9 Instagram üzleti marketing hiba, amelyet el kell kerülni

A marketingesek manapság általában azon tanakodnak, hogyan lehet üzletet kötni az Instagram segítségével.

Az Instagram továbbra is az egyik leggyakrabban használt marketingplatform. Alapján Instagram statisztikatöbb mint 25 millió vállalkozás használja az Instagramot szolgáltatásai és termékei népszerűsítésére.

Vizuális jellegéből adódóan szinte bárki kreatív lehet terméke márkajelzésével az Instagramon.

Ennek ellenére az új márkák esetében nehezebb túllépni a gyakori hibákon, és sikeresek lenni a platformon.

Ne izgulj!

Ezt a cikket azért hoztuk létre, hogy megtanulják a hibákat amelyeket a kezdők készítenek termékeik vagy márkájuk Instagramon történő marketingje során, így először is megtanulhatja, hogyan kerülheti el őket. Ezekkel a tippekkel kiváló irányítást szerezhet a termék Instagramon való márkajelzése felett.

1. Az Incomplete Bio használata

A tökéletes életrajz létrehozása vállalkozása vagy márkája számára valójában a munka fele. Általában az új márkák lemaradnak arról, hogy megfelelő és releváns életrajzot írjanak Instagram-fiókjukba.

Hogyan lehet ezt elkerülni?

Első, ne legyen túl unalmas vagy túl hosszú az életrajzi információ. Őszintén szólva azt javasoljuk, hogy ne posztoljon túl sokat termékéről vagy márkájáról. Próbáld meg a lehető legegyszerűbben tartani.

Az emberek nem hajlandók maradni és elolvasni a céged hosszú életrajzát. Ha azt szeretné, hogy több ember kapcsolatba lépjen Önnel, akkor a legjobb, ha az információ rövid, tömör és releváns.

Másodszor, használja ki a közzétételhez kapott helyet a kapcsolat termékoldalára. Ha felkeltettük érdeklődésüket, a linkek átvezetik őket az Ön termékoldalára, ahol le lehet írni az aktuális terméket.

A vásárlók nem akarják egyszerre túlterhelni őket a médiával és a szöveggel. Fontolja meg a hangulatjelek és a sorköz beillesztését is, hogy a közönség könnyebben olvashasson. Ha bölcsen egészíti ki az adatokat, akkor valószínűleg sok tekintet könnyen rákerül a termékére!

Olvasni:  6 jele annak, hogy rossz piaci szegmenseket céloz meg

Az Incomplete Bio használata

2. Nem válaszol a követőinek

A követőinek való válaszadás az egyik kulcsfontosságú tevékenység, amely elősegíti vállalkozása bővítését. Ha azonban nem végzi ezt a tevékenységet, akkor fennáll annak a veszélye, hogy sérti a márka imázsát.

Ha valaki megjegyzést ír a termékével vagy márkájával kapcsolatban, szánjon időt a válaszadásra. Még ha csak valamilyen javaslatot adnak is, akkor is nagyon szerényen kell elfogadnod és reagálnod rá.

Ezenkívül bármely ügyfélnek vagy követőnek szüksége lehet segítségre a termékével vagy márkájával kapcsolatban. Valódi ügyfélszolgálatot kell biztosítania számukra. Néha minden személyre szabott problémát meg kell oldani azáltal, hogy felajánlja a lehetőséget, hogy közvetlenül e-mailt küldjön Önnek a probléma kezeléséhez.

Építs kapcsolatot követőiddel, és válaszolj rájuk Instagram üzenetváltás nagyszerű módja annak, hogy értéket építsen be márkájába. Ha válaszol a követőinek, azt mutatja, hogy aggódik és érdekli eljegyzés is.

Nem válaszol a követőknek

3. Véletlenszerű vagy rossz minőségű kép közzététele

A képek mindent tartalmaznak az Instagramon. A használt képek minősége sokat elárul a márkájáról. A rossz minőségű vagy nem megfelelő méretű képek professzionálisnak tűnnek, és senki sem akar ilyen típusú képeket látni.

Ezért nagyon oda kell figyelni a képek minőségére. Tegyük fel, hogy olyan képeket tesz közzé a márkájáról vagy termékéről, amelyek rossz minőségűek, és nem egyeznek meg képméret az Instagram irányelvei. Ennek eredményeképpen a követők elveszíthetik érdeklődésüket, és nem kívánják tovább követni a márkáját vagy vállalkozását.

Így előfordulhat, hogy sok gyönyörű fotót kell készítenie ugyanarról a témáról, és elkészítenie kell őket a megfelelő képarányban.

Miközben a SocialPilotból tesz közzé bejegyzést, nem kell aggódnia a méretbeli akadozások és a márkaprofil automatikusan levágott képek miatt. Minden alkalommal, amikor nem megfelelő méretű Instagram-képet tölt fel, azonnal megjelenik a hibaüzenet.

Aztán jön a legjobb rész!

Külső szerkesztő helyett használhatja a SocialPilot beépített képszerkesztőjét a képméretek javításához.

Könnyedén levághatja Instagram-képeit 4:5 vagy 1:1 arányban, hogy megfelelő legyen. Ha a kép egy történethez készült, vágja le 16:9-es képarányban.

A közösségi média előre meghatározott vágási arányain kívül számos funkcióját használhatja a képminőség egy pillanat alatt történő javítására.

socialpilot képszerkesztő

Dióhéjban: ne egyszerűen fogadd el az első elkészített fotót, és végezd el. Ne legyél könnyen elégedett. Vegye igénybe néhány képszerkesztő eszközt, mint pl Pixlr, PicMonkey, vagy a képeidhez könnyen elérhető SocialPilot képszerkesztő. Még az Instagram szűrőit is kihasználhatja. Használja őket a képek szerkesztéséhez és javításához, hogy azok a legjobban reprezentálják termékét.

Olvasni:  5 egyszerű dolog, amit figyelembe kell venni, amikor betűtípust választ a tervezéshez

4. A hashtagek nem megfelelő használata

Hashtagek létfontosságú szerepet játszanak Instagram-bejegyzéseinek felfedezésében. Másrészt készüljön fel arra, hogy nem fog eredményt látni, ha helytelen vagy irreleváns hashtageket használ.

A hashtageknek relevánsnak, rövidnek és mindenki számára könnyen kereshetőnek kell lenniük. Ügyeljen arra, hogy kövessen néhány népszerű hashtaget, amelyek az Ön réséhez kapcsolódnak. Ezzel segít megragadni a megfelelő emberek figyelmét vállalkozása felé.

Az Instagram-felhasználók a népszerű hashtagek között keresnek új dolgokat. Minél relevánsabb hashtageket adsz meg a bejegyzésedben, annál több potenciális ügyfél fogja látni profilodat. Közvetlen összefüggés van a posztonként használt hashtagek száma és a bejegyzési elköteleződés között.

Azonban ne vigyük túlzásba a hashtageket.

Az Instagram bejegyzésenként legfeljebb 30 hashtaget engedélyez. De ez nem jelenti azt, hogy szükségtelenül kell hashtageket zsúfolni a szám befejezéséhez. 3-5 Instagram hashtag tudatos használata elég jó ahhoz, hogy gyilkos eljegyzést szerezzen.

Nézze meg, mennyire aktuálisak és korlátozottak Swarvoski hashtagei.

A hashtagek helyes használata

5. Unalmas vagy ismétlődő tartalom közzététele

Az Instagram az egyik legkreatívabb platform. Az inspiráló tartalom létrehozásához rengeteg funkció áll rendelkezésre, ezért az Instagramon nem lehet unalmasnak lenni.

Inspirálónak kell lennie a tartalommal. Nem jó ötlet a követői hírcsatornáinak nap mint nap rengeteg képpel vagy ismétlődő tartalommal spammelése.

A közönség elköteleződésének fenntartása érdekében rendszeresen lebilincselő tartalmat kell közzétennie, különben rajongótábora stagnál. Ha ez megtörténik, elveszíti azokat a versenytársakkal szemben, akik értékesebb és szórakoztatóbb tartalmat készítenek.

6. Feladás felett vagy Feladás alatt

Ha bölcs Instagram-felhasználó vagy, akkor tudhatod, hogy rendkívül gyakori posztolás az Instagramon nagy nem-nem!

A követők bosszankodni fognak attól, hogy állandóan posztolsz az Instagramon. Másrészt, ha nem teszel közzé eleget, a követőd azt gondolja, hogy már nem vagy aktív.

Szóval mit kéne tenni?

Itt a kulcs az egyensúly megteremtése Instagram kezelés stratégia. Meg kell határozni a megfelelő időintervallumot a bejegyzéseik közzétételéhez. Az időzités minden.

Olvasni:  Az 5 legjobb mesterséges intelligencia marketingeszköz, amelyet bármely marketingszakember használhat 2024-ben

Olyan időközönként szeretné létrehozni bejegyzéseit, amelyre a közönsége beállíthatja az óráit. Így segít megfogalmazni a márkája viselkedésével kapcsolatos elvárásaikat.

A legjobb lépés az, ha meghatározza a sajátját a legjobb idő az Instagramon való közzétételhez. Igen! Minden Instagram-fióknak megvannak a saját személyes legjobb időszakai a közzétételre, amikor a közönség nagy része elérhető az Instagramon, hogy kapcsolatba lépjen a tartalommal.

Miután kiválasztotta a legjobb időintervallumot a tartalom közzétételéhez, használja ki az a közösségi média ütemezési eszköz.

Például, SocialPilot lehetővé teszi, hogy jóval előre ütemezze a bejegyzéseket az Instagramon, hogy könnyedén felfedezhesse a bejegyzések időzítését.

7. Követők vásárlása

Mindannyian tudjuk, milyen kihívást jelent ez növelje a követők számát az Instagramon. Nem csoda, hogy az Instagramon sok új márka vásárol hamis követőket, hogy egyik napról a másikra növelje követői számát.

A követők vásárlása azonban csak egy nagy követőszámot ad az organikus fiókok csábításához és befolyásának növeléséhez. Ezen kívül többet ártanak, ha nem vigyázol.

Ezért a legjobb, ha szerves módon ragadja meg követői figyelmét, nem pedig természetellenesen.

Beszéljük meg részletesen, hogy a követők vásárlása miért sülhet vissza:

Kevesebb eljegyzés

Amikor követőket vásárolsz, nem kapsz olyan embereket, akik vonzódnak hozzád, vagy akik szívesen foglalkoznának veled. Csak számokat veszel. Miután fizetett követőiért/rajongóiért vagy agresszív követői lemorzsolódásba, valószínűleg csak nagyszámú hamis fiókot fog kapni a számok között.

Az integritás és a hírnév elvesztése

Lehet, hogy világunkban bonyolultabb az etika meghatározása, mivel mindenki másképp érzékeli ezt. Lehet, hogy az emberek nem veszik észre, hogy követőket vásároltál. Ha azonban 30 követőről vagy lájkról gyorsan 30 000-re emelkedik, mindössze két nap alatt, az emberek gyanakodhatnak, és megkérdőjelezhetik a feddhetetlenségét. Röviden, a követők vásárlása olyan, mint a csalás.

8. Fiókjának beállítása privátra

Ha úgy gondolja, hogy tartalma értékes Instagram-közössége számára, akkor a fiók privát beállításával csak korlátozza lehetőségeit.

Ez olyan, mintha falat építenél a közönséged és a márkád közé. Ez a tényező a leggyakoribb és leggyorsabb oka annak, hogy megbántja és elveszíti követőit az Instagramon. Két fő ok játszik fontos szerepet a háttérben:

  • Ha fiókjait privátra állította, a követőknek meg kell várniuk, amíg jóváhagyja a kérést, ami akár egy órát is igénybe vehet. Ez túl bonyolulttá és körülményessé teszi a márkáját ahhoz, hogy kövesse.
  • A privát fiók bejegyzései nem láthatók a nem követők számára. Csökkenti annak esélyét, hogy kapcsolatba kerüljön potenciális ügyfelekkel, akik nem követik Önt, de érdeklődnek a márkája iránt.
Olvasni:  Amit a Google oldalélmény frissítéséről tudni kell

Győződjön meg arról, hogy fiókja nyilvánosra van állítva. Ehhez lépjen a saját oldalára adatvédelmi beállítások és módosítsa fiókbeállításait megnyitásra, és nézze meg, milyen gyorsan nő a követői száma.

9. Az Analytics figyelmen kívül hagyása

Figyelmen kívül hagyva Instagram elemzés ez a legsúlyosabb hiba az összes közül. Az adatok nyomon követése az Instagramon végül megakadályozza, hogy minden más fent említett hibát elkövetjen.

Ennek ellenére a legtöbb marketinges elköveti azt a hibát, hogy szüntelenül hoz létre és tesz közzé tartalmat, de soha nem szán időt a teljesítményelemzés ellenőrzésére.

Anélkül, hogy tudnád, mi működik és mi nem, soha nem fogsz tudni növekedni az Instagramon.

Az Instagram analitika megmutatja a puszta képet a folyamatban lévő Instagram marketingstratégiájáról. Lehetővé teszi a szükséges lépések megtételét a megfelelő közönség megcélzásához, jobb tartalom létrehozásához és az Instagram általános növekedésének fellendítéséhez. Használhatod is ingyenes Instagram-analitika szoftvert, ha nem akarsz a fizetősre menni.

De ha több Instagram-klienst kezel egyszerre, a különböző fiókok adatainak elemzése megerőltető feladat lehet.

Itt kell használnia egy közösségimédia-kezelő eszközt, például a SocialPilotot. Az elemző funkció madártávlatból láthatja több Instagram-fiók elemzését.

socialpilot instagram elemzés

Következtetés

A hibák elkövetése minden közösségi média marketingszakember számára az utazás része. De. a probléma akkor kezdődik, amikor nem javulsz a hibákon.

Gyakran előfordul, hogy a fenti hibákat elköveti; nem kell megverni magad. Ideje javítani őket. És az első lépés a hibái javításához a felismeréssel kezdődik.

Megbeszéltük a legtöbb figyelemre méltó és gyakori hibát, amelyet a marketingesek elkövetnek az Instagramon. Ha valamit levon ebből a cikkből, ne felejtse el kívül-belül ismerni a márkáját. Innentől könnyedén elvégezheti a lábmunkát, és verhetetlen Instagram-marketing stratégiát alkothat.

Új publikációk:

Ajánlott