8 tipp az online hírnévkezeléshez a blogodhoz

Az online hírnév kezelése elengedhetetlen. A fogyasztóktól a potenciális üzleti partnerekig és az alkalmazottakig mindenki keresi Önt az interneten, mielőtt elkötelezi magát amellett, hogy a blogjával vagy vállalkozásával foglalkozik, vagy azzal foglalkozik.

Ez még fontosabbá teszi, hogy naprakész nyilvántartást vezessen az Ön adatairól a cég hírnevét az online hírnév rendszeres kezelésével.

A megfelelő lépésekkel, tippekkel és stratégiákkal bármely vállalkozás biztosíthatja, hogy márkája megfelelő legyen kedvezően mutatva az interneten.

1. Rendszeresen figyelje online jelenlétét

Kövesse nyomon a megjelenő tartalmat, amikor nevére vagy márkanevére keres különféle keresőmotorokon. Fontos, hogy ne csak az eredmények első oldalát figyeljük, hanem a második és harmadik oldalt is, mivel lejjebb negatív információk jelenhetnek meg.

Állítson be figyelmeztetéseket a keresőmotorokon, amelyek értesítik, ha friss tartalom található az interneten, amely megemlíti az Ön nevét vagy márkáját.

Fontolja meg az online megfigyelőeszközök, például a Hootsuite Insights vagy a Google Alerts használatát, hogy figyelemmel kísérje nevének vagy márkájának említését az interneten. Használata fehér címke felülvizsgálat kezelése ügynökségek számára is a legjobb módja ügyfele online hírnevének nyomon követésére.

A riasztások beállítása értesíti Önt, ha márkája nevét megemlítik az interneten, így azonnal reagálhat minden panaszra vagy negatív véleményre. Amikor monitoringne csak az elhangzottakra figyeljen, hanem a trendekre és mintákra is.

Olvasni:  Online kommunikációs és együttműködési eszközök csapatok számára
Feltétlenül tanulja meg online hírnevének nyomon követését.

2. Válaszoljon gyorsan és szakszerűen

A gyors és szakszerű válaszadás fontos, ha az ügyfél negatív megjegyzést vagy véleményt tesz közzé Önről vagy vállalkozásáról. Tudomásul veszi a problémát, elnézést az okozott kellemetlenségért, és lehetőség szerint kínáljon megoldást.

Mindig az a legjobb, ha privátban keresi meg a kapcsolatot, nem pedig nyilvános oda-vissza beszélgetést folytat az ügyféllel vagy az értékelővel.

Részletesebben megvitatja a kérdést, ha nyilvánosan sugározza sérelmeit anélkül, hogy rontana a dolgokon. Ha gyorsan és professzionálisan válaszol, megmutatja üzleti értékeit és vásárlói visszajelzéseit, és hajlandó mindent megtenni annak érdekében, hogy elégedettek legyenek.

Ez bizalmat épít a meglévő és a potenciális ügyfelek körében egyaránt.

3. Pozitív értékelések ösztönzése Az online hírnév kezeléséhez

Pozitív vélemények és vásárlói beszámolók jelentősen javíthatja online hírnevét. Ösztönözze az elégedett ügyfeleket, hogy írjanak pozitív véleményeket a Google-on, a Yelpen vagy más releváns véleményeket tartalmazó webhelyeken.

A boldog ügyfelek gyakran hajlandók megosztani pozitív tapasztalataikat, de ehhez szükségük lehet egy kis lökésre. Íme néhány módszer a pozitív értékelések ösztönzésére:

  • Kérjen véleményeket: Sikeres tranzakció vagy pozitív interakció után udvariasan kérje meg az elégedett ügyfeleket, hogy írjanak véleményt olyan releváns platformokon, mint a Google, a Yelp vagy az iparág-specifikus webhelyek.
  • Kivételes szolgáltatást nyújtani: A kivételes szolgáltatás nyújtása az egyik legjobb módja annak, hogy az ügyfelek pozitív véleményeket írjanak. Győződjön meg arról, hogy ügyfélszolgálati csapata jól képzett és tájékozott az általa értékesített termékekről vagy szolgáltatásokról, valamint udvarias és professzionális az ügyfelekkel való kapcsolattartás során.
  • Könnyítse meg: Adjon egyértelmű utasításokat és közvetlen linkeket a véleményeket tartalmazó webhelyekre, így az ügyfelek a lehető legkényelmesebben oszthatják meg visszajelzéseiket.
  • Ösztönzők felajánlása: Fontolja meg egy kis kedvezmény vagy különleges ajánlat felajánlását azoknak az ügyfeleknek, akik véleményt írnak. Ügyeljen azonban arra, hogy kövesse a platformra vonatkozó irányelveket, és átláthatóan tegyen közzé minden ösztönzőt. Kerülje a pozitív értékelések kifejezett ösztönzését, mivel ez károsíthatja hírnevét, ha felfedezik.
Olvasni:  19 hatékony kuponötlet az online áruházhoz

Ezt úgy érheti el, hogy véleményt kér e-mailben, a weboldalon vagy a közösségi médiában, a nyugtákon vagy további kérdésekkel.

A nem megfelelő bejegyzések, megjegyzések vagy képek hátrányosan befolyásolhatják hírnevét, és nem tűnnek el könnyen. Mielőtt megjegyzést tesz közzé vagy egy bejegyzést megosztana, kérdezze meg magát, hogy az összhangban van-e értékeivel, céljaival és a megjeleníteni kívánt képpel.

Ne feledje, hogy bármi, amit közzétesz vagy megoszt az interneten, nyilvános, és bárki láthatja. Kerülje az online vitákba vagy negatív bejegyzésekbe keveredését, és ügyeljen arra, hogy az adatvédelmi beállításait frissítse, hogy korlátozza az érzékeny információkhoz való hozzáférést.

5. Kérjen szakmai segítséget Online hírnév kezelése

A hírnévkezelő társaságok vagy ügynökségek arra specializálódtak, hogy segítsenek a vállalkozásoknak nyomon követni online jelenlétüket és kezelni az esetlegesen felmerülő negatív visszajelzéseket.

A legjobb hírnévkezelő társaságok személyre szabott megoldásokat kínál az Ön igényei és céljai alapján, valamint online említései 24 órás felügyelete.

6. Vonja be a közönségét

Ha részt vesz online beszélgetésekben és megbeszélésekben az Ön iparágáról vagy réséről, az segíthet a bizalom és a hitelesség kiépítésében. Rendszeresen tegyen közzé releváns tartalmat közösségi média platformjain, és azonnal válaszoljon a megjegyzésekre és üzenetekre.

Részt vehet az iparágával kapcsolatos online fórumokon, csoportokban és közösségekben is. Hozzon létre és osszon meg informatív blogbejegyzéseket a webhelyén, és vegye fontolóra vendégposztokat a neves iparági blogokon.

Vezessen webináriumokat vagy élő közvetítéseket, hogy valós időben kapcsolatba lépjen közönségével.

7. Használja a Google-t virtuális névjegykártyaként

A felhasználók körülbelül 75%-a ne merészkedjen tovább a Google találatainak első oldalán. Hasznos lenne, ha létrehozna egy Google Cégem-profilt annak kezelésére, hogy vállalkozása hogyan jelenjen meg a helyi keresésekben.

Olvasni:  5 tipp a sikeres többcsatornás marketingtervhez

A pontos üzleti adatok, például cím, telefonszám, nyitvatartási idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a Google „Tudásgráfja” előrébb helyezze Önt a keresési eredmények között.

A címek és metaleírások optimalizálása javíthatja láthatóságát a Google organikus SERP-jein. Tovább hasznosíthatja Google Cégem-adatlapját, ha szerepel a Foglalás a Google-lal szolgáltatásban.

Egy kitöltött Google Cégem (Helyek) az online hírnévkezeléshez.

8. Legyen boldog a legfontosabb alkalmazottai

A munkájukat élvező alkalmazottak könnyen a márka szószólóivá válhatnak. Ismerik az Ön termékét vagy szolgáltatását, és gyakran szívesen megosztják ezt személyes közösségi média platformjaikon.

A hagyományos, szájról szájra terjedő promóció is igen hatásos lehet. Tekintettel az egyes alkalmazottak sokféle közösségi hálózatára, az ő érdekképviseletük bemutathatja a márkáját olyan potenciális ügyfeleknek, akikkel még nem tud kapcsolatba lépni. Ez segít az online hírnévkezelési erőfeszítéseiben.

Hozzon létre egy vonzó munkakörnyezet ahol megbecsülve és megbecsülve érzik magukat. Időről időre értékelje kemény munkájukat, jutalmazza a kivételes teljesítményt, szervezzen csapatépítő tevékenységeket, és mindig hallgassa meg visszajelzéseiket.

Végjegyzet az online hírnévkezelésről

Vállalkozása online hírnevének kezelése megköveteli a feladat iránti elkötelezettséget és elkötelezettséget, valamint a vállalkozásáról online közzétett vélemények, megjegyzések és értékelések folyamatos figyelemmel kísérését.

A figyelem középpontjában egy jó hírű digitális lábnyom állítása vagy létrehozása kell, hogy legyen az ügyfelek megbízhatóságának és hitelességének növelése érdekében. Ha most erőfeszítéseket tesz online hírnevének menedzselésére, az hosszú távon a márkája javát szolgálja.

Ezért gondoskodjon a felmerülő problémákról, legyen egy megvalósítható terve online hírnevének védelmére, és szükség esetén fektessen be szakemberekbe.

Mit tesz vállalkozása online hírnevének kezeléséért? Használ valamilyen online hírnévkezelést? eszközök a segítségedre?

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Olvasni:  7 módszer, amellyel az írók szabadúszó állást találhatnak online

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott