9 legjobb PPC-hirdetési tipp a hatékonyabb szöveges hirdetésekhez

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a PPC (kattintásonként fizető) hirdetések száma. Ez azt jelenti, hogy a hirdetőknek csak akkor kell fizetniük, ha a felhasználó rákattint a linkre, ezzel organikus forgalmat, ismertséget és végül új leadeket érhet el. Az Unbounce.com kutatása szerint azonban a megnövekedett kereslet ellenére a PPC-hirdetések 98%-a nem ér el ROI-t. Ez akkor fordul elő, ha egy PPC-hirdetés nem rendelkezik a megfelelő triggerrel, vagy nem vonzza a márka célközönségét.

Ha PPC-hirdetéseket használ digitális marketingkampányaihoz, létre kell hoznia egy vonzó példányt, amely magasabb átkattintási arányt eredményez. Néhány egyszerű tipp és bevált gyakorlat segítségével tökéletes PPC-hirdetést készíthet, és még magasabb megtérülést is elérhet, ha hatékonyan kihasználja. Tehát minden további nélkül, íme egy pillantás a bevált PPC tippek a hatékony hirdetésekhez:

9 PPC marketing tippek sikeres hirdetési kampány vezetése érdekében

1. Ismerje meg célpiacát és azt, hogy mit akarnak

A hatékony PPC-hirdetés létrehozásának első lépése a célközönség megértésével kezdődik. Mivel a PPC hirdetésszövegnek rövidnek és élesnek kell lennie, létfontosságú, hogy felkeltse a figyelmüket azáltal, hogy bemutatja, hogyan érti meg, és hogyan segíthet megoldani problémáikat.

Ha olyan hirdetésszöveget szeretne írni, amelyhez a közönsége kapcsolódni tud, kezdje azzal, hogy helyezze magát ügyfele helyébe. Használhat triggereket, például:

  • Kik az Ön ügyfelei?
  • Mi kell nekik?
  • Hol vannak a székhelyük?
  • Mikor van itt az ideje, hogy megkeressük őket? Vagy mikor keresik a megoldást?
  • Melyik ajánlat a megfelelő a célcsoportnak?
  • Hogyan kezeli az ajánlata a fájdalmat?

Miután megvan a válasz ezekre a kérdésekre, írjon egy hirdetési példányt, amely kiemeli és megválaszolja ügyfelei igényeit és szokásait.

Olvasni:  5+ legjobb befektetési alkalmazás 2024-ben

2. Használjon olyan szavakat, amelyek megszólítják a hallgatóságot

Volt már olyan érzése, hogy egy hirdetésszöveg egyszerűen nem köti össze Önt? Sok esetben nem a célközönség részletes megértése a hibás, hanem az a példány, amely nem szólítja meg a közönséget. A harmadik személyre vonatkozó hivatkozások gyakran megszakíthatják az olvasót, ezért a legjobb az, ha olyan barátságos kifejezéseket használ a hirdetéseiben, mint a „te” vagy a „tiéd”. A közönséggel való beszélgetés segít nekik kapcsolatba lépni az Ön példányával, és fontosnak érzik magukat.

3. Hozzon létre egy érzelmi indítékot

Egy másik ok, amiért egy PPC-hirdetés nem teljesít olyan jól, az, hogy nincs kiváltó ok, vagy nincs olyan kényszerítő ok, amely miatt a közönség rákattintott a hirdetésére. Sok hirdető hajlamos nem ad meg teljes körű információkat a hirdetés létrehozásakor, ami ahhoz vezet, hogy a hirdetés nem kap megfelelő mértékű elköteleződést. Az internet tele van hirdetésekkel, és nem minden hirdetésre kattintanak, hacsak nem biztosítod a megfelelő indítékot a közönségednek, hogy erőfeszítéseket tegyenek.

Kerülje az olyan hirdetéseket, amelyek nem adnak teljes körű információt vagy félrevezetőek lehetnek, különösen a kattintáscsali hirdetéseket, amelyek csak negatív benyomást keltenek a márkáról. Összpontosítson az alapvető problémára vagy arra a funkcióra, amelyről tudja, hogy felkelti az ügyfelek érdeklődését, és pozitív érzelmeket vált ki a közönségben, hogy pozitív eredményeket érhessen el. Használja a hirdetésszöveget, hogy elmondja a célközönségnek, hogy mit nyerhet, és hozzon létre egy érzelmi indítékot a válasz kikényszerítéséhez.

4. Írjon számokat vagy statisztikákat a címsorokba

Szeretné, hogy PPC-hirdetése kiemelkedjen? A legjobb módja annak, hogy felhívja a közönség figyelmét, ha számokat és statisztikákat tartalmaz. Például nézze meg a következő állításokat,

  1. A legtöbb kattintás egy hirdetésre a keresési eredmények között az első három fizetett hirdetésre kerül
  2. a kattintások 40%-a egy hirdetésen a legjobb három fizetett hirdetés közé juthat a keresési eredmények között

Szerinted melyik váltott ki komolyabb választ? A számokkal ellátott másolat azt jelzi a közönségnek, hogy tudja, mit mond, és tényleges számokkal támasztja alá állítását. Ahelyett, hogy pusztán kijelentést tenne, adjon hozzá számszerű statisztikákat a márkájáról, az ügyfelekről, akiknek segített, az általuk megszerzett előnyökről stb. Amikor számokat vagy statisztikákat ad hozzá, győződjön meg arról, hogy a megfelelő forrást használja.

Olvasni:  Projekt megvalósítása: 12 intelligens tipp a minőség és a következetesség érdekében

A számok mellett a védjegy- vagy regisztrációs jelek is segítenek. Lehetővé teszi a közönség számára, hogy megértse, hogy Ön a hivatalos információforrás, nem pedig véletlenszerű internetes hirdetés.

5. A rendelkezésre álló helyet optimálisan használja ki

A rövid, éles és nagy hatású PPC-hirdetések célja. A korlátozott karakterszám ellenére azonban sok marketingszakember nem használja optimálisan a hirdetési területét. A Google hirdetéseknek például van egy 30 karakteres címsora és két 90 karakteres leírása. Ha csak egyetlen kijelentés van itt, előfordulhat, hogy nem generál megfelelő választ.

Összpontosítson hirdetése hatásának maximalizálására azáltal, hogy a lehető legtöbb információt helyezheti el a térben. Koncentráljon egy adott témára vagy üzenetre, és próbáljon éles, de ugyanakkor informatív is a megfelelő hatás elérése érdekében. És ha már itt van, ne feledkezzen meg a megjelenített URL-ről vagy a hirdetésbővítményekről sem, mivel az URL is helyet foglal. Az intelligens lépés az, hogy rövid, a megfelelő kulcsszavakat tartalmazó és informatív egyéni URL-t használjon, ahelyett, hogy csupán egy csomó karaktert tartalmazna.

6. Hozzon létre kulcsszavakban gazdag URL-t, és használja őket a másolatban

A PPC-hirdetés csak akkor hatékony, ha a közönség rákattint az oldalra, és kapcsolatba lép vele, az URL-ek pedig hihetetlenül fontosak e reakció eléréséhez. Az URL-nek nem szabad csak a márkanévből és véletlenszerű karakterekből állnia; összpontosítson a kulcsszógazdagságra, és segítsen megismételni az üzenetet a hirdetésszövegben és a címsorban. A legjobb hirdetésszöveg és az URL mindig szinkronban van, vagyis a fókusz kulcsszónak meg kell jelennie a címben, az URL-ben és a hirdetésszövegben. A rövidített és egyéni URL-ek is ügyesek, és kifinomultabb megjelenést kölcsönöznek a hirdetésnek. Kiváló URL-rövidítő és -építő, amit javasolnánk https://cutt.ly/.

7. Koncentráljon az előnyökre és az USP-re

A célközönség ismerete kritikus fontosságú, de ha nem tudod összekapcsolni az igényeiket azzal, hogy a terméked vagy szolgáltatásod hogyan tudja megoldani őket, akkor nagy a hiányosság. Sok marketingszakember nem hozza létre a megfelelő linket, és ez a szétkapcsolás gyakran az oka annak, hogy a célközönség bizonytalan abban, hogy mit várhat el egy adott márkától.

Olvasni:  A Byju bejövő marketingstratégiájának tanulságai

A jobb kapcsolat létrehozása érdekében összpontosítson a célközönség számára megfelelő előnyökre és funkciókra. Bár rengeteg dolgot el lehet mondani, a marketingszakembernek először tudnia kell, mit kell mondania, hogy segítsen a közönségnek jobban megérteni a márkát. Alapvetően ezek a PPC-tippek magukban foglalják, hogy a hirdetésszöveg prioritást adjon ahhoz, hogy a közönség megtanulja, gondolkodjon a márkáról, és ennek megfelelően építsen.

8. Használjon erős és egyedi CTA-t (Call To Action)

A Call To Action vagy CTA ma a legtöbbet emlegetett terminológia a digitális marketingben, és minden weboldal, hirdetés vagy akár közösségi média platform több CTA-val rendelkezik. A közönség valószínűleg unatkozik vagy immúnis az elhasználódott CTA-kra, és Önnek személyre szabottabb és egyedibb CTA-t kell létrehoznia, hogy kitűnjön. Ha a hirdetésszöveg elgondolkodtató, a CTA-nak ezt ki kell használnia, és erős triggert kell létrehoznia. Előfordulhat például, hogy egy egyszerű „Tudjon meg többet” nem kap erőteljes reakciót, de az olyan egyedi CTA, mint a „Részletek beszerzése most”, „Letöltés”, „További információk felfedezése” stb., jobb eredményeket eredményez.

A CTA-nak a sürgősség érzését is kelteni kell, és meg kell mutatnia a közönségnek, hogy törődsz vele. Például egy olyan CTA, mint a „Vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel”, egyszerűnek és közhelynek tűnhet. Ehelyett írja be: „Hívjon vissza szakértőinktől most”, amely erősebb kapcsolattal rendelkezik, és kellemesebb a közönség számára.

9. Osztott teszt a hirdetésszöveg optimalizálásához

Az alapos kutatás, ötletbörze vagy marketingelemzés ellenére lehetetlen pontosan megjósolni, hogy melyik hirdetés fog jobban teljesíteni. Ennek az az oka, hogy míg a hirdetéskészítők és szövegírók megértik, mit kell kommunikálniuk, a közönséggel való kapcsolat határozza meg, hogy mennyire lesz sikeres PPC-hirdetése. A egy PPC-hirdetés átlagos átkattintási aránya igazságos 2%a legjobban fizetett eredmény pedig 8%, ezért kulcsfontosságú a hirdetések tesztelése, majd ennek megfelelő optimalizálása.

A legjobb megoldás, ha osztott tesztet használ a hirdetésekhez. Ez a felosztás PPC tesztelési ötlet a CTA, a kép, a szöveg, a statisztika vagy más olyan elemek variációinak gyakorlata, amelyek segíthetnek meghatározni, hogy melyik hirdetés teljesít jobban. Osztott tesztelés esetén a hirdetésnek csak egy vagy két aspektusa egyedi, az összes többi paraméter, például a célzás, a kulcsszófókusz és a többi elem hasonló. Ugyanaz a közönségcsoport jelenik meg a két hirdetés egyikében, és egy adott időszak elteltével megtudhatja, melyik teljesít a legjobban. Például, ha a megosztott teszt különböző CTA-kkal rendelkezik, és az összes többi elem ugyanaz, akkor az elemzés segítségével megértheti, melyik CTA generál több kattintást a PPC-hirdetésére.

Olvasni:  Raven Gadgets – A teljes útmutató

A változatok használatával hasznosítható adatok állnak rendelkezésére, amelyek segítenek megérteni, mi működik a legjobban, és ennek megfelelően szűkítheti a legjobban teljesítő hirdetést.

Próbáld meg használni Peppertype.ai PPC Google hirdetések létrehozásához egy pillanat alatt.

Forrás

Kulcs elvitelek

Ezek a tippek meglehetősen egyszerűnek és könnyen megvalósíthatónak tűnnek, igaz? Mint minden reklámszövegnél, a legjobb teljesítményt csak akkor lehet felmérni, ha megfelelő idegzetet talált közönségében. A közönség igényeinek ismerete és egy vonzó példány létrehozása erőfeszítést és sok tesztelést igényel. Tehát ha szeretné javítani szövegírási készségeit, és hatékony PPC-hirdetéseket szeretne fejleszteni, javasoljuk, hogy használja ezeket a tippeket a márkája számára készült hirdetések létrehozásához.

Idővel és az eredmények elemzésével végül rájön, mi működik a legjobban. Ezek az ismeretek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az írók tökéletes és megfelelő választ kiváltó hirdetési üzeneteket alkossanak. Tehát légy türelmes, gyakorold a szószedés művészetét, és kezdd el írni és tesztelni PPC-hirdetéseidet, hogy végül a Google-hirdetések szövegírásának művészetét is elérd!

GYIK

1. Hogyan optimalizálja PPC kampányát?

Válasszon hirdetési platformot
A meghatározott célok
Tanulmányozza a célközönséget
Alkalmazzon megfelelő kulcsszavakat
Próbálja kizárókulcsszó-listák használatát
Végezzen kulcsszócsoport-szegmentálást
Hozzon létre egy hatékony hirdetési példányt
Tegyen egyértelmű cselekvésre ösztönzést

2. Mi az a PPC optimalizálás?

A kattintásonkénti fizetés optimalizálás vagy a PPC optimalizálás a PPC kampányok elemzésének és javításának módszere. Például a hirdetésszöveg frissítése, a kulcsszavak megváltoztatása, a céloldalak felújítása stb.

3. Mik azok PPC kampányok optimalizálási tippjei?

Optimalizálja a webhelyet
Válasszon ajánlattételi stratégiát
Határozzon meg egy költségvetést
Kulcsszókutatás
Remek reklámpéldányok
Lenyűgöző CTA
A hirdetések tesztelése

4. Melyek azok a PPC tesztelési ötletek?

Tesztelje a márkaismertség növelését célmegjelenítési arányra vonatkozó ajánlattétellel
Versenytárs kulcsszókampányainak tesztelése
Tesztelje a dinamikus keresési hirdetéseket
Tesztelje az általános egyezésű kulcsszavakat
Tesztelje a közönségcélzást

Új publikációk:

Ajánlott