9 hatékony Instagram-marketing tipp (ami valóban működik)

Ha szeretné népszerűsíteni vállalkozását az Instagramon, kattintson ide, hogy megismerje a legjobb Instagram-marketing tippeket. Használja ezeket a követőinek és eladásainak növelésére.

Az Instagram havonta több mint kétmilliárd aktív felhasználóval rendelkező platform. Kétségtelenül az egyik legnagyobb közösségi média csatorna. 2019-ben az Instagram volt a hatodik legnépszerűbb közösségi média platform világszerte. Valójában ez a világ egyik leglátogatottabb helyszíne.

Ennek jó hírnek kell lennie a marketingesek és a márkák számára. Ez azonban azt is jelenti, hogy a platform versenyképesebb, mint valaha. Ezért hasznos az Instagram marketing alkalmazása a közönség bevonása érdekében. De először is fontos tudni néhány dolgot a platformról.

Mit kell tudni az Instagramról?

Az Instagram egy közösségi média platform, ahol képeket és videókat oszthat meg. Az Ön által közzétett tartalom megjelenik a követői hírfolyamában. Ezenkívül ellenőrizheti őket a saját hírfolyamában.

Ezen kívül privát üzeneteket küldhet az embereknek, akár követi őket, akár nem. Ha akarod, elmentheted a képeket az Instagramon. Az alkalmazást iOS vagy Android készüléken keresztül érheti el. Mostanra azonban webalkalmazásként is elérhető.

A platform rendkívül előnyösnek bizonyulhat vállalkozása számára. Vessünk egy pillantást néhány Instagram-marketingstratégia ötletre, amelyek segítségével ezt a platformot használhatod vállalkozásod fejlesztésére.

9 tipp a hatékony Instagram-marketinghez

Ebben a részben áttekintjük a vállalkozások számára készült legjobb Instagram marketingterv ötleteket. De mielőtt elkezdenénk, fontos tudni, hogy mindez akkor fog működni, ha egyértelműen meghatározza a céljait, majd a stratégiát. Cél nélkül a marketing erőfeszítései kárba menhetnek.

A célok mérlegelése után itt vannak a követendő lépések.

1. Dönts a megjelenés mellett, és ragaszkodj hozzá

Ha már egy ideje használja az Instagramot, akkor tudni fogja, hogy minden az esztétikáról szól. Ez az oka annak, hogy meg kell őriznie vizuális konzisztenciáját. Segít az embereknek, hogy azonnal felismerjék a márkáját. Tehát hozzon létre hasonló stílusú és színséma képeket.

egy kávécég Instagram hírfolyama

Forrás

Ez egy kulcsfontosságú Instagram-marketing trükk, mert naponta több mint 100 millió képet és videót osztanak meg a platformon. Ezért olyan tartalomra van szüksége, amely kiemelkedik a többi felhasználó által megosztott tartalomból. Az egységes téma biztosítja, hogy a felhasználók azonnal megismerjék a bejegyzést. Döntse el, hogy milyen stílust és színsémát szeretne megjeleníteni hírcsatornáján, és ügyeljen arra, hogy ragaszkodjon hozzá.

2. Próbálja ki a felhasználók által generált tartalmat

A felhasználó által generált tartalom (UGC) az egyik legjobb üzleti marketingtrükk az Instagram számára. Szájról-szájra terjedő marketingeszközként szolgál, és arra készteti az ügyfeleket, hogy megbízzanak az Ön ajánlatában. Az ügyfelek mindig a tartalom hitelességét keresik. Így a többi felhasználó által generált tartalom jobban megbízik benned.

Olvasni:  Szerezzen Instagram-követőket – 10 biztos tipp, amit most használhat

Forrás

Az ilyen típusú tartalom használatához csak az ügyfelei által létrehozott tartalmat kell használnia. Segít a termékek érvényesítésében, és jobb kapcsolatot teremt a közönséggel. Mivel hitelesen írsz a posztodban, a márkaismertséget is növelheted.

A következő ösztönzőket használhatja az UGC létrehozásához:

 • Hozz létre kihívást vagy versenyt, ahol az emberek beküldhetik képeiket az Ön termékeivel együtt.
 • Indítson el egy márkanagykövet programot.
 • Álljon össze az influencerekkel.

3. Használja az Instagram által biztosított összes funkciót

Egy másik hatékony Instagram marketingstratégia az általa kínált eszközök és funkciók használata. Az Instagram analitika egy ilyen kiváló eszköz. Segít a vállalkozásoknak jobban megérteni teljesítményüket. A funkció segítségével betekintést nyerhet, például webhelykattintások, profilmegtekintések, elérés, megjelenítések stb. Ezen túlmenően ennek az eszköznek a használata egyértelmű képet ad a felhasználók demográfiai adatairól, például a legnépszerűbb helyekről, a nemek szerinti megoszlásról, a hét azon időszakáról, amikor a követői a legaktívabbak, és még sok minden másról.

Ezek a részletek segíthetnek a marketingstratégiák átdolgozásában és felülvizsgálatában. Íme néhány további funkció, amelyeket ki kell használnia:

 • Videók Az Instagram videofunkcióinak, például az IGTV-nek, a Boomerangs-nak és a Reels-nek köszönhetően márkája sok fontos részletet közvetíthet a termékével kapcsolatban, fülbemászó módon.
 • Bejegyzések és megjegyzések rögzítése: az Instagram nemrégiben bevezetett funkciója a kiemelni kívánt megjegyzések és bejegyzések rögzítése. Ha ez egy bejegyzéshez rögzített megjegyzés, akkor az az összes megjegyzés tetején fog megjelenni, függetlenül attól, hogy mikor tették közzé. Ha rögzített bejegyzésről van szó, akkor ez lesz az első, amelyet a megtekintők látnak a hírfolyamodban.
 • Instagram StoriesEz az Instagram játékmódosító funkciója. Az Instagram aktív felhasználóinak több mint fele minden nap lebilincselő történeteket tesz közzé a platformon. Az az érdekes bennük, hogy csak 24 óráig maradnak a hírfolyamodban. Kiváló forrást jelentenek a követői bázissal való bizalom kiépítéséhez.

Néhány nagyszerű ötlet az Insta Stories számára:

 • Márka vagy csapat bemutatása
 • A színfalak mögötti akció
 • Termékjellemzők
 • Termék kedvcsinálók
 • Az Instagram Story átvétele
 • Szavazások és kérdezz-felelek
 • Kiáltások

4. Következetesen és a megfelelő időben tegye közzé

a legjobb idő az Instagramon való közzétételhez

Vállalkozásként következetesnek kell lennie, amikor az Instagramon közzétesz. A következetesség mellett az időzítés is számít. A nap meghatározott óráiban közzétett bejegyzések, különösen, ha a követői online vannak, segíthet kiterjeszteni az elérést.

Néhány felmérés kimutatta, hogy az Instagramon való posztolás ideális időpontja reggel 8 és reggel 9 óra, illetve hajnali 2 óra. Azonban ki kell találnia, hogy a közönsége mikor aktív a platformon. Ehhez vegye igénybe az Instagram elemző eszközeit. Mindig jó ötlet legalább néhány tartalom közzététele naponta. Mindig használjon naptárt a bejegyzések ütemezéséhez.

A túlzás azonban soha nem jó. Ügyeljen arra, hogy ne posztoljon túl sokat az Instagramon, mert ez bosszanthatja követőit, és leállíthatja a követését. Ne feledje, hogy ami más márkáknál működik, az Önnél működhet, vagy nem. Tehát végezzen saját kutatásokat, és döntse el a legjobb közzétételi gyakoriságot.

Olvasni:  3 fontos tipp a közösségi média ROI mérésére

5. Kötődj a követőiddel

Egy másik nagyszerű tipp a márka népszerűsítéséhez az Instagramon, hogy kötődj a követőidhez, és tudasd velük, hogy megbízhatnak benned. Ha kapcsolatba szeretnél lépni Instagram-követőiddel, rendszeresen közzé kell tenned tartalmakat, és válaszolnod kell az üzeneteikre vagy a bejegyzéseidre adott reakcióikra. Így a követőivel való kapcsolattartás döntő része a velük való interakció.

Bershka Instagram-bejegyzése

Forrás

Mindig válaszoljon követői megjegyzéseire, és folytassa a beérkező levelek ellenőrzését a termékekkel kapcsolatos kérdésekért. Tegye fel újra a termékeiről készült képeket, amelyeket követői feltöltenek bármilyen márkás hashtag használatával. Ha képet ad az ügyfelének, az arra ösztönzi őket, hogy további kapcsolatot tartsanak Önnel.

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a követőivel, ha támogat valamit, ami releváns a márka indítéka szempontjából. Ha támogat egy társadalmi ügyet, az egészséges márka hírnevét teremtheti meg a felhasználók körében.

6. Érjen el több embert releváns befolyásolókon keresztül

Több célközönség elérésének hatékony módja a megfelelő befolyásolókkal való együttműködés. Sok influencernek nagy a követője az Instagramon. Így a felhasználók ráhangolódnak hírfolyamukra, és nyomon követik, hogy mit tesznek közzé. Sokan követik ajánlásaikat és szakértői útmutatásaikat. Általában egy adott területen rendelkeznek szakértelemmel.

 Fizetett partnerség bejegyzés az Instagramon

Tehát az influencer, akivel együttműködik, bemutathatja márkáját az elkötelezett és releváns közönségnek. Ez növelheti láthatóságát az Instagramon. Ezenkívül az influencerek segíthetnek bizalmat kelteni a közönségben, mivel kezeskednek a termékedért és szolgáltatásaidért.

Különféle kampányokat futtathat az influencerekkel, és megkérheti őket, hogy hozzanak létre bejegyzéseket, amelyek megemlítik a márkáját. De azt is megkérheti, hogy értékelje termékeit, vagy meghívja őket egy eseményre. Néhány márka is együttműködik influencerekkel egy új termékcsalád bevezetése érdekében.

7. Legyen mindig vonzó

Semmi sem helyettesítheti az elköteleződést. Az elköteleződési arány döntő tényező az Instagram marketingstratégia kialakításánál. Legyen közösségi média tartalma mindig jó minőségű és vonzó.

Különféle módon növelheti a bejegyzések iránti elkötelezettséget. Néhány közülük:

 • Élő videók
 • Versenyek és vetélkedők
 • Ajándékok
 • Folyamatosan válaszol a követőinek
 • Színfalak mögötti tartalom
 • Rövid oktatóanyagok

8. Adjon hozzá cselekvésre ösztönzést

A cselekvésre ösztönzés (CTA) megmondja a felhasználóknak, hogy mit szeretnének a következő lépésekben: vásároljanak terméket, kövessenek egy oldalt, látogassák meg webhelyét stb.

Az Instagram használatakor ez kissé bonyolult lehet, mivel csak egy linket adhat hozzá az életrajzhoz. Nem illeszthet be hivatkozásokat a megjegyzésekbe, képaláírásokba vagy képekbe. Tehát link nélkül hogyan lehet CTA-t létrehozni?

Nos, erre van néhány stratégia. Vessünk egy pillantást rájuk:

Lehet, hogy már láttad. Csak egy hivatkozás van hátra, és rá kell venni a felhasználókat, hogy rákattintsanak. A link beszúrása az életrajzába a legjobb módja annak, hogy elmondja nekik, hogy további részleteket kapnak az életrajzban található linkről.

Ez egy olyan stratégia, amely jól működik a Facebookon és a Twitteren. De az Instagram számára is hatékony lehet. Követőid számára gyors szavazást rendezhetsz, és megkérheted őket, hogy szavazzanak kommenttel vagy like-olással. Ezzel növelheti az elkötelezettséget a platformján.

Olvasni:  7 hatékony SaaS-hivatkozásépítési taktika

Megkérheti a felhasználókat, hogy válasszanak A vagy B között, és írják be a Megjegyzések részbe. Például, ha farmert árul, kérje meg követőit, hogy válasszák ki kedvenc szabásukat.

Ennek ellenére szórakoztatóvá és érdekessé kell tennie. De végül rá kell kényszerítened a követőidre, hogy azt tegyék, amit szeretnél. Ha azt szeretnéd elérni, hogy követőid megosszák a tartalmadat, meg kell mutatnod nekik, hogyan.

egy Instagram-bejegyzés promóciós kóddal

Forrás

Mivel az Instagram nem ad lehetőséget arra, hogy megosszon egy linket egy képpel, meg kell győződnie arról, hogy megadja a felhasználóknak azokat a részleteket, amelyekre szükségük van a cselekvéshez. Tehát el kell mondania nekik, milyen termékeket vásárolhatnak, hol vásárolhatják meg őket, és miért érdemes ezeket a termékeket vásárolniuk. A gyakorlat nyomon követésének legjobb módja a promóciós kódok segítségével. Ha valaki az Instagram kód használatával vásárol valamit, tudni fogja az eladás forrását.

Van egy Kapcsolat gomb is, amelyen keresztül felhívhat vagy e-mailt küldhet egy intézménynek.

9. Instagram bolt létrehozása

egy Instagram bolt

Forrás

Az Instagram Shop egy forradalmian új funkció, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy bemutassák termékeiket, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy vásároljanak. A legjobb az egészben, hogy a felhasználóknak nem kell elhagyniuk az alkalmazást, hogy megtekinthessék a márka termékeit. Közvetlenül a márka profilján keresztül érhetők el. Sőt, magán az Instagramon is vásárolhatnak.

A márka Instagramon történő marketingjének 5 előnye

Az Instagram marketingnek öt fő előnye van. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Egyre növekvő lehetőségek

Az Instagramnak hatalmas követői bázisa van. De mire számíthat a tényleges növekedés? A Hootsuite által végzett tanulmány kimutatta, hogy az Egyesült Államokban egy negyedévben nyolc százalékkal nőtt a felhasználók száma, 2020 harmadik negyedévétől az év végéig. Nyugat-Európában az Instagram-használat 17%-kal nőtt 2020-ban. Nyilvánvaló tehát, hogy a platform folyamatosan növekszik. Elegendő lehetőség van a vállalkozásoknak arra, hogy megszólítsák célközönségeiket és bővítsék láthatóságukat.

2. Hozzon létre hirdetéseket egyszerűen

Ha a Facebookot használta vállalkozása népszerűsítésére, akkor könnyedén kiterjesztheti elérését testvérplatformjára. Az Instagram összekapcsolható a Facebook Hirdetéskezelővel, így profitálhat a közös kampánycélokból, a célzási lehetőségekből és az optimalizálási lehetőségekből.

a különböző típusú hirdetéseket az Instagramon

Forrás

Számos hirdetésformátum közül választhat. És ha még nem tette volna meg, nézze meg, hogy az Instagram három hirdetéselhelyezése – a történetek, a hírfolyam és a felfedezés lap – mennyire bizonyul hasznosnak. Az IGTV-hez nem tartozik hirdetéselhelyezési lehetőség. Az Instagram azonban ezt is bevezetheti az elkövetkező időkben. Bölcs dolog lenne ezen figyelni.

3. Építs ki hűséges követőket

Természetesen a közösségi oldalak arra valók, hogy kapcsolatba lépjenek szeretteivel. De arra is használhatók, hogy bővítsék az elérést márkaként. Naponta több mint 200 millió felhasználó keres fel legalább egy üzletet. Az Instagram által végzett tanulmány kimutatta, hogy a felhasználók 81%-a termékek és szolgáltatások kutatására is használja a platformot. Ezenkívül az Instagram kényelmesebbé tette a vásárlást, és több millió felhasználó néz meg naponta több vásárlási bejegyzést.

Olvasni:  Reddit marketing B2B-knek: 7 tipp, amit tudnod kell

4. Népszerűsítse márkáját a Stories segítségével

A Snapchat lehetett az első platform, amely bemutatta a Stories fogalmát, de nem az utolsó. Most ezt a funkciót az Instagramon is megtalálja. Sok márka használja saját piacra dobására és új sikerek megszerzésére. Jelenleg több mint félmilliárd ember ellenőrzi a különböző felhasználók történeteit. Így megértheti, mennyire fontos történeteket hozzáadni Instagram marketingtervéhez.

egy példa az Instagram Stories-ra

Forrás

Mivel a Facebook hirdetési ökoszisztémája immár összekapcsolódik az Instagrammal, könnyebben kötődhetsz a közönséghez, aki tudhatta, hogy létezel. Vonzd fel őket vonzó történeteiddel. Az Instagram-tanulmányok kimutatták, hogy a felhasználók fele inkább érdeklődik egy termék iránt, amikor megnézi egy márka történeteit.

5. Használja ki az elköteleződési arányokat

Az Instagramon magasabb az eljegyzések száma, mint más közösségi média platformokon. De ennek kihasználásához vizuálisan vonzó videókat és képeket kell használnia.

A Yotpo, egy e-kereskedelmi marketingplatform arról számolt be, hogy a felhasználók 58-szor nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba márkatartalommal az Instagramon, mint a Facebookon. Természetesen az arányok változhattak a 2018-as tanulmány óta, de az évek során csak kismértékű csökkenés tapasztalható. Ennek ellenére az Instagram elkötelezettségi aránya sokkal magasabb, mint más platformokon.

A közösségi média, különösen az Instagram, a marketing növekedésének hatalmas játszótere. Különösen az Instagram marketing folyamatosan változik és növekszik, és a márkák számára bőséges lehetőség kínálkozik arra, hogy kapcsolatba lépjenek célközönségükkel és konverziókat hajtsanak végre a platformon keresztül. Csak egy vízióra és egy szilárd stratégiára van szüksége, és azonnal elkezdheti.

Kulcs elvitelek

 • Az Instagram folyamatosan bővülő lehetőségeket kínál, és az egyik legjobb platform a márka értékesítéséhez.
 • Növelheti az elkötelezettséget a felhasználók által generált tartalmakkal.
 • Használja ki az Instagram különböző funkcióit, például a történeteket és a tekercseket.
 • Kérje releváns influencerek segítségét a márka népszerűsítéséhez.
 • A kapcsolat kiépítése érdekében következetesen kommunikálj a célközönségeddel.
 • Adjon hozzá egy CTA-t, hogy elmondja a célközönségnek, mit kell tennie.

GYIK

1. Hogyan használható az Instagram marketingre?

Az Instagram segít a márkaismertség növelésében és új termékek bevezetésében. Havonta több mint 130 millió felhasználó vásárol az Instagramon keresztül. Az Instagram segítségével kemény eladás nélkül reklámozhatod márkádat vagy az általad kínált termékeket és szolgáltatásokat.

2. Hatékony az Instagram marketing?

Az Instagramnak több mint kétmilliárd aktív felhasználója van. Tehát az Instagram marketing nagyrészt megéri. Hatékony csatornaként működik, amelyet a közönséggel való interakció során használhat. Azonban a közvetlen vásárlások is meglehetősen sikeresek voltak a platformon lévő márkák számára.

3. Ingyenesen értékesíthető az Instagramon?

Mivel az Instagramon történő online értékesítésnek nincs járulékos költsége, ez egy ingyenes csatorna, amelyet vállalkozása számára használhat, hogy növelje az elérést. Létrehozhat egy Instagram vásárlási oldalt, hogy több mint egymilliárd felhasználó számára értékesítsen és értékesítsen.

4. Eladhatok az Instagramon weboldal nélkül?

Nincs szükség webhelyre az Instagramon történő értékesítéshez. Profilján keresztül közvetlenül értékesíthet ügyfeleinek. Nagyon hasznos lehet, ha csak most kezdi.

Új publikációk:

Ajánlott