8 pénztároldal, bevált módszerek a kosár csökkentésére A…

A legtöbb üzlettulajdonos sok időt tölt azzal, hogy elsősorban az e-kereskedelmi webhely UX-jére összpontosít, de elfelejtenek egy kulcsfontosságú összetevőt, amely valóban összekapcsolja az egészet: a pénztároldalt. Az Ön e-kereskedelmi webhelyének felhasználói élménye nagyon fontos szerepet játszik az ügyfelek megtartásában, a bevétel növekedésében és az általános felhasználói élményben.

Rendkívül fontos, hogy nyomon kövesse az e-kereskedelmi áruház látogatóinak számát, valamint azt, hogy hányan fejezik be a vásárlást. Ha a bejövő forgalom nagy része egyszerűen visszapattan anélkül, hogy bármit is vásárolna, akkor valamit rosszul csinál.

Nyilvánvalóan nem mindenkit érdekel a vásárlás, de ha nagy a forgalom csak a pénztárnál, az valószínűleg azért van, mert nem optimalizálta megfelelően a pénztári oldalt. Erre oda kell figyelni, mivel ez az egész e-kereskedelmi fizetési élmény lényege.

Miért optimalizálja Checkout oldalát?

Az optimalizált fizetési élmény létrehozása ügyfelei számára nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Számos fontos tényező befolyásolja a konverziós arány javítását. Az egyik az általános fizetési élmény, amelyet ügyfeleinek kínálhat.

A bevásárlókosár elhagyása komoly probléma 2022-ben, és sok vállalkozás különböző módokon keresi a fizetési élmény egyszerűsítését. A fizetés elhagyása lényegében az, amikor az ügyfél a folyamat elindítása után úgy dönt, hogy lemond a fizetésről. Ha egy ügyfél egészen a fizetési oldalig megy, és nem teljesíti a fizetést, fel kell kérdeznie magában, hogy mit csinál rosszul.

Olvasni:  Hogyan védheti meg webhelyét HTTPS-integrációval?

A fizetési oldalak optimalizálása az első lépés, és nagyban hozzájárulhat a bevételszerzés javításához. A bevásárlókosár elhagyása egy nagyon fontos mutató, amely befolyásolja vállalkozása növekedését, amint azt számos kosárelhagyási statisztika is megerősíti. Az ügyfelek általában több ok miatt hagyják fel a fizetést, többek között, de nem kizárólagosan:

  • Összetett fizetési lépések: ha egy ügyfélnek több karikán kell átugrania, hogy a sor végére érjen, valószínűleg félúton felhagy a folyamattal. Ne bonyolítsa túlságosan a pénztári oldalakat.
  • Rejtett díjak: Ha az ügyfél a fizetési folyamat végéhez ér, és csak azt tapasztalja, hogy a vásárlási költségeihez bármilyen további díjat ráírtak, nagy az esélye annak, hogy elhagyja a kosarát.
  • A biztonsággal kapcsolatos kétségek: Hasonlóképpen, ha nem használ biztonságos fizetési módokat, vagy nem ad megfelelő bizalmi jeleket, nagy a kockázata annak, hogy az ügyfelek elhagyják a kosarukat.
  • Fizetés hiánya vagy szállítási lehetőségek: hasonlóképpen, ha nem kínál megfelelő fizetési és szállítási lehetőségeket ügyfeleinek, a kosárelhagyási arány valószínűleg magasabb lesz. Fontos, hogy kényelmes fizetési és szállítási lehetőségeket kínáljon a kosárelhagyási arány növelése érdekében.
  • Lassú hosting: ha a lassú tárhelyszolgáltatás miatt hosszú időbe telik, amíg az ügyfél a pénztári oldalra jut, akkor valószínűleg elhagyja a kosarát.

8 bevált gyakorlat a fizetési oldal optimalizálásához példákkal

Ha optimalizálni szeretné a teljes fizetési élményt, íme 7 bevált módszer, amelyet követnie kell a fizetési oldalon.

1. Engedélyezze a vendégként történő fizetést

Ha nem kínál vendégpénztári lehetőséget az üzletében, akkor lemarad. Ha javítani szeretné a kosárelhagyási arányt, feltétlenül ajánljon fel vendégként történő fizetést. Senki sem akar elmenni az utolsó fizetési oldalig, csak azt tapasztalja, hogy a vásárlás véglegesítése előtt fiókot kell készítenie.

Példa: A Crate & Barrel hibátlanul végzi a vendégek fizetését

Ez csak növeli a súrlódást a teljes e-kereskedelmi fizetési oldalon. Noha sok pénztári oldal tervezési példát ellenőrizhet, mi hozzáadtunk egyet a Crate & Barreltől. Mint látható, kínálnak a vendég kijelentkezés választási lehetőség. A gomb is kiemelve van.

Olvasni:  Az elhagyott WordPress beépülő modulok komoly biztonsági problémákat okozhatnak

7 hatékony gyakorlat és 10 példa a hatásos elhagyott kosár e-mailek írására 2022-ben

2. Hozzon létre egy összefoglaló oldalt

Egy összefoglaló rész a fizetési oldalon vagy egy külön összefoglaló oldal szintén kiváló módja a kosárelhagyási arány csökkentésének. Ha egy vásárló több terméket is hozzáadott a rendeléséhez, mindig meg kell jelenítenie a rendelés összegzését a pénztár oldalon.

Példa: A Nike jól csinálja az összefoglaló oldalakat

Várja meg ügyfeleit, hogy a fizetés előtt összeszámolják az árat, és ha nem ad meg nekik egy összefoglalót a rendelésükről, az valószínűleg hatással lesz a bizalmi tényezőjükre. Ennek eredményeként fennáll annak az esélye, hogy teljesen elhagyják a kosarukat.

A fenti e-kereskedelmi fizetési oldal tervezési példája a Nike-től származik, amely a világ egyik legnagyobb sportruházati márkája. Amint látja, összefoglalót kínálnak a pénztároldalukon.

3. Megrendelés részleteinek előnézete

Lehetőséget kell adnia a felhasználóknak arra is, hogy megtekintsék megrendelésük részleteit a fizetési oldalon vagy korábban, hogy bármikor módosíthassák azt, ha úgy látják jónak. Különbség van abban, ha egyszerűen összefoglalót ad az ügyfél rendeléséről a pénztárnál, és lehetőséget ad a rendelés megváltoztatására, ha úgy látja jónak.

Példa: A Zeritta minden rendelésnél előnézeteket jelenít meg

A Shopify és a WordPress is szabadságot ad arra, hogy saját belátása szerint optimalizálja a pénztároldali élményt, és rengeteg példát kell figyelembe venni a fizetési oldalakon. Amint látható, a cél az, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a súrlódást, és maximális rugalmasságot biztosítsunk a felhasználóknak a rendelés során. Vannak más e-kereskedelmi webhely-készítők is, amelyeket Ön is kipróbálhat, és a legtöbbjük hasonló funkciókat is kínál.

4. Mutasson bizalmi jelvényeket

A fenti képernyőkép a Best Buy-tól, az ország egyik legnagyobb kiskereskedőjétől származik. Amint látja, az alján bizalmi jelvényeket helyeznek el, megkönnyítve a kerítésen lévők számára a rendelés megerősítését. Ez az egyik leggyakrabban használt fizetési oldal bevált gyakorlat. Ne feledje, a cél az, hogy a vásárlás a lehető legzökkenőmentesebb legyen, és ha bizalmat kelt ügyfeleiben, ezt megteheti.

Olvasni:  Hogyan készíts jobb tartalmat a WordPress webhelyén

5. Adjon hozzá egy folyamatjelzőt

A fizetési oldalak fejlesztésének egyik legjobb módja, ha gondoskodik egy folyamatjelző sávról. Ez az egyik legnépszerűbb fizetési oldal bevált gyakorlat, amely segít ügyfeleinek jobban megérteni, milyen messze vannak a kijelentkezéstől.

Példa: Ledbury finom folyamatjelzőt használ

A folyamatjelző sáv megkönnyíti az ügyfelek számára, hogy világos képet kapjanak arról, hogy mennyi információt kell megadniuk, mielőtt kijelentkezhetnek. Ha látja a fenti fizetési oldal példáját, észre fogja venni, hogy egy egyszerű folyamatjelzőt mutatnak. Nem befolyásolja az oldalon található információ mennyiségét, de egyértelműen jelzi, hogy mely oldalakat kell átböngésznie, mielőtt végre megnézheti.

6. Használja az egyoldalas fizetést

Az Urban Outfitters egy fantasztikus példa arra, hogyan kell helyesen elvégezni az egyoldalas fizetéseket. Meglehetősen egyszerű, egyoldalas pénztárat használnak, hogy biztosítsák a gyors rendelést. Az adatok mentése után a teljes fizetési folyamat kevesebb mint egy perc alatt befejeződik. Ez egy tiszta példa arra, hogyan kell követni a fizetési oldal bevált gyakorlatait egy T.

Példa: Az Urban Outfitters kiváló egyoldalas fizetéseket végez

A nap végén erről van szó. Ha megnézi a fizetési oldalak bármelyikét, különösen az Urban Outfitters példáját, rá fog jönni, hogy mindegyik megpróbálja a lehető legjobban csökkenteni a súrlódást. Ez kell, hogy legyen a célod a fizetési oldal optimalizálásakor is.

7. Fenntartja a költségek átláthatóságát

Ha megnézi a fenti Myntra fizetési oldal példáját, észre fogja venni, hogy a fizetési oldalon a költségek teljes lebontását adják meg. A költségek átláthatóságának megőrzése nagyon fontos, ezért meg kell győződnie arról, hogy részletesen megadja, hogy mennyibe kerül a szállítás.

Példa: A Myntra teljes költségbontást mutat

Ez nagyon fontos, és nagyban hozzájárul a bizalom megteremtéséhez, amint azt Myntra fenti képernyőképe is mutatja. Az ügyfélnek pontosan tudnia kell, hogy mennyit kell fizetnie, amikor kijelentkezés előtt áll.

8. Álljon át gyorsabb gazdagépre

Gondoskodnia kell arról, hogy az ügyfelek ne töltsenek sok időt az oldalak közötti mozgással, és ami még fontosabb, a webhely betöltése ne tartson túl sokáig.

Olvasni:  Az e-mailes hírlevél tervezésének bevált gyakorlatai: A siker alapjai

A DreamHost gyors e-kereskedelmi tárhelyet kínál

A DreamHost e-kereskedelmi tárhelyszolgáltatással könnyedén optimalizálhatja webhelyét, és nagyobb sebességet érhet el anélkül, hogy sok pénzt kellene fizetnie. A DreamHost fantasztikus választás azon üzlettulajdonosok számára, akik e-kereskedelmi üzletüket szeretnék elindítani. Fantasztikus választás azoknak a vásárlóknak, akik saját üzletet szeretnének indítani.

A WooCommerce Starter Bundle minden amire szüksége van

Kezdje e-kereskedelmi utazását még ma a DreamHost WooCommerce Starter Bundle csomaggal.

Hogyan javította a DealDey a konverziós arányát a fizetési tapasztalatok optimalizálásával?

A DealDey egy e-kereskedelmi webhely, amely elsősorban napi ajánlatokat gyűjt a kereskedők szolgáltatásairól és termékeiről szerte az országban. Webhelyük nagyon rövid idő alatt gyorsan növekedett, de a fizetési folyamatuk erősen korlátozott volt.

Ez időigényes és elavult volt, ami befolyásolta a vásárlói élményt. DealDey Remy Clarksonnal dolgozott hogy azonosítsák a fizetési folyamatukkal kapcsolatos problémákat. Remy először azzal kezdte, hogy ideális felhasználói személyiséget hozott létre a DealDey ügyfelei számára.

Ezután létrehozott egy felhasználói folyamatot, hogy pontosan azonosítsa, hol szállnak le az ügyfelek, mielőtt létrehozta a drótvázat és a prototípust.

Forrás: Remy Clarkson

Ezután kiterjedt tesztelést hajtott végre, ami segített neki kitalálni, hogy érdemes-e az új oldalt telepíteni vagy sem. 10-ből 9 vásárlónak tetszett, ez volt a szükséges jóváhagyás. A hatás elképesztő volt: a DealDey eladásai 15%-kal nőttek, a kosarak elhagyása pedig 34%-kal csökkent.

Végső gondolatok

A fizetési oldal optimalizálása kissé bonyolultnak tűnik, de valójában nem az. Mindaddig, amíg odafigyel arra, hogy ügyfelei mit szeretnének, és inspirációt merítenek ezekből a fizetési példákból, könnyedén leküzdheti az ilyen e-kereskedelmi kihívásokat. Mivel a jövőbeli e-kereskedelmi trendek folyamatosan változnak, a fizetési élmény optimalizálása nagyon fontos szerepet fog játszani az általános felhasználói élményben.

Még az elhagyott kosár e-mail beépülő moduljait is használhatja a kosárelhagyási arány növelésére. Ha végzett a fizetési oldal optimalizálásával, induljon el e-kereskedelme optimalizálása felé. Köszönjük a 10 köszönőoldalra vonatkozó példánkat és ötletünket a konverziók növelésére.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott