8 módszer a közösségi média kiégésének leküzdésére okosabb munkával

Tapasztaltad már a közösségi média kiégését? Nem mindenkinek, de sok felhasználónak igen az elmúlt években. Csak annyi óra van egy napban. Könnyű beleragadni a hozzászólások közzétételébe, megválaszolásába és olvasásába. Ismerje meg a közösségi média kiégésének tüneteit, mielőtt rossz esetbe kerülne, vagy mielőtt munkaképtelenné tenné.

Könnyű napról napra sok órát a közösségi médiában maradni.

A tartalom számít

Ez azonban a közösségi célokra létrehozott tartalom minőségét is jelenti, valamint azt, amit a közönséggel való kapcsolattartás során megoszt. Sok időt töltenek a tartalom létrehozásával, valamint az egyes hálózatokon való részvétellel az Ön vagy vállalkozása számára.

Ha kezd kiégni a közösségi média kezelésében, lustává válhat, és a munkája megsérül.

Megkérdeztem más bloggereket, hogy szenvedtek-e valaha ettől, és hogyan vészelték át ezt. Válaszaikat nagyon érdekesnek és hasznosnak találhatja.

Mi az a közösségi média kiégés?

Burnout definícióAz az érzés, hogy kimerültek a közösségi média túlzott használata.

Túl sok minden ahhoz vezethet, hogy kiégünk. Ha ez megtörténik, szükséged lehet egy közösségi média méregtelenítésre.

A közösségi média kiégésének tünetei

A közösségi média kiégésének tünetei közé tartozik a szorongás, a depresszió és az ingerlékenység érzése, valamint a fizikai tünetek, például a fejfájás és a fáradtság. Az egyéneknél csökkenhet a termelékenység, és csökkenhet az érdeklődésük a korábban élvezett tevékenységek iránt.

Az álmatlanság és a koncentrációs nehézségek szintén a közösségi média kiégésének gyakori mutatói.

Olvasni:  Egy egyszerű útmutató a megfelelő laptop kiválasztásához New Yorkban

Ezenkívül az egyének elszigeteltség érzését és általános mentális jólétük romlását érezhetik.

Vannak, akik csak kilépnek

Olvastad a cikket a 18 éves blogger lány ki lépett ki a közösségi médiából? Több mint 500 000 követője volt az Instagramon, a YouTube-on és a Tumblr-en. A lány rájött, hogy nyomorultul érezte magát, amikor naponta figyeli a képernyőjén megjelenő számokat.

Megszállottan ellenőrizte a számait, és sokkal jobban érezte magát, miután felmondott. Arról beszél, hogy megszállott volt a közösségi médiában, ami miatt rosszabbul érezte magát.

Most már kapcsolatba léphet vele, ha az idő nagy részében a közösségi médiában tartózkodik.

Sikerült leküzdenie a közösségi média kiégését, de nem mindenki tudja elhagyni a közösségi média fiókját. De itt az EGYENSÚLY a kulcs.

Tippek a leküzdéshez

Ezért megkérdeztem több embert, hogyan győzik le a közösségi média kiégését. Néhány blogger valójában nem tapasztalta ezt. Egy általános dolog, amit érdemes megjegyezni:

Úgy tűnt, hogy ez a tipp a legtöbb felhasználónál visszhangra talált. Még azok is kivették a hétvégéket, akik nem szenvedtek a közösségi média kiégésében. Úgy tűnik, ez a leggyakoribb tipp a közösségi médiát használók körében.

Tekintse meg az alábbi nagyszerű tippeket más bloggerektől. Ismerje meg, hogyan győzték le a közösségi média kiégését, vagy hogyan kerülték el azt.

Hétvégén leállítás

Ez a tipp Mitch Mitchelltől származik Csak megosztom. Azt mondja, időnként megtörténik vele, és egész hétvégére leáll. Ő is kilépett egy hétre, hogy feltöltődjön.

Ian Cleary a Borotva közösségi blog azt állítja, soha nem szenved a közösségi média kiégésében. Mindig szívesen lép kapcsolatba másokkal a közösségi médiában.

Olvasni:  Márka vs. márkaépítés vs. márkaidentitás: a különbség

Ellen M Gregg -tól a blogját azt állítja, hogy valóban kiégett a közösségi médiában a Facebook és a Twitter miatt. Lenyűgözőnek érezte magát a hálózatok zajától. Azonban több mint egy hónapig ki tudott maradni a Facebookról. Azt is elmondta, hogy ez egy leheletnyi friss levegőt adott neki, ahogy visszahúzódott.

Végül Ellen azt is megemlítette, hogy ő is bezár a hétvégéken, mivel itt az ideje, hogy távol legyen.

Enstine Muki től a pénzt kereső blogja azt mondja, hogy nem ég ki a közösségi médiából a vállalkozása érdekében. Csökkentette az online internetezés idejét hétvégén, hogy a gyerekeivel tölthessen időt.

Don Purdum -tól Mutasd be a webet, azt állítja, hogy előfordult, hogy meg akarta szakítani a kapcsolatot. Az évek során azonban 3 hónapos szünet után megtanult lépkedni az összes közösségi csatorna között.

Hétvégén is bontja a kapcsolatot, kivéve a saját személyes Facebook-on, hogy tartsa a kapcsolatot barátaival és családjával.

Kevin J. Juncan from Legyen jobb blogger azt mondja, bár kedve támadt bedobni a törülközőt, amikor valaki, akit ismer, retweetel, még nem tapasztalta a közösségi média kiégését. Az ő titka? Apró falatokat szed.

Mindazonáltal lehet, hogy a hét hét napján ott van a Twitteren és a Facebookon, de tíz percnél többet soha nem tartózkodik egyszerre. Röviden: felpörgeti magát.

További tippek a közösségi média kiégésének leküzdéséhez

A közösségi média kiégésének leküzdése érdekében minden nap határozzon meg konkrét időkorlátokat a használathoz. Ezért előnyben részesítse az értelmes interakciókat a passzív görgetéssel szemben. Ezután állítsa össze hírcsatornáját, hogy kövesse azokat a fiókokat, amelyek inspirálnak és felemelnek.

Olvasni:  A közösségi hangzás felemelkedése és bukása: érdemes befektetni?

Természetesen rendszeresen tartson szünetet a közösségi médiában, vegyen részt olyan offline tevékenységekben, amelyek örömet és kiteljesedést okoznak, és szükség esetén fontolja meg, hogy segítséget kérjen barátoktól, családtól vagy egy mentális egészségügyi szakembertől.

Ha Ön közösségimédia-menedzser, vagy saját közösségi hálózatait kezeli, azt javaslom, hogy használjon eszközöket a bejegyzések és válaszok kezelésére, hogy távol tartsa magát a csatornáktól.

Szenvedtél a közösségi média kiégésétől?

Sikerült leküzdened a közösségi média kiégését, vagy még mindig szenvedsz tőle időnként? Heti 7 napon jársz a közösségi oldalakra, vagy a hétvégéket is kiveszed?

Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben arról, hogyan kezeli a közösségi média kiégését.

Én is szenvedtem ettől több mint egy évtizedes kezelés után. Most elveszem az időt az okostelefonomtól, és esténként halkítom az értesítési hangokat, hogy elkerüljem a közösségimédia-kiégést, amelyet korábban elszenvedtem.

Ma már értem, hogy sok közösségimédia-menedzser miért nem foglalkozik a közösségi médiával önmaga vagy cége számára, mivel túlterheltek az ügyfeleikért való kezeléssel.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott