8 tipp a szerkesztői e-mail varázslóvá váláshoz

A szerkesztői e-mailek tájékoztató jellegűek, és segítik az olvasók bizalmát. Ebben a blogban tanulja meg, hogyan kell írni egyet.

Egyre nagyobb az igény az e-mail adatbázisok felépítésére. A szerkesztői hírlevelek digitálisan létrehozott és gyakran személyre szabott tartalom, amelyet e-mailben küldenek el a közönségnek.

A szerkesztői e-mailek adatbázisokat használnak fel, hogy rávegyék az ügyfeleket egy vállalkozás webhelyére, és tegyenek lépéseket. Bár ez az üzlet jellegétől függ, a szerkesztői e-mailek gyakran mindenféle beállításban jól működnek.

Mi az a szerkesztőségi hírlevél?

A szerkesztőségi hírlevél egyszerűen egy eszköz a szerkesztői tartalom népszerűsítésére. Ez magában foglalhat bármit, a vállalati szintű bejelentésektől a vállalkozás által az előző héten vagy hónapban közzétett legjobb tartalom összefoglalójáig.

Míg a szerkesztőségi hírlevelek célja többnyire a forgalom felkeltése és a hasznos információk szétosztása, gyakran tartalmaznak speciális ajánlatokat és kuponokat, amelyeket az ügyfelek igénybe vehetnek. A szerkesztői e-mailek tartalma a közönséget vonzza. Így stratégiailag élénkebbé és intuitívabbá váltak. A tárgysort és az e-mail tartalmat gondosan, szövegírási technikákkal és tetszetős látványvilággal válogatták össze, hogy növeljék a megnyitási arányt.

Forrás

Noha a hírlevelek meglehetősen hatékonyak, csak akkor működnek, ha megfelelően csinálják. Képzelj el egy eladót, aki kopogtat az ajtódon, és megpróbál felvilágosítani, mondjuk, a kutyákról. Még ha alig várta is, hogy örökbe fogadjon egy kutyát, az ellentmondásosnak tűnik, ha valaki hívatlanul jön a házába. A szerkesztői e-mailek ugyanazok. Ha egy kicsit túl sokat tesz, a spam mappába kerülhet. Ennek következményeként sok e-mailes hírlevél meghiúsul.

A szerkesztői hírlevelek is különböznek a legtöbb e-mail marketing kampánytól, mivel elsődleges céljuk a közönség tájékoztatása, bevonása és oktatása. Ahogy egyre rövidebb a figyelem, úgy nő az igény a feltűnőbb szerkesztői e-mailekre.

8 hatékony tipp a szerkesztői hírlevelek készítéséhez

Íme nyolc bevált módszer vonzó és magas konverziót eredményező szerkesztői e-mailek létrehozására.

1. Írj egy nagyszerű bemutatkozást

A fülbemászó bemutatkozás nagyban felkelti a közönség figyelmét. Íme néhány tipp, amellyel nagyszerű bevezetőt írhat a következő szerkesztői e-mailhez.

● Térjen a lényegre. Gyors. Fontolja meg, hogy egy értelmetlen megközelítést alkalmazzon anélkül, hogy lenézné a közönségét. Ez nem azt jelenti, hogy nem kellene bevonnia olvasóit. Tedd meg, de anélkül, hogy azt éreznék, hogy az idejüket vesztegeted.

● Ha lehetséges, hagyjon nyitott véget a bemutatkozásban. Ha meghagy egy kérdést, amely felkelti az érdeklődést, arra kényszeríti az olvasót, hogy látogassa meg webhelyét.

Olvasni:  Hogyan írjunk nyitóoldal tartalmát: 11 egyszerű tipp

● A statisztikák nagyszerűen befolyásolják az olvasókat, hogy elhiggyék, hogy tartalma releváns. Ha statisztikát vezet be álláspontja alátámasztására, a darab meggyőzőbbé válik.

● Egy releváns kép nagyszerű bevezető lehet. Fontolja meg a grafika tervezését a tipográfia és a színek szem előtt tartásával. Használjon minőségi képeket, hogy az olvasók figyelmét a tartalomra irányítsa.

● Tartsa tiszteletben az ellentmondásos és a clickbait-y közötti határt. Ha úgy tesz kijelentéseket, hogy nem támasztja alá állítását, előfordulhat, hogy az olvasók soha többé nem hisznek neked.

● Vezessen be egy közös pontot. A szerkesztői e-mailek véleményezhetők, és tárgyként használhatod magad. Példa lehet: „Ez a 7 trükk segített 3 hét alatt 30 kilót leadnom. Derítsd ki hogy.”

2. Dolgozzon a tárgysoron

Olvasói még az e-mail megnyitása előtt döntenek a tárgysor elolvasásával. A szerkesztői e-mail tárgysora határozza meg, hogy a tartalom elolvasásra kerül-e, vagy az olvasatlan mappába kerül. A prominens márkák sajátos gyakorlatokat követnek a témák összeválogatására, hogy az olvasók kénytelenek legyenek megnyitni az e-mailt.

● Ne próbáljon meg minden részletet megadni a tárgysorban. Az e-mail tárgysorának optimális hossza legfeljebb tíz szó. Bármi, ami ennél nagyobb, azt kockáztatja, hogy spameket küldenek, vagy túl sok információt fednek fel. Eltérhetsz egy-két szóval, de próbálj meg ezen túllépni.

● Próbáljon ki néhány különböző tárgysort, hogy megtalálja a legjobbat. Amit megtehetsz, hogy írsz 2-3 két-három egymástól alapvetően eltérő tárgysort, és elküldöd az előfizetők különböző csoportjainak. Kövesse nyomon a megnyitási arányt, és határozza meg a legjobb stílust a tartalomhoz. Kövesse ezt a stílust a jövőbeni e-mailekhez.

● Kerülje a nagybetűket, a spam jellegű szavakat és a speciális karaktereket a tárgysorokban. A Gmail és más ügyfelek által megvalósított legújabb technológiákkal a platformok ezt spamként fogják megjelölni. A spam jellegű szavak közé tartozhatnak: készpénzbónusz, dollár bevétel, készpénzkeresés, gyors készpénz, ingyenes, olcsó és még sok más.

● A márka személyiségétől függően ügyeskedjen olyan tárgysorokkal, amelyek felkeltik az érdeklődést vagy sürgősek az olvasók számára. A listák, a felkapott témák, az útmutató címei, az ajánlatok, a statisztikák és a kulcsszóspecifikus sorok meglehetősen jól működnek.

● Használja ki az előnézeti szöveget (a közvetlenül a tárgysor alatti sort). Az e-mail megnyitásával próbálja megmutatni, milyen előnyökhöz jutnak olvasói.

3. Legyen következetes tervezési szempontból

Szerkesztői hírlevelének különálló kialakításúnak kell lennie, amely felismerhető. Legyen szó tartalmi vagy tervezési szempontból, a következetesség a kulcsa az olvasók lekötésének. Ha hírlevelének kéthetente változik a megjelenése, az olvasók nehezen tudnak eligazodni benne. A rövidebb figyelemidőnek köszönhetően pedig könnyebben elhagyják az e-mailt.

Olvasni:  Termékbeszállítók keresése – 7 dolog, amit tudnod kell

A szerkesztői e-mail általános anatómiája a következőket tartalmazza:

● Tárgysor

● Olyan logó, amely rezonál a márkával

● Éles és éles képek

● Egy bevezető bekezdés

● A legjobb szerkesztői tartalom vagy történet, amelyre az olvasókat próbálja irányítani

● További tartalom, amely tetszhet olvasóinak

● Promóciós tartalom és egyértelműen meghatározott cselekvésre ösztönzés

● Közösségi kapcsolatok

● Előfizetési információk

Forrás

Ez a grafikus bemutató nem a szerkesztői hírlevelek szent grálja. Használja művészi tudását, hogy jobb dizájnt tervezzen, amely illeszkedik márkájához és témájához. Beszéljük meg azokat a tervezési elemeket, amelyek megzavarják a legtapasztaltabb e-mail-marketingeseket.

A cselekvésre való felhívás egy olyan direktíva, amely a szándékolt cselekvésre irányítja a közönséget. A világosan meghatározott cselekvésre ösztönzés nélküli szerkesztői e-mail arra kényszeríti az olvasókat, hogy elhagyják a beállítást. Egy tipikus CTA sürgős érzést kelt, ami segít növelni az elkötelezettséget és a konverziót. Általában olyan erős akciószavakat használnak, mint az „Feliratkozás”, „Csatlakozás”, „Vásároljon”, „Rendeljen” stb.

Ahhoz, hogy a CTA-t hatékonyan beépítse hírlevelébe, lelkesedést kell kiváltania kedvezmények vagy személyes előnyök ígérete formájában.

4. Mesélj történeteket

Függetlenül attól, hogy hírlevele vizuális, vagy tele van feltűnő hirdetésszöveggel, egy olyan történet elmesélése, amely feszültséget kelt és kérdéseket vet fel, hatékony lehet.

Ahhoz, hogy a szerkesztői e-mail megnövekedett átkattintási és nyitási arányt érjen el, nagyon fontos, hogy elmeséljen egy lenyűgöző történetet. Egy történetnek nem kell száz szóból állnia. Egy animált GIF, egy mém, egy rövid klip, egy tökéletesen elhelyezett mondat és más hasonló elemek is felhasználhatók történetek elmesélésére.

A Netflix gyakran küld hírleveleket a legújabb műsoraik animált képrészleteivel. Noha ez nem mond el egy teljes történetet, gyakran elég, ha elkezded. A látvány által keltett feszültség több mint elég ahhoz, hogy a közönséget a platformra vezesse, hogy megnézze a show-t.

A nonprofit márkák gyakrabban alkalmazzák ezt a stratégiát, mint a hagyományos márkák. Elmondják olvasóiknak, milyen hatásos volt a munkájuk, és milyen javulást hozhatnak az ügy érdekében az adományozással.

Forrás

A történetmesélés alapvető elemei továbbra is érvényesek a szerkesztői e-mailekre. Az e-mail első részét kell használni a karakterek felépítéséhez. Ezután adjon az olvasóknak valamit, amihez érzelmileg kapcsolódni tudnak.

5. Kövesse nyomon a mérőszámokat

Az adatok nyomon követése és értékelése az e-mailes hírlevelek állapotának elemzéséhez a marketingkampányok szerves része. A kampány bizonyos szempontjait lehet és kell is figyelemmel kísérni, ha a cél több közönség elérése.

● Szállítási arány

A kézbesítési arány a jelenlegi közönségeinek száma. A csökkenő kézbesítési arány a sikertelen hírlevél szinonimája.

Olvasni:  Tartalommarketing mérőszámai: A tartalomteljesítmény sikerének felszabadítása

● Visszapattanási arány

A visszafordulási arányokat akkor számítják ki, ha a szerkesztői e-mailek nem jutnak el az olvasó postaládájába. A cél a visszafordulási arány alacsony szinten tartása legyen.

● Nyitott árfolyam

Ahhoz, hogy halvány képet kapjon arról, hány olvasója nyitotta meg az e-mailt, hozzá kell adnia egy linket egy nyomkövetővel. Ez a link, ha rákattint, hozzájárul a megnyitási arány mutatójához. Az e-mailek nyomon követésére használt technológia nem egészen megbízható, és rossz adatokat jeleníthet meg.

● Leiratkozási arány

Azon közönségek számát, akik úgy döntenek, hogy leiratkoznak az e-mailes hírlevélről, leiratkozási aránynak nevezzük. Nem akarod, hogy ez felmenjen.

● Átkattintási arány

Az átkattintási arány (CTR) az a mutató, amely a legtöbb értéket képviseli a szerkesztői e-mailekben. Az e-mailre kattintók számát CTR-nek nevezzük.

6. Fontolja meg a személyre szabást

Az általános tartalom napjai régen elmúltak. A vásárlók különböző szegmenseinek preferenciái jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben. Mint egy márka, amely nagymértékben támaszkodik a hírlevelekre, ez vagy kellemetlenség vagy lehetőség, attól függően, hogyan érzékeli ezt.

Kellemetlenség, mert szegmentálnia kell olvasóit A/B teszteléssel, és esetleg múltbeli adatokra is hivatkoznia kell. Lehetőség, mert a személyre szabott tartalom nagyobb átkattintási arányt generál, mint az általános, mindenki számára megfelelő tartalom.

Például előfordulhat, hogy egy olvasó feliratkozott az intelligens fürdőszobai technológiákról szóló hírlevelére. Egy másikat inkább az okosotthonok érdekelnek, a másikat pedig a biztonsági kamerák. Nem jó ötlet mindegyiket egyetlen hírlevélben ellátni.

Tartsa tisztán adatbázisát. Lehet, hogy az ügyfél preferenciája megváltozott. Ne küldjön spamet a beérkező leveleiknek több e-mail elküldésével. Azon ügyfelek szegmense, akik hónapok óta nem nyitották meg e-mailjeit, spamként jelölhetik meg, ha folyamatosan megkeresi őket. Az adatbázis megtisztítása azt is feltárja, hogy webhelyének mely területén van szüksége fejlesztésre.

Ha a szerkesztőségi e-mailek három hétig ugyanazt vagy hasonló tartalmat tartalmaznak, az olvasók megunják. Próbáljon ki új elköteleződési taktikákat, és javítsa a tartalmat, hogy leköti olvasóit. Az adatmetrikák segítségével meg kell tudnia érteni, hogy melyik tartalom áll jól az ügyfelek melyik szegmensével, és ezt felhasználhatja a jövőbeli kampányok csiszolására.

7. Ne feledkezzünk meg a mobilfelhasználókról sem

2022-ben a mobilhasználók lesznek az Ön elsődleges ügyfelei. Az elmúlt tíz évben jelentősen megnőtt azoknak az internetezőknek a száma, akik többnyire mobilt használnak e-mailjeik ellenőrzésére. Ahogy egyre több felhasználó fordult a mobileszközök felé, egyre több márka kezdett el mobil-reszponzív élményeket tervezni.

Forrás

A mobilbarátság mindenekelőtt a látványvilágon múlik. A méretarányoknak, a képek élességének és a betűtípusoknak meg kell egyeznie a mobileszközökével. Mivel a képernyő kisebb, érdemes fontolóra venni olyan betűtípusok használatát, amelyek nagyítás vagy lefelé görgetés nélkül is olvashatók.

Olvasni:  Ingatlan eladása – Útmutató az ingatlan marketingjéhez

A következő elem maga a másolat. Egy négysoros bekezdés nagy képernyőn 15 sorossá válik mobileszközön. Ez elkerülhetetlenül elriaszthatja a felhasználókat attól, hogy elolvassák.

Ha reszponzív kialakítást használ, ne felejtse el módosítani a mobilbarátabb weboldalakra mutató hivatkozásokat. Ügyfelei nem fognak örülni, ha egy nem reagáló asztali oldalon találják magukat, miután elolvasták a hírlevelet mobileszközükön.

Az eseményalapú tartalom nem újdonság. Mindig is elterjedt volt mind a digitális, mind a hagyományos marketing területén. Az ünnepek célja a közönség pihentetése, és ez idő alatt az ünnepekkel kapcsolatos események foglalkoztatják őket. Az esemény témájához illeszkedő hírlevél kiadásának nagyobb az esélye a megnyitásra és megosztásra.

A születésnapok és a házassági évfordulók is eseménynek tekinthetők, ha rendelkezik a folyamat automatizálásához szükséges technológiai háttérrel. Az Ön e-mail marketingeszköze automatizálja a kívánt tartalmú e-mailt, amelyet fontos személyes dátumokon küld el. Ez rendkívül pozitív hatással van az olvasó hűségére.

A legfrissebb híreket és a legújabb trendeket is jó alkalomnak tartják a hírlevelek megosztására. Egy friss példa lehet a COVID-19 járvány. A pánikot kihasználva sok szerkesztői e-mail került több ezer ember postaládájába.

Az ügyfelek szegmentálásáról szóló vita az eseményalapú tartalmakra is vonatkozik. Az eseményalapú testreszabás különböző árpontokat és régiónkénti tartalomdifferenciálást tartalmazhat.

Kulcs elvitelek

● A szerkesztői hírlevelek célja az emberek bevonása. Ne komplikáld túl.

● A meggyőző bevezető megírása a kulcsa a magasabb átkattintási aránynak.

● A tárgysorok az első benyomások. Gondosan kezelje őket.

● Próbáljon szavakkal vagy képekkel mesélni. Mindkettő egyformán hatékony.

● A tervezés és a másolás következetessége rendkívül fontos.

● A mobiloptimalizálást nem lehet figyelmen kívül hagyni. Fontolja meg a reszponzív kialakítás használatát.

● Az események vonzzák a forgalmat. Ne csak ülj át rajtuk.

Remélhetőleg most már megértette, mi kell egy hatékony szerkesztői e-mail létrehozásához. Az e-mail kampányok mindenféle vállalkozásban hatékonynak bizonyultak, a hírektől az e-kereskedelemig. Egy lebilincselő szerkesztőségi hírlevél elfoglalhatja a márka helyét.

GYIK

1. A szerkesztői e-mailek tájékoztató jellegűek, és segítik az olvasók bizalmát. Ebben a blogban tanulja meg, hogyan kell írni egyet.

Az e-mail kampányok egy szolgáltatás vagy termék értékesítésére, míg a hírlevelek a közönség tájékoztatására összpontosítanak.

2. Szüksége van automatizálási eszközökre a hírlevelek küldéséhez?

A legtöbb esetben ezek nem feltétlenül szükségesek. De ha eseményalapú hírleveleket szeretne küldeni, jobban járna egy automatizálási eszközzel.

3. Hatékonyak-e a hírlevelek egy vállalkozás marketingjére?

A hírlevelek hatékonyan vonzzák le a már érdeklődést tanúsító jelenlegi és leendő ügyfeleket. Nem ólombefogás eszközei.

Új publikációk:

Ajánlott