8 Tartalomstratégiai szabályok: Bepillantás a jövőbe

A Lineáris tölcsérnek három szakasza van: tudatosság, mérlegelés és döntés. Ez azt jelenti, hogy termékünk vagy szolgáltatásunk eladásához az alján kell kezdenünk, és el kell kezdenünk a célközönségünk tudatosítását. De mi van akkor, ha a közönség már tisztában van vele? Mi van akkor, ha azért lépnek kapcsolatba velünk, mert már döntéshozatali szakaszban vannak? Elveszíthetjük őket, ha továbbra is megpróbáljuk eladni nekik termékünket. És ez rossz hír az Ön vállalkozásának.

Marketingesként úgy kell megterveznünk a tartalmat, mint egy játszóteret. Ott kell találkoznunk a közönségünkkel, ahol vannak. Ezért a lineáris tölcsér már nem működik.

Ashley Faus, tartalomstratégia vezető, szoftvercsapatok az Atlassiannál, a tartalomstratégiát a jövőbe irányító szabályokról beszél. Azt mondja: „Kezeld a vevő utazását játszótérként: az emberek tetszés szerint léphetnek be és ki, tetszőleges sorrendben indulhatnak, és a tartalommal „rossz” módon foglalkozhatnak.”

8 szabály, amely magában foglalja a tartalmi stratégiát

1. Tartalmi mélység

Most, hogy megértettük, hogy a tartalom lineáris feltérképezése nem jó ötlet, el kell kezdenünk a feltérképezést a mélysége alapján.

● Koncepcionális: Ez az elméleti és filozófiai tartalom. Az ötlet „mire” és „miért”-ére összpontosít. Ez segít a közönségnek átgondolni és keretezni a problémakört.

● Stratégiai: Itt azokra a folyamatokra, eszközökre és kulcsfontosságú tudáselemekre kívánunk összpontosítani, amelyeket be kell vonni a koncepcionális ötletek valóra váltásához. Itt segítünk közönségünknek kialakítani a megoldási teret, és átgondolni a megoldás értékeléséhez szükséges kritériumokat. Szeretnénk felkészíteni őket saját kutatásukra.

Olvasni:  8 alapvető készség, amelyet egy fordítónál kell keresni 2024-ben

● Taktikai: Ez magában foglalja az előíró, lépésről lépésre szóló utasításokat és konkrét gyakorlatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a közönség elérje a fogalmi és stratégiai ötleteket.

2. Elosztási keretrendszer

Ezután holisztikusan kell gondolkodnunk a tartalomterjesztésről.

● Eszköztípus: Különféle típusú tartalom létezik – írott, vizuális, audio/vagy interaktív tartalom. Továbbá feloszthatja hosszú formátumra, rövid formátumra, valamint élő vs. felvételre. Olyan csapathoz tartozhat, amely csak egy adott tartalommal dolgozik. Marketingszakemberként azonban fontos, hogy holisztikusan gondolja át vállalkozása különböző eszköztípusait.

● Csatorna/platform: Fizetős, saját és szerzett csatornáink is vannak. Ez magában foglalja a különböző platformokat is – amelyek egy része tartalom tárolására, míg mások tartalmak megosztására szolgálnak.

● Mutatók: Ezek az elérésből, az elköteleződésből és a CTR-ből állnak. Nem minden eszköznek és csatornának kell mindent megvalósítania. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő mutatót a megfelelő csatornához és eszköztípushoz igazítja.

3. Tartalompárosítás

Minden márkának és alkotónak elengedhetetlen, hogy koncepcionális, stratégiai és taktikai szintű tartalom keverékével rendelkezzen, különböző platformokon, különböző eszköztípusok használatával. Meg kell érteni, hogy melyik tartalom melyik platformon teljesít jól. Ha ász a tartalom párosítással, megérkezett!

4. Tartalom újraközlése

Bár fontos, hogy tartalmainkat helyesen használjuk a különböző platformokon, az is elengedhetetlen, hogy bölcsen használjuk. Ahelyett, hogy minden nap új tartalmat hozna létre, kezdje el a meglévő tartalom újrahasznosítását.

● Párosítsa össze a problémát és a megoldást: Keretezze a problémát egy webhelyen, és kapcsolja össze egy másik webhely megoldását részletező részhez.

● Esettanulmányok és/vagy kutatás: A probléma – mi az, és miért számít – keretbe foglalása egy helyen. Ezután kapcsolja össze a megoldással. Vagy beszélhet az esettanulmány-összefoglalóról, és összekapcsolhatja a részletekkel.

Olvasni:  Miben különbözik a blogod vagy a tököd a másiktól?

● Meglévő tartalom újbóli közzététele: Vegye át a meglévő, hosszú formátumú tartalmat, és tegye újra közzé egy másik webhelyen, felhívással és hivatkozással, amely átirányítja a nézőket az eredeti tartalomra.

5. Társadalmi tartalom

A közösségi tartalom is megváltozott.

● Online és offline tartalom integrálása: Ha potenciális felhasználói hasonló tartalmat látnak, amelyek mindegyike egy mögöttes témához kapcsolódik, ez segít nekik jobban megérteni az Ön termékét. Még a fizikai események során is fontos, hogy üzenetét integrálja a vállalkozás közösségimédia-profilján megjelenő dolgokkal. Egyesítse üzenetét az összes csatornán – e-mailben, közösségi médiában, offline marketingben stb.

● LinkedIn: A LinkedIn vállalati oldalai és az organikus elérés tovább csökken. Az egyik dolog, ami működik, a személyes profilokból származó tartalom közzététele. Csak győződjön meg arról, hogy a bejegyzés személyes véleményt tartalmaz, és megemlíti a cégét. Ne feledje, hogy bármi, ami azonnal eltávolítja a webhelyet, csökkenti a bejegyzés elérését.

6. Mérj meg mindent

Minden mutató releváns a marketing szempontjából.

● Videó: YouTube-megtekintések és előfizetők számának növekedése, belépők és ajánlások növekedése

● Fizetett márkakeresés: Fizetett tartalom, amely márkakulcsszavakra, például terméknevekre összpontosít

● Organikus forgalom: Hagyományos webhelyforgalmi mutatók az összes tulajdonban lévő tulajdonhoz

● Nem fizetett közösségi mutatók: a követők növekedése, a hírfolyamon belüli elköteleződés és az összes tulajdonban lévő csatornára irányuló hivatkozási forgalom

7. Az ideális vásárlói út

Az ideális vásárlói út korábban arról szólt, hogy az embereket a lehető legkevesebb érintkezési ponton siettessük a vásárlásra. De ma ez a legzökkenőmentesebb átadás az érintkezési pontok között a közönség számára.

Olvasni:  Miért érdemes Nodejs fejlesztőket felvenni: Bepillantás a jövőbe

8. A játszótér építésének alapelvei

Sikeresen megállapítottuk, hogy tartalmainkat játszótérként kell megterveznünk.

● Gyönyörködtesse közönségét: Összpontosítson a minőségi tartalom létrehozására, amely minden érintkezési pontnál leköti a közönséget.

● Kapcsolatépítés: A márka iránti hosszú távú affinitás fontosabb, mint a tranzakciós céloldal-konverzió elősegítése.

● Hatás minden érintkezési ponton: Minden tartalom a csatorna tetején lévő tartalomnak tekinthető. Már nem arról van szó, hogy siettessük az embereket a vásárláshoz. Ez a nevelésről és a sikerre való felkészítésről szól.

Elválási gondolatok

„A marketing már nem a figyelem felkeltése. Az egész arról szól, hogy megtartsa. Napjaink legjobb marketingesei megértik: a marketing nem arról szól, hogy ki érkezik. Arról van szó, hogy ki marad.” – Jay Acunzo

A tartalom dinamikus. Minden marketingszakembernek naprakésznek kell lennie azokkal az irányelvekkel, amelyek sikerre vihetik a tartalmat, és segítenek elérni a végső célt. Ha Ön marketingszakember, feltétlenül kövesse ezeket az egyszerű szabályokat, amelyeket Ashley Faus osztott meg.

Megjegyzés: Ez a blog egy részlet a tartalomstratégia új szabályai – Ashley Faus, tartalomstratégia vezető, Atlassian szoftvercsapatok mesterkurzusa című előadásából. A munkamenet része volt az Elevate – a Pepper Content által szervezett globális virtuális tartalom-csúcstalálkozónak, amely a tartalommarketing iparági vezetőit hívta össze.

Új publikációk:

Ajánlott