9 hatékony stratégia a webdesign-leadek megszerzéséhez ügynöksége számára

A potenciális ügyfelek minden B2B szolgáltatáson alapuló vállalkozás éltető elemei, beleértve a webdesign ügynökségeket, a keresőoptimalizálási cégeket és más típusú digitális ügynökségeket.

A képzett webtervező érdeklődők folyamatos áramlása nélkül az ügynökség értékesítési csatornája kimerülhet, és ügyfelek nélkül találhatja magát.

Tagadhatatlan az a tény, hogy a lead generálás a marketinges szerepének egyik legkritikusabb aspektusa. Sőt szerint RulerAnalyticsa marketingszakemberek 91%-a szerint a potenciális ügyfelek generálása a legfontosabb céljuk.

A kép forrása: RulerAnalytics

Ez a statisztika nem csak a B2C vállalkozásokra vonatkozik, hanem a B2B vállalkozásokra is, például a webdesign ügynökségekre.

Mindezek alapján úgy gondoltuk, hogy hasznos lenne útmutatót készíteni azokról a legjobb potenciális ügyfelek generálási stratégiáiról, amelyeket a webdesign ügynökségek alkalmazhatnak több potenciális ügyfél generálása érdekében.

Útközben a különböző digitális ügynökségek alapítóitól származó visszajelzéseket is megosztunk majd arról, hogyan alkalmazzák ezeket a taktikákat, hogy potenciális ügyfeleket generáljanak ügynökségükön belül.

Ebben a bejegyzésben az Ügynökség alapítóinak vezetői

Külön köszönetet szeretnénk mondani az alábbi ügynökségi alapítóknak és vezetőknek, hogy megosztották értékes visszajelzéseiket és hozzájárulásaikat.

 • Brenton Thomas, alapító @ Twibi, Egyesült Államok
 • Sarah Walters, a The Wit Group marketingmenedzsere, Egyesült Államok
 • Alex Alexakis, a PixelChefs alapítója, Egyesült Államok
 • Chris Stott, a SeverMarketing igazgatója, Egyesült Királyság

Mik azok a webdesign leadek?

A webtervező vezetők olyan előképzett személyek vagy vállalkozások, akik érdeklődést mutattak a webdesign szolgáltatások iránt. Általában ezek a személyek vagy vállalkozások érdeklődést mutattak e szolgáltatások iránt azáltal, hogy kedvezően reagáltak bármilyen kimenő vagy bejövő marketingkampányra.

Tehát nem, a városodban nem minden vállalkozás minősül webtervezőnek, mivel nem mutatott érdeklődést a webhely újratervezése vagy egy új webhely alapoktól való megépítése iránt.

A webdesignhoz kapcsolódó szolgáltatások, amelyek a leendő ügyfelet is érdekelhetik, a következők:

 • Keresőoptimalizálás (SEO)
 • Szövegírás
 • Közösségi média marketing (fizetős és organikus)

Ha az ügynökségi potenciális ügyfelek generálásáról beszélünk, különbséget kell tenni a hideg és a hideg ügyfelek között.

A hideg ólom olyan személy vagy vállalkozás, amely illeszkedik ahhoz az ügyfélprofilhoz vagy vevői személyiséghez, amelyhez a vállalkozás elindításakor eljutott. Ezeket a webdesign leadeket még nem forgalmazták, és sokkal nehezebb lesz ügyfelekké alakítani őket.

A népszerű webtervezési potenciális vezető az, aki pozitívan reagált az Ön által létrehozott marketingkampányokra. Ezek a felhasználók érdeklődést mutattak az Ön szolgáltatásai iránt, és ennek eredményeként sokkal könnyebben fizető ügyfelekké alakíthatók.

A marketingcsatorna minden fázisához különböző marketing csatornák állnak rendelkezésre. Például a PPC marketing ideális teljesen új potenciális ügyfelek eléréséhez, ez jellemzően a csatorna tetején, hideg leadek.

Kép forrása: Amazon hirdetések

Míg a SEO inkább a csatorna közepétől az aljáig terjedő potenciális ügyfelek elérését szolgálja, akik tisztában vannak problémáikkal, és megoldásokat keresnek problémáikra.

Érdemes webdesign leadeket vásárolni?

Ez számos tényezőtől függ. A webdesign leadek vásárlása előtt alaposan értékelje a forrást vagy az eladót.

Manapság bárki könnyen összeállíthat egy listát a vállalkozásokról, és megpróbálhatja azt a minősített potenciális ügyfelek „ellenőrzött” listájaként eladni.

Emiatt nagyon kritikusnak kell lennie a vásárolt leadek forrásával és minőségével kapcsolatban. Véleményem szerint jobban jársz, ha megtalálod a saját vezetőidet.

Olvasni:  A bevételek és a forgalom sokfélesége kulcsfontosságú a WordPress-kiadók számára

Hogyan szerezhet webtervezési vezetőket ügynöksége számára

Számos módja van a webdesign leadek generálásának, a PPC marketingkampányok létrehozásától, amelyek hirdetéseket jelenítenek meg az Ön ideális vevőjének, az ügynökségi címtárak használatáig.

Nincs „legjobb” módja ezeknek a potenciális ügyfeleknek a megszerzésére, azonban az alkalmazott módszertan nagymértékben függ a képességeitől és a költségvetésétől.

Például, ha nagy költségvetéssel rendelkezik az érdeklődők generálására, akkor valószínűleg használhat fizetős marketingcsatornákat, például PPC-t és hirdetéseket a Facebookon, Twitteren stb.

Ha azonban pénzhiányban szenved, akkor valószínűleg költséghatékonyabb módszereket kell használnia, mint például a SEO és a tartalommarketing.

Készítsen tartalommarketing stratégiát

A webdesign leadek generálásának első taktikája a tartalommarketing használata.

„A tartalommarketing egy stratégiai marketing megközelítés, amelynek középpontjában az értékes, releváns és következetes tartalom létrehozása és terjesztése áll a világosan meghatározott közönség vonzására és megtartására – és végső soron a nyereséges vásárlói cselekvések ösztönzésére.”

Tartalommarketing Intézet

A tartalommarketing többről szól, mint pusztán blogbejegyzések írása, hanem magában foglalhatja YouTube-videók közzétételét, PR-kampányok létrehozását az ügynökségről, éleslátó kutatások vagy információk küldését e-mailes hírlevélben stb.

Szóval, hogyan használhatják az ügynökségek a tartalommarketinget a webdesign leadek megszerzésére?

Az első és legkézenfekvőbb válasz az, ha megfelelő blogtartalmat ír és tesz közzé ügynöksége webhelyén.

Ennek a tartalomnak arra kell irányulnia, hogy segítse ideális vásárlóját egy probléma megoldásában. Például, ha az ideális ügyfele egy e-kereskedelmi vállalkozás, akkor a blog tartalmának az online áruház felépítéséről, az e-kereskedelemhez kapcsolódó marketingtippekről, az e-kereskedelmi szoftverekről stb.

Példa arra, hogy egy ügynökség blogtartalmat használ leadek generálására: Jamersan. Ők egy e-kereskedelmi webtervező és -fejlesztő ügynökség, amely a Magento, a BigCommerce és az Adobe Commerce termékekre szakosodott.

Rengeteg blogbejegyzést tesznek közzé az e-kereskedelmi webfejlesztéshez kapcsolódó témákban.

Ha az ügynöksége rendelkezik YouTube-videók készítésére, akkor ez egy újabb kiaknázatlan tartalommarketing lehetőség lehet webdesign leadek generálására.

Az ötlet az, hogy olyan YouTube-tartalmat állítsunk elő, amely releváns az ideális ügyfele számára. A Jamersant ismét példaként használva létrehozhatták saját YouTube-csatornájukat több ezer feliratkozóval az e-kereskedelmi területen.

Rendszeresen közzétesznek olyan videókat, amelyeket egy e-kereskedelmi webhely tulajdonosa és marketingszakembere relevánsnak talál. Ezek közé tartozik:

 • 5 ok, amiért érdemes a Magento vs Shopify mellett dönteni
 • Hogyan válasszunk egy millió dolláros dropshipping rést 2021-ben
 • E-kereskedelmi platform és igény szerinti nyomtatási szolgáltató kiválasztása 1 000 000 USD értékű dropshipping webhelyünkhöz
 • Próbálja ki ezt az 5 tippet az AOV növeléséhez

Ha a tartalommarketinget szeretné használni potenciális ügyfelek generálására ügynöksége számára, először meg kell határoznia, hogy ideális ügyfele milyen típusú tartalmat és információt talál hasznosnak.

A kisvállalkozások helyi keresőoptimalizálására és webfejlesztésére szakosodott ügynökségnek valószínűleg nem kell tartalmat létrehoznia az e-kereskedelemmel kapcsolatos témákban, mivel az nem releváns az ilyen típusú vállalkozások számára.

Ehelyett a kisvállalkozásuk bővítésére vonatkozó információk sokkal értékesebbek lesznek egy ilyen ügyfél számára.

Chris Stott, igazgatója SevenMarketingegy digitális ügynökség Manchesterben (Egyesült Királyság) azt állítja, hogy ügynöksége sokoldalú megközelítést alkalmaz, amely kombinálja a bejövő és a kimenő taktikát.

„Az ügynökségünk webhelyének optimalizálására összpontosítunk, hogy az organikus forgalmat vonzzuk. Azáltal, hogy olyan lenyűgöző tartalmakat készítünk, amelyek bemutatják szakértelmünket, például informatív blogbejegyzéseket, lebilincselő esettanulmányokat és lenyűgöző portfóliót, felkeltjük azon potenciális ügyfelek érdeklődését, akik aktívan keresnek webdesign szolgáltatásokat.”

Használja a PPC marketinget

A Pay Per Click (PPC) marketing nagyszerű módja annak, hogy ügynökségét a célközönség elé állítsa. A SEO-val ellentétben a PPC egy kimenő marketingtevékenység, mivel gyakorlatilag kimegy, és olyan felhasználókat talál, akik megfelelnek ideális ügyfélprofiljának.

Olvasni:  Mi az a kapcsolt marketing? És hogyan hasznosítod?

Vannak előnyei és hátrányai a PPC marketing használatának webdesign leadek generálására.

A fő hátrányok közé tartozik:

 • Mivel minden kattintásért fizet, valódi marketingdollárokba kerül a hideg potenciális ügyfelek leadekké alakítása.
 • Ahhoz, hogy a hirdetéseket és a kampányokat a lehető legnagyobb mértékben optimalizálhassa, szakértelemmel kell rendelkeznie ezen a marketing területen. Továbbá, ha nem tudja, mit csinál, akkor sok időt és pénzt költhet anélkül, hogy valódi hasznot látna.

Természetesen a PPC számos előnnyel jár, többek között:

 • Közvetlen hirdetési lehetőség az ügyfeleknek számos tényező alapján, beleértve a pontos tartózkodási helyét, kulcsszavait, a napszakot és a hét napját, valamint a közönség érdeklődését.
 • Csak akkor kell fizetnie a PPC marketingért, ha valaki rákattint a hirdetésre. Így egy potenciális ügyfél akkor is látni fogja márkáját, ha nem kattint a hirdetésére.
 • A PPC marketing gyors eredményeket hozhat. Abban a pillanatban, amikor bekapcsolja PPC-kampányát, az elkezdhet webtervezési potenciális ügyfeleket generálni ügynöksége számára.
 • A PPC lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy vállalkozásukat a Google SERP-k legtetején mutassák be.

Hozzon létre egy listát egy ügynökségi címtárban

Ügynökségi címtárak, mint pl Digitális Ügynökségi Hálózat és Kuplung lehetővé teszi a digitális ügynökségek számára, hogy online listát hozzanak létre, amely bemutatja szolgáltatásaikat, elérhetőségi adataikat, vásárlói véleményeiket stb.

Az ügynökségi címtárban való adatlap létrehozása nagyszerű módja a webdizájn létrehozásának, mivel ingyenesen kezdheti el.

Természetesen a potenciális ügyfelek platformjától függ. Tehát amikor módosítják az algoritmusukat vagy a rangsorolási szabályokat, módosítania kell a platformon belüli stratégiáját, vagy módosítania kell a bejegyzést.

Ez az ólomgenerálási módszer alacsonyan lógó gyümölcs, mivel nem igényel sok időbefektetést.

Egyszerűen létrehozza fiókját, kitölti az összes adatmezőt, és kész.

Természetesen a legtöbb ilyen platform fizetési lehetőséget is biztosít a digitális ügynökségek számára annak érdekében, hogy adataik elsőként vagy a legjobb három listában jelenjenek meg. Ha az ügynöksége rendelkezik a marketing költségvetéssel, hogy befektessen egy ilyen kampányba, akkor megérheti a fáradságot.

Az ok, amiért felkerülnek az ügynökségi címtárakba, mint például az említettek, az az oka, hogy webhelyük látogatói nagyon célzottak.

Ellentétben az általános üzleti címjegyzékekkel, mint például a Yelp, az ügynökségi címtárak webhelyeit felkereső felhasználók már a digitális ügynökségek piacán vannak, így ezek a látogatók sokkal nagyobb valószínűséggel válnak ügyfelekké.

Építs fel egy követést a közösségi médiában

A webdesign leadek generálására vonatkozó útmutató sem lesz teljes a közösségi média említése nélkül.

A digitális ügynökségek alapítói és marketingesei az organikus és a fizetett közösségi médiát is felhasználhatják webdesign leadek generálására. Bár valószínűleg sokkal több leadet tud generálni a fizetett közösségimédia-marketing használatával, mint az organikus marketinggel.

Az olyan platformokon keresztül, mint a Facebook és az Instagram, amelyek részletes célzási képességeket kínálnak, az ügynökségek új potenciális ügyfeleket érhetnek el ideális ügyfél-személyiségük alapján.

Számos módja van a webdesign leadek generálására a közösségi médiában.

Először is létrehozhat egy fizetett kampányt, amely a megcélzott demográfiai adatok, érdeklődési körök és egyéb jellemzők alapján célozza meg az embereket. A hagyományos módszer, amikor ingyenes e-könyvet vagy útmutatót kínálnak e-mail címért cserébe, továbbra is működik.

Vagy felajánlhat a címzetteknek egy ingyenes digitális marketingstratégiai munkamenetet ügynöksége egyik alkalmazottjával.

Brenton Thomas az alapítója Twibi, az Egyesült Államokban működő marketingügynökség. Szilárdan hisz abban, hogy ingyenes konzultációkat kínál a leadek generálásához.

„Az ingyenes konzultációk nagyszerű módja a potenciális ügyfelek generálására és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatok kialakítására. Amikor ingyenes konzultációt kínálunk, kérdéseket teszünk fel a potenciális ügyfeleinknek az igényeikkel kapcsolatban, hogy megértsük a fájdalmat, és azt, hogy szolgáltatásaink hogyan segíthetnek nekik.”

Költségkerete alapján megpróbálhatja a közösségi médiában is nagy követőket építeni fizetett hirdetésekkel. Cél lehet, hogy a webtervezéssel és -fejlesztéssel kapcsolatos minden dologban a „go-to-creator” legyél.

Olvasni:  A tartalommarketing hatása a fogyasztói magatartásra: Hogyan növeli a hatékony tartalom az eladásokat

Ezt úgy érheti el, hogy megosztja a lényegre törő tartalmat, útmutatót, megválaszolja a gyakran ismételt kérdéseket a digitális marketingről és a webdesignról, és bármi másról, ami a leendő ügyfelet érdekelheti.

Ingyenes SEO auditok biztosítása

Mindenki szereti az ingyenes dolgokat. Egyedülálló módja a webdesign leadek generálásának, ha ingyenes SEO auditot ajánl leendő ügyfele aktuális webhelyére, elérhetőségeikért cserébe.

Ennek a jelentésnek tartalmaznia kell az összes szükséges ellenőrzést ahhoz, hogy a potenciális ügyfél átfogó áttekintést kapjon webhelyéről, és arról, hogy mit kell tennie a keresőmotorok rangsorolásának javítása érdekében.

Ezután bemutathatja webtervezési és -fejlesztési szolgáltatásait, és elmondhatja, hogyan alkalmazza a SEO bevált gyakorlatait, amikor webhelyeket tervez az ügyfelek számára.

Tehát hogyan biztosíthat ingyenes SEO auditokat anélkül, hogy manuálisan kellene átnéznie minden új potenciális ügyfél webhelyét?

A Ahrefs Embeddable Audit Tool segítségével az ügynökségek alapítói robotpilótára helyezhetik vezetőjüket.

Egyszerűen ágyazzon be egy ellenőrzési űrlapot a webhelyébe, amely illeszkedik ügynöksége márkájához és általános megjelenéséhez. Audit űrlapunk 100%-ban testreszabható az Ön egyedi igényei szerint.

Amint valaki kitölti az ellenőrzési űrlapot adatainak megadásával, szoftverünk átfogó SEO auditot hajt végre a webhelyén, több mint 100 adatpont ellenőrzésével.

Miután elkészült, a SEO auditot elküldjük a potenciális ügyfélnek, és elérhetőségeit a jelentés másolatával együtt elküldjük az Ön e-mail postafiókjába.

Szerezzen listát a szabadúszó webhelyeken

A webdesign leadek generálásának következő taktikája az, hogy felkerül a szabadúszó oldalakra, mint például az Upwork, Fiverr, Freelancer stb.

Igen, technikailag egy digitális ügynökség nem „szabadúszó”, sok vállalkozás azonban felkeresi ezeket a webhelyeket, hogy szállítókat keressen számos szolgáltatáshoz, beleértve a webtervezést és -fejlesztést.

Ne feledje, hogy valószínűleg jutalékot vagy platformdíjat kell fizetnie abból a bevételből, amelyet egy szabadúszó webhelyen, például az Upworkon végrehajtott projekteken keresztül generál.

Ha azonban ezeken a platformokon optimalizálja profilját, gyakorlatilag ingyenesen generálhat webdesign leadeket.

Azt mondanám, hogy ez a taktika remek választás azoknak a most induló ügynökségeknek, akik nem rendelkeznek erős webes jelenléttel vagy a keresőmotorok rangsorolásával, és akiknek nincs meg a költségvetésük ahhoz, hogy potenciális ügyfeleket generáló kampányt fizessenek.

Korábbi munkák bemutatása

Mivel a webdizájn vizuális törekvés, az ügynökség korábbi munkájának és tervezési készségeinek bemutatása nagyszerű módja annak, hogy új webtervezési potenciálokat generáljon.

A legtöbb webdesign- és marketingügynökség ezt a webhely „Portfólió” szakaszán keresztül teszi meg.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy ügynöksége saját webhelyének elsőrangúnak és tetszetősnek kell lennie. Nem várhatja el egy másik vállalkozástól, hogy rád bízza webhelyét, ha a saját webhelye borzalmasan néz ki és rosszul működik.

Sarah Walters a marketing menedzser A szellemes csoport, egy digitális ügynökség Mississippiben, amely webdesign és SEO szolgáltatásokat kínál. Sarah azt mondja, hogy korábbi munkáik bemutatása az egyik elsődleges potenciális potenciális módszerük.

„Gondosan összeállítjuk a sikeres projektek portfólióját, hogy bemutassuk képességeinket és a munka hatását. Ügyfeleink hiteles beszámolói weboldalunkon erőteljes társadalmi bizonyítékként jelennek meg, amely szolgáltatásunk minőségét és ügyfeleink elégedettségét tanúsítja.”

A leendő ügyfelek az Ön webhelyének megjelenése és a portfóliójában szereplő webhelyek alapján értékelik szolgáltatásai minőségét és webtervezői készségeit.

Tipp: Adjon hozzá egy hivatkozást a webhelyére az összes ügyfele webhelyének láblécébe. Ez a taktika által alkalmazott PixelChefswebdesign és SEO ügynökség az Egyesült Államokban.

Olvasni:  PHP vs JavaScript: Válassza ki a megfelelő technológiát az Ön számára...

„Az egyik taktika, amellyel több webdesign-ügyfelet szeretnénk szerezni, az, hogy megkérjük meglévő ügyfeleinket, hogy a PixelChefs által tervezett módon írják fel a nevünket a webhelyükre. Tesszük ezt, mert ez segít nekünk nagyobb nyilvánosságot és láthatóságot teremteni webdesign szolgáltatásaink számára.”

– Alex Alexakis, alapító

Google vállalkozásprofiljának (GMB) optimalizálása a Helyi kereséshez

A webdesign leadek generálásának egyik legjobb módja a helyi keresési lekérdezések, például a “webdesign ügynökség + [city]”.

Ehhez követnie kell a helyi keresőoptimalizálási bevált módszereket a Google Cégem-adatlap optimalizálásához.

Ez több okból is hatékony stratégia, de a leghasznosabb:

 • Ha vállalkozása meg tudja őrizni a rangsorát az első helyen, akkor megszakítás nélkül képes lesz webdesign leadeket generálni.
 • Ez lényegében a leadek generálásának ingyenes módja. A fizetős marketingcsatornákkal ellentétben Ön anélkül generálhat leadeket, hogy fizetnie kellene a hirdetéselhelyezésekért.

Íme néhány magas szintű tipp, amelyeket követve optimalizálhatja Google Cégem-adatlapját a helyi kereséshez, de bátran tekintse meg ezt az útmutatót Google Cégem optimalizálás részletesebb tippek és taktikák megszerzéséhez:

 • Győződjön meg arról, hogy igényelte és igazolta a Google vállalkozásprofil adatlapját. Az adatlap igénylésével és ellenőrzésével láthatóvá teheti az adatlapot a felhasználók számára a Google rendszerében, és ennek megfelelően módosíthatja az adatokat.
 • Válassza ki a megfelelő üzleti kategóriát. A lehető legpontosabbnak kell lennie a vállalkozás kategóriájának kiválasztásakor, mivel ez az egyik elem, amelyet a Google figyelembe vesz annak meghatározásakor, hogy mely vállalkozásokat illessze a releváns keresésekhez.
 • Adjon hozzá webdesign szolgáltatásokat az adatlapjához. A Google lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy az általuk nyújtott összes szolgáltatást hozzáadják az adatlapjukhoz.
 • Adjon hozzá ügynökségének fotóit és videóit az adatlapjához. Ez a tökéletes hely a korábbi projektek képernyőképeinek hozzáadásához vagy az ügynökség irodáinak videós körútjához.

Hozzon létre Killer szolgáltatást és helyoldalakat

Ha el tud helyezkedni a Google snack csomagjában és az organikus keresési eredmények között, akkor jó úton halad majd afelé, hogy több webdesign leadet szerezzen ügynöksége számára.

Tehát pontosan hogyan javíthatja webhelye azon képességét, hogy a helyi rangsoroláson, például “webdesign szolgáltatások New Mexico”?

SEO-optimalizált szolgáltatás létrehozásával és helyoldalak.

Ezek olyan oldalak a webhelyén, amelyek egy adott szolgáltatást (pl. webdizájnt) céloznak meg egy városban vagy településen (pl. Új-Mexikóban).

Íme egy példa egy helyoldalra, amely a “” kulcsszót célozzaAustini digitális marketing ügynökség”.

A legmagasabb rangú helyoldalak mindegyike közös jellemzőkkel rendelkezik, ezek a következők:

 • Helyspecifikus kulcsszavak használata (pl Austin webdesign).
 • Helyspecifikus URL-ek létrehozása, mint pl www.youragency.com/austin-web-design.
 • Helyspecifikus képek hozzáadása megfelelő image alt címkékkel. Például egy New York-i székhelyű webdizájn ügynökség webhelyén képernyőképeket készíthet a város látképéről a megfelelő image alt címkékkel.

 • Konzisztens NAP-adatok használata a webhely fejlécében vagy láblécében. A NAP a név, cím és telefonszám rövidítése. Vállalkozása NAP-adatainak következetesnek kell lenniük a webhely helyoldalain és az interneten található összes címtárban, beleértve a Google Cégem-adatlapját is.
 • Google térkép beágyazása az oldal láblécébe. Ennek a térképnek útmutatást kell adnia a fizikai irodáihoz. Elég gyakori, hogy a NAP-adatok mellé beágyaznak egy Google-térképet.

Következtetés

Ezen leadgenerálási módszerek közül sokat egymással együtt kell alkalmazni. Ezzel megszűnik egyetlen platformra vagy potenciális forrásra támaszkodni.

Azt is észre fogod venni, hogy sok ilyen stratégia kéz a kézben jár egymással. Például a SEO és a blogtartalom (a tartalommarketing egyik formája) gyakran együtt használatos egy webhely láthatóságának és a keresőmotorok rangsorának javítására.

Természetesen sok más módszer is létezik a webdesign leadek generálására, az ebben a bejegyzésben javasoltakon kívül.

Milyen módszereket alkalmazott az ügynökségében a webdesign leadek generálására? Értesítsen minket Twitteren @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott