8 modern stratégia az ügyfelek megtartásához a jobb eredmények érdekében

Ha egy szilárd ajánlóprogramot integrál, az nagyon költséghatékony megközelítés több minőségi potenciális ügyfél generálására. Azt is szeretné, hogy a modern vevőmegtartási stratégiák módszerek kisvállalkozások számára.

Mindig könnyebb és olcsóbb fenntartani a jelenlegi ügyfelet, mint újat generálni. A Harvard Business Review szerint 5-25-ször magasabb költséggel járhat az új ügyfelek megtartása.

Mi az ügyfélmegtartás?
Az ügyfélmegtartás arra utal

Kapcsolattartás az ügyfelekkel

E-mail kampányok promóciós ajánlatokkal

E-mail kampányok hatékony eszköz az ügyfelek megtartására. Célzott és személyre szabott e-mailek küldésével a vállalkozások kapcsolatban maradhatnak ügyfeleikkel, és hűségükre ösztönözhetik őket.

Az e-mail kampányok révén a vállalkozások értékes információkat, például termékfrissítéseket, exkluzív ajánlatokat és releváns tartalmat nyújthatnak, amelyek fenntartják az ügyfelek érdeklődését.

Ezenkívül az e-mail kampányok lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy szegmentálják közönségüket, és személyre szabott üzeneteket küldjenek, növelve az ügyfelek megtartásának esélyét.

Az ügyfelekkel e-mail kampányokon keresztül folytatott következetes kommunikációval a vállalkozások erős kapcsolatokat alakíthatnak ki, és ösztönözhetik az ismételt vásárlásokat, ami végső soron megnövekedett ügyfélmegtartáshoz és hosszú távú sikerhez vezet.

A kulcs nem az, hogy ajánlatot adjunk nekik ajánlatok után, hanem azt kell éreztetnie vásárlóival, hogy ez egy exkluzív ajánlat, amely az ő igényeikre szabott.

Olvasni:  6 nagy teljesítményű tartalomtípus a Facebook számára

Előfordulhat, hogy betekintést nyerhet ügyfeleibe vásárlási szokásaik és demográfiai adataik révén.

Az Öntől vásárló maroknyi ügyfélkör megértése azt jelenti, hogy személyre szabott egyedi promóciós ajánlatokat szabhat, amelyek vonzóak számukra.

Ügyfélajánló program az ügyfelek megtartásához

Az ügyfelek ajánlása kétféleképpen működik. A jelenlegi ügyfelei jutalmazása hihetetlenül értékes lehet, mint sok más típusú marketing, de segít új potenciális ügyfelek ösztönzésében is.

Ha egy szilárd ajánlóprogramot integrál, az nagyon költséghatékony megközelítés több minőségi potenciális ügyfél generálására.

Kapcsolatfelvétel az ügyfelekkel a közösségi médián keresztül

A közösségi média az egyik legjobb módja az ügyfelekkel való kommunikációnak, de egyben fantasztikus módszer új termékek megosztására és olyan kultúra kialakítására, amely megkönnyíti a beszélgetéseket követői, valamint a vállalkozás és a fogyasztó között.

Például úgy, hogy kérdéseket tesz fel, és válaszokat kap tőlük hashtagek használatával vagy kulcsszavak keresésével a Facebook-oldalakon.

Ez nemcsak személyesebb élményt teremt, hanem segít a közösség bevonódásában is, ami beszélgetésekhez vezethet azokról a termékekről, amelyek iránt érdeklődhetnek!

A beszélgetés nagyon fontos, mert ez kiemeli az üzletet megszólítani az ügyfeleket.

Manapság ez könnyebb, mint valaha, mert beépíthet hashtageket, és egyszerűen elkezdhet kérdéseket feltenni.

Azonban egy nagy közösségi média lehallgató eszköz több közösségi hálózaton, blogokon vagy híroldalakon megtudhatja, mit mondanak mások a márkáról vagy önmagáról.

Az Instagram DM-ek nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba léphess jelenlegi és jövőbeli ügyfeleiddel. A fiatalabb közönség jobban szereti ezt a kapcsolatfelvételi módot, mint az e-maileket.

SMS Marketing: Egy másik stratégia

Bár ez egy ritkán alkalmazott gyakorlat, a szöveges üzenetek megnyitási aránya magas. Fontos azonban, hogy megbízható forrásként mutasd meg magad. A csalás miatt az emberek kevésbé hajlanak rá, hogy linkekre kattintsanak.

Olvasni:  Négy kulcsfontosságú stratégia az üzleti termelékenység növelésére és a pénzmegtakarításra 2024-ben

De legyen szilárd szöveges üzenetküldési stratégiája, amellyel üzeneteket küldhet, és arra ösztönözheti az ügyfeleket, hogy saját eszközeikből jöjjenek a webhelyére. Akár a promóciós kódok, akár a lejáró akció kiemelése növelheti az ügyfelek megtartásának szintjét.

Ez egy másik része a 2024-ban és az azt követő ügyfelek megtartását célzó stratégiáknak.

Modern stratégiák az ügyfelek megtartására – A digitális marketing optimalizálása

Minden marketingcsatornát ennek megfelelően kell optimalizálni, hogy elérjük a megfelelő közönséget. Ezek számos különböző összetevőt fognak lefedni, mint például:

Ezek a kis modern összetevők nagy változást fognak hozni abban, hogyan reklámozod magad, kikkel lépsz kapcsolatba, valamint a megtartási szinteket.

Ügyfélmegtartási stratégiák – Adjon hozzáadott értéket

Egy másik nagyszerű módja a jelenlegi bázis megtartásának, ha hozzáadott értéket kínál. Azáltal, hogy az Ön által kínált ajánlatok mellett hoz létre valamit, adjon nekik valamit INGYEN.

Még ha kicsi is, értékelni fogják a hozzáadott értéket. Ez bármi lehet az e-mailes hírlevéltől az ingyenes webináriumig vagy egy informatív fehér könyvig.

Vagy mit szólna ahhoz, hogy minden pénteken kiküldjön egy Facebook-bejegyzést, amelyben érdekes dolgok terjednek el a vállalkozásukkal kapcsolatos közösségi médiában?

Ha tényleges termékeket és szolgáltatásokat ad el, érdemes lehet INGYENES mintát küldeni jelenlegi ügyfélkörének. Mindenki szeret valamit ingyen.

Lepje meg és örvendeztesse meg ügyfeleit

Ha meg akarja őrizni ügyfélkörét, fontos, hogy érezzék, hogy értékelik őket. Ennek egyik módja az lenne, ha meglepné őket egy köszönőlevéllel vagy apró ajándékkal.

Az emberek szeretik, ha meglepnek, és ha valami különlegeset küldenek, az valóban hatással lehet rájuk! Az emberek szeretnek meglepődni és valami kis különlegesség küldése pont ezt teheti.

A Psychology Today szerint:

Ha olyasvalamit teszel, amit meg kell tenni, és amihez a szeretett személynek esetleg nincs ideje, erőforrása vagy készsége, a meglepetés nemcsak hogy elvégzi a feladatot, hanem megkönnyebbülést is jelenthet, ha leveszi a tennivalók listájáról. A befejezetlen üzlet hatalmas energiaelszívást jelent.

Gyorsan válaszoljon az ügyfeleknek

Egy másik nagyszerű ügyfélmegtartási stratégia a gyors reagálás. Ebben a modern világban pillanatok alatt tudunk válaszolni szöveges üzenetekkel, a közösségi médiában vagy e-mailben perceken belül.

Olvasni:  10 kipróbált és tesztelt stratégia a Facebook-remarketinghez

Ne várjon több mint 24 órát, hogy válaszoljon az ügyfélnek. Minél hamarabb tudsz válaszolni, annál jobb.

Az emberek ma szeretnek gyorsan választ kapni! (Az átlagos válaszidő ma 12 óra 2 perc a vállalkozásoktól.)

Ha azonban 12 órát üt, az plusz a kisvállalkozása számára.

Következtetés: Modern stratégiák az ügyfelek megtartására

Az ügyfelek megtartása mindig jelentős hatással lesz a marketingre, és a megfelelő stratégiák segítenek hatékony és lenyűgöző megoldást létrehozni. Ha marketinged fejlesztésére törekszel, rengeteg közül választhatsz.

A vevőmegtartási stratégiák fontosságát nem lehet túlbecsülni. Minden új ügyféllel lehetőséget teremt a növekedésre és a sikerre vállalata jövőjében; de ha már egyetlen látogatás után elmennek.

Akkor úgy tűnik, hogy a marketinggel töltött órákat elvesztegették

De ha van egy ügyfél, aki valóban visszatér a vállalkozásához, az nemcsak megerősíti a velük való kapcsolatát, hanem a megfelelő ügyfél mindig dicsérni fogja.

Te jössz

Milyen stratégiái vannak az ügyfelek megtartására vagy a blog olvasóinak megtartására? Szeretném tudni, hogy a megjegyzésekben mi működik vagy nem.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott