8 tartalommarketing-stratégia, amely vonzó az idősek számára

Íme nyolc egyszerű tartalommarketing-stratégia, amelyek segítségével nem csak kapcsolatba léphet a piac idős szegmensével, hanem megnyerheti is őket.

A 2018-as adatok szerint az idősek az Egyesült Államok teljes népességének 16%-át tették ki? Az idősebb generáció nem alkotja a lakosság nagy százalékát, de egyre növekvő szegmenst alkotnak. Ennek a szegmensnek a vásárlóereje is 12%-kal nagyobb, mint az átlagos lakosságé, és alapjaikkal is nagyobb a fogyasztási szabadságuk.

A márkák hajlamosak tartalommarketing stratégiájukat a fiatalabb generációra összpontosítani, figyelmen kívül hagyva ezt a piaci szegmenst. Ebben a szegmensben hatalmas potenciál és piaci rés rejlik, amit a márkák kihasználhatnak. Ha körülnéz, a tartalommarketing-stratégia példái uralkodnak.

A legtöbb tartalommarketing-stratégiában jellemzően az idősek nem élveznek prioritást. A legtöbben elfelejtik, hogy az idősebb ügyfelek ösztönzik a növekedést, és hatalmas lehetőséget kínálnak. A vállalatoknak meg kell érteniük az idősebb ügyfeleket, hogy ki tudják szolgálni ezt a növekvő szegmenst, amikor tartalommarketing-stratégiájukhoz terveznek tartalmat.

Mielőtt mélyen belemerülnénk az idősek piacába, lássuk, hogyan lehet az időseket általánosságban további alcsoportokra osztani.

  • Nyugdíjasok: Ebbe a csoportba tartoznak a 65 év feletti idősek, akiknek nincs aktív jövedelmük, és fix megtakarításból élnek.
  • Korai nyugdíjasok: Ez az 50 év feletti korosztály készen áll arra, hogy több éves munka után élvezze az életét. Pénzügyileg stabilak, mivel a korai nyugdíjazás mellett döntenek.
  • Késői nyugdíjasok: Ebbe a szegmensbe 65 és 75 év közötti, de még dolgozó emberek tartoznak.
  • Nagyszülők: Ez az idősebb csoport fontos szegmens az unokák ajándékozására vásárolt termékek számára.

Az idősek fogyasztói magatartásának megértése

Forrás

Az életkor befolyásolja a fogyasztói magatartást. Az életkor előrehaladtával az igények és a vásárlási döntéseik is változnak. Mivel az idősek igényei és ízlése eltérő, a hangsúlyt a hatékony tartalommarketing-stratégiára kell helyezni az időseknek szóló tartalommarketing-stratégia részeként történő tartalom tervezése során.

Ez a szegmens ugyan nem nőtt fel az internethez, de felzárkóztak. Állítólag az idősek hetente több mint 20 órát töltenek online tartalmakkal. Már önmagában online tevékenységük ideális tartalommarketing-közönséggé teszi őket. Az idős fogyasztók jobban támaszkodnak a márkák által létrehozott kapcsolatokra. Mindig előnyben részesítik azokat a márkákat, amelyek személyre szabott figyelmet kínálnak.

A szenior szegmens távol tartja magát az impulzusvásárlástól, és óvatosabb. Gondolkodnak, mielőtt új termékbe fektetnek be. Ezért az időseknek szóló tartalommarketing-stratégiáknak erre kell összpontosítaniuk.

Nyolc tartalommarketing stratégia, amely vonzó az idősek számára

Amikor tartalommarketing-stratégiákat tervez időseknek, tartsa szem előtt a következő nyolc kritikus tényezőt:

1. Egyszerű nyelv

Az időseknek szóló tartalommarketing-stratégiák egyik legfontosabb tényezője az általuk értett nyelv használata. Annak ellenére, hogy a tisztaság relatív fogalom, néhány dolog vagy technológia, amelyen az ezredfordulósok felnőttek, zavaró lehet egy idősebb ember számára. Ezért olyan nyelvezetet, példákat és hivatkozásokat kell használnia, amelyekhez az idősebb egyének is kapcsolódhatnak, ha hatékony tartalommarketing-stratégiát szeretnének kialakítani számukra.

Forrás

2. Személyre szabott

Amikor tartalommarketing-stratégiája részeként tartalmat tervez, azonosítsa a különböző igényeket, és küldje el azokat személyre szabott kommunikációként. Az idősek hozzászoktak a személyes ügyfélszolgálathoz. Ma már az egyik kulcs, a személyre szabás eltűnhet az automatizálással. Jó lehetőség lehet a nevük használata e-mail vagy közvetlen levél küldése közben, vagy ha valaki egy egyszerű telefonhívással válaszol a megkeresésekre.

Olvasni:  A virtuális asszisztensek szerepe a tartalomkészítésben

3. Építsd ki a bizalmat

Az ezzel a generációval való munka egyik előnye, hogy ha elnyeri a bizalmát, életre szóló vásárlója lehet. Az idősek időt szánnak a vásárlási döntés meghozatalára. Használjon tartalommarketing-stratégiákat, például írásos és videós ajánlásokat, hogy megkönnyítse számukra. Amikor személyes adatokat kér, mindenképpen indokolja meg, miért van szüksége rá.

Forrás

4. Neveld őket

Az idősek időnként további magyarázatot és általános útmutatást igényelhetnek. Lehet, hogy félnek az internet változásbiztonságától. Az offline beszélgetések, valamint az új technológiákkal, trendekkel vagy árakkal kapcsolatos útmutatás és oktatás segítheti a döntéshozatalt. Az idősek számára az online és offline tartalommarketing stratégiák integrálása segíthet.

5. Tartsa tiszteletben a generációk közötti különbséget

Előfordulhat, hogy az idősek nem mindig néznek egy terméket, és ugyanazt akarják, mint a millenniumiak. A tartalommarketing-stratégiák megtervezése előtt fontos megérteni az idősek értékeit és érdekeit. A marketingstratégiának az idősek bevonására kell összpontosítania, hogy igazodjanak a márkához. Ne adj el termékeket ezeknek az időseknek; ehelyett adja el nekik a termék hasznosságát.

6. Egyszerűsítse az értékesítési folyamatot

Minél egyszerűbb a folyamat, annál könnyebben hajtják végre az idősek, különösen, ha a tartalom online. A webhelyen való navigálásnak egyszerűnek kell lennie, mivel a legtöbb idős ember nem ismeri a technikát. Bármilyen kérdés esetén gyorsan fel tudják venni Önnel a kapcsolatot. Az interaktív tartalommarketing-stratégia jó választás lehet a tartalomtervezés során a tartalommarketing-stratégia részeként.

7. Többcsatornás használat

Az idősek számára a legjobb, ha mindkét világból a legjobbat, az online és offline tartalommarketing-stratégiák keverékét használja. Ezek közé tartozhat a közösségi média marketing, a blogok, a katalógusok, az újsághirdetések, a televíziós, rádiós szegmensek stb. Valójában az idősek számára az offline tartalommarketing stratégiák hatékonyabbak lehetnek, mivel az idősek ismerik ezt, és többet élnek az offline világban. A többcsatornás tartalommarketing-stratégia alkalmazása kulcsfontosságú lehet, miközben az idősebb fogyasztókra összpontosít.

Olvasni:  Képernyőkép készítése Dell laptopon

Forrás

8. Tartalmazza a CTA-t

Az idősek számára készült legjobb tartalommarketing-stratégia egy világos cselekvésre való felhívást tartalmaz az idősebb fogyasztók számára, hogy tegyenek meg egy adott intézkedést. Az is segít, ha többféleképpen válaszolhat a cselekvésre ösztönzésre. Tartalommarketing-stratégiájának könnyű hozzáférést kell biztosítania az idősek számára, hogy egyik csatornáról a másikra lépjenek, például ügyfélszolgálati telefonszámot, webcímet, e-mail-címet, chateket stb., amikor kapcsolatba lépnek a márkával.

Az idősebb fogyasztók kiaknázatlan és kihasználatlan piacot jelentenek. A hozzájuk kapcsolódó és igényeiket kielégítő egyszerű kapcsolattartó marketingstratégiák egyértelmű és őszinte tartalommarketing-stratégiával és egyértelmű útmutatással hosszú távú fogyasztókat generálhatnak.

GYIK

1. Mi az idősek számára szegmentált piac?

A piac az aktív nyugdíjasokra és az időskorúak késői nyugdíjasaira oszlik. Az aktív nyugdíjasok 65 év feletti idősek, akiknek nincs aktív keresete, de megtakarításoktól, vagyontól, nyugdíjtól stb. függenek. A késői nyugdíjasok 65-75 évesek, akik még dolgoznak és rendszeres jövedelemforrással rendelkeznek.

2. Hogyan hirdessek az időseknek a Facebookon?

A Facebook használatával mondja el az időseknek, hogy mit várnak el tőlük, és legyen konkrét. Használjon tiszta képeket, és kínáljon értéket a tartalomban, ne hagyja figyelmen kívül a sokéves tapasztalatot.

3. Népszerű a közösségi média az idősek körében?

Feltételezik, hogy a Facebook az idősek és idősek legnépszerűbb közösségi oldala. Ezt a platformot használják arra, hogy világszerte tartsák a kapcsolatot barátaikkal és családtagjaikkal.

4. Hol lehet hirdetni időseknek?

Az idősek ragaszkodnak a hagyományosabb marketingstratégiákhoz, például a direkt mailhez és a TV-hez. A Facebook és a Twitter az 50-65 év közötti időseket is elérheti. A reklámok rövidek és világosak legyenek, hogy hatásuk legyen.

Olvasni:  Az 5 legjobb márkaszín közül választhat 2024-ben

5. Melyek az idősek hirdetési csatornái?

Az idősek kényelmesebben hirdethetnek újságokon, magazinokon, televízión, rádión, kültéri, direkt mailen, katalógusokon és szórólapokon keresztül.

6. Hogyan értékesítenek a közösségi média platformok az idősek számára?

Ha időseket céloz meg, használjon megfelelő nyelvezetet, több csatornán keressen, kerülje a félelem alapú taktikákat, és soha ne becsülje alá közönségét.

Új publikációk:

Ajánlott