazások marketingje egy folyamatos és véget nem érő folyamat, és rendkívül fontos ahhoz, hogy alkalmazása sikeres legyen, és továbbra is élvezze a megérdemelt figyelmet. Az alkalmazásmarketing tervezésével kapcsolatos munkát jóval az alkalmazás elindítása előtt el kell kezdeni.

Egyes iskolák azt is javasolják, hogy legalább 60-90 nappal a tényleges bevezetés előtt kezdjék meg a munkát.

A teljes mobilalkalmazás-marketing ideális esetben nagyjából két nagy szakaszra osztható: a bevezetés előtti és a bevezetés utáni szakaszra.

Íme nyolc tipp és trükk ezekhez a szakaszokhoz, amelyek segíthetnek Önnek mobilalkalmazás-marketing hurok kialakítása során.

Az indítás előtti szakasz

1. Ismerje piacát, ügyfelét

Mielőtt elkezdené az alkalmazás tervezését, részletes piaci tanulmányt kell végeznie, hogy megismerje ügyfelét és a piacot. Világosan meg kell értenie és meg kell határoznia azokat a fájdalompontokat, amelyeket az alkalmazás megoldani fog a felhasználók számára.

Olvasni:  OnePlus amerikai és kanadai kuponok és kedvezménykódok

A piackutatás során ügyeljen arra, hogy tanulmányozza versenytársát (legalább az öt legjobbat) és a közönséggel való kapcsolatteremtési stratégiájukat. Végezzen részletes összehasonlítást az összes szolgáltatásról, azok rangsorolásáról, áráról, felhasználói felületéről/UX-ről stb. Ez segít valósághű képet kapni arról, hogy hol áll.

2. Határozza meg a felhasználói személyiségeket a mobilalkalmazások marketingjéhez

Forrás

Miután áttanulmányozta a piacot, és megértette a közönség fájdalmas pontjait, amelyeket az alkalmazáson keresztül kezelni fog, különítse el a felhasználókat különböző személyekre, hogy jobb konverziót érjen el a mobilalkalmazás-marketing révén.

A felhasználói személyiségek feloszthatók demográfiai adataik szerint, például nem, hely, életkor, érdeklődési körök stb. alapján, vagy olyan konkrét problémák alapján, amelyekkel szembesülnek, amelyeket az alkalmazás képes lenne kezelni.

A felhasználók e tulajdonságok vagy követelmények alapján meghatározott személyekre való elkülönítése segít jobban behatolni a piacra a célzottabb, a közönségre rezonáló kommunikációval.

3. Határozza meg bevételi modelljét

Forrás

A bevételi modell meghatározza az üzletet, és elősegíti a vállalkozás sikerét vagy kudarcát. Pénzre van szükség az alkalmazás létrehozásához, az alkalmazás piacra dobásához és bármely vállalkozás működtetéséhez. Tehát jó előre meg kell határoznia a bevételi modellt, és már a helyén kell lennie, amikor beállítja a mobilmarketing-alkalmazás tervezését.

Számos lehetőség közül választhat az előfizetéses modelltől az egyszeri díjas modellig. Még akkor is, ha az alkalmazás elindításakor nem kíván semmit felszámítani az ügyféltől, elengedhetetlen a bevételi modell előzetes meghatározása és készenléte, hogy az alkalmazás marketingtervének és stratégiájának része lehessen.

4. Tervezzen egy nagyszerű webhelyet, céloldalt vagy mindkettőt az alkalmazáshoz

A mobilalkalmazások marketingstratégiájának kidolgozásánál az első lépés, ha részletes, informatív weboldalt vagy nyitóoldalt tervez a mobilalkalmazásához.

Az alkalmazástól, annak használatától, a marketingköltségvetéstől és a szükséges elköteleződés mértékétől függően eldöntheti, hogy webhelyet, céloldalt vagy bizonyos esetekben mindkettőt készít-e.

Nemcsak a keresőoptimalizálás szempontjából kulcsfontosságú, hanem egy jól kidolgozott webhely is elsődleges forrása lehet annak, hogy a felhasználók organikusan tájékozódjanak az alkalmazásról, még mielőtt letöltenék az alkalmazást.

Az oldalak tervezése során legyen kreatív, és használjon audiovizuális anyagokat, hogy az oldal vonzóvá és vonzóvá tegye. Ne felejtse el hozzáadni a megfelelő kulcsszavakat, és optimalizálja oldalait a keresőmotorokhoz. Egy 30-60 perces bemutató videó hozzáadása rendkívüli módon segít az alkalmazás megismertetésében a felhasználók számára.

5. Fogadjon el egy tartalommarketing stratégiát, és használja ki a közösségi média platformjait

A blogok, az alkalmazásáról szóló videóbejegyzések, az alkalmazás funkcióiról szóló cikkek stb. mind nagyszerű médiumok az alkalmazás bemutatásához. Ez a közönségnek szól az alkalmazás elindítása előtt, hogy segítsen megalapozni magát és márkáját a téma szakértőjeként.

Olvasni:  A 7 legjobb sport okosóra 2024-ben

A rendszeres blogok és bejegyzések közzététele a webhelyén és a közösségi médiában elősegítheti az ismertség növelését, a forgalom növelését és konverziókhoz vezethet, amikor az alkalmazás megjelenik a piacon. Segítenek a felhasználók érdeklődésének felkeltésében is. Ezek a tartalmak nagyszerű eszközök a felhasználókkal való újbóli elköteleződéshez.

Egy másik jó ötlet a mobilalkalmazások marketingstratégiájának megtervezésekor az, hogy tartalmazzon fizetős marketinget a különböző közösségi platformokon. Tedd egyszerűvé, hogy az emberek hálózatukon belül is megoszthassák bejegyzéseidet és alkalmazásod promócióját. Tedd közönséged médiumodvá, hogy több felhasználóval is kommunikálhass.

Az indítás utáni szakasz

6. Optimalizálja az alkalmazásboltokat, és nézzen meg alternatív boltokat is

Az internethez hasonlóan az alkalmazásboltokra való optimalizálás az alap lépés, amikor mobilalkalmazás-marketingtervet készít az alkalmazáshoz.

Az alkalmazáshoz hozzáadott rövid leírás, a megfelelő kategória kiválasztása döntő szerepet játszik az alkalmazásbolt-optimalizálásban (ASO). Ügyeljen arra, hogy a megfelelő kulcsszavakat a megfelelő helyeken adja hozzá. Lokalizálja alkalmazásadatait a különböző üzletekben. Segít maximalizálni a kulcsszó megengedett karakterkorlátját, és videókat és képeket tartalmazni az alkalmazásáról.

Ezenkívül nem az Apple App Store és a Google Play Store az egyetlen két alkalmazásbolt, amely elérhető az Ön rendelkezésére. Számos más platform is létezik, például az Amazon App Store, a Windows Store, a GetJar, az Opera Mobile Store stb., ahol az alkalmazást is megjelenítheti. Ez segíthet az elérésedben is.

7. Kétirányú kommunikáció fenntartása a felhasználókkal. Ösztönözze az ajánlásokat

Forrás

Tanulmányok azt mutatják, hogy több mint 70%-kal növelheti adatmegőrzési arányát két hónap alatt, ha egyetlen push értesítést küld az új felhasználónak az alkalmazás telepítésének első hetében.

A felhasználókkal való kommunikáció nagyszerű módja a push értesítések használata az ajánlatok, különleges promóciók, jutalmak és sok más dolog közlésére, így segítve az elköteleződést.

Ugyanilyen fontos annak biztosítása, hogy lehetőséget biztosítson a felhasználónak, hogy kommunikáljon Önnel, és megosszák tapasztalataikat és elvárásait az alkalmazással kapcsolatban.

Minél jobban igazítja alkalmazását a felhasználói élményhez, annál zökkenőmentesebb lesz a felhasználói élmény, annál nagyobb az esélye annak, hogy meg tudja tartani a felhasználót. A felhasználók ajánlásokra való ösztönzése nagyszerű stratégia új ügyfelek megszerzésére alacsonyabb beszerzési költségek mellett.

8. Tűzz ki célokat, és dolgozz tovább azok felé

A célok kitűzése, a kulcsfontosságú mérőszámok meghatározása és mérése ezekhez a célokhoz minden vállalkozás alapját képezi, és ennek egyértelműnek kell lennie, amikor mobilalkalmazás-marketinget tervez az alkalmazáshoz.

Olvasni:  Minden a mozgógrafikáról és az animációban betöltött szerepéről

Bizonyos kulcsfontosságú mutatók, mint például a napi aktív felhasználók (DAU-k), a lemorzsolódási arány, az alkalmazáson belüli idő, a munkamenet-intervallum, az ügyfélszerzésenkénti költség, az elköteleződési idő stb., mind gyakori mátrixok, amelyeket a legtöbb vállalat követ az alkalmazásához. Ezek a paraméterek segíthetnek abban, hogy költekezzen, és a megfelelő irányba haladjon mobilalkalmazás-marketingjével.

Kulcs elvitelek

  • Manapság a mobilalkalmazások jelentik a felhasználókkal való kapcsolattartás elsődleges eszközét.
  • A mobilalkalmazás-marketing tervezésekor ne feledje, hogy ez egy folyamatos folyamat.
  • Az alkalmazás megtervezése előtt nagyon fontos tudni, hogy mit akarnak a piac és a felhasználók.
  • Fontos, hogy meghatározza az alkalmazás bevételi modelljét.
  • A webhelyek és a céloldalak az elsődleges források a felhasználók számára, hogy tájékozódjanak az alkalmazásáról.
  • Kétirányú kommunikáció fenntartása a felhasználókkal.
  • Rendszeresen kövesse nyomon a mutatókat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mobilalkalmazás-marketing a tervek szerint halad.

Következtetés

Amikor mobilmarketing-alkalmazást tervez, alaposnak kell lennie a tervezésben és a kivitelezésben. A mobilalkalmazás-marketingnek és az alkalmazásnak folyamatosan fejlődnie kell, ahogyan az ügyfélkör is fejlődik.

Ez nem egyszeri befektetési vagy kivitelezési terv, hanem egy folyamatos folyamat, amelyet folyamatosan teljesíteni kell. Elhivatottsággal, türelemmel és kíméletlen kivitelezéssel megállás nélkül elérjük a különböző alkalmazásboltok csúcsát.

GYIK

1. Mi tekinthető jó mobilalkalmazás-dizájnnak?

A legfontosabb különbség a felhasználói élmény. További tényezők közé tartozik a betöltési idő, a könnyű használat és a vásárlók általános elégedettsége.

2. Mi az a mobilmarketing terv?

A digitális marketingstratégia, a mobilmarketing segítségével közvetlenül kapcsolatba léphet közönségével okoseszközökön, például mobiltelefonokon vagy táblagépeken. Ez megtehető webhelyeken, e-mailben, SMS-ben, MMS-ben, közösségi médiában és alkalmazásokban.

3. Hogyan vonzhatok forgalmat az alkalmazásomra?

Alkalmazásának felfedezéséhez összpontosítson az alkalmazásbolt-optimalizálásra, reklámozza az alkalmazást, hozzon létre marketingkampányokat és dolgozzon ki PR-stratégiát.

4. Hogyan tehetem vírusossá az alkalmazásomat?

Egy alkalmazás vírusossá tételének legjobb módja a közönség bevonása. Ahogy a közönség növekszik, úgy nő az alkalmazás értéke is.

5. Milyen típusú alkalmazásokra van kereslet?

A nagy keresletű alkalmazások a közösségi média, az ételszállítás, a közlekedés, az egészségügy és a játékok.

6. Mi az a mobilalkalmazás-hirdetés?

Ez a kizárólag mobileszközökhöz tervezett hirdetésekre és kampányokra vonatkozik. A mobilhirdetések az alkalmazásokon belül, a mobilról megtekintett webhelyeken vagy a mobilról megtekintett közösségi médiaplatformokon jelennek meg.

Új publikációk:

Ajánlott