8 tipp, hogyan kerülje el az ismétlődő tartalmat webhelyén

dan tanácsot ad zIwAchjDirM unsplash

Ha már néhány éve üzemeltet egy webhelyet, akkor valószínűleg már számos fejlesztést és változtatást hajtott végre rajta.

Előfordulhat, hogy a webhely karbantartási ellenőrzése során felvett néhány új oldalt, vagy felülvizsgálta a régieket, hogy frissítse online webhelyét.

Az ilyen frissítések végrehajtásával azonban nagy probléma, hogy a keresőmotorok nem ismerik fel teljesen az Ön által végzett fejlesztéseket.

Néha a keresőrobotok megtalálják valamelyik oldalának régi és újabb verzióját, szinte azonos tartalommal.

Ezek a feltérképező robotok mindkettőt elolvassák, és észrevehetik, hogy ugyanazt a tartalmat tartalmazzák, de nem biztosak abban, hogy melyik releváns.

Ilyenkor duplikált tartalom dilemma történik, amely hatással lehet a keresőmotorok rangsorolásának teljesítményére, és megzavarhatja a webhely potenciális látogatóit.

Szerencsére van néhány tipp, amellyel elkerülheti az ismétlődő tartalmat webhelyén. Ezek a következők:

Legyen webhelytérképe

Valószínűleg arra gondolsz,mi az a webhelytérkép?' Alapvetően ez egy XML-fájl, amely tartalmazza az összes webhelycímet.

Segít szervezetten bemutatni indexét a keresőmotoroknak, megakadályozza a tartalom megkettőzését, és segít a keresőmotoroknak a webhely „feltérképezésében”.

Ha nincs webhelytérképe, azonnal hozzon létre egyet. Jelenleg számos eszköz vagy beépülő modul használható webhelytérkép létrehozására.

Helyzetétől és aktuális webhelyépítési szakértelmétől függően alkalmazhat egy tapasztalt, professzionális webhelykészítőt is, aki segít Önnek.

Gyakorolja a belső összekapcsolás következetességét

A jó belső linkelési stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy oldala keresőoptimalizálási (SEO) értékét növelje.

Olvasni:  Hogyan szerezz vissza linkeket: A végleges linképítési útmutató (2024)

De kulcsfontosságú annak biztosítása, hogy az összekapcsolási stratégiájában is összhangban legyen a webcímekkel.

Tartsa fenn a konzisztenciát a webcím-változatokkal. Ha egy belső hivatkozás perjelet használ, de egy másik hivatkozás ugyanarra az oldalra nem, akkor ismétlődő tartalmat hoz létre a weboldalon.

Végezze el a Noindex címkét

Ha van olyan oldal a webhelyén, amelyet nem szeretné, hogy a keresőmotorok rangsorolják, akkor általános SEO-stratégiája részeként használjon noindex címkéket az oldalon.

Ez lehetővé teszi a keresőmotorok számára, hogy hozzáférjenek az oldalhoz és megtekintsék annak tartalmát anélkül, hogy hozzáadnák az indexhez.

Nagyon fontos, hogy elegendő időt hagyjunk a keresőmotoroknak az oldal követésére, mivel sok esetben kódolási hibák vannak.

Azt is hagynia kell a keresőmotoroknak, hogy eldöntsék, hogy az adott weboldal az, amelyik megjelenjen-e a keresőkben.

Amikor a robotok felfedezik, figyelmen kívül hagyják az Ön parancsát, és indexeli az oldalt.

A noindex címkék segítségével megoldhatja az oldalszámozási problémákat, amikor azt szeretné, hogy az összes oldal helyett csak az első oldal jelenjen meg a keresőmotorokban.

A noindex címkék használatához adja hozzá őket az oldal kódjának fejrészéhez.

Használjon kanonikus címkéket

A kanonikus címke egy egyszerű módja annak, hogy a keresőmotorok tudják, mely oldalakat próbál rangsorolni bizonyos kulcsszavakkal a keresőmotorjukban.

Például több oldala van, és mindegyikhez hasonló ötleteket és kulcsszavakat használ. A keresőmotorok összezavarodhatnak azzal kapcsolatban, hogy mely oldalakat kell rangsorolniuk, mivel mindegyik ugyanazt a témát tartalmazza és tárgyalja.

Nak nek megakadályozza ezt a problémát, nagyon fontos, hogy olyan oldalt válasszon, amelyen szeretne rangsorolni. Ezután helyezze el a kanonikus címkéket más oldalakra.

Olvasni:  Hogyan indítsunk divatblogot

Az ilyen oldalak továbbra is indexelve lesznek, de a keresőmotorok tisztában vannak azzal, hogy melyik oldalt tekintik tekintélyes oldalnak.

Az azonos tartalmú és kulcsszófókuszú oldalak versenyezhetnek egymással, ezért kanonikus címkékre van szükség. E nélkül oldalai nem fognak a keresőmotorok első oldalán helyezkedni.

Szerencsére vannak olyan beépülő modulok, amelyek kanonikus címkefunkciókat kínálnak, amelyek akkor hasznosak, ha több oldal használja ugyanazt a kulcsszót, és amikor megpróbálja elkerülni, hogy ismétlődő oldalakkal és tartalommal címkézzenek fel.

Kerülje a Nofollow attribútum használatát belső linkjein

A rossz külső hivatkozások miatt egyes webhelyek nofollow címkéket adnak hozzá a hivatkozásokhoz.

Mégis, hogy a keresőrobotok megkönnyítsék a webhely kedvező találatait, sok webmester az oldal szintjén nofollow címkéket ad hozzá.

Ha ezt megteszi, árthat webhelyének, mivel a nofollow az adott oldal belső hivatkozásaira vonatkozik.

Az ilyen belső hivatkozások nem adják át azt a lényeges linklevet, amelyet a belső oldalaknak kell táplálniuk.

Ezzel csökkenti az oldalak rangsorolásának valószínűségét. Hozzáadhat nofollow címkéket a külső hivatkozásokhoz, de soha ne tegye ezt a belső hivatkozásokhoz.

Használja a többszörözés-ellenőrző eszközöket

kevin bhagat zNRITe8NPqY unsplash

Ha nem biztos abban, hogy webhelyén van-e duplikált tartalom, többféle duplikált tartalom-ellenőrzőt is használhat.

Az ilyen eszközök általában figyelmeztetnek, ha ismétlődő tartalom vagy ismétlődő oldalleírások és címek vannak.

Átfogóbb duplikált tartalomtesztet és auditálást is végezhet webhelyén az online elérhető egyéb webhely-auditáló eszközök használatával.

Ezek a programok feltérképezik online webhelyét, és azonosítják az ismétlődő metaleírásokat, oldalfejléceket és webcímeket, amelyeket esetleg azonnal meg kell oldania.

Tartalom frissítése és cseréje

A legjobb besorolású webhelyeken csak eredeti és szilárd tartalmat kell feltüntetniük.

Olvasni:  Hogyan lehet törölni egy Facebook társkereső profilt 2024-ben

Ha nagy gyártók vagy független gyártók termékeit árulja, nagy esély van arra, hogy a termékpéldánya nem egyedi.

Számtalan webhely megteheti ugyanezt, ami különösen megnehezíti, hogy webhelye előkelő helyet foglaljon el a keresőmotorok eredményoldalain.

A szabványos tartalmak, például a termékleírások megismétlése helyett fordítson minden oldalra a megérdemelt figyelmet.

Szánjon egy kis időt arra, hogy márkája hangját felhasználva egyedi tartalmat hozzon létre. Ha webhelyén sok másolt elem található, akkor ezek ilyen nagy léptékű frissítése és cseréje ijesztő lehet.

A probléma azonnali megoldásához alkalmazzon tapasztalt webhelytartalom-szakértőket a tartalom gyors elkészítéséhez.

Helyezze el az átirányításokat megfelelően

A duplikált tartalom elkerülésének egyik legjobb módja, ha beállítja és felveszi a megfelelő számú 301-es átirányítást webhelyére.

Ez a módszer nemcsak több oldalt egyesít egyetlen összeállításba, hanem segíthet az esetleges szerkezeti problémák tisztázásában is.

A 301-es átirányítási parancs a keresőoptimalizálási teljesítmény javításában is segíthet, mivel megakadályozza, hogy az ismétlődő oldalak versengjenek egymással.

A webhely beállításával kapcsolatban lehetősége van 301-es átirányítások létrehozására. Javasoljuk, hogy beépülő modult használjon, vagy különféle 301-es átirányítási parancsokat állítson be a webhely gazdagépén keresztül.

Ezután tesztelheti a hibás hivatkozásokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az átirányítási elhelyezések megfelelően működnek.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy a duplikált tartalmat szándékosan hoztak létre, az ronthatja a rangsorolási potenciált és a SEO értékét, ha felügyelet nélkül hagyja.

Vállalkozása webhelyén és annak összes oldalán ismétlődő tartalom kezelésével és megtalálásával biztosíthatja, hogy a feltérképező robotok tudják, mit kell tenniük, ha az Ön online webhelyén ismétlődő tartalommal találkoznak.

Ha nem tudja, hol kezdje, tartsa szem előtt a fent említett tippeket, hogy elkerülje a szankciókat és a problémákat hosszú távon.

Olvasni:  15 csodálatos ajándékötlet a blogodhoz

Új publikációk:

Ajánlott