9 módszer, hogyan kereshet pénzt a TikTokon a vállalkozások számára

A TikTok az legújabb és legnépszerűbb olyan terület, ahol minden márka és egyén jelen akar lenni.

A platform több, mint egy óriási 1 milliárd aktív havi felhasználó. Hol máshol szerezhetsz ekkora és tartalomra éhes tömeget!

Arról ismert, hogy kreatív szabadságot ad az embereknek. De amióta a TikTok for Business elindult, a vállalkozások ellepték a platformot. Még ha létezik is a piac, nem mindenki tudja, hogyan lehet pénzt keresni a TikTokon.

Ebben a blogban megpróbálunk néhány kereskedelmi trükköt átadni, hogy a TikTokon jól megcsinálhassuk, legyen szó márkáról vagy egyéni vállalkozóról. Ha helyesen használja a platformot, gyorsan kereshet itt néhány nagy pénzt.

De először nézzünk meg néhány összehasonlító adatot arról, hogy mennyit keresnek az alkotók a TikTokon.

Mennyit keresnek a TikTokerek

Nehéz kitalálni, hogy pontosan mennyit kereshet a TikTokon. De a megfigyelt trendek alapján valószínűbb, hogy jó bevételre tesz szert, ha rendelkezik a a követők száma meghaladja az 1 milliót.

Megdöbbenhet, amikor megtudja, a legjobban fizetett TikTokerek bruttó egy kombinált 55,5 millió dollár bevétel 2021-ben. Ez 200%-os növekedés az előző évhez képest.

A TikTokerek keresnek

A TikTok-ból származó bevételek kapcsolata a követők számával és az elkötelezettségi rátákkal közvetlen. 100 000 feletti követővel rendelkező alkotóként bárhonnan kereshet 200 és 5000 dollár között egy hónap. Míg a hírességek kereshetnek 100 000 és 250 000 dollár szponzorált tartalomhoz.

De hogyan kaphat pénzt a TikTokon?

Nos, az olyan stratégiák, mint a megfelelő márkák és befolyásosok megtalálása és együttműködése, segíthetnek abban, hogy a platformon elérje sikerét.

Íme néhány módja annak, hogyan kaphat pénzt a TikTokon.

Olvasni:  Hogyan lehet megtalálni a Twitter felkapott hashtageit 2024-ban

9 lépés, hogyan kereshet pénzt a TikTokon

1. Csatlakozz az Alkotók Alapjához

Ez a alkalmazáson belüli pénzkeresés lehetőséget az alkotók számára közvetlenül a tartalomból. Ha megfelelnek a megadott feltételeknek, akkor a platform bármely alkotója pályázhat a TikTok alkotói alapjába.

TikTok alkotók

És itt vannak a feltételek:

  • Nagykorúnak, azaz 18 évesnek kell lennie.
  • Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban kell lennie.
  • Legalább 10 000 követővel kell rendelkeznie.
  • A TikTok-videóidnak több mint 100 000 megtekintést kell elérniük az elmúlt 30 napban.

Nincsenek pontosan meghatározott szabályok arra vonatkozóan, hogy mennyit fizet a videókészítő platform. De a konszenzus szerint az alkotók fizetést kapnak 2-4 cent minden 1000 megtekintésért videóikon.

Tehát ha megfelelő számú követője van, az Alkotók alapja valóban hasznos lehet ahhoz, hogy pénzt keressen a TikTokon a márkája számára.

2. Partner-Up a márkákkal

A márkák mindig keresnek a közösségi média befolyásolói, akik segíthetnek nekik elérni elérésüket és forgalmazzák termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

Partnerkapcsolat a márkákkal

Ha jelentős számú közönséged van, együttműködhetsz egy márkával. Közvetlenül fizetnek Önnek, vagy felajánlják a termékeiket, cserébe azért, hogy beszéljen róluk a TikTok videójában.

A legjelentősebb alkotók megkérdezésére elárulták, hogy ez a legjobb módja annak, hogy a TikTok-ból pénzt kapjunk. Híres influencer akár félmillió dollárt is kereshet egyetlen márkapartnerségből.

3. Adja el termékeit a TikTokon

A TikTok lehetővé tette felhasználóinak a létrehozást és a futtatást vásárolható oldalak a platformon együttműködésben Shopify. A felhasználók közvetlenül megjeleníthetik termékeiket, a közönség pedig közvetlenül az alkalmazásból vásárolhat és fizethet.

Adja el termékeit

Ne feledje azonban, hogy rendelkeznie kell a TikTok for Business fiók hogy eladja áruit a TikTokból.

A felhasználók közvetetten is értékesíthetnek beleértve a hashtageket vagy linkeket videóikkal vagy az életrajzban, ami a vevőt a weboldaluk nyitóoldalára viszi. Ez inkább egy közvetett megközelítés a TikTokon való fizetéshez, és a marketingesek mindazonáltal az eladások növekedését fogják látni.

4. Ajándékok fogadása a közönségtől

A TikTok rendelkezik ezzel a szórakoztató funkcióval, amely lehetővé teszi a közönség számára, hogy megmutassa szeretetét kedvenc alkotóinak. A felhasználók virtuális ajándékokat és érméket vásárolhatnak az alkalmazásból. Ezután átadhatják őket a TikTokersnek az élő közvetítés során.

Ajándékok fogadása
készpénzfelvétel

Ha Ön a címzett oldalán áll, tudja, hogy ezek az ajándékok lehetnek valódi készpénzre váltják.

Olvasni:  14 Facebook-hirdetéstervezési ötlet a kitűnéshez

Ha azonban így szeretne keresni, ne feledje, hogy akkor indítsa el az élő adást, amikor a közönség nagy része valószínűleg online lesz. Így jelentős lesz az esélye annak, hogy többen csatlakozzanak, és az elköteleződési arányok emelkedni fognak biztosan. A közösségimédia-elemző eszközök segítségével felmérheti közönségét, és hatékonyan megvizsgálhatja a további információkat.

5. Hirdessen a TikTokon

Ha Ön szolgáltatási vagy termékalapú vállalkozás, akkor kizárólag a TikTokot használhatja reklámra. TikTok üzlet többféle típusa van fizetett hirdetési funkciók. Hírcsatornán belüli hirdetéseket készíthet, amelyek megjelennek közönsége „Önnek szóló” oldalán.

Hirdessen a TikTokon

Tudjuk, mire gondol. Ez egy befektetés, de a megtérülés megéri. Mint korábban említettük, hol máshol kaphat többet kiterjedt elérhetőség a megcélzott demográfiai csoporthoz?

6. Zenei promóció

Nem ért egyet velünk, ha azt mondjuk, hogy manapság először a TikTok új zenéit fedezzük fel?

Nincs joga!

Gyakori, hogy az előadók zenei videóikat és egyéb tartalmaikat teszik közzé a közösségi médiában. Így sok híres művészt fedezett fel a szakma.

Zenei promóció

De sok prominens lemezkiadó nagy dolcsit fizet az influencereknek használja és reklámozza a számukat. Ez történhet konkrét tekercsek formájában vagy egy hatalmas hashtag kampány elindításával.

Ez a legjobb profi tipp kezdő művészek számára. Így kereshet pénzt a TikTokon, és bemutathatja tehetségét.

7. Befolyásolók kezelése

Nincs hiány olyan alkotókban, akik a legkreatívabb tartalmat tudják elkészíteni a TikTokon. De nem minden alkotó jó marketinges. Így ezek az alkotók nem tudják, hogyan keressenek pénzt a TikTokon a tartalmaikból.

Hogyan kaphat pénzt a TikTokon tartalom létrehozása nélkül? Rengeteg más alkotó számára történő marketinggel!

Itt megtörheti az üzletet, és elveheti a jackpotot. Felajánlhat olyan törekvő tartalomkészítőket és befolyásolókat, akik szeretnének a TikTokon az Ön felügyeleti szolgáltatásaiban szerepelni. Ez magában foglalhatja a TikTok színfalak mögötti tevékenységeit, például együttműködéseket, márkatárgyalásokat, reklámozást stb.

Mindkettőtök hasznot húz ebből.

Vannak kiváló közösségi média marketing menedzsment eszközök, amelyek megkönnyítik a munkáját.

8. Ajánljon fel Patreon-előfizetést

Előfizetés alapú üzleti modellek emelkedőben vannak. Patreon csatornát indíthatsz, és különleges jogosultságokat biztosíthatsz az előfizetőknek és exkluzív tartalom ha odaadó közönsége van. Biztosan követni fogják exkluzív tartalmait.

Az ilyen típusú csomagokat általában nagyon minimális áron kínálják. Havi 1 dollárt számítasz fel, amit minden hűséges rajongó hajlandó fizetni. Később többszintű előfizetést is létrehozhat prémium ajánlattal, amellyel növelheti bevételeit.

Olvasni:  Hogyan győzte le a Samsung a Galaxy Note 7 válságát?

Patreon előfizetés

A Patreon indulása óta az előfizetéseket birtokló közönség évente exponenciálisan növekszik. Ez bizonyítja a platform hatékonyságát. A Patreon egy biztos módja annak, hogy pénzt keressen a TikTokon, ha elkötelezett közönsége van.

9. Álljon össze a befolyásolókkal

Ha Ön egy márka, amely lehetőséget keres vállalkozása jobb marketingjére a TikTokon, az influencerek a válaszok. A megfelelő befolyásolókkal való kapcsolat növelheti az elérést drasztikusan.

A TikTok kiváló platformot biztosít a alkotói piactér ahol a márkák és influencerek sikeresen kapcsolatba léphetnek egymással és együttműködhetnek. Így kereshet bölcsen pénzt a TikTokon.

Álljon össze a befolyásolókkal

Íme egy példa. A HyperX a TikTok Sensation Bella Porch-ot márkanagykövetként és a mikrofonkampány szóvivőjeként írja alá. A 24 éves TikTok szenzációnak 84 millió követője van.

A játékok és az e-sportok vezető márkájaként a HyperX, a HP játékperifériákkal foglalkozó csapata, valamint a Porch, a zene és a játékok feltörekvő csillaga sikeres együttműködést hozott létre, amely mindkettő számára előnyös.

Mindezek a pénzkereseti útvonalak segítenek abban, hogy pénzt kapjon a platformról. De bizonyára észrevette, hogy ezekhez szinte mindegyikhez szilárd követői bázis szükséges. Ez a legfontosabb mérőszám.

De vajon hányan érik el azt a célt, amelyre nagyon bonyolult ráhelyezni? De a marketingeseknek tudniuk kell. Melyik szám elég jó pontosan?

Hány megtekintéssel kereshet pénzt a TikTokon

Ha a közösségi média platformokról van szó, minél több követőd van, annál sikeresebbnek számítanak. De hány megtekintésre van szüksége ahhoz, hogy pénzt keressen a TikTokon? Ez itt a fő kérdés.

A TikTok rendelkezik egy minimum 100 000 megtekintés az elmúlt 30 napban, hogy pénzt kereshessen a TikTok-ból közvetlenül az alkotók alapjain keresztül. Továbbá téged 10.000 követőre van szüksége legalábbis.

De valójában a „hány megtekintéssel lehet pénzt keresni a TikTokon” koncepció semmissé válik, ha annyi közvetett módja van ennek, amelyek valójában legitimek.

Mindezek a kereskedelmi trükkök jól működnek, de ne feledje, a tartalom és a közönség elköteleződése a legjobban olyan platformokon működik, mint a TikTok.

Ha Ön biztosít jó tartalom, akkor felfigyel az emberekre. Ez pedig elköteleződést hoz, ami növeli márkaismertségét.

Ha jól ismeri a közvéleményt, az segíthet a hatékonyabb márkaépítésben. Tartsa szemmel, hogy milyen elköteleződést rajzol a közösségi média lehallgató eszközeinek segítségével.

Olvasni:  Hogyan kérjünk fizetést az ügyfelektől: 7 legjobb e-mail sablon szabadúszók számára

Szakértői tippek a TikTok jelenlétének erősítéséhez

Íme néhány hatékony tipp a TikTok elavult jelenlétének fenntartásához:

  • Határozza meg megcélzott demográfiai adatait
  • Legyen rendszeres a bejegyzésekkel
  • Kövesse a legújabb trendeket
  • Vegyen részt a kihívásokban
  • Tegye közzé hiteles tartalmát
  • Lépjen kapcsolatba a közönséggel vallásilag

Ez néhány alapvető, de kulcsfontosságú lépés, amelyet a marketingszakembernek meg kell tennie sikeresen felépíteni egy márkát a platformon.

Így lehet pénzt keresni a TikTokon. Ez a költséghatékony marketingstratégiákról és a beáramlásról szól az emberek által látni kívánt tartalmat.

Reméljük, hogy ez a blog segít felfedezni, hogyan lehet pénzt keresni a TikTokon. Tartsa szemmel a közösségimédia-marketinggel kapcsolatos áttekinthetőbb tartalmakat. Ha bármilyen fontos meglátása van megosztani, fontolja meg, hogy írjon nekünk.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Hogyan lehet pénzt keresni a TikTokon?

Ha közvetlenül szeretne keresni a TikTokon, jelentkeznie kell az alkotói alapba. Ez az alkalmazáson belüli bevételszerzési módszer az alkotók számára. Ha 10 000 követője van és 100 000 videómegtekintése van az elmúlt 30 napban, akkor jogosult erre az alapra. Ezenkívül az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban kell élnie.

🌟 Hány követőre van szükséged, hogy pénzt keress a TikTokon?

Ahhoz, hogy a TikTok segítségével kereshessen, legalább 10 000 követővel kell rendelkeznie. Ám az olyan közvetett módszerekhez, mint a márka- és influencer-együttműködés, a szponzorált tartalom, a közönségajándékok stb., nincs szükség benchmark követőszámra.

🌟 Mennyit keresnek a TikTokerek a megtekintésekért?

Ha megfelelsz az alkotói finanszírozási feltételeknek, a TikTok 0,02–0,04 USD-t fizet az alkotóknak a tartalom minden 1000 megtekintéséért. Ez azt jelenti, hogy 1 millió megtekintéssel 20-40 dollárt fog keresni.

🌟 A TikTokerek kapnak pénzt az ajándékokért?

Igen, a TikTokerek ajándékokat kapnak rajongóiktól a platformon, amelyeket pénzre válthatnak. A felhasználók élő közvetítést folytathatnak, ha elérik az 1000 követőt. Ezeken az élő előadásokon a csatlakozott közönség ajándékokat adhat át az alkotónak, hogy kifejezze szeretetét.

🌟 Ki lehet váltani TikTok érméket?

Igen, miután az alkotó körülbelül 100 000 érmét keresett, ami közel 100 dollárt tesz ki, kiléphet a TikTokból. Az érméket gyémánttá alakítják, ami aztán kiváltható.

Új publikációk:

Ajánlott