80+ videómarketing-statisztika 2024-ig: betekintések, előrejelzések és egyebek

Miközben a vállalatok és a marketingesek megküzdenek a növekvő felhasználói igényekkel és a versennyel, egy dolog világos: a videó az élen jár, változást hajt végre és új mércéket állít fel.

A videók aránya jelenleg kb Az összes internetes forgalom 80%-aamely készen áll a felemelkedésre 82,5% 2024 végéig. Nem csoda, hogy figyelemre méltó a cégek 91%-a a videót ebben az évben alapvető marketingeszközként kezelték.

Vannak nyomós okok, amelyek miatt érdemes befektetni a videóba, és ezek a 2024-as videómarketing-statisztika csak a jéghegy csúcsát jelenti:

1. Mekkora a videó marketing?
2. Használhatja a videomarketinget e-kereskedelemben?
3. Videótartalom és közösségi média: jól működnek együtt?
4. Mennyire hatékony a videó marketing?
5. A vevő döntéseinek befolyásolása videómarketing segítségével
6. Milyen videotartalom hoz jobb eredményeket?

Az alábbiakban ismerkedjünk meg a videómarketing trendekkel, statisztikákkal és előrejelzésekkel.

Tartalom Tábla

Legjobb videómarketing-statisztika

1. A videók jelenleg a teljes internetes forgalom közel 80%-át teszik ki.
2. A marketingszakemberek figyelemre méltó 92%-a arról számolt be, hogy a videó pozitív befektetésarányos megtérülést (ROI) biztosít a videómarketing számára.
3. A közösségi médiában 12-szer gyakrabban osztanak meg videókat, mint a szöveget és a képeket együttvéve.
4. A YouTube-nak több mint 2 milliárd havi felhasználója van.
5. Hetente egy személy átlagosan 17 órányi online videotartalmat néz meg.
6. A marketingszakemberek 93%-a integrálta a videómarketinget általános stratégiájába.
7. A jelenlegi videómarketingesek 99%-a azt tervezi, hogy 2024-ban folytatja a videózást.
8. A marketingszakemberek 87%-a arról számolt be, hogy a videók segítettek forgalmat irányítani webhelyükre.
9. Az emberek 85%-a hajlamosabb a termék megvásárlására, miután megnézett egy magyarázó videót.
10. Tízből nyolc vásárolt már szoftvert vagy alkalmazást egy márkavideó megtekintése után.

Mekkora a videó marketing?

A ma elérhető videomarketing-eszközök bősége csak annak a jele, hogy az elmúlt években milyen népszerűvé váltak a videotartalmak, és ezt a számok is alátámasztják.

Ezek a videomarketing-statisztikák áttekintést adnak a videómarketing-ipar méretéről, és bemutatják azokat a trendeket, amelyekkel tisztában kell lennie.

A videók jelenleg a teljes internetes forgalom közel 80%-át teszik ki. (Forrás: Demand Sage)

Jelenleg a videók uralják az internetet, és az összes internetes forgalom 80 százalékát teszik ki. A növekvő sávszélesség és a mobilhasználat miatt a videók dominanciája várhatóan tovább fog növekedni, így ma és a jövőben is az internet nyelvévé válik.

A vállalkozások 91%-a 2024-ban kulcsfontosságú marketingeszközként alkalmazza a videót. (Forrás: Wyzowl)

A videó integrálása már nem kötelező a marketingstratégiák hatásának maximalizálása érdekében. Mivel a vállalkozások 91%-a már használja ezt a hatékony eszközt, ideje cselekedni, és beépíteni a videót a digitális marketingbe. A videó a márkakommunikáció sarokkövévé vált, mert gyorsan képes üzeneteket közvetíteni és érzelmeket váltani ki.

A YouTube-nak több mint 2 milliárd havi felhasználója van. (Forrás: gondolatjel)

A YouTube havi 2 milliárd felhasználója sokszínű, globális színteret képvisel, amely nyitva áll a marketingesek és a tartalomkészítők előtt. Ez bizonyítja, hogy a videó képes közösségeket létrehozni és beszélgetéseket kezdeményezni, így a YouTube kritikus csatornává válik mindazok számára, akik videotartalommal kívánnak hatást elérni. Maximalizálhatja az elérést és az elköteleződést a YouTube-on, ha releváns kulcsszavakkal optimalizálja videói címét, leírását és címkéit.

A marketingesek körülbelül 86%-a a videót alapvető marketingeszközként használja. (Forrás: Demand Sage)

A marketingesek megdöbbentő 86%-a a videót marketingarzenáljának központi részévé tette, felismerve a történetmesélésben és a közönség megnyerésében rejlő erejét. A marketingszakemberek között ez a széles körben elterjedt konszenzus stratégiai váltásra utal, mivel a videó nem csupán tartalom, hanem fontos módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a nézőkkel és tartós márkaélményt teremtsen.

Az influencer marketing iparág elérte a 13,8 milliárd dolláros globális értéket. (Forrás: Demand Sage)

A közösségi média és a videótartalom 13,8 milliárd dollár értékben új gazdaságot teremtett. A relativitás erejét és az elkötelezett követőket kihasználva az influencerek létfontosságú marketingstratégiákká váltak, akik képesek a márka narratíváit alakítani, és lenyűgöző videókon keresztül befolyásolni a fogyasztói döntéseket.

A LinkedIn videóbejegyzései átlagosan háromszor magasabb elköteleződési arányt érnek el, mint a szöveges üzenetek. (Forrás: Demand Sage)

Az a tény, hogy a LinkedIn-en közzétett videobejegyzések háromszor nagyobb arányt érnek el, mint a szöveges üzenetek, a szakmai hálózat fejlődő tartalmi környezetéről beszél. Illessze be a videókat LinkedIn tartalomstratégiájába, hogy javítsa a professzionális történetmesélést, oktatást és gondolatvezetést.

Hetente egy személy átlagosan 17 órányi online videotartalmat néz meg. (Forrás: gondolatjel)

Egy egyén átlagos heti 17 órás online videófogyasztása a „videódiéta” irányába történő szélesebb körű kulturális elmozdulást jelez. Az emberek nem csak szórakoztatásra, hanem oktatásra, hírekre és közösségi interakcióra is használják a videókat, így napi médiafogyasztásuk.

A marketingszakemberek körülbelül 93%-a integrálta a videómarketinget általános stratégiájába. (Forrás: közösségi pilot)

Mivel a marketingszakemberek 93%-a elfogadja a videomarketinget, egyértelmű, hogy a videó megállapodott a marketing világában. Ez a szinte univerzális alkalmazás annak elismerését jelenti, hogy a videó képes csökkenteni a digitális zajt, ösztönözni az elköteleződést és a marketing sikerét az iparágakban.

A videómarketingre fordított összeg 2024-ban várhatóan meghaladja a 92,25 milliárd dollárt. (Forrás: közösségi pilot)

Sok vállalat fektet be a videomarketingbe, mert ez az egyik leghatékonyabb módja az ügyfelek bevonásának és figyelmük felkeltésének. A fenti adatok azt mutatják, hogy a videófogyasztás idővel csak növekszik, ami tovább bizonyítja értékét a digitális térben.

A marketingszakemberek körülbelül 73%-a használ aktívan streaming videót. (Forrás: Demand Sage)

Bár az élő közvetítés viszonylag új keletű, hatékony módja annak, hogy a vállalkozások lekössék az ügyfeleket, és megragadják figyelmüket. Egyre több marketinges ismeri fel a videó streaming erejét, így digitális marketingstratégiájának jelentős részét képezi. Lépj kapcsolatba közönségeddel az élő közvetítések során úgy, hogy válaszolj a megjegyzésekre és válaszolj a kérdéseikre, hogy elősegítsd a kapcsolat és a hitelesség érzését.

Használhatja a videomarketinget e-kereskedelemben?

A rövid válasz “igen”. A kiváló marketingeszköz-használattól kezdve a nagyszerű marketingköltségvetésig a videó a digitális marketing meghatározó erejévé válik.

Íme néhány a legmeggyőzőbb videómarketing-statisztika a videomarketing online márkaként való kiaknázásához:

A cégek körülbelül 54%-a vett fel videókat a kezdőlapjára. (Forrás: Demand Sage)

Ha több figyelmet szeretne kapni webhelyére, nagyszerű módja annak, hogy videókat integráljon a céloldalra. A videók segítenek gyorsan elmagyarázni, miről is szól terméke vagy szolgáltatása, és vonzó élményt nyújtanak a látogatóknak. Használja ki ezt a lehetőséget, és gondoskodjon arról, hogy a videó világos üzenetet közvetítsen tömör képi elemekkel és vonzó hanggal.

A termékbemutatók a vezető B2B videóhirdetések. (Forrás: Demand Sage)

Bár sokféle videóreklám létezik, a termékbemutatók hagyományosan a legnépszerűbbek és leghatékonyabbak. A termékbemutatók lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy működés közben lássák termékét vagy szolgáltatását, és jobban megértsék annak jellemzőit és előnyeit.

Ügyeljen arra, hogy olyan látványelemeket adjon meg, amelyek bemutatják a működését, valamint olyan hangot, amely egyértelműen elmagyarázza a folyamat egyes lépéseit. A termékbemutatók könnyedén lebontják a termék vagy szolgáltatás zökkenőmentes használatának előnyeit.

A videómarketingesek körülbelül 17%-a 2024-ben kezdett először videózni. (Forrás: Wyzowl)

2022 fordulópont volt a videómarketingesek számára. Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy marketingstratégiájuk részeként mertek videókat készíteni. A videó hatékony módja annak, hogy elérje az ügyfeleket, és több potenciális ügyfelet és eredményt érjen el. Azt látjuk, hogy az örökbefogadások aránya exponenciálisan nő a következő néhány évben.

2016 óta 25 százalékkal nőtt a videókat marketingstratégiaként használó cégek száma. (Forrás: DemandSage)

Ha már az akvizíciós arányról beszélünk, a vállalatok 2016 óta folyamatosan növelik videótartalom-stratégiájukat. Ennek oka a digitális média gyors terjeszkedése és az interaktív multimédiás élmények iránti megnövekedett vásárlói igény. A videót használó vállalkozások száma ez idő alatt 25%-kal nőtt, ami azt mutatja, hogy ez hatékony módja az ügyfelek elérésének és a bizalom építésének.

Olvasni:  15 ok, amiért a webhelylátogatók nem térnek át

A jelenlegi videómarketingesek közel 100%-a azt tervezi, hogy 2024-ban folytatja a videózást. (Forrás: HubSpot)

A videók térnyerése nem lassul, mivel bebizonyosodott, hogy hatékony módja a közönség vonzásának és növelésének. Szinte minden marketingszakember azt tervezi, hogy folytatja a videós tartalmat, ami azt mutatja, hogy ez itt marad. A vállalkozásoknak biztosítaniuk kell, hogy teljes mértékben kihasználják ezt a hatékony eszközt, ha versenyképesek akarnak maradni a piacon.

A marketingszakemberek több mint 95%-a azt tervezi, hogy fenntartja vagy növeli videómarketing-költségvetését. (Forrás: HubSpot)

A videomarketing költségvetése is folyamatosan növekszik, és a marketingesek több pénzt fektetnek a tartalom létrehozásába és népszerűsítésébe. A vállalatoknak meg kell győződniük arról, hogy eleget fektetnek be videógyártási költségvetésükbe, ha versenyképesek akarnak maradni. Ezért fontos, hogy a videót részesítse előnyben a marketingköltségvetés létrehozásakor. A vizuális tartalom továbbra is az egyik leghatékonyabb módja az ügyfelekkel való kommunikációnak, megragadva figyelmüket és cselekvésre ösztönözve őket.

Világszerte az emberek naponta körülbelül 84 percnyi videót néznek meg. (Forrás: gondolatjel)

Az egyének szerte a világon naponta átlagosan 84 percnyi videót néznek meg, amely jól illusztrálja a média globális elérhetőségét. Ez a napi befektetés hangsúlyozza a videónak az információ, a szórakozás és a közösségi interakció elsődleges forrásaként betöltött szerepét.

Az előrejelzések szerint 2024-ban az online videók teszik ki a teljes online forgalom 82,5%-át. (Forrás: Demand Sage)

Az online videók az előrejelzések szerint 2024-ban az összes online forgalom 82,5%-át teszik ki, és a tervek szerint továbbra is az interneten található tartalom legkiemelkedőbb formája lesz. Dominanciája azt mutatja, hogy azok a vállalatok, amelyek nem fektetnek be a videókba, valószínűleg kimaradnak az internetes elkötelezettség nagy részéből. Javasoljuk, hogy videókat építsen be tartalmi stratégiákba és kampányokba az elérés maximalizálása érdekében.

Videótartalom és közösségi média: jól működnek együtt?

A rövid klipektől a teljes hosszúságú funkciókig a videók viralitása nyilvánvaló. Ez egy sokoldalú és hatékony médium, és az olyan platformok, mint a YouTube, a TikTok és az Instagram, kihasználják a trendet.

Míg a videótartalom és a közösségi média közötti kapcsolat erős, a sikeres marketingkampányok mindkettőt kihasználva maximalizálják az elérést. Íme néhány szám, amelyek segítenek megérteni ennek a keveréknek az erejét.

A közösségi médiában 12-szer gyakrabban osztanak meg videókat, mint a szöveget és a képeket együttvéve. (Forrás: közösségi pilot)

A közösségi média növelte a videók lefedettségét, mivel 12-szer több tartalmat osztanak meg, mint szöveget és képeket. Ez a vírusos tényező teszi a videót hatékony eszközzé azoknak a marketingszakembereknek, akik az üzenetet széles körben szeretnék terjeszteni.

Az összes online tevékenység több mint 33%-a videófogyasztással kapcsolatos. (Forrás: közösségi pilot)

Az összes online tevékenység harmada a videófogyasztás, így egyértelmű, hogy a videó nem csupán tartalom, hanem alapvető online viselkedés. Ez arra utal, hogy valószínűleg a videó lesz az első interakció, amellyel a felhasználók online tartalommal lépnek kapcsolatba.

Az Instagram-fogyasztók körülbelül 70%-a felhúzta a Stories-hirdetéseket, hogy elérje a reklámozott terméket vagy webhelyet. (Forrás: gondolatjel)

Az Instagram Stories-hirdetések nem csak egy múló tendenciát jelentenek, hiszen a fogyasztók jelentős része közvetlenül foglalkozik a reklámozott tartalommal, bizonyítva a platform hatékonyságát a közvetlen fogyasztói cselekvés ösztönzésében.

A GenZ-felhasználók körülbelül 44%-a állítja, hogy a TikTok segít nekik új dolgokat felfedezni. (Forrás: gondolatjel)

A TikTok a felfedezések központjaként jelenik meg, különösen a Z generációs felhasználók körében, mivel közel a fele az új tapasztalatok és termékek kapujaként használja a platformot, kiemelve a fogyasztók felfedezési útjában betöltött szerepét.

A Facebook-felhasználók körülbelül 38%-a érdeklődött egy márka termékéről vagy szolgáltatásáról, miután látta a történetét. (Forrás: gondolatjel)

A Facebook-sztorik többnek bizonyultak, mint mulandó tartalom, és a felhasználók jelentős része megteszi a következő lépést, hogy érdeklődjön a termékekről vagy szolgáltatásokról, ami azt mutatja, hogy a platform felkelti a fogyasztói érdeklődést.

A fogyasztók több mint 70%-a videós tartalmakon keresztül szeretne tudni egy termékről vagy szolgáltatásról. (Forrás: SocialPilot)

A videotartalom a legnépszerűbb oktatási eszközzé válik a termékekről vagy szolgáltatásokról tanulni vágyó fogyasztók számára. A többség ezt a médiát részesíti előnyben másokkal szemben, ami rávilágít a videó növekvő fontosságára a fogyasztói oktatási folyamatban.

Miután megtekintett egy történethirdetést az Instagramon, a felhasználók 50%-a felkeresett egy webhelyet és vásárolt. (Forrás: gondolatjel)

Az Instagramon megjelenő Stories-hirdetések nem csak görgetésre szolgálnak – a nézők fele intézkedik, webhelyeket látogat meg és vásárol, kiemelve a platform hatékonyságát a nézők ügyfelekké alakításában.

A vállalkozások több mint 65%-a élő videó segítségével kommunikált a legfontosabb érdekelt felekkel a COVID-19 világjárvány idején. (Forrás: Demand Sage)

A jelentős események, például a COVID-19 járvány idején a vállalatok kétharmada élő videót használ kommunikációs csatornaként az érdekelt felekkel, ami tükrözi a médium hatékonyságát a valós idejű, hatásos üzenetek továbbításában.

A nézők körülbelül 60%-a az online videókat részesíti előnyben a televízióval szemben. (Forrás: közösségi pilot)

A televízió most a nézők számában jobb, mint az online videó. Nyilvánvaló, hogy az emberek szívesebben néznek videókat az interneten, ami azt jelenti, hogy a marketingszakembereknek nagy hangsúlyt kell fektetniük az online közönségre szabott tartalom és kampányok létrehozására. De egyetlen videó sem megy. A videóknak lebilincselőnek, informatívnak és szórakoztatónak kell lenniük, hogy a nézők elvegyenek tőlük valamit.

A fogyasztók több mint 90%-a szeretett volna több online videotartalmat látni márkáktól 2024-ban. (Forrás: Oberlo)

Tízből kilenc fogyasztó azt várja az általuk támogatott márkáktól, hogy több videotartalmat hozzanak létre, jelezve, hogy a videó a márka közönségével való elkötelezettségének kulcsfontosságú elvárása és mértéke. Ha Ön egy nagy közösséggel vagy felhasználói bázissal rendelkező márka, akkor a videotartalom előállításának prioritást kell élveznie.

Az internethasználók hetente átlagosan 6 órát 48 percet töltenek online videotartalmak nézegetésével. (Forrás: Oberlo)

Az internetezők hetente közel hét órát fordítanak online videókra, ami egy teljes munkanapnak felel meg, ami kiemeli a videó jelentős szerepét az átlagember heti rutinjában. Ez egy óriási lehetőség a márkák számára, hogy odafigyeljenek. A videótartalom-stratégiába való befektetés növelheti a márkaismertséget, növelheti a fogyasztói bizalmat, és iparági vezető pozícióba helyezheti márkáját.

Forrás: Oberlo

2024-ben a globális internetes forgalom 82%-át a streaming és a letöltések teszik ki. (Forrás: Oberlo)

A video streaming óriási, nemcsak a felhasználói bázist tekintve, hanem a globális internetes forgalom szempontjából is. Ez azt mutatja, hogy az emberek szívesebben néznek videókat, mint szöveget olvasnak vagy hangot hallgatnak, így a videótartalom különösen vonzó lehetőség a piac bővítésére vagy a láthatóság növelésére törekvő márkák számára.

Mennyire hatékony a videó marketing?

A puszta megtekintések és megosztások mellett a videó kézzelfogható hatással van a leadekre, az eladásokra és a márka imázsára. A drónok, a fotózás és a videózás befolyásolja az eredményt? Ez az a kérdés, amellyel ez a rész foglalkozik.

A marketingszakemberek figyelemre méltó 92%-a arról számolt be, hogy a videó pozitív videómarketing ROI-t biztosít számukra. (Forrás: HubSpot)

A videómarketing az azt használó marketingszakemberek 92%-a szerint gyümölcsöző projekt. Ez óriási üzlet, mert a videók intenzív befektetést igényelnek a gyártásba és a forgalmazásba. Ha jól csinálod, a videók hihetetlenül erősek lehetnek.

A videógyártást és marketinget használó marketingesek bevételei 49%-kal gyorsabban növekednek, mint anélkül. (Forrás: közösségi pilot)

A videógyártást és marketinget használó marketingesek 49%-kal gyorsabb forgalmat tapasztalnak, mint a többi felhasználó. Ez azt mutatja, hogy a videó nemcsak elkötelezettségi eszköz, hanem hatékony bevételi forrás is.

A videómarketingesek 66%-kal több minősített leadet szereznek évente. (Forrás: Oberlo)

Nem becsülheti alá a videomarketing erejét, ha több leadet szeretne szerezni. A videómarketingesek 66%-kal több minősített leadet kapnak évente, mint a többi felhasználó, ami azt jelenti, hogy nagyobb esélyük van arra, hogy ezeket a leadeket ügyfelekké alakítsák. Ennek az az oka, hogy a videó hatékony eszköznek bizonyult a potenciális ügyfelekkel való jobb kapcsolatteremtésre és cselekvésre ösztönzésre.

Olvasni:  Új: fejlett galériák, lapok, képvilágítási táblázat és egyebek

A marketingesek körülbelül 87%-a úgy gondolja, hogy a videó közvetlen és pozitív hatással van az eladásokra. (Forrás: HubSpot)

Bár a „hit” nem azonos a „bizonyítással”, mégis fontos megjegyezni, hogy a marketingesek 87%-a hisz a videómarketing közvetlen és pozitív értékesítési erejében. A videomarketing mint eszköz iránti bizalom nagy, és erőfeszítései valószínűleg hasonló eredményeket hoznak.

A marketingszakemberek több mint 95%-a egyetért azzal, hogy a videók révén a felhasználók jobban megértik terméküket vagy szolgáltatásukat. (Forrás: HubSpot)

Amint azt korábban említettük, a videomarketing nagyszerű módja annak, hogy gyorsan és hatékonyan elmagyarázzuk, mit tesz a terméke vagy szolgáltatása, és hogyan segíti az ügyfeleket. A videó segítségével vizuális segítséget nyújthat, amely megnyerő módon meséli el történetét, és egyúttal javítja az ügyfelek megértését az Ön által kínált termékekről. Ez drámaian megnöveli annak az esélyét, hogy az ügyfelek lépéseket tegyenek, például vásároljanak.

A magyarázó videókat tartalmazó céloldalak 86%-kal növelik a konverziók számát. (Forrás: gondolatjel)

A videómarketing hatékonyságának másik bizonyítéka, hogy a magyarázó videókat tartalmazó céloldalak 86%-kal növelik a konverziókat. Ennek az lehet az oka, hogy az ügyfelek jobban megértik az Ön termékének vagy szolgáltatásának működését, ami arra készteti őket, hogy gyorsabban és magabiztosabban cselekedjenek.

A 60 percnél rövidebb videók megőrzési aránya 62%. (Forrás: gondolatjel)

Ha hatékony, hosszú formátumú videótartalmat szeretne készíteni, ügyeljen arra, hogy az 60 percnél rövidebb legyen. A statisztikák azt mutatják, hogy a 60 percnél rövidebb videók 62%-os megtartási arányt mutatnak, ami azt jelenti, hogy valószínűleg több megtekintő marad, hogy megnézze a teljes videódat! Ez nagyszerű hír mindazok számára, akiknek van valami fontos mondanivalójuk, és azt akarják, hogy a közönség a végéig elkötelezett maradjon.

A marketingszakemberek több mint 85%-a arról számolt be, hogy a videók segítettek növelni webhelyük forgalmát. (Forrás: Demand Sage)

A marketingszakemberek 87%-a webhelye forgalmának folyamatos növekedését a videotartalom erőteljes hatásának tulajdonította. Nyilvánvaló, hogy a vonzó videók beépítése a marketingstratégiákba hatékony eszközzé vált az online látogatók vonzására és megtartására, ami végső soron hozzájárul az üzleti sikerhez.

A marketingszakemberek több mint 80%-a úgy találta, hogy a videomarketing megnövelte a webhelyen való tartózkodási időt. (Forrás: Demand Sage)

Ez a szám arra utal, hogy a videók webhelyeken való kihasználása hatékony módszernek bizonyult az online közönség bevonására és megragadására, ami végső soron hosszabb elköteleződési időszakot és potenciális eredményeket eredményez.

A marketingszakemberek körülbelül 81%-a a közvetlen értékesítésben növekedést tapasztalt a videomarketingnek köszönhetően. (Forrás: Demand Sage)

A videómarketing-stratégiák kampányaikba való beépítése a marketingszakemberek 81%-ánál közvetlenül növelte az eladásokat. Ez kiemeli a vizuális tartalom vitathatatlan hatását és hatékonyságát a célközönség figyelmének felkeltésében, ami végső soron nagyobb üzleti sikerhez vezet.

A marketingesek több mint 92%-a tapasztalt megnövekedett márkaismertséget a videomarketing révén. (Forrás: Demand Sage)

A videómarketing-stratégiák hatékonynak bizonyultak a közönség figyelmének felkeltésében, az elköteleződés fokozásában és a márkaismertség növelésében. Mivel a marketingszakemberek lenyűgöző 93%-a jelentős eredményekről számolt be, a videó sok vállalkozás számára fontos eszközzé vált a láthatóság növelésében.

A marketingszakemberek csaknem 50%-ánál csökkent a támogatási hívások száma a videó használata után. (Forrás: Demand Sage)

A marketingesek csaknem felénél a videotartalom miatt megváltozik az ügyfélszolgálat dinamikája, ami csökkenteni látszik a támogatási hívások számát, hangsúlyozva a média szerepét a tiszta és vonzó kommunikáció közvetítőjeként.

A marketingszakemberek 94%-a szerint a videó segítségével az ügyfelek jobban megértik termékeiket vagy szolgáltatásaikat. (Forrás: Demand Sage)

A marketingszakemberek 94%-a elismeri, hogy a videó az ügyfelek termékeinek megértését jelentősen javítja, megerősítve azt az elképzelést, hogy a videó kulcsfontosságú oktatási eszköz a marketingben.

A marketingszakemberek 28%-a úgy gondolja, hogy az élő videó nyújtja a legjobb befektetési megtérülést. (Forrás: gondolatjel)

Az élő videós tartalomba való befektetés növeli a marketingesek bizalmát, és csaknem egyharmaduk elismeri annak erőteljes megtérülését. Ez stratégiai elmozdulásra utal a közönség valós idejű kapcsolattartása felé.

Az emberek 96%-a nézett magyarázó videókat, hogy jobban megértse a termékeket vagy szolgáltatásokat. (Forrás: gondolatjel)

A magyarázó videók fogyasztói megértésre gyakorolt ​​hatása tagadhatatlan. Jelentős többség bízik az ilyen típusú tartalomban a termékek vagy szolgáltatások egyértelműsége miatt, ami azt jelzi, hogy az emberek hogyan akarnak információt kapni.

A vevő döntéseinek befolyásolása videómarketing segítségével

Amellett, hogy szórakoztató médium, a videó óriási szerepet játszik a vásárló vásárlásig vezető útján. Természetesen ez nem olyan azonnali, mintha egy online hirdetésre kattintana vagy felkeresne egy boltot, de a videó hatással van a vélemények megingására és a fogyasztói bizalom kiépítésére.

Nem hisz nekünk? Íme néhány videómarketing-statisztika, amelyet érdemes figyelembe venni:

Tízből nyolc ember vásárolt már szoftvert vagy alkalmazást egy márkavideó megtekintése után. (Forrás: Oberlo)

A hatásos márkavideók túlmutatnak az elköteleződésen – döntő tényezőként működnek a szoftver- és alkalmazásvásárlási folyamatban, az emberek 80%-a pedig elképesztően ingadozik a megtekintés után.

A vásárlók 64%-a világszerte egy márka közösségi videóinak megtekintése után vásárol. (Forrás: Demand Sage)

A közösségi videók nem csak a márka történetmesélésének részét képezik – meghatározó tényezői a fogyasztói magatartásnak, hiszen a globális vásárlók több mint fele e vizuális narratívák hatására vásárol.

Az emberek 31%-a úgy gondolja, hogy az élő áruházi videók segítettek nekik megalapozottabb döntéseket hozni. (Forrás: gondolatjel)

Az élő áruházi videók beépítése alakítja a vásárlási élményt, a fogyasztók közel egyharmada magabiztosabbnak érzi magát a vásárlási döntéseiben az ilyen tartalmak megtekintése után, ami aláhúzza az élő interakció erejét.

Az emberek 79%-át egy videó miatt vették rá arra, hogy alkalmazást vagy szoftvert vásároljanak. (Forrás: HubSpot)

A videó meggyőző ereje a marketingszoftverekben vagy -alkalmazásokban nyilvánvaló: az emberek 79%-a a videót nevezi meg a vásárlási döntése során kulcsfontosságú tényezőként, utalva a vizuális prezentációk vonzerejére.

2024-ban tízből több mint kilenc szeretne több márkától származó videotartalmat látni. (Forrás: HubSpot)

Szinte mindenki videotartalomra vágyik, és az emberek túlnyomó többsége többet szeretne látni 2024-ban, és a videót a tartalommarketing-stratégiák vezető határának tekinti.

A nézők 70%-a vásárolt, miután meglátott egy márkát a YouTube-on. (Forrás: gondolatjel)

A YouTube szerepe a fogyasztói vásárlási szokásokban jelentős, hiszen a nézők 70%-a vásárlásra késztet egy-egy márka tartalmának megtekintése után, ami erősíti a platform hatékony marketingcsatorna pozícióját.

A fogyasztók 68%-a szívesebben néz meg egy magyarázó videót, mint hogy kapcsolatba lépjen az ügyfélszolgálattal. (Forrás: gondolatjel)

Az ügyfelek megkereséseinek megválaszolásában a jelentős többség a magyarázó videók autonómiáját részesíti előnyben a támogatási központok megszólítása helyett, ami az ügyfélélmény önkiszolgáló trendjére utal.

Az emberek 85%-a hajlamosabb a termék megvásárlására, miután megnézett egy magyarázó videót. (Forrás: gondolatjel)

A megtekintéstől a vásárlásig vezető út jelentősen lerövidül a magyarázó videóknak köszönhetően. Valójában az emberek túlnyomó többsége bátorítást érez a vásárlásra egy gazdag vizuális elfoglaltság után. Ez kiemeli a videó hatását a vásárlási döntésekre, különösen a vásárlási tétovázások csökkentésére.

A vásárlók 69%-a úgy gondolja, hogy a termékbemutató videók segítenek a legjobban a vásárlási döntésben. (Forrás: gondolatjel)

A termékbemutató videók a fogyasztói döntéshozatali folyamat kulcsfontosságú részévé válnak. Mivel közel 70%-uk kritikus erőforrásnak tartja őket a vásárlás mérlegelésekor, ez azt jelenti, hogy a fogyasztók hogyan végeznek termékkutatást.

A felhasználók 92%-a tett lépéseket, miután meglátott egy TikTok-hirdetést. (Forrás: gondolatjel)

A TikTok hirdetések hatása túlmutat a platformon, a felhasználók nagy része a megtekintés után intézkedik, bizonyítva az alkalmazás növekvő hatását a fogyasztói magatartásra és a döntéshozatalra.

A Facebook-felhasználók 62%-a érdeklődni kezdett egy márka vagy termék iránt, miután meglátta a történetekben. (Forrás: gondolatjel)

A Facebook-sztorik több mint múlandó tartalom; komoly eszközt jelentenek az üzleti életben, és a felhasználók jelentős része a megtekintés után fokozott érdeklődést észlel a márkák és termékek iránt, bizonyítva a platform befolyás- és elköteleződési potenciálját.

Olvasni:  SEO Marketing: Mennyi ideig tart a munka?

A felhasználók által generált tartalom (UGC) 9,8-szor befolyásolja a vásárlási döntést az influencer tartalomhoz képest. (Forrás: gondolatjel)

A felhasználók által generált tartalom nem csak hullámok; a vásárlási döntéseket befolyásolókat csaknem tízszeresen felülmúlja, ami a marketingben a hitelesség felé való elmozdulást jelent.

A fogyasztók 58%-a hitelesebbnek tartja a felhasználók által generált tartalmakat, mint a márkás tartalmakat. (Forrás: gondolatjel)

A fogyasztók elfogultak a felhasználók által létrehozott tartalom hitelessége iránt, és több mint fele megbízhatóbbnak találja azt, mint a márkás narratívákat. Ez arra utal, hogy a márkákat ösztönzik az organikus vásárlói hangok népszerűsítésére és felhasználására.

A fogyasztók 79%-a szerint a felhasználók által generált tartalom jelentősen befolyásolja vásárlási döntéseit. (Forrás: gondolatjel)

A felhasználók által generált tartalmak vásárlásra gyakorolt ​​döntő hatása tagadhatatlan, és a fogyasztók nagy többsége elismeri hatását. Ezek az eredmények a marketingstratégiák felhasználóközpontú megközelítésére utalnak.

Milyen videotartalom hoz jobb eredményeket?

A megfelelő videoformátumok kiválasztásakor felmerülhet a kérdés, hogy melyek a leghatékonyabbak és miért. Íme néhány szemet nyitó statisztika a videomarketingről, amelyek segíthetnek megalapozott döntések meghozatalában.

A LinkedIn-videók átlagosan háromszor nagyobb érdeklődést érnek el, mint a szöveges üzenetek. (Forrás: Demand Sage)

A LinkedIn videótartalmában rejlő elkötelezettségi potenciál egyre nyilvánvalóbbá válik, megháromszorozva a szöveges üzenetekben rejlő lehetőségeket. Ez a tendencia rávilágít arra, hogy a szakemberek egyre inkább a látványosabb és dinamikusabb tartalmakat részesítik előnyben a platformon.

A webináriumok a leggyakoribb üzleti jellegű videotartalom. (Forrás: SocialPilot)

A webináriumok nemcsak népszerűek, hanem az üzleti élet vezető videótartalmai is. Az információmegosztás és a nyilvánosság bevonásának elsődleges eszközeiként szolgálnak, és központi szerepüket mutatják a vállalati kommunikációs stratégiákban.

A fogyasztók 54%-a szeretne több videotartalmat látni az általuk támogatott márkáktól vagy cégektől. (Forrás: HubSpot)

A fogyasztók többsége egyértelműen az általa támogatott márkák videótartalmát részesíti előnyben. Ez a magával ragadó vizuális történetmesélés iránti vágyat közvetíti, amely összecseng az elvárásaikkal, és erősíti kapcsolatukat a márkával.

A marketingesek 96%-a úgy gondolja, hogy a videó marketingstratégiájának “fontos része”. (Forrás: HubSpot)

Gyakorlatilag minden marketinges számára a videó nemcsak marketingstratégiájának részét képezi, hanem kritikus eleme is, amely aláhúzza a meggyőző marketingkampányok létrehozásában észlelt értékét.

A cégek 53%-a használt valamilyen módon élő videót marketingmunkája során. (Forrás: gondolatjel)

A vállalkozások több mint fele ma már élő videót használ, kihasználva annak közvetlenségét és hitelességét, hogy az eseménydús és a sürgősség érzését keltsék, ami drámaian növelheti a közönség elköteleződését.

A nézők 16%-a végig néz egy 60 perces videót, amely bemutatja a hosszú formátumú tartalomban rejlő lehetőségeket. (Forrás: gondolatjel)

A rövid tartalom körüli nyüzsgés ellenére a hosszú formátumú videóknak jelentős közönsége van. Mivel a nézők elkötelezett 16%-a akár egy órán keresztül nézi, ez a statisztika szemlélteti a mélyebb tartalom lehetőségét.

A marketingszakemberek 83%-a úgy gondolja, hogy a rövid videóknak 60 másodpercnél rövidebbnek kell lenniük. (Forrás: gondolatjel)

A marketingszakemberek egyetértenek a videótartalom rövidségének hatékonyságát illetően, a legtöbben a rövid videóknál legfeljebb 60 másodperces hosszt javasolnak. Ez azt mutatja, hogy a marketingszakemberek tömör és hatékony üzenetre törekednek, hogy gyorsan lekötik a közönség figyelmét.

A vírusos videotartalmak 27%-a a YouTube-ról származik. (Forrás: gondolatjel)

A YouTube víruskeltető szerepe továbbra is erős, mivel a vírusos tartalom több mint negyede a platformról származik. Ez bizonyítja páratlan képességét a tartalom felerősítésére és a globális trendek alakítására.

Az emberek 75%-a rövid formátumú videótartalmat néz mobileszközén. (Forrás: gondolatjel)

A rövid formátumú videótartalom mobileszközökön történő fogyasztása több, mint egy szokás; az emberek 75%-a számára ez lett a preferált módszer. Ez a statisztika rávilágít annak fontosságára, hogy a videotartalmat a mobilos megtekintéshez optimalizáljuk, hogy ott találkozzanak a nézőkkel, ahol éppen vannak.

A marketingszakemberek 93%-a nem használ felhasználó által generált tartalmat (UGC) videómarketing-stratégiájában. (Forrás: gondolatjel)

A felhasználók által generált tartalom hatékonyságát alátámasztó meggyőző bizonyítékok ellenére figyelemre méltó, hogy a marketingesek többségének még be kell építenie az UGC-t videóstratégiájába. Ez arra utal, hogy a legtöbb marketingesnek hiányzik a hitelesség és a fogyasztói bizalom kritikus eleme.

A marketingszakemberek 39%-a tapasztalta a legnagyobb organikus növekedést a YouTube Shorts-ban. (Forrás: gondolatjel)

A YouTube Shorts termékeny talajt jelent az organikus közvetítések számára. A marketingesek jelentős része ezen a platformon a legorganikusabb közönségnövekedésről számolt be, utalva a rövid, lenyűgöző történetek növekvő erejére a videótérben.

Az Instagram-videóbejegyzések kétszer akkora érdeklődést keltenek, mint a többi bejegyzés. (Forrás: gondolatjel)

Az Instagram platformja a videós elköteleződés egyik hatalmának bizonyul. Mivel a videóbejegyzések rendszeresen kétszer annyi interakciót érnek el, mint más tartalomtípusok, ez egyértelműen kiemeli a platform felhasználói bázisának vizuális kultúráját.

Percenként 167 millió órányi TikTok-videótartalmat néznek meg. (Forrás: gondolatjel)

A TikTok csillagászati ​​nézettséggel rendelkezik, percenként több millió videót fogyasztanak el. Ez kiemeli a platform szeizmikus hatását a szórakoztatásra és az információterjesztésre, és a digitális ökoszisztéma szerves részévé válik.

A videómegtartási arány átlagosan 54%, ami azt mutatja, hogy a videótartalom mennyire hatékonyan vonzza le a nézők figyelmét. (Forrás: gondolatjel)

A videók jelentős mértékben vonzzák és fenntartják a figyelmet, megtartási arányuk pedig azt jelzi, hogy a média képes-e hatékonyan bevonni a nézőket. Ez arra utal, hogy a videó a fogyasztói érdeklődés fenntartásának sarokkövévé válik.

A fogyasztók 58%-a hitelesebbnek tartja a felhasználók által generált tartalmakat, mint a márkás tartalmakat. (Forrás: gondolatjel)

A fogyasztók körében egyre nyilvánvalóbbá válik a felhasználók által generált tartalom hitelességének előnyben részesítése a márkás tartalommal szemben. Ez arra utal, hogy a közönség hiteles kapcsolatokat és élményeket keres a márkákkal való interakció során.

A fogyasztók 79%-a szerint a felhasználók által generált tartalom jelentősen befolyásolja vásárlási döntéseit. (Forrás: gondolatjel)

A felhasználók által generált tartalomnak a fogyasztói vásárlási döntésekre gyakorolt ​​jelentős hatása, amelyet a jelentős többség elismer, rávilágít az UGC-re, mint a vásárlói magatartás befolyásolásának hatékony eszközére. Arra is rámutat, hogy mennyire értékes a fogyasztói hangok integrálása a marketing narratívákba.

A videómarketingesek 96%-a úgy gondolja, hogy a videó segítségével a felhasználók jobban megértik terméküket vagy szolgáltatásukat. (Forrás: Wyzowl)

A videómarketingesek szinte egyhangú megállapodása arról, hogy a média milyen hatással van egy termék vagy szolgáltatás megértésének javítására, tükrözi annak felbecsülhetetlen szerepét az összetett információk egyszerűsítésében és a fogyasztói ismeretek javításában.

A jelenleg videót nem használó marketingszakemberek 70%-a 2024-ban tervezi az indulást. (Forrás: Wyzowl)

A videómarketingre való átállás a küszöbön áll azon marketingesek többsége számára, akik még nem alkalmazták a médiát. Ez azt mutatja, hogy széles körben felismerik, hogy a következő évben a közönséget videón keresztül kell bevonni.

2018 óta csaknem megkétszereződött az egy főre jutó heti online videók száma. (Forrás: HubSpot)

A heti online videomegtekintések számának 2018 óta tartó közel megkétszereződése nem csupán statisztikai növekedés – paradigmaváltást jelent a tartalomfogyasztási szokásokban, mivel a videó egyre inkább a mindennapi élet szerves részévé válik.

A videómarketingesek 90%-a használja a YouTube-ot, így ez a legszélesebb körben használt platform a videómarketing számára. (Forrás: HubSpot)

A YouTube videómarketing-platformként betöltött elsőbbségét megerősíti az a tény, hogy a videómarketingesek 90%-a széles körben használja, ami megerősíti, hogy marketingeszközként páratlan elérést és hatékonyságot mutat.

A magyarázó videókat néző emberek 89%-át vásárlásra csábították. (Forrás: HubSpot)

Az útmutató videók vonzó jellege egyértelmű, és a legtöbb néző meg van győződve arról, hogy megtekintés után vásárol. Ez egyértelműen mutatja a formátum azon képességét, hogy tájékozódjon, de a nézőket vásárlókká alakítja.

Szerezze meg videó marketing számát a Attentive-től

Készen állsz a videómarketing ROI növelésére?

Ezek a videómarketing-statisztikák segítenek jobban megérteni a közönséget, és megalapozott döntéseket hozni azzal kapcsolatban, hogy hová osszák be idejét és erőforrásait. Használja ezeket a számokat a döntéseihez, és egy sikeres videómarketing-stratégia kidolgozásához.

Nyugodtan nézzen meg más blogokat az iparági betekintésért. Lépjen kapcsolatba velünk még ma, és megtudja, hogyan segíthet a Attentive a videómarketing fejlesztésében.

Új publikációk:

Ajánlott