9 közösségi média mítosz, amelyet most meg kell cáfolni (2024)

A közösségi média hatékony médium vagy csatorna, amely a legrövidebb időn belül növelheti az üzleti jövedelmezőséget. Sokoldalú médium, óriási lehetőségeket kínál a vállalkozások számára a felfedezésre. Például több millió megcélzott ügyfélbázishoz jutnak hozzá áruik és szolgáltatásaik reklámozása és marketingje céljából. Döntse el a közösségi marketing mítoszait, amelyek az iparági szállítókat és marketingszakembereket a közösségi platform mellett tartják.

Közösségi média marketing mítoszok

Néhány széles körben elterjedt mítosz miatt azonban még a bármekkora vállalkozások sem tudják kihasználni a csatorna maximális potenciálját. Íme néhány közösségi média marketing mítosz listája. Ideje késedelem nélkül leleplezni őket!

1. A közösségi médiában való jelenlét mindig jó megtérüléssel jár:

A közösségi médiában való jelenlét megalapozása és minden mást a véletlenre bízás talán a leggyakoribb mítosz. Úgy értem, hogy jó megtérülést érhet el a befektetése a közösségi médiából. Azonban folyamatosan erőfeszítéseket kell tennie a potenciális ügyfelek bevonására figyeli és méri a közösségi bejegyzések forgalmát.

Jelenlétének megteremtése a közösségi médiában

Ez a velük való interakció, a tartalom stratégiai ütemezése és közzététele, valamint egyéb proaktív lépések formájában valósul meg. Nem csak arról van szó, hogy minden közösségi média hálózaton legyen fiókja, hanem arról is, hogy ez a fiók működjön az üzleti márkaépítés érdekében.

Olvasni:  Beindítja vállalkozását? Íme a közösségi média eszköztár

2. Helyénvaló elkerülni a negatív kritikákat és említéseket a közösségi oldalakon:

A közösségi média egy nyitott platform, ahol a célközönség közvetlen visszajelzést ad a termékei és szolgáltatásai használata után. Mindkettőt megkapja. Látni fogja az elismeréseket és a téglát a termékértékelések terén.

Kerülje a negatív véleményeket

Panaszokat és megemlítéseket fog kapni elégedett és ideges ügyfelektől. Legyen egy pont, hogy végignézzen minden egyes visszajelzést, amit kap. Bár ez nehéz és időigényes folyamat, mindig használhatja a legjobb közösségi média automatizálási eszközöket a munka elvégzéséhez.

3. A közösségi média önmagában elegendő a márka hírnevéhez:

A márka és a vállalkozás manapság elválaszthatatlanok. Az igaz hogy a közösségi média segít a termékek fellendítésében és az ügyfélszolgálatot, mint márkát azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy közvetlenül, egytől egyig kapcsolatba lépjen a megcélzott ügyfelekkel.

Márka hírneve

Szüksége van azonban más hagyományos marketing médiumokra is. Szüksége van kültéri kampányokra, kiállításokra és talán még közvetlen levelezőkre is ahhoz, hogy vállalkozása hibátlan márkajelzéssel rendelkezzen.

4. A közösségi média feleslegessé teszi az e-mail marketinget:

Manapság sok vállalkozás úgy gondolja, hogy az e-mail marketing a múlt emléke, mert a közösségi média fejlettebb funkcióival közvetlenül kapcsolatba léphetnek a felhasználóikkal. Valójában más hagyományos médiumokhoz hasonlóan az e-mail marketing is kiegészíti a közösségi média stratégiáját, és javítja a márka láthatóságát. Ez kötelező, ha hatékony online marketingkampányt kíván indítani.

5. Semmiért nem kell fizetnie a közösségi médiában:

A közösségi média általában véve egy ingyenes csatorna, és ehhez nincs kétség. Vannak azonban bizonyos szolgáltatások vagy ingyenes közösségi média eszközök, amelyeket névleges összeg befizetése után használhat. Futtathat például fizetett kampányt a közösségi média frissítéseiért. Ezek ugyanazt töltik fel az irányítópulton, és megjelennek a célközönség felé, hogy a lehető legtöbb megtekintést elérjék a potenciális ügyfelektől. A fő példa erre a személyre szabott facebook márkaépítés, amely könnyedén felhívja a vásárlók figyelmét a márkádra.

Olvasni:  Az 5 legjobb drag and drop e-mail-készítő, amelyről minden marketingszakembernek tudnia kell

6. Minden közösségi média platformon aktívnak kell lennie:

Ez nem mítosz, hanem hiba, amelyet sok induló, sőt már bejáratott vállalkozás is elkövet. Céltalanul hoznak létre számos fiókot különböző platformokon, és hosszú távon elveszítik idejüket és egyéb erőforrásaikat. Ehelyett egy célzott közösségimédia-marketing-stratégiát kell létrehoznia, és ennek érdekében csatornáznia kell erőfeszítéseit hatékonyan kezelni az erőforrásokat.

A legnépszerűbb közösségi oldalak

Végezze el saját kutatását a különböző platformokról a kívánt eredmények elérése érdekében. Ezután szűrje ki őket, hogy maximálisan kihasználhassa a bennük rejlő lehetőségeket, és így jobban el tudja érni célközönségét.

7. Több rajongó és követő erősíti a márkáját:

A közösségi médiában a mennyiség és a minőség egyaránt fontos tényező az Ön számára a márka ismertsége és hírneve. Igaz, hogy a vállalkozásodhoz maximális számú rajongóval és követővel kell rendelkezned. Mindazonáltal mindegyikük cselekvésre ösztönöz az Ön vállalkozása érdekében? Természetesen nem, mivel a relevancia itt is nagyon fontos.

A minőség és a mennyiség egyaránt fontos

Ez az oka annak, hogy nem számít, ha csak hatalmas számú rajongója és követője van márkájának. Továbbra is folyamatos erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy márkája láthatóvá váljon a közösségi média platformon a lead generálás és a konverzió érdekében.

8. #Hashtagek az életelixírek a közösségi médiában:

A hashtagek viharba vették a közösségi média világát. A Twittertől a Facebookon át az Instagramig szinte minden platform tele van velük! Biztos vagyok benne, hogy legalább egy olyan bejegyzéssel találkoztál, amely minden létező marketingcélú hashtaggal meg van tömve.

Hashtagek marketinghez

Ez egy újonc hiba, amely káros hatással lehet a márka imázsára. Mértékkel használja őket, és csak akkor, ha feltétlenül szükséges (a Twitteren felkapott hashtagek a legbiztonságosabb fogadás). Ha nem, jó ötlet kihagyni őket.

Olvasni:  A OnePlus 10 Pro várhatóan 2024 januárjában jelenik meg

9. A közösségi média egy ifjúságközpontú csatorna:

Amikor a közösségi médiával kapcsolatos általános mítoszokról beszélünk, hogyan ne beszéljünk a legfontosabbról? Kiírja, hogy ez egy ifjúsági célú csatorna? Nos, igen, számos ilyen van fiatal felhasználók különböző közösségi média platformokon.

Fiatal felhasználók különféle közösségi média platformokon

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az idősebb generáció nem hazudik csendesen! Számos tanulmány szerint nagy részük egyformán aktív különböző platformokon. Ezért ügyeljen arra, hogy a közösségi médiában alkalmazott tartalma és megközelítése minden felhasználótípust figyelembe vegyen. A korosztályokat nem szabad figyelembe venni.

Következtetni

Most már tudod, mik a mítoszok. Ezért itt az ideje, hogy leleplezze őket, és használja a hatékony platformot vállalkozása sikeréhez. Ez minden bizonnyal segít felismerni a csatornádban rejlő lehetőségeket.

Szerinted melyik a legveszélyesebb közösségi média mítosz?

Új publikációk:

Ajánlott