8 tipp hatékony blognaptár létrehozásához

Tartalomjegyzék

 • Miért van szüksége blognaptárra?
 • Mi az a blognaptár?
 • 8 hatékony tipp blognaptár létrehozásához
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A következetesség minden tartalommarketing-stratégia szerves részét képezi, és a blogírás sem más. Azonban bármennyire is szeretne rendszeresen friss, eredeti és szemléletes blogokat generálni, új tartalomötletekkel előállni a blogok számára nehézkes lehet.

Ha Ön egy blogger, akinek nehézségei vannak a blogírás ütemezésének kezelésével és a kereséssel, hogy milyen témákról írjon, legyen blog naptár jól jöhet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a blognaptár anatómiáját, és megértjük, hogyan segíthet a blogírás helyesen tartásában. Nyolc építő tippet tartalmazó listát is mellékeltünk, amelyek segítenek a csillagok elkészítésében blog tartalomnaptár. Tehát kezdjük.

Miért van szüksége blognaptárra?

Annak ellenére, hogy mit gondol, a blogolás 2022-ben is nagyon kifizetődő tartalommarketing-stratégia. A HubSpot szerint 2021-ben a blogok voltak a második legnépszerűbb tartalommarketing-formátum a videók után. És bár ez jó hír a blogíró közösség számára, ez egyben azt is jelenti, hogy hogy a bloggereknek rendszeresen minőségi és releváns blogbejegyzéseket kell közzétenniük.

Ha több ezer szó írásáról, szerkesztéséről és folyamatos, minőségi kompromisszumok nélküli közzétételéről van szó, az előzetes tervezés elengedhetetlen. És erre való a blogtartalom naptár. A blogírás mind az oldalsó, mind a főállásúak számára komoly projekt. Ezért a blogbejegyzések kidolgozásának, szerkesztésének, lektorálásának és időben történő közzétételének biztosításához elengedhetetlen egy blogtartalom-tervező. A bloggerek megléte azt is lehetővé teszi, hogy betartsák az írási ütemtervet, és ne szenteljék teljes 24 órájukat egy blognak.

De mi az a blog tartalomtervező (vagy naptár, ahogy mi nevezzük) elsősorban? És mi mindent tartalmaz? Ha ilyen kérdések merülnek fel a fejedben, a következő rész neked szól.

Olvasni:  Hogyan forradalmasítják a digitális innovációk a vállalatokat

Mi az a blognaptár?

Gondolhat a blogbejegyzés naptár olyan eszközként, amely megakadályozza a blogírás kisiklását. Ez egy útmutató, amely segít eligazodni a havi vagy éves (vagy mindkettő) blogírási céljai között anélkül, hogy túlterhelt volna. Mivel a következetesség kulcsfontosságú tényező a blogírásban, elengedhetetlen, hogy tudd, miről fogsz írni, és mikor fogod közzétenni. A blognaptár lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az összes blogolási témát/kategóriát, azok közzétételi dátumát/határidejét, valamint az egyes blogok állapotát. Ezen túlmenően, amikor a cégek és szervezetek tartalomnaptárt használnak blogjaikhoz, mezőket is hozzáadhatnak arra vonatkozóan, hogy melyik író melyik blogon dolgozik, és ki felelős egy adott blogkategóriáért.

A blognaptárak nem jönnek semmilyen konkrét formában vagy méretben. Készíthet egy egyszerű Google-táblázatot néhány mezővel, vagy rendelkezhet egy részletesebb naptárral, amely több száz mezőből áll, és nyomon követi a részleteket, például kulcsszavakat, piaci trendeket, népszerű blogtémákat stb.

Most, hogy tudja, mi az a blogtartalom-naptár, és milyen célt szolgál, itt az ideje, hogy készítsen egyet magának. Összeállítottunk egy nyolc egyszerű tippet tartalmazó listát, amelyek segítségével elkészítheti blogjainak legjobb naptárát.

8 hatékony tipp blognaptár létrehozásához

A blog tartalmi naptárának létrehozása nem csupán abból áll, hogy ki kell jelölni az elrendezést, és eldönteni, hogy mely mezőket kell belefoglalni. Egy hatékony naptár elkészítése sok gondolkodást és tervezést igényel. A tartalomnaptár hosszú távú stratégia. Így a tervezés módja kulcsfontosságú a hatékonysága szempontjából. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet, amelyek segítenek a megfelelő blogtartalom-naptár létrehozásában.

1. Határozott célokat tűzz ki

Minden jó blogtartalom-naptár alapja a létrehozásának indítéka. Ha úgy dönt, hogy készenlétben hoz létre egyet, akkor valószínű, hogy az a naptár nem lesz túl hasznos.

Először ismernie kell vállalkozása igényeit. Tehát mielőtt nekilátna naptár létrehozásának, üljön le, és gondolja át, miért szeretne egyet. Konkrét okok miatt van ez így, például azért, hogy nagyobb forgalmat vonzzon a blogjába, növelje a tartalom elköteleződését az olvasókkal, egy terméket vagy szolgáltatást reklámozzon, vagy egyszerűsítse a közzétételi folyamatot?

Olvasni:  Útmutató a márkahanghoz: 7 tipp a márkahang kialakításához cége számára

Miután azonosítottad a blogod tervezőjének létrehozásának célját, folytathatod a következő lépést.

2. Készítsen sablont

Forrás

Egy gyors Google-keresés a blogtartalom sablonjain, és biztosan elárasztja a keresési eredmények között megjelenő sablonok sokasága. És ezek a sablonok mindegyike hatékonynak és az Ön igényeinek leginkább megfelelőnek állítja magát. Még arra is kísértés lehet, hogy kipróbáljon néhányat közülük. Végül is, ha valaki más által fejlesztett sablont választ, megkímélheti a saját tervezésétől.

Ne feledje azonban, hogy ezeknek a sablonoknak a többsége általános, és ha úgy dönt, hogy egyet választ, sokat kell módosítania, hogy a sablon megfeleljen az Ön igényeinek. Nem, nem csökkentjük le az előre megtervezett sablonok hitelességét. Mindössze annyit mondunk, hogy jobb alternatíva, ha saját maga készít egyet.

Amikor a sablon mellett dönt, már ismeri az igényeit. Dönthet úgy, hogy egy egyszerű táblázatot használ három mezővel: „Kezdés dátuma”, „Blog téma” és „Közzététel dátuma”. Vagy dönthet egy kifinomult naptár mellett, amely több mezővel rendelkezik a bonyolult részletekhez. De bármit is tesz, ügyeljen arra, hogy ne szorítsa túl sok mezőt, ami kontraproduktívnak bizonyulhat.

3. Határozza meg, milyen gyakran szeretné közzétenni blogjait

A naptársablon kiválasztását követően a következő lépés egy reális blog közzétételi gyakoriság meghatározása. Nem kell túlteljesítőnek lenni, és több tartalmat szállítani, mint amennyit generál. Nem ritkák az olyan esetek, amikor a bloggerek irreális határidőket és blogírási célokat tűznek ki, hogy elkeseredjenek, amikor nem tudják elérni a kitűzött célokat.

Ezért, amikor ütemtervet tervez a blogjához, összpontosítson azokra a számokra, amelyeket anélkül érhet el, hogy megerőltené magát. Nem kell 30 1000 szavas blogot közzétenned. Tegyen közzé tízet, de ellenőrizze, hogy jók legyenek.

4. Emelje ki a fontos eseményeket

Egy jó módja annak, hogy további témákat adjon hozzá az írási listához, ha felsorolja az összes fontos eseményt, amely egy naptári évben fog történni. Ezután megtervezheti tartalmát ezekhez az eseményekhez, és előre meghatározott célokat tűzhet ki a blog tartalomnaptárához. Ezt havi rendszerességgel is megteheti.

Olvasni:  9 tipp a kosarak elhagyásának csökkentésére és az elhagyott kocsik visszaszerzésére

5. Hagyjon némi mozgásteret szerencsétlenségek esetére

Valószínűleg megérti, milyen kiszámíthatatlan tud lenni az élet. Bármilyen baleset hirtelen megtörténhet, és lehet, hogy nem vagy felkészülve rá. Ilyen esetekben megmentőnek bizonyulhat, ha elfoglaltságai között van némi szabadság.

Ezért a naptár tervezésekor ügyeljen arra, hogy az ne legyen szigorúan merev. A jó naptárnak elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy minden valószínűtlen eseményhez elférjen. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor egy új marketingtrend jelenik meg, amelyről szeretne írni. Ha rugalmatlan tartalomnaptárral rendelkezik, nem tud további tartalmat hozzáadni. Ezért a rugalmas tartalomnaptár lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon az emelkedő trendekhez.

6. Hagyjon helyet az örökzöld tartalomnak

Lehet, hogy szívesen megszórhatja a divatos témákat a blognaptárában. De ami divatos, az nem mindig vezet egy blog népszerűségéhez. Az örökzöld blogtémák ugyanolyan fontosak a közönség elköteleződésében.

Ha bedob néhány időtlen blogot a kortárs blogok közé, tartalma dinamikus marad, és több olvasót vonz. Továbbá, ha késésben van az ütemterv, újrahasznosíthat egy örökzöldet, és közzéteheti alternatívaként.

7. Folyamatosan frissítse a naptárat

Ha úgy gondolja, hogy a tartalomnaptár tervezése egyszeri dolog, akkor téved. Bár a blogtartalom-naptár hosszú távú stratégia, a napi módosítások azok, amelyek hosszú ideig életképesek maradnak. Ez alatt azt értjük, hogy meg kell győződnie arról, hogy a naptár tartalma releváns-e egy adott időpontban.

Például a naptárad szerint január harmadik hetében kell kriptovalutákra írni. Azonban észreveszi, hogy a nem helyettesíthető tokenek (NFT) egyre nagyobb teret hódítanak, és a hónap folyamán trendben lesznek. Továbbra is fogsz írni a kriptovalutákról? A logikus válasz az lenne, hogy menjünk az áramlással, és kezdjük el az NFT-k kutatását.

Ezért, ha végzett a naptár tervezésével, ne kövesse azt a T-re. Folyamatosan frissítse naptárát. A blog tartalomtervezője „bejáró”, de nem lehet az egyetlen vezérlő erő a blogírási célok mögött.

8. Tartsa ellenőrzés alatt blogjai teljesítményét

A blogírás nem csak a minőségi tartalom továbbításáról szól. Azt is elemezni kell, hogy a közönség hogyan fogyasztja. Most felteheti a kérdést: „Hogyan kapcsolódik a blogjaim teljesítménye egy jó tartalomnaptár tervezéséhez?”

Olvasni:  Hogyan alkalmazza a nyertes marketingstratégiát az Ön számára

Miután sok időt töltött minőségi tartalom közzétételével, bizonyos mérőszámokat kell használnia annak ellenőrzésére, hogy a blogjai a kívánt módon működnek-e. Ha igen, akkor folytathatja a menetrendet. De ha a válasz nem, akkor ellenőriznie kell, nem hiányzik-e valahol a tartalmi stratégiája. Ez azt is jelenti, hogy át kell tekinteni a naptárat.

Kulcs elvitelek

 • A blognaptárak olyan eszközök, amelyek a blogok írásának, szerkesztésének és közzétételének folyamatát irányítják.
 • A blogbejegyzés-naptárnak az író igényeinek kell megfelelnie, és nem fordítva.
 • Nincs ideális naptársablon.
 • Győződjön meg arról, hogy blognaptárja rugalmasan alkalmazkodik a nem időszerű kudarcokhoz.
 • Ne csak divatos tartalmakat írjon be a naptárba. Adjon hozzá néhány örökzöld témát a változatosság fenntartása érdekében.
 • Ne próbálja megvalósíthatatlan célokkal telezsúfolni a naptárat.

Következtetés

A blogbejegyzés-naptár létrehozása az időgazdálkodásról szól, miközben a blogírási játékod tetején marad. A cél az, hogy a teljes folyamatot több részre bontsa szét, amelyekre egyszerre összpontosíthat. Most, hogy már tudja, mit jelent egy szerkesztői naptár létrehozása, kezdje el elkészíteni magának. Sok szerencsét!

GYIK

1. Hogyan hozhatok létre tartalomnaptárt a blogomhoz?

A naptár létrehozásának első lépése annak meghatározása, hogy miért hozta létre a naptárat. Ezt követően félre kell tennie néhány konkrét célt, és a naptár alapjaként kell felhasználnia azokat.

2. Mi legyen egy blognaptárban?

A blog tartalmi naptárának nagyjából tartalmaznia kell az összes blog témáját, az egyes blogok aktuális állapotát, a határidőket, a jövőbeli írási terveket, valamint némi mozgásteret a frissítésekhez a közelgő trendek esetére.

3. Mi az a blogtartalom naptár?

Ez egy olyan stratégia, amelyet a vállalkozások és az egyéni bloggerek alkalmaznak blogjaik ütemtervének meghatározására. A blognaptár biztosítja, hogy blogod folyamatosan minőségi tartalmat biztosítson.

4. Mi az a blogbeosztás?

A jó blogbeosztás az, amely elegendő időt biztosít a blogok írására, szerkesztésére és közzétételére anélkül, hogy fizikai vagy szellemi megterhelésnek lenne kitéve.

Új publikációk:

Ajánlott